Skocz do zawartości
Forum Burgmania
  • 0

Yamaha Delight opinie

filipmr

Pytanie

Opublikowano

Witam ,ktos ma taki skuter....

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

<p>Ciężko będzie coś u nas znaleźć, jest to nowy model, sprzedany w salonach w śladowych ilościach. Musisz poszukać na włoskich forach a nawet tam dużo nie znajdziesz bo nie należy do hitów sprzedaży.

Ponieważ zdecydowana większość to egzemplarze nowe to nie ma co się zastanawiać, za te pieniądze vespy nie kupisz a zgaduję, że chodzi ci o look retro. Ewentualnie Kymco Like, jest zdecydowanie mocniejsze, prędkość max yamahy to 80 km/h, czyli tyle co dobra 50tka.

• 0
Opublikowano

Szukałbym gdzie indziej. Jasne, cena atrakcyjna, było nie było, Yamaha; ale należy ją rozpatrywać w kategorii 125, a w tej kategorii jest za słaba. Moja Honda ma wg dowodu rejestracyjnego 13,7 koni i nie oddałbym

nawet 0,1. RONIN dobrze pisze, jeżeli chodzi o "look", bierz mocniejszego kymkacza.

• 0
Opublikowano

Albo poszukaj piaggio beverly 125 z 15 konnym silnikiem.

• 0
Opublikowano

W łodzi sprzedali podobno 6 szt Yamahy Delight po szale "125" i nawet mają pojazd demo.Ja zrobiłem taki oto interes nie wiem czy dobrze na tym wyszłem po 4 sezonach sprzedałem yamaha majesty 250 bo już wiekowa fajna maszyna a chciałem coś nowszego ,mam kat A na wszystkie bajki ale lubię "125" zakupiłem po szkole jazdy moto Yamaha ybr 125 2009 r na wtrysku przebieg 7500km a ponieważ odzwyczaiłem się od manuala w rozliczeniu za moto zamieniłem na Yamaha Delight nówkę sztukę .Diler chętnie bierze moto w rozliczeniu z resztą u nich kupowane....nie spodziewałem się ze będzie taki szał '125" i takie ssanie.....A w przyszłości myslę nad Piaggio Mp3 ...

• 0
Opublikowano

Zmień maxiskuter w profilu skoro nieaktualny. A MP3 fajne jest :clapping: tylko raczej 250ccm niż 125, bo waga swoje robi - jak masz prawko to ci nie robi różnicy a z większą pojemnością będzie chyba tańszy nawet.

• 0
Opublikowano

3 kółka są stabilniejsze na mokrym i można jeździć cały rok. Po Łodzi jeździ kilka Piaggio Mp3 a dzisiaj widziałem piaggio mp3 yourban 300 lt fajny mały zgrabny i bardzo zwinny ,trochę mnie martwi jak tam przednie zawiasy trochę skomplikowane.

• 0
Opublikowano

Yourban ma za małą przestrzeń bagażową. Taki sam niewypał jak t-max ;) ale stop o 3oo, bo się OT robi.

• 0
Opublikowano

Jako użytkownik skutera Yamaha D'elight pragnę podzielić się kilkoma słowami informacji na temat tego skutera .Skuterek jest po pierwszym przeglądzie gwarancyjny 1000 km w Aso Yamaha Łódź koszt ok 305 zł w tym wymiana płynów(oleje-silnik 900ml i przekładnia100ml)i ogólny przegląd- koszt roboczo godziny skutera 230zł.Ach ta Yamaha się ceni w aso roboczo-godzina 260zł.Aktualnie przebieg ponad 2500km,Skuter igła ,pali na dotyk.Bez usterek,gleb, paciaków i tak trzymać.Widać po skuterze że jest to wyrób budżetowy ,w konstruowaniu palce maczali księgowi(koszty ,koszty)Trochę mały bak paliwa 4,4l.Brakuje trochę mocy w trasie.Skuterek prosty w budowie bez zbędnej elektoniki oprócz wtrysku.Mam nadzieję że skoro jest produkowany w Tajlandii to ceny częśći orginalnych nie będą zaporowe.Liczę na niskie koszty eksploatacji .Przydało by się chłodzenie cieczą .A tak na marginesie wiele kierowców myśli że to jest "50" bo są małe wymiary i chce się ścigać ale "młodzi" w 2T skuterze po tuningu wyprzedają mnie na starcie.

• 0
Opublikowano

Yamaha D'elight zapala bez problemu nawet po zimniejszej nocy.Teraz skuter już zimowany. Zmieniony olej na nowy full syntetyk Castrol 10W50.Odłączony i wyjęty akumulator Yuasa YTZ6V 5.3 ah.Akumulator co kilka tygodni będzie doładowywany.I tak do przyszłego rozpoczęcia sezonu w 2015R.Oby zima nie była za długa,żeby już w marcu rozpocząć przyszły sezon motocyklowy.

• 0
Opublikowano

Sezon 2015 oficjalnie rozpoczęty.Yamaha odpalona 27 lutego ze snu zimowego.Zapaliła za pierwszym razem.Zamówiłem i już zamontowałem akcesoryjną szybę dużą firmy Givi.Koszt szyby i mocowania do szyby około 370 zł.Orginalna szyba Yamahy (taka sama) u dilera jest w cenie około 500-600zł!!!!Więc jak jest wybór po co przepłacać .Czas w tym roku nawijać kilometry jak pogoda dopisze.