Skocz do zawartości
Forum Burgmania
  • 0

Sprowadzenie skutera za granicy.

nieprzejrzysty

Pytanie

Opublikowano

Witam,

Mam zamiar sprowadzić używany skuter z zagranicy do 125cm3,lub udać się po niego osobiście,tylko czy możecie mi doradzić do którego kraju najlepiej pojechać,Włochy,Szwajcaria,Niemcy,Francja,a może jeszcze inny kraj. Czy zna ktoś dobre miejsce zakupu takiego skutera,żeby był od razu do jazdy,nie do naprawy itp.Czy w komisie przy salonie sprzedaży czy z ogłoszenia w gazecie kupionej na miejscu,lub innym pewnym miejscu? Z góry dziękuje.

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Najlepiej Niemcy i dealer, w przypadku kupna od osoby prywatnej omijał bym inne narodowości.

• 0
Opublikowano

Cieżko kupić coś dobrego w de taniej niż w pl

Trzeba by tam mieszkać i codziennie wertować ogłoszenia

Może lepiej popatrzeć w pl, tylko skoncentrować się na importerach z terenu wielkopolski

Zauważyłem że mają niższe ceny niż w Polsce środkowej i południowej

Właśnie we wtorek jadę z kolegą po jego Vespę GT125

Sprowadzona z de, stan ok, bez wypadków, w porównaniu do tych z Francji to niebo a ziemia

• 0
Opublikowano

Nikt nie twierdzi, że będzie taniej tylko stan pewniejszy. U nas zwyczajnie ciężko znaleźć coś w bardzo dobrym stanie, ciężko znaleźć serwisowany solidnie skuter, bo i ciężko o solidny serwis ;-)

• 0
Opublikowano

Na wyspach są bardzo tanie skutery... Często mają małe przebiegi i stan zazwyczaj jest więcej niż dobry.

• 0
Opublikowano

Ostatnio we Francji oglądałem stronę komisu w Caen.

Suzuki Burgman 125 , 2009 , 13k przebiegu , książka , bezwypadek , 1wł.

2500 Euro...

• 0
Opublikowano

Koleś/handlarzyna raczej liczy na to, że ktoś mu zdradzi dokładne adresy. Próbował na innym forum ale mu nie wyszło :)

• 0
Opublikowano

<p>Ale tu się nie dowie skąd sprowadzić tanie trupy, więc po naszych poradach raczej nie zarobi ;-), poza tym z tego co wiem od znajomego handlarza złomem to 125tki już są przebrane na zachodzie i ciężko znaleźć cokolwiek okazyjnego. Właśnie przywiózł Kymco GDink 125 za 600 € z 2010r. wymienił już silnik, opony, chyba tylną ośkę a teraz go okleja carbonem bo stan plastików jest opłakany.

• 0
Opublikowano

Odnośnie zakupów 2oo lub 4oo za granicą, to z ogólnego punktu widzenia i doświadczenia mogę polecić pojazdy szwajcarskie, ale kupowane na miejscu - nie sprowadzane. Wiadome jest, że nasi 'importerzy' złomów kupują jak najtaniej co przekłada się na jakość towaru. Co tyczy się samych szwajcarów, to z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że wyjątkowo dbają o swoje pojazdy. Mieszkałem w tym kraju wiele lat i śmiem twierdzić, że ich dbałość o rzeczy martwe jest imponująca.

Aczkolwiek zaznaczyć trzeba, że jak w każdym innym kraju maszyny o małej pojemności są narzędziami do przewożenia czterech liter z punktu A do B i nikt o nie nie dba. Długość sezonu jest porównywalna z tym polskim a nawet dłuższa. Mimo wszystko szwajcarskie zimy są łagodniejsze od naszych. W związku z tym stoją sobie pod chmurą większość roku. Natomiast te poważniejsze sprzęty trzymane są w garażach a właściciele chuchają i dmuchają na nie nieustanne.

• 0
Opublikowano

Osobiście kupuję skutery we Włoszech i tylko od osób prywatnych ogłoszenia z gazet lub wiadomości od znajomych i kupuję tylko od Włochów salony i inne nacje omijam z daleka, zawsze jak zjeżdżam do Pl. coś przywożę żeby nie wracać na pusto.