Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja również już w domu.

Piotr, Irek, Paweł dzięki za fantastyczne 4 dni wspólnego zwiedzania :clapping: :clapping: :clapping:

Całej Grupie Zachodniopomorskiej też Wielkie dzięki za wspaniałe przyjęcie :clapping:.

Licznik pokazał

3640a7f597b5b6f6med.jpg

• Klubowicze
Opublikowano

Panowie, oczywiście ja też dawno w domu :cool2: , przejrzałem fotki i nagrane filmiki. Niestety podczas nagrywania kamerka "widziała" 1/2 liczniki i szybę mojej Hondy. Spróbuję coś jednak z tego uczynić i opublikować.

Jeszcze raz WIELKIE dzięki za wspólną wyprawę !!!

Opublikowano

Dziękuję i ja za cały wyjazd.

Jadąc samotnie do Szczecina zastanawiałem się czy przypadkiem mój spontan nie pomiesza wam planów. Nie pomieszał!

Było bardzo spontanicznie, ciekawie i wesoło.

Grupie Zachodniopomorskiej dziękuję za zorganizowanie wieczoru, niespodziewane fanty, oraz fantastyczny przelot przez miasto. Bardzo długo w mojej pamięci pozostanie cudowny zapach czekolady oraz błyskawiczne wsiadanie na "kozy". W tej materii zauważyłem że nasza grupa musi się jeszcze dużo nauczyć.

Podsumowując, wyjazd uważam za udany. Fantastyczna pogoda, piękne widoki oraz doborowe towarzystwo spowodowało że chce się więcej.

A czy będzie więcej ... czas pokaże,

• Klubowicze
Opublikowano

Piotrek dawaj materiały nie przejmuj się defektami w kadrze ;) każdy sobie zasłoni kawałek monitora i będzie ok :) . Te skrawki materiału które udostępniliście, narobiły mi takiego apetytu że przebieram nogami by zobaczyć całość.

Tak zachwalaliście że chyba następnym razem śmignę z wami. Miejcie to na uwadze ;)

• Sympatycy
Opublikowano

Nie było czasu aby na bieżąco wpisywać relację z trasy to pomyślałem, że troszkę przybliżę Wam naszą krótką wyprawę do NRD. Ruszyliśmy w czwartek 04.09. z Warszawy ze stacji Shell przy wlocie na S8 przy ul. Puławskiej o godzinie 9:30. Wybraliśmy kierunek "SZCZECIN" i w drogę na A2.

Ruszyliśmy w składzie Piootr, Sobier i Irasko. Po około 200 kilometrach dodzwonił się do nas Alfi z małą wiadomością, że jak damy mu dwie godziny to leci do nas. Decyzja była jednomyślna i błyskawiczna - Alfi ruszył do nas!!.

a2e4yhe3.jpg

Do Wołczkowa (okolice Szczecina) dojechaliśmy we trzech myśląc cały czas jak się jedzie samemu Alfiemu. W Wołczkowie mieliśmy zarezerwowany nocleg i byliśmy tam umówieni z Grupą Zachodniopomorską.

Po godzinie 19:00 do cichego i klimatycznego zajazdu zaczęły ściągać skutery. Było ich chyba ponad 20. Możecie sobie wyobrazić minę gości głównie z Niemiec, którzy w tym czasie gościli w zjeździe.

ydu6upe5.jpge6epaby4.jpg

Po miłym biesiadowaniu, kolacyjce z golonką dla każdego ( po 1kg każda) ruszyliśmy do Szczecina. Nie chciało się z niego wyjeżdżać, gdyż swoim zapachem czekolady wabił nas do pozostania. Trasa zwiedzania prowadziła również prze słynną PLECIUGĘ. Tu spotkaliśmy się z @Bilety i kolejna miła niespodzianka. Każdy z nas dostał miły podarek, który zawsze będzie przypominał to spotkanie. Wielkie dzięki!!!

ytyrutuz.jpg7ezusygy.jpg

Kolejny dzień przywitał nas fantastyczną pogodą. Trzymając w ręku mapy od @ArtCho ruszyliśmy do Niemiec.

5adu4asa.jpg

Pierwszy przystanek to Peenemunde. Zwiedzaliśmy Muzeum ze swoimi atrakcjami. Wyrzutnie V1, V2, elektrownie oraz łódź podwodną U461.

ada5e7aq.jpgenavudu4.jpghe4agy3u.jpg

Mało nie odpłynęliśmy jak Maciek kręcił kołami.

Po obiadku w Peenemunde ruszyliśmy przez Stralsund do Prora. Wjeżdżamy na Rugię przez przepiękny i gigantyczny most. ( nagrywaliśmy go pro to może będzie z tego film).

W Prora jesteśmy już dość późno, więc nie było czasu na sesję zdjęciową. Przytłaczający widok robi długi na 4 km nazistowski ośrodek wypoczynkowy z 20 tysiącami miejsc.

3apa7y4u.jpg

Nie mieliśmy zarezerwowanego hotelu i staneliśmy przed dylematem - hotel czy przecinka w lesie wzorem @xmarcina.

Wybraliśmy hotel Staphel w miejscowości Sassnitz.

Nawet dla naszych koników znalazł się domek na noc.

ba5y2yma.jpg

Trzeciego dnia ruszyliśmy w stronę Kap Arkona. Celem były Białe Klify.

yheja3ab.jpgmuda2anu.jpg

W Arkona pozostawiliśmy skutery na parkingu ( motocykle gratis) i za 3,5€ jedziemy "ciuchcią" blisko dwa kilometry na miejsce.

Do zwiedzania są tu gigantyczne bunkry z siecią korytarzy, latarnie morskie, obserwatorium astronomiczne no i przepiękne klify.

ypu3y6az.jpg3a5adepy.jpg

Udaliśmy się w blisko 2 kilometrowy spacer do miejscowości Vitt. Portowa osada przypominająca miasteczko Trolli. Ma się tu wrażenie jakby czas się zatrzymał.

zezyju6e.jpg

Każdemu kto tu będzie proponuję kanapkę ze śledziem.!!!

COŚ WSPANIAŁEGO!!!

Wracając z Vitt wybraliśmy drogę przez Park Narodowy.

Uhhhuhu, lewo, prawo, góra, dół.

@Mussol - coś dla Ciebie. Cały dzień byś jeździł w tę i spowrotem.

(może będzie z tego filmik)

Po zamknięciu opon lecimy przez Sassnitz do Sellin.

....dla kogo to serce Alfi.... czyżby dla Piootra ? ;)

ajaby7e6.jpgu4ynanyn.jpg7y8ymeqa.jpgqe9u8uze.jpg

Kolejne klimatyczne miasteczko.

Przepiekne molo z kapsułą Nautilusa. Można podziwiać życie podwodne. Dorośli 8€.

Czas nas goni więc kilka fotek i lecimy na przeprawę promową do Garz

a9a9apa9.jpgzu3ujejy.jpg

Jednogłośnie stwierdzamy, że szkoda opuszczać Rugię, ale cóż trzeba wracać. Kierujemy się w stronę kraju. Jedziemy do Świnoujścia. W mieście korzystamy z miejskiej przeprawy promowej, która jest darmowa.

Zrobiło się już ciemno jest po 20:00 a przed nami planowana droga do Koszalina ( blisko 170 km). Rozsądek wziął górę i stwiedziliśmy, że jesteśmy już mocno zmęczeni i jedziemy do hotelu. Nie będziemy jechać po nocy prze lasy.

Zasneliśmy tak szybko, że jak powiedział Maciek

"@Mussol by T-Maxa nie zdążył rozpędzić do setki, a już było słychać chrapanie"

Szczecin, bo tu nocowaliśmy przywitał nas deszczem. Około 80 km musieliśmy jechać w deszczówkach. Na szczęście czym bliżej Torunia, to pogoda robiła się coraz ładniejsza. Z małym opóźnieniem około 14:00 dojechaliśmy do Torunia. Przywitała nas liczna grupa Burgmaniaków. :clapping:

5y4y4uta.jpg

Krótki spacer, obowiązkowo zakup pierników i w drogę do domu.

a3uda2er.jpg

Chcieliśmy pojechać ze wszystkimi do Golubia, ale już troszkę nas ciągnęło w stronę domu.

@robson nas wyprowadził na autostrade do Warszawy i z przystankiem na tankowanie i kolacyjkę dojechaliśmy na 19:00 do domku.

y2e5a6e4.jpg

Licznik pokazał 1943 km.

da9y9eju.jpg

Myślę, że uda nam się jeszcze zamieścić filmik, ale chyba musimy uśmiechnąć się do naszego kolegi

@pgizi.

Jeszcze raz wszystkim dziękuję. Do następnego razu. :clapping:

aruhemu9.jpg

Opublikowano

Super wyjazd, swietna relacja, dzieki, mam nadzieje nastepnym razem dolaczyc!!

Opublikowano

U mnie licznik pokazał 1947,8 km.

• Klubowicze
Opublikowano

Piękna wycieczka, ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby ją powtórzyć w formie zmodyfikowanej w przyszłym roku! :)

PS

Dla zainteresowanych - dopiero teraz udało się zmontować trochę z kamerki motocyklowej. Dla zainteresowanych: trochę z naszego wypadu w lipcu :)

http://www.forum.burgmania.net/topic/20108-nasze-plany-mini-wypraw/page__st__280#entry371376

• Klubowicze
Opublikowano

Piękna wycieczka, ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby ją powtórzyć w formie zmodyfikowanej w przyszłym roku! :)

Artur, z przyjemnością powtarzamy w przyszłym roku. Trzymaj zacną - polecą dwie, a może więcej ? Mam nadzieję, że mapy dotarły już do Ciebie. Wysłałem pocztą poleconą. Jeszcze raz dziękuję.

P.S. Materiał na nasz film mam. Obrobię go i zamieszczę. Proszę o cierpliwość.

Opublikowano

Jestem za :)

• Sympatycy
Opublikowano

Jesteście Kozaki !

Opublikowano

Jeśli Artur będzie maił ochotę polecieć raz jeszcze, a wierzę że tak. to Zacne będą trzy.....

• Sympatycy
Opublikowano

Jak robicie jakąś listę to proszę mnie dopisać na kolejny wyjazd.

Na ten nie dalem rady ale na nastepny chciałbym pojechać.

Przygarniecie "kropka" ? :-)

• Klubowicze
Opublikowano

Przeca mówiłem, że trzy. Paweł.

• 10 miesięcy temu...
  • Sympatycy
Opublikowano

Po Alpejskich przełęczach wylądowałem na Rugii. Tym razem z rodziną. Odwiedziłem nasze stare miejsca oraz te w których chcieliśmy się zatrzymać, ale czas nie pozwalał.

Pozdrowienia z Rugii

9b2129d5609164cddabda5b504272978.jpg

Widok na miasto Prora.

c943c1c9555b3747a92fc9c8b4b5766d.jpg

Wieża widokowa w okolicach Bitz.

486a2c4a92be63ba2de0dcd7fea30d61.jpg

Nasz wpis w księdze hotelowej z września 2014r. Hotel Staphel.

02dc84223c9f15984d8983e02164af40.jpg

Molo nocą. Sellin

I co....NRD 2 ?

• Klubowicze
Opublikowano

Że zacytuję Bareję: a ja, jeżely pan pozwoly, z przyjemnościom :)

• Sympatycy
Opublikowano

P.S. Materiał na nasz film mam. Obrobię go i zamieszczę. Proszę o cierpliwość.

I gdzie ten film? :D

Opublikowano

Obrabia się :).

• Klubowicze
Opublikowano

O film mnie nie pytajcie. Jak ktoś potrafi obrobić to chętnie udostępnię surowy materiał. Będę tez wdzięczny za pomoc w ogarnięciu tematu.

Co do tematu NRD to i owszem planuje się. Wstępny termin 10 - 13 września. W innym terminie do końca września niestety nie mogę. Więcej info po weekendzie. A więc taka sprawa ...