Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

• Klubowicze
Opublikowano

Miałem taką w kolorze orange, ale mi zaje...li z piwnicy - okrutnicy.

• Administrator
Opublikowano

Miałem w tym samym kolorze ale na kwadratowych karterach i kanciatym cylindrze / głowicy whist znaczy wersję polifcie :P 

Opublikowano
3 godziny temu, darecki2059 napisał:

Ja dzisiaj obchodziłem Barbórkę. Żona ma imieniny i spędzałem czas w domu przyjmując z małżonką gości. Ale fajnie że była reprezentacja GZ. Brawo chłopaki !!!

Serdeczne życzonka dla Żonki :clover:

Opublikowano
37 minut temu, Siorbak napisał:

Serdeczne życzonka dla Żonki :clover:

Żona bardzo dziękuje. Pozdrawiam Cię Marku serdecznie. :D

Opublikowano

Czemil, miałem dokładnie taką samą, też z jajowatym cylindrem :-)

• Sympatycy
Opublikowano

A ja miałem taką

49321794c6a53739ec66f7fb460f10e0.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Klubowicze
Opublikowano

No ja zaczynałem od trochę większego rozmiaru. Niemal dokładnie taki model, jak na zdjęciu...

540x405_romet-komar-motorowe-936868.jpg

Trochę później przesiadka na coś znacznie większego, ale musiałem czekać z jazdą, aż zdam egzamin na prawko, a później mi go wydadzą, bo jeszcze nie miałem skończonych 17-tu lat... To był dopiero ból!

mz-150ts-bardzo-dobry-stan-1983-2031840.jpg

Opublikowano

Znalezione obrazy dla zapytania osa skuter a ja takim jeździłem 

• Klubowicze
Opublikowano
Teraz, wd40 napisał:

a ja takim jeździłem 

Waldek, Osa to teraz moje marzenie jest... Trafić jakąś dobrą bazę do odbudowy naprawdę już ciężko, a utrzymane kosztują krocie :(

Opublikowano

Aj tam :) , ja się ganiałem z milicją przez 2- 3 lata... A moto wtedy jeździłem okresami prawie codziennie np. do szkoły :) . "Obrońcy systemu" w Nysach nie mieli szans ...

PS. Prawko teorię bez problemu, a praktykę dopiero za drugim razem, bo za pierwszym egzaminator zobaczył, że na egzamin przyjechałem swoim moto i zaparkowałem "za rogiem"... Efekt- oblany :D ...

• Klubowicze
Opublikowano

bigu u mnie stary pod kluczem trzymał, bo wiedział, że zaraz "odpałka" będzie... Raz wykradłem TSkę i kuzyna przewiozłem... Wysypaliśmy się na piachu :D Szlaban na wszystko miałem, prócz jedzenia :D

Opublikowano
Godzinę temu, dr.big napisał:

Aj tam :) , ja się ganiałem z milicją przez 2- 3 lata... A moto wtedy jeździłem okresami prawie codziennie np. do szkoły :) . "Obrońcy systemu" w Nysach nie mieli szans ...

PS. Prawko teorię bez problemu, a praktykę dopiero za drugim razem, bo za pierwszym egzaminator zobaczył, że na egzamin przyjechałem swoim moto i zaparkowałem "za rogiem"... Efekt- oblany :D ...

Robercie, ja tak samo, kilka lat bez uprawnień latałem, nyski i fiaciory a potem polonezy były bez szans przy naszych ETZ-kach, chociaż dwa razy dałem się złapać i było kolegium. Takie czasy były, ale jest co wspominać.

• Klubowicze
Opublikowano

Rogierro... ETZ-ką też szalałem :) Miałem niebieską w wersji podstawowej niestety, bo z obrotomierzem kosztowała już odczuwalnie więcej... Później po jakimś szlifie przemalowałem ją na czarny mat i  w ten sposób wyprzedziłem modę na dzisiejsze malowania skuterów :D Wszystkie laski na osiedlu były moje... (później kumpel mi zrobił konkurencję nową, czarną Jawą TwinSport)

mz250.jpg

Opublikowano
24 minuty temu, Rogierro napisał:

Robercie, ja tak samo, kilka lat bez uprawnień latałem, nyski i fiaciory a potem polonezy były bez szans przy naszych ETZ-kach, chociaż dwa razy dałem się złapać i było kolegium. Takie czasy były, ale jest co wspominać.

Fajne sprzęcicha były :) ... U mnie efektem było wtedy (chyba 1986 lub 87) jedno kolegium i to właśnie złapany na motorynce :lol: ... Pamiętam, że wtedy wyłapałem równorzędność przegubu do Syreny zakupionego w motoryzacyjnym na Pocztowej :D ... Na szybszym moto zawsze jakoś udawało mi się "odjechać" w siną dal ...

Opublikowano

Miałem 3 szt MZ ETZ Pierwsza zakupiona w orginalnej skrzyni zapakowana, to były czasy,Ciągle mi po głowie chodzi nabycie fajnej sztuki.

Najlepszy prezent ślubny,prawie nówka została skradziona w dniu ślubu.pamietam rozpacz a mineło 30 lat.:mellow:

Opublikowano

Przedglądając filmiki z dawnych Burgmani trafiłem na fajną piosenkę Sidneya Polaka. 

Pewnie niektórzy znają, ale przypominam

• Klubowicze
Opublikowano

Sidneya miałem okazję poznać osobiście, ale niestety nie słyszałem na żywo tej piosenki... Teledysk za to zacny :)

Opublikowano

I "mistrzyni drugiego planu z osuwajcymi się spodniami" w 1:55 minucie ;)  

Ostatnio kilka razy puściłem sobie w samochodzie LP -> "cyfrowy styl życia" :) ...

• Klubowicze
Opublikowano

Haha,,, Dobre, jakoś wcześniej kompletnie nie zwróciłem na to uwagi :D mimo, że teledysk oglądam enty raz...

Opublikowano

Zawsze oglądając ten teledysk odruchowo boję się że któraś z Pań towarzyszących Sidneyowi się wywali, bo jednak nie jeżdżą zbyt pewnie. Ale może to wina tych małych kółeczek.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam.  W sobote tj. 07.01.2017 o godz  17.00 organizujemy spotkanie integracyjne GZ w barze BATISTA. Jeżeli ktoś jest chętny to zapraszamy i prosimy dopisać się do listy. Osoby które deklarowały uczestnictwo to :

1 Darecki

2 Czemil

3 Hektor

4 Maniek

5 ...........

• Klubowicze
Opublikowano

Dołączam do spotkania... Nie wiem czy z Gosią, bo na razie chora i głos jej odjęło (co wcale nie jest złe)...

• Sympatycy
Opublikowano

W tym dniu mam uroczystość rodzinną i nie będę mógł uczestniczyć w tym spotkaniu integracyjnym. Bawcie się dobrze.

• Sympatycy
Opublikowano

Oglądać wolę Cejrowskiego ale na biesiady przy stole faktycznie Wędrowniczek jest lepszy. Co prawda nie lubi ciepłych pomieszczeń więc zadbajcie o niego i obłóżcie go lodem :)

Opublikowano

Szkoda że nie będę mógł trudno może innym razem trzymajcie sie i udanego wieczoru pozdrawiam Hi:(