Pan rypak Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Do wykonania zadania potrzebujemy: -skuter(motocykl)-posiadam -trochę kasy-i tak więcej nie mam -dobry humor i pozytywne nastawienie-mam -pogoda-ponoć jest zawsze -plan wyprawy-Wybrzeże,Mazury ,a od 14-08 z Papciochem,Papcioszką,Smarciem i Smarciową będziemy pływać wypasionym jachtem po jez.Koronowskim przez 3 dni. Start 9.30
Sympatycy Anton Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Sympatycy Opublikowano 6 Sierpnia 2014 No to stopy wody pod kilem
Użytkownicy zicoo62 Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Użytkownicy Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Rozumiem, że na te trzy dni zmieniasz w swoim nicku "p" na "b" . Pomyślnych wiatrów.
Pan rypak Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 7 Sierpnia 2014 No to stopy wody pod kilem Dzieki Antonie. Rozumiem, że na te trzy dni zmieniasz w swoim nicku "p" na "b" . Pomyślnych wiatrów. Trafiles w 10 zicoo Ale, zapraszacie, czy się chwalicie? Masz chec na rejs?
Gość Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Wielką, poważnie, choć ja zwykły plecaczek na jachtach jestem. No może w marinie odbijacze mogę potrzymać i muringi poluzować :-) Zazdroszczę Wam, życzę przyzwoitych prędkości przelotowych na żaglach! I idę do pracy, kurcza.
Robi3m Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Opublikowano 8 Sierpnia 2014 pogody wietrznej i duuuużej fali byście mieli co wspominać )) p.s. Ja właśnie wróciłem z dzieciakami ze wsi i wypoczynek był w dechę.
papcioch Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Opublikowano 13 Sierpnia 2014 No to rano, skoro świt rusza Paka do Rypaka. Umyj chłopie skuta i ... przy okazji nakremuj dłonie by się skórka przy sznurkach nie starła. Do zobaczenia w Pieczyskach.
papcioch Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 No co jest chłopczęta? Jakieś zdjęcia by się zdały bo wiara czeka a tu cisza.... Nawet nie ma co obejrzeć przy niedzielnym obiadku.
smarciu Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 no właśnie jakaś cisza, nie ma recki wyjazdu, hmm
Pan rypak Opublikowano 22 Września 2014 Autor Opublikowano 22 Września 2014 No to czas na krótką relacje z sierpniowego wypadu na wybrzeże i jez.Koronowskie. Czekając na okno pogodowe od 4sierpnia(poniedziałek) wszystkie prognozy wskazywały na środę,więc postanowiłem wyruszyć tego dnia na wybrzeże,a swój cel obrałem na Świnoujście lub Międzyzdroje gdzie ostatnio bawiłem w latach 80-tych. Wstępnie planowałem objechać wybrzeże do Darłowa i dalej na Mazury przez Trójmiasto, Malbork, ale życie pisze takie scenariusze,że lepiej nie planować i zostawić wszystko losowi. Wyruszając w środę rano otrzymałem zaproszenie od Lucjana, który przebywał w Wisełce(10km od Międzyzdrojów), a którego odwiedziłem ok.godz.17.00 po małym błądzeniu (skróty są zdradliwe) i w rodzinnym gronie wypiliśmy przepyszną kawę. Następnie udałem się na kwaterę(camping nr.24 Międzyzdroje ul.Polna 34-tel.91/3280275) Gdzie spędziłem dwa noclegi,ale powiem szczerze,że szału tu nie ma. Jak na kurort nadmorski to camping słaby-moja subiektywna ocena 3+(sanitariaty-mało,mało drzew,(czyli patelnia),obsługa,(dbają o czystość i to, na +) i niska cena 28pln za dobę-moto+namiot+osoba. Rozbicie namiotu i krótki wypad na plażę podziwiać zachód słońca.
papcioch Opublikowano 22 Września 2014 Opublikowano 22 Września 2014 sanitariaty-mało,mało drzew No to faktycznie słaby ten camping - nawet nie było gdzie siku zrobić przy takiej ilości drzew
Pan rypak Opublikowano 22 Września 2014 Autor Opublikowano 22 Września 2014 Dwa punkty na zmywanie naczyń Mało natrysków i WC(rano kolejki:) Klimaty kolonijne z lat 80-tych Kolacja biwakowa i cdn.
papcioch Opublikowano 22 Września 2014 Opublikowano 22 Września 2014 Kolacja mniam, ale papier toaletowy to mogłeś na obiad zostawić. Podobno wychodzą z niego super kotlety mielone .
smarciu Opublikowano 22 Września 2014 Opublikowano 22 Września 2014 Mnie zastanawiają te nastolatki na zdjęciach, widać, że się chłopak dobrze bawił nad naszym morzem
Pan rypak Opublikowano 26 Września 2014 Autor Opublikowano 26 Września 2014 Czwartek Zwiedzanie Świnoujścia i Międzyzdrojów Gazoport-ponoć ma być uruchomiony do końca roku. Prom bezpłatny i bez kolejki dla moto i cyklistów. Fort Anioła Powrót na kwatere i zwiedzanie Międzyzrojów WC płatne,a co 2.50 I już zmęczony jestem tym zwiedzaniem
qszysiek Opublikowano 26 Września 2014 Opublikowano 26 Września 2014 Witaj 40km od świnoujścia macie Penemunde muzeum dawnej fabryki rakiet V-1 V-2 można też zwiedzić łódz podwodną U-bota polecam warto.
Pan rypak Opublikowano 26 Września 2014 Autor Opublikowano 26 Września 2014 Witaj 40km od świnoujścia macie Penemunde muzeum dawnej fabryki rakiet V-1 V-2 można też zwiedzić łódz podwodną U-bota polecam warto. Dzięki za namiary-musi poczekać do następnego wyjazdu w twoje strony
smarciu Opublikowano 29 Września 2014 Opublikowano 29 Września 2014 A kiedy dalsza część recki z wyjazdu? Gdzie Koronowo, Bieszczady, Słowacja, Węgry, i dalej Bałkany? No nie bądź taki skromny, tu ludzie czekają na zdjęcia, opisy, podpowiedzi
papcioch Opublikowano 29 Września 2014 Opublikowano 29 Września 2014 Ty Smarciu nie poganiaj naszego Limahla. Niech spokojnie rozwija swoją "Never ending story" we własnym tempie. I pamiętaj by się zdrowo odżywiać, by dożyć kolejnego akapitu. - I ja też przechodzę na mentalny wegetarianizm... by doczekać...
Pan rypak Opublikowano 29 Września 2014 Autor Opublikowano 29 Września 2014 A kiedy dalsza część recki z wyjazdu? Gdzie Koronowo, Bieszczady, Słowacja, Węgry, i dalej Bałkany? No nie bądź taki skromny, tu ludzie czekają na zdjęcia, opisy, podpowiedzi Wątek poświęcony jest mojej i Waszej wyprawie(Koronowo) gdzie spędziliśmy 3 dni,a Bałkany zostawie sobie na potem jak ogarnę zdjęcia,filmy i to co zostało w pamięci W piątek rano pakowanie mandżuru i dalej w kierunku Darłowa. Miałem nadzieję,że na trasie spotkam Volvo i Marzenę, którzy jechali od Helu w moim kierunku i będąc w Kołobrzegu zadzwoniłem do Volvo(Tomka),który już był w Dźwirzynie(10km od Kołobrzegu) na kwaterze u Pazdziocha. Po zaproszeniu od Pazdziocha(Jacka) udaje się do Dźwirzyna,gdzie w między czasie Jacek szuka kwatery pod namiot(a łatwo nie było-sezon). Jacek znalazł, zajeb…miejscówkę u miłej starszej pani,gdzie gościłem do 14sierpnia(czwartek) wraz z Tomkiem,Marzeną i Pawkorem z synem,którzy dojechali w piątek lub sobotę. Opłata za miejscówkę 20pln za dobę-był natrysk,wc i kuchenka gazowaJ Pobyt iście sielankowy nic nie robienie i wypoczynek na maxa. Były poranne spacery wzdłuż plaży(z załącznikiem),leżenie plackiem na plaży,tańce,karaoke i wieczorne rozmowy polaków o wszystkim.
Pan rypak Opublikowano 30 Września 2014 Autor Opublikowano 30 Września 2014 Panowie do wody woła Jack Chwila organizuje dziewczyny na wieczór. Fajna taka pompowana ide.... Była taka nieobecna i mocno napompowana i to wszystko za 15pln...stanowczo za dużo! Patrzcie,rypak coś wypatrzył ........... A ja wybieram naturalne niemki,a nie ceratę i powietrze Podwieczorek Wieczorne rozmowy polaków No i kto tu rządzi? Ale rypak niemkę wyrwał co..........? Niemka ok,ale te 15pln to przepłaciłeś za cerate,mogłeś mi dać na Natalkę te 15pln-ów
Klubowicze Marzena Opublikowano 1 Października 2014 Klubowicze Opublikowano 1 Października 2014 Rafał odwaliłeś kawał roboty,relacja super. Dzięki ci za wspólnie spędzony czas. Było bardzo miło.
smarciu Opublikowano 1 Października 2014 Opublikowano 1 Października 2014 No dobra cobra chwilowo się nasyciliśmy A tymczasem Rypak pracuje nad kolejną częścią Sagi. W następnym odcinku...
Rekomendowane odpowiedzi