Tabaza Opublikowano 28 Stycznia 2013 Opublikowano 28 Stycznia 2013 Dzięki za odpowiedzi. Dziś odezwał się człowiek z Olsztyna, z którym próbowałem się umówić od jakiegoś czasu... no i stało się: nabyłem drogą kupna takie oto cudo: http://allegro.pl/sk...2956647605.html Wygląda na moje oko zużyty tak jak powinien po 10-11 latach eksploatacji. Jutro jadę go odebrać. Nie mogę się doczekać do wiosny Pozdrawiam Tabaza PS Trzeba będzie uaktualnić profil
Lucjan73 Opublikowano 28 Stycznia 2013 Opublikowano 28 Stycznia 2013 Gratuluje, kolor bardzo nietypowy, chyba pierwszy raz widzę złotego Silvera
czaro69 Opublikowano 28 Stycznia 2013 Opublikowano 28 Stycznia 2013 @Tabaza, gratuluję zakupu, zapraszam Cie jednocześnie do regionalnych skoro jesteś z Olsztyna
Sympatycy orzeł Opublikowano 28 Stycznia 2013 Sympatycy Opublikowano 28 Stycznia 2013 Gratulacje.A myślałem że mòj kolor nie spotykany
Klubowicze sonor Opublikowano 28 Stycznia 2013 Klubowicze Opublikowano 28 Stycznia 2013 Twoj Orzelku jest jak najbardziej pospolity...,ale zloty Silver Wing??? no to juz gratka
RONIN Opublikowano 28 Stycznia 2013 Opublikowano 28 Stycznia 2013 bo to jest Golden wing a nie silver wing ;-)
Maly Książe Opublikowano 28 Stycznia 2013 Opublikowano 28 Stycznia 2013 Może to limited edition wyprodukowane specjalnie dla posiadaczy Gold Wing aby łatwiej było przeciskać się po mieście nie tracąc na komforcie;) Panowie a jak Wy teraz coś kupujecie to powiedzcie jak wygląda jazda próbna?
Tabaza Opublikowano 29 Stycznia 2013 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Szczerze - kolor wygląda pieknie Widzę tylko, że łatwo mogę stać się obiektem docinków typu "To Silver, czy Golden?? " Co do jazdy próbnej, to raczej niewykonalna. To moje ryzyko ale opierałem się na oględzinach "stacjonarnych" i opinii pracownika serwisu Hondy w Olsztynie, który zeznał, że zna egzemplarz i jest wart zainteresowania. Obejżałem, uruchomiłem, sprawdziłem tylko ruszanie. Wygląda wszystko obiecująco. Dzisiaj przywożę do siebie. Muszę zrobić miejsce w salonie
Lucjan73 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Szczerze - kolor wygląda pieknie Widzę tylko, że łatwo mogę stać się obiektem docinków typu "To Silver, czy Golden?? " Co do jazdy próbnej, to raczej niewykonalna. To moje ryzyko ale opierałem się na oględzinach "stacjonarnych" i opinii pracownika serwisu Hondy w Olsztynie, który zeznał, że zna egzemplarz i jest wart zainteresowania. Obejżałem, uruchomiłem, sprawdziłem tylko ruszanie. Wygląda wszystko obiecująco. Dzisiaj przywożę do siebie. Muszę zrobić miejsce w salonie Wiesz ja miałem na myśli fakt że to chyba nie jest kolor "fabryczny" ktoś ten skuter chyba malował a dla czego ? Można się tylko domyślać.... Ale może ja się mylę i fabryka wypuszczała Silvery w takim kolorze ? Koledzy, po proszę o informacje w tym temacie.
Gość Opublikowano 29 Stycznia 2013 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Lucjan, nie psuj radości z zakupu. Malowanie może być po jakimś szlifie, ale nie musi. Znam wielu, także z Burgmanii, decydujących się na pomalowanie całości, czy też elementów, tylko i wyłącznie z powodów estetycznych. Mało kto lubi jeździć porysowanym skutem, a rysy się zdarzają także w trakcie normalnej eksploatacji. Znam przypadek, że jeden z Burgmaniaków musiał odpalić drugiemu Burgmaniakowi parę groszy na lakier, za przerysowanie sprzętu podczas parkowania. Skut pomalowany, a gleby nie widział. Znam również przypadek sprowadzenia oryginalnych plastików w lakierze fabrycznym i montowanych na pospawaną ramę. Poszedł jak "salon" w oryginalnym lakierze :-). Każdy zakup należy i tak prześwietlić, czy był malowany czy nie był. Dla własnego bezpieczeństwa.
Lucjan73 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Tak jak pisałem powodów malowania możemy się tylko domyślać. Bigu posiadał B 650 w złotym kolorze (którego nie było w katalogu Suzuki) bo poprzedni właściciel miał taką fanaberie że przemalował nowy skuter a co nie wolno ? Kto bogatemu zabroni.... Ja nie twierdze że ten Silver był po przejściach i dlatego ktoś go pomalował, po prostu nie jestem pewien czy to kolor fabryczny.
Klubowicze robson Opublikowano 29 Stycznia 2013 Klubowicze Opublikowano 29 Stycznia 2013 Kiedyś widziałem w ogłoszeniach Zacną w takim złoto-szampańskim kolorze, może to coś wyjaśni : http://czescihonda.motorista.pl/szukaj/model,1,2002,FJS6002%20%28Silver%20Wing%29,F,Y170 Kolor zwany CyberGold o symbolu Y170.
dr.big Opublikowano 29 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgadza się, gość kupił wtedy nowego Executiva w kolorze czarnym i dał go do przemalowania na kolor podobny do złotego . Nie chodziło mu o polakierowanie "strat", tylko miał taką fanaberię i polakierował nowy skuter. Dodam, że lakierowanie wykonane, jak by nie spojrzeć przez niemieckiego lakiernika, wymagało dużo samozaparcia i słabego wzroku, aby nazwać je dobrym ... Tak więc kolor czy lakierowanie skutera nie zawsze wskazuje na wypadkowość. PS. Ale skuter ładny byl, tu na zdjęciu miał 30 Tkm...
Gość Opublikowano 29 Stycznia 2013 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Jako ciekawostkę dodam, że jeszcze ze trzy tygodnie temu, był do kupienia. Stał, gdzieś na południu Polski, jak się nie mylę i miał znakomity przebieg, coś około 39 000.
dr.big Opublikowano 29 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 29 Stycznia 2013 Hahaha, po prostu na "polski sposób" przeszedł kuracje w SPA ... A już Dzięgiel dojechał nim już w 2011 roku do ponad 70 tkm ... Edit: Pozycja 6 w tabelce -> http://www.forum.bur...e__hl__przebieg
Tabaza Opublikowano 29 Stycznia 2013 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Kolor zwany CyberGold o symbolu Y170. Hmm... Zakładałem, że lakier jest oryginalny. Jutro przywiozę sprzęt do domu i pierwszą rzeczą, którą sprawdzę będzie kod lakieru na tabliczce. I tak mi się podoba
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 29 Stycznia 2013 Administrator Opublikowano 29 Stycznia 2013 Ja nie twierdze że ten Silver był po przejściach i dlatego ktoś go pomalował, po prostu nie jestem pewien czy to kolor fabryczny. Bardzo rzadko ale można było spotkać ten kolor we Włoszech (np. w Niemczech nigdy go nie widziałem). Wychodził z tego co wiem w 2002 i 2003 roku. Tutaj fotka zrobiona w zeszłym roku w IT, w prowinicji Ravenna, miasteczku Commachio
Lucjan73 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Hmm... Zakładałem, że lakier jest oryginalny. Jutro przywiozę sprzęt do domu i pierwszą rzeczą, którą sprawdzę będzie kod lakieru na tabliczce. I tak mi się podoba Kod z kolorem lakieru jest w schowku pod siedzeniem, daj znać co i jak. Okazać się może że masz jedyny unikalny kolor skutera w całym bloku wschodnim Mariusz jeszcze się okaże że ten z Twojej foty to ten sam co kupił Tabaza
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 29 Stycznia 2013 Administrator Opublikowano 29 Stycznia 2013 Mariusz jeszcze się okaże że ten z Twojej foty to ten sam co kupił Tabaza Ten z mojej foty stał we wspomnianym wyżej miasteczku jeszcze we wrześniu 2012. Pamiętam, że miał pokombinowane/"wyrzeźbione" lusterka
Gość Opublikowano 29 Stycznia 2013 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Ale dodatkowe wiatrochrony mają obie Hondy. We wrześniu 2012 we Włoszech, a już w Lutym 2013 w Polsce. To nie jest rekord przejazdu. Wszystko możliwe. Ta "Polska" ma już jednak lusterka "normal".
Marcino1 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Hmm... Zakładałem, że lakier jest oryginalny. Jutro przywiozę sprzęt do domu i pierwszą rzeczą, którą sprawdzę będzie kod lakieru na tabliczce. I tak mi się podoba I słusznie, że Ci się podoba! Mnie też sie podoba. Kupiłeś bardzo ładny skuter w bardzo ładnym malowaniu. Jak pisali wcześniej koledzy jest to prawdopodobnie jedyny Golden Wing w Polsce Gratulacje i szerokiej drogi!
Dzięgiel Opublikowano 30 Stycznia 2013 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Hahaha, po prostu na "polski sposób" przeszedł kuracje w SPA ... A już Dzięgiel dojechał nim już w 2011 roku do ponad 70 tkm ... Edit: Pozycja 6 w tabelce -> http://www.forum.bur...e__hl__przebieg Aktualny przebieg w moim byłym skucie to 78 tys.km i z takim przebiegiem został sprzedany przez mojego brata,a 39 tys.km wzięło się z tego ,że kupujący zasugerował się jednym z liczników dziennego przebiegu, na którym było nabite coś ok.3900.Dodał sobie jedno zero i wynik gotowy.Pomyłka kupującego a był to handlarz hehe.Podczas transakcji ani razu nie spytał o przebieg.Skuta nabył od niego gość z Rybnika za 8900.
dr.big Opublikowano 30 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2013 Wszystko jasne. Czyli handlarze nie są tacy źli, jak sugerował Flyman .
Gość Opublikowano 30 Stycznia 2013 Opublikowano 30 Stycznia 2013 O przepraszam, ja nic nie sugerowałem, nawet nie wiedziałem, że to handlarz :-)
Rekomendowane odpowiedzi