pawelp Opublikowano 12 Grudnia 2017 Opublikowano 12 Grudnia 2017 13 godzin temu, dr.big napisał: W segregatorze dokumentacji swojego Tmaxa, mam każdy rachunek, każdy wydruk z przeglądu z odczytanym przez diagnostę przebiegiem... W samochodzie jest tak samo, tylko ma drugi segregator założony. Każdy następny pojazd- to segregator. Tyle na temat "mojego CEPIKU" ... Mam tak samo, dodatkowo po każdym tankowaniu strzelam fotę licznika.
brynio Opublikowano 13 Grudnia 2017 Opublikowano 13 Grudnia 2017 CEPiK generalnie może służyć jako pomocnicze narzędzie do sprawdzania, ale moim zdaniem najbardziej wiarygodnym portalem jest ten
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 28 Grudnia 2017 Autor Administrator Opublikowano 28 Grudnia 2017 Dnia 11.12.2017 o 17:14, SlawoyAMD napisał: Dziś rejestrowałem Hondę i wszystko w urzędzie poszło sprawnie. KriSSo mówił mi ze trzy dni temu, że w Szczecinie za to straszne trudności były, więc swojej Integry jeszcze nie zarejestrował... O ile wiem to nadal Krzyś jest bez rejestracji. W Warszawie jest podobnie. Aktualnie w jednym z WK żeby np. odebrać stały dowód trzeba wpisać się na listę. Wirtualna kolejka na ok. 7 dni oczekiwania. Sam proces rejestracji jest obarczony 50% ryzykiem czy w ogóle się uda...tzn. czy system "puści".
Siwy Opublikowano 28 Grudnia 2017 Opublikowano 28 Grudnia 2017 W Poznaniu przerejestrowałem skuter w połowie grudnia .Bez żadnych problemów .Zarówno dowód tymczasowy jak i ten na stałe .
dziadzia Opublikowano 28 Grudnia 2017 Opublikowano 28 Grudnia 2017 Dnia 12.12.2017 o 21:29, brynio napisał: Cały ten CEPiK jest g------no warty. Kręcić sobie można licznik dowolnie na każdy przegląd. Znam przypadki (z ogłoszeń) gdzie kolesie się przekręcili za bardzo bo wg licznika im wychodziło mniej w 2016 niż w 2015. A panie, to pewnie dignosta źle spisał. Dokładnie, urzędnikowi już w tym momęcie powinna zapalić się czerwona lampka i zgłosić tam gdzie trzeba albo wysłać jeszcze raz do diagnosty o potwierdzenie przejechanych kilometrów. Inaczej w tym kraju nigdy się nic nie zmieni jak każdy urzędas będzie tak podchodził do sprawy.
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 15 Lutego 2020 Autor Administrator Opublikowano 15 Lutego 2020 Od dziś, tj, 15 lutego wchodzą do CEPiK'u nowe, dość znaczące funkcjonalności w ramach dwóch usług (Historia Pojazdu oraz Mój Pojazd): 1. odczyt drogomierza (licznika) wraz z przyczyną, 2. data wymiany drogomierza, 3. informacje o zatrzymaniu dowodu rejestracyjnego, 4. data wygaśnięcia polisy OC, 5. data zgłoszenia o kradzieży oraz data odnalezienia pojazdu, 6. data dodatkowego badania technicznego, 7. informacja o szkodach istotnych Info o wypadkach a także dodatkowych badaniach (powypadkowych) pozwolą na lepszą selekcje rynku pojazdów używanych. Pozostałe zmiany też na plus.
Rekomendowane odpowiedzi