Skocz do zawartości
Forum Burgmania

CEP - Historia pojazdu PL już działa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 godzin temu, dr.big napisał:

W segregatorze dokumentacji swojego Tmaxa, mam każdy rachunek, każdy wydruk z przeglądu z odczytanym przez diagnostę przebiegiem... W samochodzie jest tak samo, tylko ma drugi segregator założony. Każdy następny pojazd- to segregator. Tyle na temat "mojego CEPIKU" ;) ...

Mam tak samo, dodatkowo po każdym tankowaniu strzelam fotę licznika.

• Odpowiedzi 80
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• MariuszBurgi

10

• dr.big

8

• ciesu

3

• Robi3m

3

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

CEPiK generalnie może służyć jako pomocnicze narzędzie do sprawdzania, ale moim zdaniem najbardziej wiarygodnym portalem jest ten

• 3 tygodnie później...
  • Administrator
Opublikowano
Dnia 11.12.2017 o 17:14, SlawoyAMD napisał:

Dziś rejestrowałem Hondę i wszystko w urzędzie poszło sprawnie. KriSSo mówił mi ze trzy dni temu, że w Szczecinie za to straszne trudności były, więc swojej Integry jeszcze nie zarejestrował...

O ile wiem to nadal Krzyś jest bez rejestracji.

W Warszawie jest podobnie. Aktualnie w jednym z WK żeby np. odebrać stały dowód trzeba wpisać się na listę. Wirtualna kolejka na ok. 7 dni oczekiwania.

Sam proces rejestracji jest obarczony 50% ryzykiem czy w ogóle się uda...tzn. czy system "puści".

IMG_20171227_131602_HDR.jpg

Opublikowano

W Poznaniu przerejestrowałem skuter w połowie grudnia .Bez żadnych problemów .Zarówno dowód tymczasowy jak i ten na stałe .

Opublikowano
Dnia 12.12.2017 o 21:29, brynio napisał:

Cały ten CEPiK jest g------no warty. Kręcić sobie można licznik dowolnie na każdy przegląd. Znam przypadki (z ogłoszeń) gdzie kolesie się przekręcili za bardzo bo wg licznika im wychodziło mniej w 2016 niż w 2015. A panie, to pewnie dignosta źle spisał. 

Dokładnie, urzędnikowi już w tym momęcie powinna zapalić się czerwona lampka i zgłosić tam gdzie trzeba albo wysłać jeszcze raz do diagnosty o potwierdzenie przejechanych kilometrów. Inaczej w tym kraju nigdy się nic nie zmieni jak każdy urzędas będzie tak podchodził do sprawy.

• 2 lata później...
  • Administrator
Opublikowano

Od dziś, tj, 15 lutego wchodzą do CEPiK'u nowe, dość znaczące funkcjonalności w ramach dwóch usług (Historia Pojazdu oraz Mój Pojazd):

1. odczyt drogomierza (licznika) wraz z przyczyną,

2. data wymiany drogomierza,

3. informacje o zatrzymaniu dowodu rejestracyjnego,

4. data wygaśnięcia polisy OC,

5. data zgłoszenia o kradzieży oraz data odnalezienia pojazdu,

6. data dodatkowego badania technicznego,

7. informacja o szkodach istotnych

Info o wypadkach a także dodatkowych badaniach (powypadkowych) pozwolą na lepszą selekcje rynku pojazdów używanych. Pozostałe zmiany też na plus.