Sympatycy KriSSo Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Sympatycy Opublikowano 20 Sierpnia 2015 To niemożliwe . Zrób foto tych wszystkich rzeczy na ziemi (żeby uzmysłowić sobie "kupkę") i potem pokaż to upakowane
wd40 Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Slawoy , zatrąb jak będziesz leciał kolo chałupy , a może pierwszy postój na kawę ?
Klubowicze SlawoyAMD Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Klubowicze Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Ruszam 4,00... Chyba trochę wcześnie na kawkę
Klubowicze ArtCho Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Autor Klubowicze Opublikowano 20 Sierpnia 2015 A wracając do jutrzejszego wyjazdu: 13.00 na stacji 123 w Lubieszynie (niewielka zmiana terminu). Plan, to jeziora w NRD, czyli Lychen i okolice (plan, ktory okazał si nie do zrealizowania w zeszłym tygodniu). Myślę, że nie więcej niż 250-300 km, powrót raczej przed zmierzchem (ok. 6-7 godzinek).
kunisz Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Sławku, udanego wypadu no i dobrze podejrzyj u Mirka jak to się robi w burku, bo po powrocie to ja przyjadę do Ciebie jako do servisu Pozdrawiam
Klubowicze ArtCho Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Autor Klubowicze Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Jeśli ktoś zdecydował się jechać dziś ze mną, to informuje, źe mam 15 min. obsuwy... Czyli 13.15. Takie tam. Po drodze...
Klubowicze ArtCho Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Autor Klubowicze Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Wróciłeś SAM? Jeszcze jestem SAM Rheinsberg
minimi1 Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Opublikowano 21 Sierpnia 2015 No to masz daleko- Rhupiner Wald- hm brzmi jak z Hansa Klossa- ostatnie odcinki
Klubowicze ArtCho Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Autor Klubowicze Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Prawie 8 godzin - znowu plan zbyt ambitny, bo okazało się, że fajne rzeczy są po drodze Przejechane 320 km. Na pewno trzeba będzie tam jeszcze przyjechać Kto ma ochotę, to proszę: https://www.dropbox.com/sh/0lquesfnzs7f2mv/AAClycul86F6u8rxAhhvXb5ua?dl=0 (poprawiony) Piotrek, w Brüssow to stara rozlewnia likieru A nie bimbru czy piwa.
Klubowicze ArtCho Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Autor Klubowicze Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Ooops... Już poprawiłem. To były zdjęcia sprzedażowe sw-t600...
Klubowicze SlawoyAMD Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Klubowicze Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Ja dziś zwiedzałem Kazimierz... Wejście na górę do ruin zamku po całej nocy picia piwa... Bezcenne :clapping:Wisły prawie nie ma...
minimi1 Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Pójdż do tego drugiego zamku po drugiej stronie strugi Wisła- skutem się przeprawisz- jak pamiętam zdjęcia Artura te duże skuty są przeprawowe
grota10 Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Kazimierz nad Wisla,jedno z najpiekniejszych miejsc w Polsce w jakim mialem przyjemnosc bywac.Zazdraszczam
Rzelu Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Ja tymczasem spędziłem sobotę wyjątkowo udanie. Wybraliśmy się z Volfem do Borne-Sulinowa, dzięki białym kaskom i kamizelkom bardzo skutecznie generując "uspokojenie ruchu" na całej trasie. W Drawsku pozwoliłem sobie na chwilę relaksu w moim ulubionym środowisku W Bornem wszystko wyglądało tak jak się spodziewałem ale byliśmy przygotowani ponieważ piach w jedzeniu utrudnia konsumpcję, zjedliśmy pyszny obiad w restauracji nad jeziorem po obiedzie małe zakupy, same najpotrzebniejsze rzeczy tak wiele celów, a tak mało środków (rażenia) chciałoby się powiedzieć... jeszcze odświeżająca kąpiel w jeziorze, przebranie w ciuchy motocyklowe i jazda do domu. Po przeglądach Honda ciągnie jak złoto. Pozdrowienia dla spotkanego na zlocie Burgmaniaka na B650, chyba z Białego Boru, nie pomnę...
Klubowicze SlawoyAMD Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Klubowicze Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Ja dla urozmaicenia dziś odwiedziłem Nałęcz... Jakże inne od Kazimierza. Bardziej przypomina Połczyn Zdrój lub inne kurortowe miasteczko, ale droga łącząca oba miasta jest super motocyklowa, a liczba ciasnych winkielków (momentami zakazy 30 km/h), robi banana na twarzy, szczególnie jak się je robi tak ze dwa razy szybciej
azjon Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Opublikowano 24 Sierpnia 2015 wróciłem z Łeby - dzięki Artur za pompkę, zdała egzamin. Na miejscu spotkałem naszego kolegę na moto z czerwonymi felgami - poniżej link z parady, Ja jadę w 5:03 minucie filmu i zaraz za mną kolega na czerwonych felgach. spotkałem też Pająka na numerach PCT, ale nie miał żadnego akcentu z Burgmanii więc nie wiem czy nasz
Klubowicze SlawoyAMD Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Klubowicze Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Z Kazimierza poleciałem w poniedziałek do Warszawy, gdzie wspomógł mnie Ojciec Dyrektor, dając namiary i pilota na fachowca od kluczy... Polecam, świetny fachowiec i ceny niesamowicie niskie... Takiego klucza w Burku, nie miał jeszcze nikt Ale nowy ładniejszy... Z Warszawy poleciałem szybko do Hajnówki, by tam już zakładać na spokojnie stacyjkę i przy okazji zrobić kilka regulacji wakuometrem... A to Mirka Harlej za 1941 roku... Arcydzieło sztuki użytkowej, zbiór patentów ale za cholerę nie mogłem tego ruszyć z miejsca... Zmiana biegów ręką, rolgaz w lewej manetce, sprzęgło w nodze... Dziś pozwiedzałem Hajnówkę. Spokojne miasteczko i pełne uroku cerkwie... Stare i nowe. Później obiadek w stylu kresów i wypad genialnie krętą i równą jak lustro drogą do Białowieży... Tam fajnie prezentuje się odrestaurowany dworzec Carski... Świetne są też domki w stylu rustykalnym. Niektóre naprawdę wiekowe, inne odnowione albo wybudowane w tym stylu niedawno... Mnie przypadło do gustu tankowanie na Orlenie, który połączony jest ze sklepem z Białoruskimi i Ukraińskimi alkoholami... Czego tylko wątroba zapragnie... Jutro o świcie ruszam do domku... Przede mną 800 km do zrobienia, a zaczęło się poważnie chmurzyć...
Klubowicze ArtCho Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Autor Klubowicze Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Jeśli jeszcze jesteś w pobliżu Hajnowki, to zachęcam do zjechania w boczne drogi i obejrzenie drewnianych cerkiewek. I jak będziesz w takiej wiosce, to spytaj miejscowego o cokolwiek. Odpowie Ci w ciekawym języku i z ciekawym akcentem.
Klubowicze SlawoyAMD Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Klubowicze Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Chciałbym, ale jutro już muszę grzać do domu... w czwartek już do roboty Jeszcze wrócę w te strony bo życie tutaj wydaje się iść własnym, powolnym tempem...
Sympatycy KriSSo Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Sympatycy Opublikowano 25 Sierpnia 2015 To napisz jutro, jak się sprawuje maszyna po tych regulacjach u Mirka, czy odczuwasz istotną poprawę itd.. . Bardzo ładne zdjęcia zrobiłeś, też chciałbym kiedyś wybrać się w te okolice.
Klubowicze SlawoyAMD Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Klubowicze Opublikowano 25 Sierpnia 2015 No warto było zrobić regulację bo rozbieżność na cylindrach była spora... Jeden w zasadzie był pracujący, a drugi wspomagający. Na tym "lepiej ustawionym" na słuch, była wartość 9, a na tym drugim niespełna sześć... Teraz jest równo i czuć to przy prędkościach podróżnych. Kiedy pociągnie się z reki, to wyraźnie przyśpieszenie robi większą frajdę Zniknął też efekt "nurkowania" przy schodzeniu z obrotów (gwałtowne hamowanie silnikiem w pewnym zakresie niższych obrotów)... Jak mówi Mirek, pacjent będzie jeszcze żył długo, a ja jestem przewrażliwiony No już tak mam, że każdy szmer mnie stawia na nogi... Musi być jak z fabryki, inaczej jestem chory...
Klubowicze ArtCho Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Autor Klubowicze Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Prponuję rozpocząć sezon miniwypraw. Mam na myśli wtorek 2 maja: ja mam luz, stara w robicie, hulaj dusza - piekła nie ma. Ale ze względu na mój stan musi być w miarę ciepło i myślę, że wyprawa poniżej 6-7 godzin. Mój plan wstępny, gdzie bardzo chcę pojechać, to okolice Fürstenberg (Ravensbrück) i winkielkj nad jeziorami. Ciekawe jaja będzie pogoda. Najlepiej, żeby było jak na niemieckiej: A polskie są takie:
Sympatycy KriSSo Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Sympatycy Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Mam na myśli wtorek 2 maja: ja mam luz, stara w robicie, hulaj dusza - piekła nie ma. Albo 2 maja, albo wtorek . Rozumiem, że jeśli Żona w robocie, to chodziło Ci o 2 maja - poniedziałek. Jeśli chodziło o poniedziałek (02.05), to chyba byłbym chętny. O której chciałbyś wyjechać? 1. ArtCho 2. KriSSo
Rekomendowane odpowiedzi