Atlas Opublikowano 17 Maja 2014 Opublikowano 17 Maja 2014 Witam, Proszę o polecenie zaufanego serwisu lub mechanika w okolicach Poznań, Swarzędz. Do zamontowaniq na Burgmanie 125 wariator malossi + sprężyna dociskowa. Samodzielnie nic nie wskórałem bez klucza pneumatycznego. Z góry dziękuję
burdi Opublikowano 18 Maja 2014 Opublikowano 18 Maja 2014 Ja dosłownie dwa dni temu odebrałem moto od "Cerbola" w Poznaniu. Co prawda czekałem na serwis bardzo długo ale zrobili dobrze i niedrogo. Musiałbyś ewentualnie do nich zadzwonić, przy czym nie bardzo są chętni do robienia skuterów - zadzwoń, pogadaj: http://www.cerbol.com/. Drugi punkt, który polecał znajomy to motoset: http://moto-set.pl/. Oni z kolei specjalizują się w skuterach ale osobiście nie miałem z nimi do czynienia. Pozdrawiam,
Atlas Opublikowano 18 Maja 2014 Autor Opublikowano 18 Maja 2014 Dziękuję, za Cerbolem przemawiają przede wszystkim... godziny pracy Robota skomplikowana nie jest więc podbiję do nich z tematem. Nawet mogę sam zrobić byleby udostępnili klucz udarowy
JER2Y Opublikowano 18 Maja 2014 Opublikowano 18 Maja 2014 Można samodzielnie zdjąć i założyć wariator bez klucza pneumatycznego stosując taki oto patent, sam z takiego korzystałem. Oczywiście wymiary klapy trzeba dostosować do swojego wariatora.
Atlas Opublikowano 19 Maja 2014 Autor Opublikowano 19 Maja 2014 Rewelacja ! Jak człowiek szybko zapomina o najprostszych rozwiązaniach Aczkolwiek w drewno bym nie szedł, jak dla mnie spore ryzyko że pęknie wzdłuż. Spróbuję to zrobić z grubszego kawałka blachy lub półprofilu aluminiowego
mefisto.diabel Opublikowano 19 Maja 2014 Opublikowano 19 Maja 2014 Zajrzyj tutaj. Koleś nakręcił sporo filmików.
JER2Y Opublikowano 19 Maja 2014 Opublikowano 19 Maja 2014 Jak pęknie weźmiesz grubszą klapkę, roboty z jej obróbką jest na 5 min. Ja mam z odpadu laminowanej płyty wiórowej, parę odkręceń i dokręceń wytrzymała.
Rekomendowane odpowiedzi