franekbp Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Może nie dzisiaj ale w czwartek i piątek trochę popracowałem przy maszynie. Po pierwsze: zdjąłem z niego kołdrę i nastąpiło pierwsze odpalenie po zimie - bez problemu, zagadał od razu Po drugie: wymiana oleju silnikowego na Castrol POWER1 4T 10W-40 oraz filtra oleju; plus wymiana oleju w przekładni 80W90 Po trzecie: montaż kufra K-Max 50L, co do samego kufra to małą fotorecenzję przedstawiłem w odpowiednim temacie o tym kuferku: http://www.forum.bur...pa/#entry402434
Sympatycy irasko Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Sympatycy Opublikowano 12 Kwietnia 2015 U mnie Hondzia dostała nową sprężynę sprzęgła - tym razem białą Malossi. Pierwsze próby już były. Jest różnica.
franekbp Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Dzisiaj wymieniłem filtr powietrza. A teraz mini konkurs: Czy widzisz jakąś różnicę?
stator Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Odpowiedź na konkurs: Oczywiście, że widać różnicę. To pudełko jest bardziej zielone. A tak na serio, zatankowałem swój pierwszo tysięczny litr paliwa. I 1001 też. Teraz tylko śmigać.
Klubowicze DaniL Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Klubowicze Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Dziś, po tygodniu przygotowań (projekt, wykonanie przy pomocy kolegów w fabryce, kilka przymiarek) zamontowałem uchwyt pod maszt na flagę.
antek771 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Dziś w swoim Xcitngu 500 wymieniłem linki gazu i ustawiłem zawory. Aby zdjąć pokrywę zaworową musiałem wysunąć kilka centymetrów silnik , Nowa uszczelka , cztery godziny pracy i zrobione .
Miazga82 Opublikowano 6 Maja 2015 Opublikowano 6 Maja 2015 Dzisiaj odświeżyłem, tzn. pomalowałem wydech, mocowanie wydechu, stopkę boczną i centralną. Na osłonie tłumika trochę szpecą wżery, ale na szczęście widoczne tylko od spodu, tak poza tym jest cacy. Wcześniej wszystko było koloru rudo-brązowego. Tłumik pomalowany farbą do kominków i pieców do 800'C, reszta czarnym połyskiem. Powiem szczerze, że ze sprężyną centralki to się namęczyłem aby ją naciągnąć.
franekbp Opublikowano 7 Maja 2015 Opublikowano 7 Maja 2015 Dzisiaj umyłem skuterek i jest już gotowy na sobotę na rozpoczęcie sezonu motocyklowego Nawiasem mówiąc beznadziejnie się myje felgi i muszę sobie sprawić specjalną szczotkę. Nasmarowałem też centralną stopkę bo sama nie odbijała do góry i trzeba było nogą do góry podciągać. Co jest ciekawego w tym co piszesz ? Jaki jest tytuł tego wątku. Raz usunięty został Twój bezsensowny wpis a Ty piszesz ponownie. 10 % na otrzeźwienie. Administracja
Sysgone Opublikowano 7 Maja 2015 Opublikowano 7 Maja 2015 Zamontowałem manetki, klamki, dźwignię do ręcznego oraz dekle Rizomy. Fotki Worlana dostępne tutaj
Skrystos Opublikowano 8 Maja 2015 Opublikowano 8 Maja 2015 Zamontowałem do Burgmana Stelaż płytę i Kufer centralny Givi v47, podłączyłem do niego światło stop przy użyciu fabrycznego dedykowanego zestawu givi. Założyłem stelaż pod kufry boczne oraz dwa kufry givi e21. Zmieniłem manetki na podgrzewane oxforda. Podłączyłem pod akumulator przez przekaźnik. Do instalacji manetek podłączona jest nawigacja, dzięki czemu mam ładowanie gdy działają światła plus do przekaźnika wziąłem z lampy przedniej. Jeszcze muszę go umyć
stator Opublikowano 9 Maja 2015 Opublikowano 9 Maja 2015 W nadal nie udanym poszukiwaniu stuków w kierownicy, rozebrałem przednie amortyzatory. Oczywiście, że nic nie znalazłem. Ale przynajmniej mogę już powiedzieć, że tam byłem. Wymieniłem olej w lagach. A przyczyny szukam dalej. I mimo, że uważam swój skuter za maszynę specjalnej troski, bo stuka i puka, ściąga w lewo i zużywa i wypluwa olej, bardzo kocham swój skuter. A na pytanie ciekawskich: "ile pali?", odpowiadam pytaniem: "chodzi o benzynę czy olej?" Acha, byłbym zapomniał. Wierzycie w Ceramizer? Bo ja nie. Ale wydałem 68 zł. Zalałem-zastrzyknąłem. Czekam na CUDOWNE efekty.
Bart1 Opublikowano 13 Maja 2015 Opublikowano 13 Maja 2015 https://m.facebook.com/profile.php?id=323499694423500 Zrobiłem nie swoimi rencami Profesjonalny Detaling w firmie EVO CARS. Mam nadzieję że profi detaling skutera nie podchodzi pod zwykłe mycie według administracji Jeśli to komuś pomorze mogę wymienić kosmetyki użyte do mycia i detalingu Polecam profi robota. Na zdjęciach moje cacuszko B)B) Tapnięte z LG G3
wd40 Opublikowano 13 Maja 2015 Opublikowano 13 Maja 2015 naprawa kanapy kupiony zestaw do naprawy skor na alegro cena 50zl, i troche pracy Joli i oto efekt - na żywo wyglada lepiej na koncu wysmarowanie kanapy kremem nivea i wystawienie na slonce az do wchloniecia kremu . nawet kilkanascie godzin .
Sympatycy Jaco Opublikowano 14 Maja 2015 Sympatycy Opublikowano 14 Maja 2015 Moja Zacna dostała niedawno uchwyt na telefon i nowe mocowanie sakw bocznych do stelaża:
andrzejSkoczow Opublikowano 14 Maja 2015 Opublikowano 14 Maja 2015 Zamontowałem kanapę wykonaną przez kolegę SEBA 500
stator Opublikowano 23 Maja 2015 Opublikowano 23 Maja 2015 A ja w sumie nic nie zrobiłem. Złapałem na trasie kapcia. Tylko, że trochę innego. I nic nie mogłem na to poradzić. Skończyło się przywiezieniem skutera do domu na pace. A to winowajca: A to, sekcja zwłok:
niko02 Opublikowano 27 Maja 2015 Opublikowano 27 Maja 2015 Ponieważ w migaczach przednich bły otwory po diodach sygnalizujących załączenie i wyłączenie alarmu, który w trakcie eksploatacji zaczął stwarzać problemy i został zdemontowany przez poprzedniego użytkownika, to postanowiłem to wykorzystać. W migaczach przednich zostały zamontowane dodatkowe światła pozycyjne. Zajęło mi to około 4h - dwa wieczory po 21 Efekt jest przyzwoity, migacze widoczne, motocykl w nocy lekko ,,szerszy" Jedna pozycja: Migacze i 2 pozycje 2 pozycje:
Sympatycy irasko Opublikowano 30 Maja 2015 Sympatycy Opublikowano 30 Maja 2015 Może nie dzisiaj ale w ostatnim czasie. 1. Wylepiłem koła razem Piootrem 2. Zamontowałem szybę akcesoryjną GIVI Air Flow 3. Zamontowałem uchwyt RAM do nawigacji mocowane do lusterka SW-MOTECH. Oczywiście banan na twarzy.
Wojtasek0 Opublikowano 31 Maja 2015 Opublikowano 31 Maja 2015 Po moich przygodach na POW i zakończeniu życia mojego paska napędowego nadeszła wiekopomna chwila na nowy. Jak zwykle był problem z doborem odpowiedniego Ale się udało... A potem już z górki: Jak na dziesiecioletni sprzęt to stan sprzęgła całkiem sympatyczny: I na koniec najlepsze: Wieczorna wycieczka po W-wie. + 100 do lansu. Ufffff dzień jak co dzień.....
Sympatycy Robsson Opublikowano 2 Czerwca 2015 Sympatycy Opublikowano 2 Czerwca 2015 Dziś zakończyłem "produkcję" blaszki z nickiem pod tablicę rejestracyjną. Nie wyszło rewelacyjnie ale lepiej nie dałem rady i niestety plazmy do wycinania nie miałem pod ręką Do produkcji użyłem kątownika alu 5 x 2,5 i narzędzi typu wiertarka, wiertła 4 i 2,5, piłka do metalu, iglaki - płaski, okrągły i trójkątny, pastę do polerowania. Poniżej postęp prac i efekt końcowy ( muszę jeszcze zaokrąglić rogi bo takie ostre nie bardzo mi się widzą)
Klubowicze maroch75 Opublikowano 2 Czerwca 2015 Klubowicze Opublikowano 2 Czerwca 2015 Yadźka jakiś czas temu dostała stelaże pod kufry boczne (konstrukcja własna ale stabilna) a dzisiaj do kompletu dołączyły Kappa K40n
Sysgone Opublikowano 12 Czerwca 2015 Opublikowano 12 Czerwca 2015 Dołożyłem dekle na zbiorniczki płynu hamulcowego.
grzech25 Opublikowano 15 Czerwca 2015 Opublikowano 15 Czerwca 2015 Olej wymieniony Banalne, napiszecie i nie ma się czym chwalić Było by banalne, gdyby śruba spustu była cała. Ja jeszcze ją doprawiłem, choć narzędzia mam sprawne. Chyba ktoś przesadził z dokręceniem i stąd problem. Strzykawkę posiadam sztuk jedną ale 5ml Bierzemy zatem pusty, albo prawie pusty dozownik po mydle - je miałem akurat 500 ml. Zakładamy na rurkę przedłużkę np z koszulki termokurczliwej. Wkładamy zamiast korka wlewu, uprzednio go wykręcając i pompujemy. Wypsztykałem dokładnie 3 pojemniczki. Nowy filterek i nowa olifka - nasza rodzima - orlenowska A ze śrubą spustu coś zimą wymyślę
Rekomendowane odpowiedzi