Bad Method Opublikowano 5 Listopada 2014 Opublikowano 5 Listopada 2014 Na rondzie przytarłem centralną podstawką o asfalt.
Klubowicze Piootr Opublikowano 5 Listopada 2014 Klubowicze Opublikowano 5 Listopada 2014 Wymieniłem przepaloną żarówkę H7. Bardzo nietrwałe są te Osram X - Racer. Wytrzymała tylko 4 miesiące.
franekbp Opublikowano 6 Listopada 2014 Opublikowano 6 Listopada 2014 Wczoraj zatkałem wężyk ten spustowy z odmy filtra. Nie jest oryginalny i nie miał zatyczki. Od początku sezonu (i mojej jazdy) ani kropelka nie skapnęła jeszcze, ale teraz kiedy rano zimno zaczęło się skraplać i kapać (takie cholerstwo olej z wodą). I już nie kapie
antek771 Opublikowano 7 Listopada 2014 Opublikowano 7 Listopada 2014 Do mojego XCITINGA w Motor landzie zamówiłem uchwyty do lusterek na kierownicy oraz nową osłonę kierownicy razem w cenie 150 PLN z przesyłką ( za używane wyszło by ponad 200PLN). Lusterka poszukam zamienniki bo oryginał po 300zł za sztukę.Będę miał lepszą widoczność za sobą
franekbp Opublikowano 7 Listopada 2014 Opublikowano 7 Listopada 2014 Też to przerabiałem ale dziury w osłonie kierownicy robiłem sam. Lusterka na gwint m8 dobierzesz jakie Ci się spodobają. A ja podładowałem aku i dobiłem ciśnienia.
Klubowicze pgizi Opublikowano 14 Listopada 2014 Klubowicze Opublikowano 14 Listopada 2014 Z pomocą (dużą) Krzytra został odblokowany prawy, przedni hamulec. Okładziny były w dramatycznym stanie, jeden tłoczek stał...- Krzysiu, szanuję Cię! Z pomocą (niedużą) Krzytra została dokonana inspekcja napędu. I tu duże zdziwienie; pasek Dayco, po 25 tyś. km. wykazuje minimalne zużycie, rolki są o.k., sprzęgło i dzwon też.
Miazga82 Opublikowano 14 Listopada 2014 Opublikowano 14 Listopada 2014 Dolałem oleju. Pojutrze też to zrobię i za 4 dni również, po następnych dwóch dniach też. Robiłem to przedwczoraj i dwa dni temu, jeszcze wcześniej tak samo. Kochany Burgmanek lubi jak poświęca mu się tyle uwagi
stator Opublikowano 14 Listopada 2014 Opublikowano 14 Listopada 2014 Satek był dziś na przegląądzie technicznym. Przeszedł był bez problemów, do dokumentacji wpisany stan licznika 27224. No i nowe klocuszki z przodu ma założone.
antek771 Opublikowano 15 Listopada 2014 Opublikowano 15 Listopada 2014 W Xcitingu dzisiaj wymieniłem pasek z rolkami i przedmuchałem pył ( napęd się wyciszył ) . Dodatkowo zamontowałem uchwyty lusterek do pomp hamulcowych wraz z osłoną kierownicy .Niestety lusterka zamówiłem na gwint M8 a oryginalne mocowanie jest na M10 . Zamówiłem adaptery z M8 na M10 i będzie OK. Mała rundka , ale jest już zimno i znikoma przyjemność .
wuja69 Opublikowano 15 Listopada 2014 Opublikowano 15 Listopada 2014 Witam,dzisiaj wymieniłem filtr powietrza ,sprawdziłem stan paska,wymieniłem filtr na osłonie paska.,zamontowałem większość osłon które musiałem zdjąć w tygodniu by wymienić filtra paliwa i przewody paliwowe (były nadgryzione zębem czasu) - powoli ogarniam Piaggio.
Klubowicze Piootr Opublikowano 15 Listopada 2014 Klubowicze Opublikowano 15 Listopada 2014 Wymieniłem gumki pomiędzy płytą a topcase. Ostatnio kufer już mocno tłukł. Koszt 12 zł.
Shinji Opublikowano 15 Listopada 2014 Opublikowano 15 Listopada 2014 Uzupelniony olej w Scottoilerze. Sprawdzony stan oleju oraz powierzchowne mycie skutera
franekbp Opublikowano 15 Listopada 2014 Opublikowano 15 Listopada 2014 A mój kompan dzisiaj zapadł w sen zimowy. Bateria wyjęta i czekamy do wiosny.
antek771 Opublikowano 16 Listopada 2014 Opublikowano 16 Listopada 2014 Rozebrałem plastiki pod nowy lakier,akumulator zabrałem do domu i doładowałem .
marek_m Opublikowano 17 Listopada 2014 Opublikowano 17 Listopada 2014 Aprilia dostała nowy pasek, rolki Dr. Pulley, białą sprężynę Malossi oraz szybę Givi
stator Opublikowano 19 Listopada 2014 Opublikowano 19 Listopada 2014 Kupiłem dziś nowy akumulator. Niestety. Myślałem, że przetrzymam do wiosny. Jeżdżę codziennie, więc zakup okazał się być koniecznym.
Klubowicze DaniL Opublikowano 21 Listopada 2014 Klubowicze Opublikowano 21 Listopada 2014 Wymieniłem w 2/3 zepsute podgrzewane manetki na nowe, tzn. stare Saito nie grzały, po sprawdzeniu w lewej obwód przerwany, w prawej obwód ok, ale nie grzała więc i sterownik zwalony. Kopiłem Saito II, wymieniłem sterownik, okablowanie i lewą manetkę. Prawa nie chciała zejść, a nie miałem już czasu, więc ją zostawiłem na razie. Efekt jest taki, że lewa (nowa) grzeje ok, a prawa (stara) grzeje jak szalona, pewnie dostaje za dużo mocy. Mam nadzieję, że się nic nie stanie do czasu wymiany na nową.
Trenex Opublikowano 21 Listopada 2014 Opublikowano 21 Listopada 2014 Moja zacna dostała: pogrzewane manetki, handbary, deflektor, nowy akumulator Yuasa, świece irydowe, nowy filtr powietrza, dodatkowy kluczyk zakodowany przezemnie osobiście , mam juz nowe oryginalne rolki a oryginalny pasek w drodze, bedzie wymiana w długie zimowe wieczory.
kitenation Opublikowano 21 Listopada 2014 Opublikowano 21 Listopada 2014 W środę mój Downtown dostał nowe: kompletne sprzęgło (wraz z dzwonem, tależami, sprężyną, itp.) oraz nowy pasek Wszystko wymienione w motorlandzie na oryginalnych częściach, koszt... niemały - przekraczający 10% wartości skuterka Powód... wstyd się przyznać, ale tak właśnie może skończyć się palenie gumy (zdażenie miało miejsce 2 miesiące temu, a w środę w jego następstwie rozleciał się jeden z przeciwtalerzy sprzęgła masakrując resztę napędu z wyłączeniem na moje sczęście wariatora). Pozdrawiam, ku przestrodze. Pioterek
Sympatycy Robsson Opublikowano 21 Listopada 2014 Sympatycy Opublikowano 21 Listopada 2014 Wykonałem platformę pod Burka. Koszt produkcji 72zł (kółka po 18zł w Castoramie) blacha i elektrody zdobyczne. Nie doliczyłem prądu do spawania
Rajan Opublikowano 21 Listopada 2014 Opublikowano 21 Listopada 2014 Przegląd po 9000 km. Prócz przewidzianych czynności wymiana rolek (były już mocno zużyte), świecy, pełna regulacja. Okazało się, że dotychczasowy serwis chyba nie bardzo wiedział co robi Dziś pierwszy raz robiłem w innym i..... no nie ten rumak Aż żałowałem, że do domu miałem tylko 15 km
Sympatycy SlawoyAMD Opublikowano 21 Listopada 2014 Sympatycy Opublikowano 21 Listopada 2014 Wymieniłem szybę na nowy zamiennik firmy MGG... Wreszcie bez matu
Kakti Opublikowano 22 Listopada 2014 Opublikowano 22 Listopada 2014 W dniu 21.11.2014 o 17:08, Robsson napisał(a): Wykonałem platformę pod Burka. Koszt produkcji 72zł (kółka po 18zł w Castoramie) blacha i elektrody zdobyczne. Nie doliczyłem prądu do spawania A jak bym poprosił o jakieś wymiarowanie powyższej pracy co by zadowolić moje lenistwo i samemu nie kombinować wymiarów ?
Sympatycy Robsson Opublikowano 23 Listopada 2014 Sympatycy Opublikowano 23 Listopada 2014 W dniu 22.11.2014 o 10:59, Kakti napisał(a): A jak bym poprosił o jakieś wymiarowanie powyższej pracy co by zadowolić moje lenistwo i samemu nie kombinować wymiarów ? Wszystkie potrzebne wymiary dostałem od ArtCho ale zdjęcia juz są niedostępne. Nie ma problemu - wrócę do domu i zaraz zwymiaruję i wrzucę na forum Pozdrawiam Element zaznaczony na zielono zrobiony w zależności od średnicy kółka i hamulca, tak żeby podczas obrotu kółka nie haczyły o platformę
Rekomendowane odpowiedzi