smarciu Opublikowano 6 Października 2014 Opublikowano 6 Października 2014 W sobotę dzięki pomocy Papciocha, Apka dostała odmalowaną stopkę centralną, jak nową. Teraz muszę pomalować boczną, bo wygląda na starą...
Gość maxell Opublikowano 6 Października 2014 Opublikowano 6 Października 2014 A ja wczoraj, dzięki uprzejmości kolegi Ravena założyłem deflektor. Niby nic, ale nie sądziłem, że taka mała szybka daje tyle radości z jazdy
Raven Opublikowano 6 Października 2014 Opublikowano 6 Października 2014 I niech służy CTX przeszedł dzisiaj ("rączkami" serwisu) przegląd po 1 tys. i tym samym okres docierania uznaję za zamknięty
marco Opublikowano 7 Października 2014 Opublikowano 7 Października 2014 zainspirowany przez kolegę Ronin026 (dziękuję za wskazówki) wykonałem i zamontowałem do mojego burgmana UH 125 handbary - od jutra koniec z marznącymi dłoniami
motas Opublikowano 7 Października 2014 Opublikowano 7 Października 2014 To ja też sie pochwalę. nie tak dawno wykonałem przedłużki do lusterek do Kymkacza Zaczęło sie od płytek amelinowych Pasowanie do skutra Przypasowanie do ręki I efekt końcowy
mesel Opublikowano 10 Października 2014 Opublikowano 10 Października 2014 Dzisiaj co prawda większość czasu w garażu poświęciłem na quada ale w Evo też się udało podłubać. - wymieniłem skrzywioną kierownicę - naprawiłem, zakonserwowałem i nasmarowałem przełącznik od świateł drogowych - wymieniłem przewierconą ozdobną nakładkę kierownicy - usunąłem kolejną radosną twórczość poprzedniego właściciela w instalacji elektrycznej (podłączenie włącznika świateł drogowych było przerobione, przewody zamiast polutowane były skręcone a za izolację posłużyła przeźroczysta taśma biurowa (!!!) )
marco Opublikowano 11 Października 2014 Opublikowano 11 Października 2014 Dziś mój burek dostał nowiutkie oponki dunlop scoot smart Niby taka mała rzecz a cieszy marco
Klubowicze pgizi Opublikowano 11 Października 2014 Klubowicze Opublikowano 11 Października 2014 Dziś powalczyłem... nie, tym razem nie ze swoją Czarna Pięknością ale blisko. Mój letni orzeszek dostał dyskretną szybkę wyciętą z zalegającego wizjera od jakiejś chińszczyzny. Wycinałem mini wiertarką/szlifierką z obrotami ok. 22 tyś. Mam nadzieję na próbny objazd jeszcze w tym sezonie bo pogoda zachęca
pietror Opublikowano 11 Października 2014 Opublikowano 11 Października 2014 W związku ze świeżym nabytkiem dzis : -kontrol oleum -demontaż kufra+stelaż -zdjęcie koca -czyszczenie i pastowanie -polerka szyby -kontrola tlenu w ogumieniu -uzupełnienie brakujących śrubek -ogólne czyszczenie Troche tego było, ale zdążyłem jeszcze pośmigać. I chyba wiem dlaczego zdradziłem swoją wloszkę z królem burgmanem
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 14 Października 2014 Autor Administrator Opublikowano 14 Października 2014 Z nieopisaną pomocą Worlana zostało zamontowane w schowku gniazdo 12V dzięki któremu została usunięta jedna z nielicznych wad SJ06. Teraz zimowa troska o aku będzie bezproblemowa Worlan, jeszcze raz- WIELKIE dzięki za pomoc
Trenex Opublikowano 14 Października 2014 Opublikowano 14 Października 2014 Z nieopisaną pomocą Worlana zostało zamontowane w schowku gniazdo 12V dzięki któremu została usunięta jedna z nielicznych wad SJ06. Teraz zimowa troska o aku będzie bezproblemowa Worlan, jeszcze raz- WIELKIE dzięki za pomoc Czyli dobrze rozumiem, przez to gniazdo specjalne będziesz ładowal aku? Bez wyjmowania go.Rozumiem że nie mylić z gniazdem zapalniczki?
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 14 Października 2014 Klubowicze Opublikowano 14 Października 2014 przez to gniazdo specjalne będziesz ładowal aku?....Rozumiem że nie mylić z gniazdem zapalniczki? To jest właśnie gniazdo zapalniczki .Można przez nie ładować aku.
Trenex Opublikowano 14 Października 2014 Opublikowano 14 Października 2014 To jest właśnie gniazdo zapalniczki .Można przez nie ładować aku. Hmmm w instrukcji nic nie jest napisane że można ładować aku przez to gniazdo, ale Wy dłużej jezdzicie i napewno to testowaliscie.. Zakładam wtyczkę do swojej ładowarki i będę ładowal w ten sposób.
Sysgone Opublikowano 14 Października 2014 Opublikowano 14 Października 2014 Oczywiście, że to najlepszy sposób. Bo w większości przypadków masz to gniazdo podłączone prosto do aku, przez jakiś spory bezpieczniki, żadnych przekaźników po drodze. Też tak miałem w SW-T i X-maksie.
Sobier Opublikowano 14 Października 2014 Opublikowano 14 Października 2014 Szczerze mówiąc nie wiedziałem nawet że, mając gniazdo zapalniczki mogę przez nie ładować akumulator.
Trenex Opublikowano 14 Października 2014 Opublikowano 14 Października 2014 Szczerze mówiąc nie wiedziałem nawet że, mając gniazdo zapalniczki mogę przez nie ładować akumulator. Dla mnie to totalna nowość, szalenie wygodna. Dzisiaj moja zacna dostała aku Yuasa, będę go ładowal przez gniazdo zapalniczki, dodam jeszcze ze chińskie zamienniki mimo tych samych wymiarów co yuasa nie wchodziły całkowicie w schowek... Jednak co oryginał to oryginał.
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 14 Października 2014 Autor Administrator Opublikowano 14 Października 2014 Czyli dobrze rozumiem, przez to gniazdo specjalne będziesz ładowal aku? Bez wyjmowania go.Rozumiem że nie mylić z gniazdem zapalniczki? Dokładnie tak. Gniazdo/przejściowka (DEFA 12V charger cable kit 701761) zostało podłączone bezpośrednio pod aku, dzięki któremu możemy pozyskiwać i przekazywać energię. Fabryczne gniazda 12V, które są montowane w skuterach najczęściej udostępniają prąd "po stacyjce"... więc przez nie nie naładujemy aku.
Akar_Zaephyr Opublikowano 15 Października 2014 Opublikowano 15 Października 2014 Jako że lewe lusterko w 1/3 pokazywało mi mój łokieć, postanowiłem się temu przyjrzeć dokładnie bo coś mi nie pasowało. Okazało się że ramię mocujące było przekręcone o kilka stopni za bardzo w lewo, i nie było pod tym samym kątem co prawe, które to pokazywało sytuację z tyłu bardzo dobrze. Złapałem klucz, odkręciłem śrubę mocującą o pół obrotu co umożliwiło regulację, przekręciłem ramię lusterka w prawo (z innego punktu widzenia - popchnąłem je trochę bardziej do przodu) i voila! Teraz ledwie widzę krawędź swojej ręki a lusterko ma więcej miejsca na regulację. Niby mała rzecz a cieszy
Sympatycy Worlan Opublikowano 15 Października 2014 Sympatycy Opublikowano 15 Października 2014 Zamontowany bardzo praktyczny separator schowka do SJ06 by Worlan. Grzesiu, raz jeszcze WIELKIE dzięki Z nieopisaną pomocą Worlana zostało zamontowane w schowku gniazdo 12V dzięki któremu została usunięta jedna z nielicznych wad SJ06. Teraz zimowa troska o aku będzie bezproblemowa Worlan, jeszcze raz- WIELKIE dzięki za pomoc Cała przyjemność po mojej stronie, nie każdy ma możliwość zobaczenia co kryje się pod plastikami Tmaxa . No i zostały zdobyte nowe doświadczenia. Jeszcze kilka modyfikacji przed Tobą - Mariusz np. pikacz, drugie oczko, dodatkowa trąbka itp.......... Do następnego modyfikowania
Sympatycy irasko Opublikowano 15 Października 2014 Sympatycy Opublikowano 15 Października 2014 Dzisiaj naszło mnie aby zamontować voltomierz cyfrowy panelowy. Szukałem miejsca i stwierdziłem, że nie będę niszczył żadnych widocznych plastikow tylko zamontuje na osłonie akumulatora. Pierwszą wersję okazało się, że będę musiał zmodyfikować o włącznik/wyłącznik zasilania aby w czasie postoju nie czerpał energii. Ostatecznie przybrał taki kształt. No i próba po zamontowaniu. W Hondzie SW-T akumulator jest w schowku pod siedzeniem. 1. Przy wyłączonym silniku po dwóch dniach bez jazdy. 2. Po uruchomieniu silnika. Koszt całkowity nie przekroczył 20 zł. Polecam.
Bad Method Opublikowano 15 Października 2014 Opublikowano 15 Października 2014 Odebrałem zamówione Michelin City Grip'y i odstawiłem Hondę do serwisu na wymianę. Jutro odbieram Notabene, przekrok w SH nadaje się świetnie do przewozu niczym nie przywiązanych opon, ale trzeba je chytrze dociskać do przodu kolanem. Zanim się zorientowałem jak, obydwie opony wypadły mi na światłach, tuż po tym, jak przebiłem się na przód i stanąłem przed ciągnikiem siodłowym z naczepą: wstyd, po prostu, natomiast co do kierownika ciężarówki, szacun, że nie zatrąbił, jak biegiem odstawiłem skuta na chodnik i wróciłem po swoją zgubę
Raven Opublikowano 15 Października 2014 Opublikowano 15 Października 2014 Może niekoniecznie w skuterze, ale CTX dostał dzisiaj automatyczną oliwiarkę łańcucha firmy Lubrixa.
Miazga82 Opublikowano 16 Października 2014 Opublikowano 16 Października 2014 Ja ostatnio zamontowałem uchwyt na telefon. Bardzo fajnie się sprawuje. Kupione na allegro: uchwyt plus etui http://allegro.pl/ra...4606503810.html http://allegro.pl/uc...4548493748.html
mesel Opublikowano 16 Października 2014 Opublikowano 16 Października 2014 Przednia kicha zmieniona mimo, że Michelin był świeży ale miał ok. 3 mm bicia. Zamontowałem Dunlopa Scootsmart i zobaczymy co z tego wyniknie. Na tą chwilę plusy są takie, że przestał wibrować cały sprzęt a jak puszczę kierownicę to nie telepie nią niebezpiecznie.
Kakti Opublikowano 16 Października 2014 Opublikowano 16 Października 2014 Dziś Burgi dostał nową oponkę Pirelli Diablo Scooter -150zł w portfelu a poniżej manual: Na początek odsłoniłem wycieraczki gumowe i usunąłem zaślepki z podestu kierowcy oraz odpinamy od spodu podłogę jeśli jeszcze występuje w moim przypadku brak. następnie odkręciłem śrubkę mocującą, na zielono - zatrzaski na które trzeba uważać - pomiędzy podestami znajdują się dwa takie niewidoczne zatem z czuciem panowie z czuciem I już mam zdemontowaną osłonę. Następnie odkręcamy wydech zaczynając od rury zamocowanej na dwie śruby imbusowe gdzieś w okolicy czerwonej elipsy. Po czym odkręcamy trzy śruby mocujące - jedna z góry wydechu foto 1 oraz dwie od spodu foto 2 Pozostało odkręcić trzymanie wydechu - zielone strzałki powyżej i mamy dostęp do głównej śruby Po odkręceniu i zsunięciu koła ujrzymy poniższy widok Wymiana opony na nową I tu kurs do firmy z wyważarką motocyklową ............. - 10zł w portfelu Skręcanko z nową oponką po wyważaniu I można śmigać
Rekomendowane odpowiedzi