Gość maxell Opublikowano 23 Grudnia 2014 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Dostałeś mandat za jazdę w korku? - ja bym dyskutował A wyprzedzanie na pasach (domyślam się że chodzi o przejście dla pieszych) - takich rzeczy robić nie wolno
radi Opublikowano 23 Grudnia 2014 Opublikowano 23 Grudnia 2014 W dniu 23.12.2014 o 09:33, maxell napisał(a): Dostałeś mandat za jazdę w korku? - ja bym dyskutował A wyprzedzanie na pasach (domyślam się że chodzi o przejście dla pieszych) - takich rzeczy robić nie wolno Wiem że nie wolno tylko maszyna się toczyła w dodatu się zatrzymałem przy pasach , postawiłęm nogę na ziemi i ruszyłem obok samochodu . To jest różnica od tego jak pędzisz i masz pieszych w dupie . Sam kiedyś byłem potrącony na pasach to wiem jak mam się zachować . Korek był w jedną i drugą stronę . Wszystko się działo na ulicy Chełmżyńskiej przed przejazdem klejowym , jak wszystko stało od ponad 20 min .
Jerry_R Opublikowano 23 Grudnia 2014 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Pytanie, czy: 1) wyprzedzales pojazd przejezdzajacy przez pasy 2) omijales zatrzymany pojazd przepuszczajacy pieszych 3) omijales zatrzymany pojazd, ktory nie wjezdza na pasy ze wzgledu na to, iz nie jest w stanie opuscic skrzyzowania Rozumiem, ze wladza uznala 1? Ja myslalem, ze chodzi bardziej o 3 skoro wszystko stalo... Jesli tak - odmowilbym przyjecia.
Kondzio Opublikowano 23 Grudnia 2014 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Za : 2) omijales zatrzymany pojazd przepuszczajacy pieszych Za to mogliby Ci prawko zabrać, zgodnie z akcją "Zero tolerancji"...
Vorenus Opublikowano 23 Grudnia 2014 Opublikowano 23 Grudnia 2014 W jednym z warszawskich serwisów stoi moto po zderzeniu z pieszym przy prędkości trochę mniejszej niż 40 km/h. Nie wygląda najlepiej, pieszy nie przeżył. Akurat na ten element bezpieczeństwa jestem bardzo wyczulony.
Jerry_R Opublikowano 23 Grudnia 2014 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Tu na zywo, tej Pani sie udalo: LINK
radi Opublikowano 23 Grudnia 2014 Opublikowano 23 Grudnia 2014 W dniu 23.12.2014 o 13:19, Jerry_R napisał(a): Pytanie, czy: 1) wyprzedzales pojazd przejezdzajacy przez pasy 2) omijales zatrzymany pojazd przepuszczajacy pieszych 3) omijales zatrzymany pojazd, ktory nie wjezdza na pasy ze wzgledu na to, iz nie jest w stanie opuscic skrzyzowania Rozumiem, ze wladza uznala 1? Ja myslalem, ze chodzi bardziej o 3 skoro wszystko stalo... Jesli tak - odmowilbym przyjecia. 1 był w ruchu . Toczył sie
pabloxl Opublikowano 23 Grudnia 2014 Opublikowano 23 Grudnia 2014 W dniu 23.12.2014 o 17:45, Jerry_R napisał(a): LINK Jestem bardzo uczulony na takie sytuacje.... Nie raz widziałem tego typu przypadki przebiegania pieszych między stojącymi samochodami. Mam w nawyku zwalnianie szczególnie przed przejściem dla pieszych mimo, że piesi mają czerwone światło, a samochody stoją przykorkowane.
Miazga82 Opublikowano 24 Grudnia 2014 Opublikowano 24 Grudnia 2014 W dniu 23.12.2014 o 20:13, pabloxl napisał(a): Jestem bardzo uczulony na takie sytuacje.... Nie raz widziałem tego typu przypadki przebiegania pieszych między stojącymi samochodami. Mam w nawyku zwalnianie szczególnie przed przejściem dla pieszych mimo, że piesi mają czerwone światło, a samochody stoją przykorkowane. Tak, ale tutaj wina starszej kobiety, która powinna wg mnie ponieść odpowiedzialność za szkody które wyrządziła. Sądzę, że sprzęt bankowo ucierpiał przy tym spotkaniu.
Jerry_R Opublikowano 24 Grudnia 2014 Opublikowano 24 Grudnia 2014 "W UK prawo zezwala na przechodzenie przez jezdnię w każdym miejscu (policja za to w ogóle nie kara), natomiast warunek jest prosty: potrącenie na pasach - wina kierującego, potrącenie poza pasami - wina przechodzącego. Bez problemów, bez nerwów, bez przekleństw, wszystko cacy..." * z komentarzy pod artykulem
Tatko Opublikowano 4 Stycznia 2015 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Ja już dzisiaj po, daleko nie było bo z Pragi na Białołękę i z powrotem ale jednak, Pozdrawiam.
IgnisDriver Opublikowano 7 Stycznia 2015 Opublikowano 7 Stycznia 2015 śmigacie przy tych temperaturach?? dla mnie to kosmos.
Tatko Opublikowano 7 Stycznia 2015 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Jutro już będzie cieplej dobre ciuchy no i !scooter Pozdrawiam.
IgnisDriver Opublikowano 7 Stycznia 2015 Opublikowano 7 Stycznia 2015 w taką pogodę to ja zdecydowanie wybieram to: aaaalbo stacjonarnie tak:
megamix Opublikowano 7 Stycznia 2015 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Osobiście sezon zakończyłem 22.12. 2014r. A dzisiaj widziałem na Puławskiej przed Piasecznem jednego gościa na sktuerze było -7 C. Szacun dla niego.
IgnisDriver Opublikowano 7 Stycznia 2015 Opublikowano 7 Stycznia 2015 mój też wypucowany i zalany pod korek stoi i grzecznie czeka na choćby +10 stopni i słonko.
Trenex Opublikowano 8 Stycznia 2015 Opublikowano 8 Stycznia 2015 My kiedy tylko jest sucho, umawiamy się na kulanie............ prawda Andrzeju ??
Gość maxell Opublikowano 17 Stycznia 2015 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Nie wytrzymałem dzisiaj, musiałem chociaż na chwilę, chociaż małe kółko, ale...musiałem http://www.trasser.pl/trasa/7947/obj
Jerry_R Opublikowano 27 Lutego 2015 Opublikowano 27 Lutego 2015 Czas rozruszac kosci, dla tych co nie moga w ciagu dnia. Proponuje NDZ C66 np. 19:00 lub 20:00. Ktos reflektuje?
Jerry_R Opublikowano 1 Marca 2015 Opublikowano 1 Marca 2015 Zatem do innego terminu, planuje wieczor inaczej, np. sauna
Trenex Opublikowano 1 Marca 2015 Opublikowano 1 Marca 2015 Następnym razom ☺wypali. .dzisiaj już po kielbaskach nie ma chętnych ☺
pisklak Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Panowie, czas chyba sie obudzić z zimowego snu ? ;-)
emzecik Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Opublikowano 10 Kwietnia 2015 e tam, Jerry nie atakuje postami, to i nikt się nie wychyla
Rekomendowane odpowiedzi