Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownicy+
Opublikowano

🤔 taaa...  no ciekawe to. Tylko .....  na tej prezentacji raz tłumik jest z lewej strony, raz z prawej (albo przynajmniej widać tam coś co przypomina tłumik 🙃), a czasami nie ma wcale tłumika (czyżby elektryczny) ?

No i faktycznie tak jak Mirek pisze, na niektórych zdjęciach długi jak pociąg 🤣  Może to wersja Azjatycka - tata , mama + 5 x 800 plus 😜

• Użytkownicy
Opublikowano

Trzeba będzie poczekać na więcej szczegółów, ale już z punktu widzenia np zawracania to promień wzrośnie.
Ogólnie - fajny jamniczek

• Sympatycy
Opublikowano

Dwa zazdrośniki🤣

Skuter peterda, jak wejdzie na rynek to wam bedzie ślinka ciekła.🤣

• Klubowicze
Opublikowano

Taki długi jak Fiat 125 jamnik, a dwie rury wydechy jak Yamaha FJR 1300🤨. Czy coś z tego pomysłu wykiełkuje? To zagwostka🤔 Głównie, jaki silnik? Czyja konstrukcja?

• Administrator
Opublikowano

Wizualizacja, projekt, szkic... Pamiętam wiele podobnych w latach ubiegłych jak choćby Burgman 1000 czy Tmax 750 ((Kaczka dziennikarska z 2009 roku) 😉

Oczywiście, dam się zaskoczyć.

Kiedyś Suzuki miało bardzo poważne plany w klasie hyper scooter , na wizjach się skończyło -> G-Strider

A wracając do tematu... tu inna "wizja", ciut bardziej proporcjonalna 😉 i za nią też trzymam kciuki 👍

• Użytkownicy
Opublikowano

No panie, toto wygląda przekozacko

• Użytkownicy
Opublikowano
14 minut temu, Vince napisał(a):

No panie, toto wygląda przekozacko emoji106.png

A najważniejsze, że realnie 

• Użytkownicy
Opublikowano

Takie elementy RT tam widzę

• Administrator
Opublikowano

Kto to stoi za tymi filmikami, kto je robi?

• Klubowicze
Opublikowano

Chinole😅

Opublikowano
W dniu 1.02.2025 o 15:28, 𝕄𝕒𝕣𝕚𝕦𝕤𝕫𝔹𝕦𝕣𝕘𝕚 napisał(a):

Nie kojarzę aby ktokolwiek z naszych to robił... ale bądź pionierem. Wykres "przed" / "po" i ocenimy. Oczywiście bez zmiany parametrów vario.

Jutro Beemka będzie do odbioru. Podbno zabieg wyszedł bardzo dobrze wg Marcina z MotoTune, jak powiedział: "pomimo napędu skutera stroiło się całkiem jak typowy motocykl" i jest bardzo zadowolony z efektów i ja też mam być zadowolony 😁 Seryjnie miał ubogą mieszankę, AFR ok. 14,8 teraz 12,8 czy coś takiego. Wszelkie wykresy jak tylko dostane na maile to dołączę do wątku. Powiedział, że nadspodziewanie dobre efekty wyszły i może takie Beemki robić 😃 

• Klubowicze
Opublikowano

Nooo całkiem fajne te skutery !

• Sympatycy
Opublikowano
W dniu 11.02.2025 o 14:43, stics napisał(a):

Jutro Beemka będzie do odbioru. Podbno zabieg wyszedł bardzo dobrze wg Marcina z MotoTune, jak powiedział: "pomimo napędu skutera stroiło się całkiem jak typowy motocykl" i jest bardzo zadowolony z efektów i ja też mam być zadowolony 😁 Seryjnie miał ubogą mieszankę, AFR ok. 14,8 teraz 12,8 czy coś takiego. Wszelkie wykresy jak tylko dostane na maile to dołączę do wątku. Powiedział, że nadspodziewanie dobre efekty wyszły i może takie Beemki robić 😃 

Ciekawe co na to elementy przeniesienia  napędu :) ale czekam z niecierpliwością na relację

• Klubowicze
Opublikowano

Dłuższy czas eksploatacji pokaże...

Oby nie złe oblicze przeróbek  i tzw. poprawień fabryki. 

Opublikowano

Akurat ta modyfikacja ma wyeliminować niedoróbki fabryki jak np. zbyt ubogą mieszankę, która trwałości nie służy. Sam ciekaw jestem jak to wyjdzie w czasie eksploatacji.

• Klubowicze
Opublikowano

Ok. 

Opublikowano
W dniu 11.02.2025 o 14:43, stics napisał(a):

Jutro Beemka będzie do odbioru. Podbno zabieg wyszedł bardzo dobrze wg Marcina z MotoTune, jak powiedział: "pomimo napędu skutera stroiło się całkiem jak typowy motocykl" i jest bardzo zadowolony z efektów i ja też mam być zadowolony 😁 

Czekamy z niecierpliwością na wyniki  :)

Opublikowano

Ja jeszcze bardziej czekam😃 ale na razie nie mam jak odebrać. Czekam na wyższe temperatury w przyszłym tygodniu.

Opublikowano

Mam już wykresy z hamowni:

C650_moa na kole 25_.PNG

C650_moa na kole 50_.PNG

C650_moa na kole 100_.PNG

Opublikowano

Legenda do wykresów powyżej:

Wykres nr 1 - moc na kole, manetka otwarta 25 %.

Wykres nr 2 - moc na kole, manetka otwarta 50 %.

Wykres nr 3 - moc na kole, manetka otwarta 100 %.

BMW C650 GT.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pierwsza jazda była ale powolna, żeby 3 km dalej przejechać na SPA dla Bawarki 😃 Trafiłem na fajnego człowieka z zapałem i lubiącego to co robi. Zrobiona lekka polerka ceramika, odświeżone plastiki. Mam film z pracy: https://www.facebook.com/reel/1339371497393999

Powrót do domu delikatnie ze względu na warunki. Pod koniec tygodnia powinna być normalna jazda i w niedzielę trasa to się okaże jak bawarka jeździ.

Opublikowano

Chyba już bym jej nie poznał po takim SPA 😀

• Administrator
Opublikowano

Czysty i zadbany sprzęt zawsze cieszy oko 👍

Czekam na realny (twój opis) uzysk ze strojenia po jeździe próbnej 🆙

Opublikowano
10 godzin temu, ryszardo napisał(a):

Chyba już bym jej nie poznał po takim SPA 😀

Poznałbyś bo jak od Ciebie odbierałem to podobnie wyglądał, czysty i zadbany 💪😃👍

10 godzin temu, 𝕄𝕒𝕣𝕚𝕦𝕤𝕫𝔹𝕦𝕣𝕘𝕚 napisał(a):

Czysty i zadbany sprzęt zawsze cieszy oko 👍

Czekam na realny (twój opis) uzysk ze strojenia po jeździe próbnej 🆙

Jak w czwartek się spotkamy na spocie to pewnie już coś będę mógł powiedzieć 🙂

• Użytkownicy
Opublikowano

Ktoś szuka stelaży do kufrów bocznych Givi?
Gość sprzedaje używany, nowy nie do kupienia (wycofany z oferty Givi dawno temu)
https://www.facebook.com/share/p/165h2yQ4he/