Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Promocyjne oferty maxi na świecie vs oferty w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

• Administrator
Opublikowano

Mariusz:

FORZA 300 ABS | 5.345,00 Euro

FORZA 300 ABS | 5.945,00 Euro

Czyms sie roznia?

Pewnie wyposażeniem, wyższa szyba + kufer?

PCX nadal bez ABS?

Z racji tylnego bębna ABS... jest jakby poza zasięgiem tego modelu :)

• 5 miesięcy temu...
  • Odpowiedzi 151
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• MariuszBurgi

37

• Lucjan73

17

• przemas

12

• dr.big

10

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

• Administrator
Opublikowano

Oferta promocyjna na pojazdy o pojemności 125 cm3

W salonach Hondy w całej Polsce trwa do 24.06 atrakcyjna promocja na motocykle i skutery o pojemności 125 cm3.

Oferta obejmuje 6 modeli, których ceny obniżono nawet o 2 500 zł! Przewidziano również wygodny system ratalny 3x30, który rozkłada zakup na niewielkie motoraty, przystępne dla młodych fanów skuterów i motocykli marki Honda. Modelem Wave 110i z rocznika 2016 można cieszyć się już za 115 zł miesięcznie. Od dwóch lat, zgodnie z polskim prawem drogowym, kierowca motocykla lub skutera klasy do 125 cm3 pojemności nie musi posiadać prawa jazdy kategorii A, wystarczy trzyletnie doświadczenie prowadzenia samochodów potwierdzone prawem jazdy kategorii B. Przedwakacyjna oferta Hondy wydaje się więc bardzo interesująca z punktu widzenia osób zaczynających przygodę z motocyklami.

Jeśli wybór – motocykl, czy skuter – stanowi zbyt trudne wyzwanie, Honda przygotowała szczegółowe zestawienie obu kategorii pojazdów. Na stronie Hondy udostępniono wszystkie katalogi, dzięki którym w łatwy sposób można porównać modele i bez problemów wybrać pojazd pasujący do charakteru, stylu jazdy i warunków w jakich będzie eksploatowany.

MIASTO: W promocyjnych cenach znalazły się modele skuterów: SH Mode 125, Vision 110, SH125i oraz SH125i Sporty.

Początek motocyklowej przygody: Motocyklowa promocja obejmuje modele CB125F oraz Wave110i.

SKUTERY

SH125i Sporty ABS

NOWE KOLORY & SH125i ABS

2016

14 300 zł

rabat 800 zł

13 500 zł +kufer górny, szyba i osłony dłoni gratis*

------------------------------------

SH125i Sporty ABS

NOWE KOLORY & SH125i ABS

2015

14 300 zł

rabat 1 600 zł

12 700 zł +kufer górny, szyba i osłony dłoni gratis*

------------------------------------

SH Mode 125

2015

12 000 zł

rabat 2 500 zł

9 500 zł

--------------------------------------

Vision 110 16”

2014

9 500 zł

rabat 1 700 zł

7 800 zł

• 1 rok później...
  • Administrator
Opublikowano

Lato z Hondą Last Minute

04/08/2017

Honda przygotowała szereg promocji pod wspólnym hasłem „Lato z Hondą Last Minute”.

Przedstawiamy kilka najciekawszych propozycji.

Promocja „Zacznij od Hondy”oferuje rabat 2000 zł do dwóch motocykli idealnych do rozpoczęcia przygody z motocyklem, a mianowicie modelu CBR500R ze sportowej rodziny CBR, do użytkowania którego wystarczy prawo jazdy kat. A2 oraz skutera SH125i, który jest najbardziej praktycznym i najlepiej sprzedającym się skuterem w Europie i do prowadzenia którego wystarczy prawo jazdy kat. B.

W ramach „Lato z Hondą Last Minute” Honda oferuje również promocję „Łap okazję na klasę Adventure”, gdzie można zyskać aż 3000 zł przy zakupie flagowego modelu CRF1000L Africa Twin lub komplet kufrów gratis przy zakupie Crossrunnera VFR800X.

W ramach wyprzedaży Honda oferuje również aż 3000 zł rabatu do CRF250 Rally z rocznika 2016, modelu z nadwoziem inspirowanym modelem HRC CRF450 Rally Dakar.

Promocja „Kup klasyka 3000 taniej” obejmuje dwie tegoroczne nowości Hondy: CB1100 RS oraz CB1100 EX, określane mianem dzieła sztuki inżynierskiej.

Zachęcamy też do sprawdzenia oferty na „najtańsze 90KM na rynku” - uliczną Hondę CB650F można teraz zakupić o 2000 zł taniej.

Pozostałe promocje można sprawdzić na stronie internetowej: http://www.honda.pl/motorcycles/range/offers.html

• 5 miesięcy temu...
  • Administrator
Opublikowano

Wyprzedaż 2017 w Kymco... Aktualnie cena AK550 zjechała oficjalnie tysiaka w dół a niektórzy sprzedawcy oferują go nawet za 33.900 pln. 

Taniej można też kupić Xcitinga 400.

Opublikowano

jeszcze 500zł z tego da się urwać.

• Klubowicze
Opublikowano

A nawet 1 tysiąc spokojnie. Zależy ile sztuk maja na stanie. 

• Administrator
Opublikowano

Czyli 32.900, co jest najniższą możliwą ceną w EU!... a sztuka prawie nowa w ogloszeniach za 29 nadal stoi czego także nigdzie w EU nie uświadczymy. Nasz rynek jest nieprzewidywalny :blink:

Ps. Do PL płynie właśnie 8 szt nowej Hondy GW w pełnym wyposażeniu za 162 tysi PLN,  wszystkie 8 już sprzedanych :) a np. X-adv, który w IT bije rekordy popularności u nas nie chwycił.

34 minuty temu, Piootr napisał:

Zależy ile sztuk maja na stanie. 

Pojedyńcze egzemplarze u dealerów.

• Sympatycy
Opublikowano
6 minut temu, MariuszBurgi napisał:

a np. X-adv, który w IT bije rekordy popularności u nas nie chwycił.

Czy z T-maxem jest inaczej? czy również nie chwycił? Jak to wygląda?

• Administrator
Opublikowano
9 minut temu, KriSSo napisał:

Czy z T-maxem jest inaczej? czy również nie chwycił? Jak to wygląda?

O ile wiem te najdroższe (57 tysi) zeszło kilka sztuk. Tych tańszych prawie nic... I patrząc po forum czy ulicach ogólnie sprzedaż nowego Tmaxa można uznać za śladową.

Ogólnie sprzedaż 2017 w PL 2oo spadła. Największym zaskoczeniem importerów jest spadek zainteresowania grupą 125.

• Sympatycy
Opublikowano

Czyli ani T-Max, ani X-ADV ..... co się dzieje w tym naszym kraju. Reszta też słabiutko raczej. Chyba mamy kryzys. Ogólnie motocykle chyba lepiej się sprzedają , chociaż chyba zawsze się lepiej sprzedawały, ale tak słabo ze skuterami dawno nie było, a może mi się tylko tak wydaje.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Administrator
Opublikowano

Nie ma znaczenia skuter czy moto. Ogólnie wszystkie 2oo (poza nielicznymi wyjątkami) w zeszłym roku miały spadki. 

• Administrator
Opublikowano

Tą Hondą GW mi smaku narobiłeś. Właściwie przypomniałeś, że chciałbym mieć. Ale cena jest sążna!
My tu gadamy na innym wątku że iPhone jest drogi. Cena GW dopiero robi wrażenie.

• Administrator
Opublikowano
4 minuty temu, xmarcinx napisał:

My tu gadamy na innym wątku że iPhone jest drogi. Cena GW dopiero robi wrażenie.

Tyle, że sążna za GW ma jakieś realne uzasadnienie ;)

• Użytkownicy
Opublikowano

Realne???
No nie wiem.
Nawet gdybym ją dostał....
Szybko chciałbym się pozbyć, jakoś nigdy mnie nie rajcowała.... może dziwny jestem....

Pozdrawiam
Radek

• Administrator
Opublikowano

Mnie też nie rajcuje ale rzut oka do specyfikacji + ocena jakości materiałów i można to jakoś wytłumaczyć. Nie zmienia to faktu, że cena "astro", co w przypadku PL klienta jest często zaletą i gwarantuje sukces handlowy. Zaryzykuje twierdzenie, że jakby GW kosztował 200 tysi to miałby jeszcze większe wzięcie.

• Klubowicze
Opublikowano
54 minuty temu, MariuszBurgi napisał:

a np. X-adv, który w IT bije rekordy popularności u nas nie chwycił.

Bo dla "prawdziwych" polskich motocyklistów to skuter popierdółka (ostatnio przeczytane w kilku komentarzach pod postem HP na FB) , a dla nas skuteromaniaków, jak zawsze: za drogo, za wysoka pozycja, nie pakowny, mało schowków itepe, itede ...

A ja właśnie bym ją kupił we wrześniu 2017 tylko cholera za ... wysoka była właśnie !sciana.  

• Klubowicze
Opublikowano
5 godzin temu, Piootr napisał:

A ja właśnie bym ją kupił we wrześniu 2017 tylko cholera za ... wysoka była właśnie !sciana

Nie ma za wysoka Piootr przy moto adventure ,na Enduro czy Cross też przy postoju siadasz półdupkiem na lewo,lewa noga cała na glebie,a prawa na podeście .....zielone światło i rura :) ....

Dla mnie na tą chwilę to faworyt na sezon 2019,ostatnio się przymierzałem,w marcu jestem umówiony na 5h jazdy próbnej modelem 2018 -zobaczymy....

P.S.Widziałeś mój komentarz na FB pod tym wpisem HP ?? :) 

• Klubowicze
Opublikowano

Szymon, czy nie opowiadałem Ci w Świnoujściu o moim wypadku z 2016 ? U mnie nie będzie „półdupkiem na lewo”, choć w prawo i owszem. Stopa poskręcana na 15 śrubek, dobrze, że jakoś się trzyma. Nie ma mowy o jakimkolwiek dodatkowym nadwyrężaniu. I tak się cieszę, że wróciłem na skuter.

A na FB to chyba nie mam Cię w znajomych.

• Klubowicze
Opublikowano
9 minut temu, Piootr napisał:

Szymon, czy nie opowiadałem Ci w Świnoujściu o moim wypadku z 2016 ? U mnie nie będzie „półdupkiem na lewo”, choć w prawo i owszem. Stopa poskręcana na 15 śrubek, dobrze, że jakoś się trzyma. Nie ma mowy o jakimkolwiek dodatkowym nadwyrężaniu. I tak się cieszę, że wróciłem na skuter.

Sorki ,faktycznie,nie pomyślałem ......Ogólnie taki stereotyp panuje ,że jak ktoś ze skuterka wzrostu mojego czyli prezydenckiego :) (czytaj A.Kwaśniewski 176cm )przymierza się do moto typu adventure to twierdzi,że dla niego za wysoki.....Zawodnicy motocross to niskie osobniki ,a tam do gleby z pozycji siedzącej sięga się paluszkami.....i można....

12 minut temu, Piootr napisał:

A na FB to chyba nie mam Cię w znajomych.

Nie masz na bank , ale jak znajdziesz takiego w szarej bluzce z kapturkiem na bańce Szymon Grabowski to możesz kliknąć ;) 

• Klubowicze
Opublikowano
8 godzin temu, SzymonSeptic napisał:

.Zawodnicy motocross to niskie osobniki ,a tam do gleby z pozycji siedzącej sięga się paluszkami.....i można...

Ale u nich to "raz" dosiad ( aż się nie wywali ) i jazda SOLO . A u nas "wielokrotnie" start-stop po mieście z pasażerem i często z bagażami.Przesuwanie du..y na każdym skrzyżowaniu w takich okolicznościach jest dla mnie nieakceptowalne.!NOT

• 2 tygodnie później...
  • Administrator
Opublikowano

Z początkiem lutego ruszyły PL wyprzedaże u Yamahy na modele 2017. Co skuterowego się łapie?

T-MAX MY2017 jest tańszy o 2000 zł,

- X-MAX 300X-MAX 400 spada cennikowo 1 000 zł w dół... za to

- X-MAX 125 o 2400 zł.

wyprzedaz-modeli-yamaha-2017-zima-1024x721.thumb.jpg.c0dc624332efb3744b0307b93802c50c.jpg

• 3 tygodnie później...
  • Administrator
Opublikowano

Kymco FR w dniach 18 luty do 18 kwietnia wprowadza promocyjną ofertę na kilka swoich modeli. special_offers.png

Każdy kto zdecyduje się w tym okresie na:

- AK550... dostanie za 1 euro wydech Akrapović (wartość 890€)

Kymco-AK550-AKRA-1024x682.jpg

- X-Town 125... dostanie za 1€ akcesoria o wartości przeszło 300€

X.Toxwn-125-tablier-1024x683.jpg

X.Toxwn-125-pare-brise-haut-948x1024.jpg

X.Toxwn-125-pare-brise-haut-top-case-102

- Xciting 400... udzielony zostanie rabat 500€ podczas zakupu.

XCITING400i_SatinRed_45R-1024x853.jpg

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dla odmiany w IT ruszyła inna promocja tzw. "odnawianie przez złomowanie" sezon 2018.

2018-01-30-offerta.kymco-rinnova-rottama

Każdy kto do 30 kwietnia zezłomuje jakikolwiek stary, zdekompletowany, niesprawny, powypadkowy skuter otrzyma obniżkę od Kymco w wysokości od 150 do 800€.

Szczegóły -> TUTAJ.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jeszcze coś od Piaggio IT

Dla klientów decydujących się do końca lutego na coś z palety Piaggio firma na rodzimym rynku oferuje takie obniżki czasowe:

Beverly 350ccm z 700€ bonusem

Beverly 300ccm z 500€ bonusem

Gama skuterów MP3 z 300€ bonusem

oraz...

Gama skuterów Medley dostanie wysoką szybę i kufer gratis.

Nikt nie ukrywa, że obniżki w Piaggio to efekty dofinansowania państwa i ochrony tego co "nasze". Dodatkowo kredytowanie jest bardzo preferencyjne jeśli idzie o ofertę promo maxi skuter.

---------------------------------------------------------------------------------------

Ruchy na południu EU można podsumować tak: Cały czas ma się kręcić! Nie śpimy, cały czas coś robimy i... nie marudzimy! !OK

Opublikowano
Dnia 26.01.2018 o 08:44, arturo-bb napisał:

Ale u nich to "raz" dosiad ( aż się nie wywali ) i jazda SOLO . A u nas "wielokrotnie" start-stop po mieście z pasażerem i często z bagażami.Przesuwanie du..y na każdym skrzyżowaniu w takich okolicznościach jest dla mnie nieakceptowalne.!NOT

I wszystko w temacie. Przesuwać du....e to ja sobie przesuwam, ale nie na skuterku, czy moturku :P. Jak nie dostaje się przynajmniej 2/3 stopy do ziemi, to więcej jak w Banku, że parkingówka wcześniej czy później będzie zaliczona, na skrzyżowaniach też łatwo nie jest, właśnie z plecaczkiem i kuframi.

Mam ten problem z Suzuki V-Strom DL 650. Brakuje mnie nieco, i jest problem :unsure:.

Opublikowano
Dnia 25.01.2018 o 23:53, SzymonSeptic napisał:

Dla mnie na tą chwilę to faworyt na sezon 2019,ostatnio się przymierzałem,w marcu jestem umówiony na 5h jazdy próbnej modelem 2018 -zobaczymy....

Szymon gdzie się umówiłeś? U mnie w Łodzi powiedzieli, że testówkę 2018 będą mieli na przełomie kwietnia i maja.

• Klubowicze
Opublikowano

KARLIK - Poznań