Skocz do zawartości
Forum Burgmania

KALENDARZ 2013 - aukcja WOŚP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z racji, że pozostała mi ostatnia sztuka "luksusu 2013" ogłaszam licytację owego egzemplarza:

P1084651.JPG

Jak widać, jest to wersja specjalna "WOŚP EDITION".

Zabawa będzie polegała na tym, że każdy chętny będzie deklarował kwotę, którą gotów jest wrzucić w najbliższą niedzielę (13 stycznia 2013)do puszki wolontariuszki (lub wolontariusza) WIELKIEJ ORKIESTRY ŚWIĄTECZNEJ POMOCY.

Ja ze swojej strony obiecuję wysłać wylicytowany kalendarz pod podany mi adres, do osoby, która wygra w/w aukcję.

Reasumując:

NIE czekam na przelew na moje konto, a kalendarz otrzyma osoba, która zadeklaruje najwyższą kwotę przekazać na chore dzieci poprzez wośp.

Oczywiście nie można udowodnić, że rzeczywiście taka suma wpłynie do fundacji ale znając uczciwość Burgmaniaków, wierzę, że będzie to licytacja " z ręką na sercu".

Jeśli będzie możliwość sfotografowania "momentu wpłaty" - z chęcią potem takie zdjęcie obejrzymy...

Licytacja będzie trwała do godziny 23:59 12 stycznia (sobota)

cena wywoławcza 33 PLN zapraszam do zabawy...

Opublikowano

Siemka, możesz wystawić go na allegro w aukcjach WOŚP , wtedy wylicytowaną kwotę wygrany wpłaca bezpośrednio na konto orkiestry.

Afrykanierzy tak zrobili , poniżej link:

http://aukcje.wosp.org.pl/listing?sellerId=7371

Opublikowano

Z nikim tego nie konsultowałem, a jest tam logo Burgmanii oraz fotki wielu forumowiczów, zbyt mało czasu aby to ustalić.

Pozostawiam tak, jak jest - może ktoś z Nas zasili konto wośp i otrzyma kalendarz...???

Opublikowano

Licytuję 50 PLN :mad2:

Opublikowano

55

Opublikowano

Dajcie link, bo ja sierota nie mogę znaleźć tej aukcji !!!

Opublikowano

Arek, nie ma linka i aukcji, licytujesz tutaj.Wstawiasz foto jak wrzucasz do puszki kasę a Szymon przysyła Ci kalendarz. Ot i cała procedura

Opublikowano

Cos slabo idzie ta licytacja ;)

Opublikowano

DREK, masz więc dużą szansę stać się osobą wspierającą leczenie dzieci...

Z drugiej strony, to może i lepiej że takie małe zainteresowanie zbieraniem pieniędzy na sprzęt do szpitali, to już nudne.

Mam nadzieję, że w przyszłym roku chętnych do przekazywania datków do puszek będzie zdecydowanie więcej-ma być zbiórka na podwyżki i premie dla lekarzy, zatem - trzymamy składki do przyszłego roku...!!!

Opublikowano

Przebijam ofertę Dreka - 60 PLN :clapping::xmas:

• Klubowicze
Opublikowano

Nie mogłem się powstrzymać-w zeszłym roku było jeszcze gorzej

Opublikowano

Krzytro czytam i czytam Twojego posta i proponowanej kwoty nie mogę znaleźć :clapping:

Opublikowano

Widzę,że wygrywam....Czy ktoś da więcej?

Opublikowano

Czaro, w poniedziałek- Pan w czerwonych okularach, jąkający się, zapuka chyba do Twych drzwi z kalendarzem...

Opublikowano

Ciekawe tylko czy wygram?

Ha,ha wygrałem...Sorry Drek, ale nie licytowałeś dalej

Opublikowano

Aaaaaa kurde Czaro kumpel wpadł i poszło. Sorry jeszcze mi neta przycieło. A tak pilnowałem :D

Opublikowano

Zalebiście zaciekłą licytację wygrywa Czaro 69. Jutro kalendarz rusza pocztą pod wskazany przez Niego adres...

Wszystkim licytującym dziękuję za chęci, pozostałym - wybaczam, w imieniu chorych dzieci i starców... eeech to życie

Opublikowano

Boochos, troszkę spokojniej. Przyjmuję Twoje wybaczenie i wybaczam również Tobie. Nie mam pojęcia, co o tym sądzi moja pięcioletnia córka, która właśnie wróciła ze spaceru, gdzie specjalnie poszukiwała wolontariuszy, a tu akurat nie licytowała. Kalendarz Burgmanii to nie jedyna okazja by wspomóc Orkiestrę. Myślę, że w „pozostałych” była potężna grupa, która zakupiła ssaki dla starszych.

• Klubowicze
Opublikowano

Krzytro czytam i czytam Twojego posta i proponowanej kwoty nie mogę znaleźć :)

Moja kwota z zeszłego roku to 1000 zł

Opublikowano

OT, ale kalendarz zlicytowany, to chyba można sobie na nie pozwolić :): No to teraz Krzytro rozumiem Twoje rozżalenie, wiedziałem że w plecy, ale nie wiedziałem, że to aż 1000 PLN. To nie lepiej było zebrać zamówienia? Wiadomo, że przy zamówieniach "na wyrost" jest najczęściej taka sytuacja. Ja przynajmniej mam luzik z PINami Burgmanii, a też kusiło mnie zamówić 200 sztuk... I 120 by leżało :) .

Opublikowano

Kasa wpłacona :) :) :xmas:

24478097.jpg

Opublikowano

Fly, OK. Sorki za uwolnienie afektu, ale właśnie zrzucaliśmy się z pielęgniarkami na pampersy(szpital nie zapewnia takich "nowości" :) ) naszemu pacjentowi, który "zalega" w oddziale chirurgicznym od kilku dobrych tygodni , zamiast np. geriatrycznym (a nie można go odwieźc do domu i zostawic samego, bez opieki...) tylko dlatego, że jego syn chyba o nim zapomniał :) , albo np miał już opłacony wyjazd na narty :xmas: - i zgłosi się po ojca gdy wróci, może...

Oczywiście do nikogo z forumowiczów nie mam żadnej pretensji, ani urazy w związku z istniejącą sytuacją w tzw. sł. zdrowia, ale uwierzcie że WOŚP naprawdę daje wymierne efekty swej działalności - porównując wyposażenie oddziałów pediatrycznych 10 lat temu i dziś to ziemia i niebo. Sprzęt ofiarowany przez Owsiaka i spółkę ma ich logo, więc łatwo jest widoczny i bez przesady mogę stwierdzic, że stanowi on znaczącą częśc aktualnego wyposażenia.

Przepraszam za OT, ale tak mnie naszło - w bezpośrednim kontakcie odczucia są zawsze wyraźniejsze...

Opublikowano

Twój pomysł z ostatnią sztuką — super. Dobre i sześć dych. Sześć dych tu, sześć tam i będzie dobrze. Jak co roku... i o jeden dzień dłużej...

Pozdrawiam.

Opublikowano

(...)Sprzęt ofiarowany przez Owsiaka i spółkę ma ich logo, więc łatwo jest widoczny i bez przesady mogę stwierdzic, że stanowi on znaczącą częśc aktualnego wyposażenia.(...)

I moim zdaniem, to w całej sytuacji jest najbardziej smutne. Ze to nie NFZ czy Państwo mające dbać o obywatela... Ze od wielu lat trzeba robić ogólnokrajowe zrzuty (czy jak to nazwać?) na opiekę lekarską (i to nie na potrzeby jakiejś katastrofy!) która wydawałaby się normalną :) ...

PS: Kurcze, ale się "smutny" temat w licytacji zagnieździł...

• Klubowicze
Opublikowano

Robert,tak naprawdę pretensję mogę mieć tylko do siebie bo żle to załatwiłem.Mam żal do kolegów o to że na Wigilii poprosiłem wszystkich obecnych o zakup kalendarzy na cele charytatywne.Poczyniłem wstępne rozmowy z Oddziałem Onkologii Dziecęcej w Warszawie.Pani się ucieszyła,a ja dałem Ciała.Uważam że wspomaganie takich inicjatyw ,jako że jesteśmy sporą grupą(chwalimy się ilością użytkowników)powinno być obowiązkiem.I mam nadzieję że żadne z naszych dzieci ani nikt z naszych rodzin takiej pomocy nie będzie potrzebował.To wszystko co miałem do powiedzenia w tym temacie.I nie chwalmy się wpłatą 60 zł bo to wstyd dla Prężnego Forum Burgmanii.Czaro i Gzregorz 76-szacun