Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Propozycja nowej formy konkursu i kalendarza Burgmanii

Jack

Rekomendowane odpowiedzi

• Klubowicze
Opublikowano

Taki pomysł wpadł mi do głowy, który postanowiłem poddać szanownemu kolektywowi pod dyskusję.

Spytałem dziś swoją lepszą połówkę, czy chce jeden egzemplarz kalendarza Burgmanii na 2013. Co usłyszałem w odpowiedzi...?

- Ale tam są tylko skutery... :thumbs_up: Co ja mam same skutery oglądać? Ja już sobie kupiłam kalendarz "Dżentelmeni". Oliwier Dżaniak i tacy tam...

- Hm... A jak by były skutery z przystojnymi kierownikami, to byś chciała?

- O, wtedy, to tak!

Może warto temat przedyskutować? Czy byliby chętni (chętne) na zaprezentowanie swojej osoby wraz ze skuterem, i jak ogólnie widzicie taki pomysł?

Opublikowano

Każdy motocyklista jest przystojny, do momentu - kiedy nie ściągnie kasku...

Noo, ale motocyklistki...

Opublikowano

Hm... Boochos, z tymi kaskami to może być całkiem niegłupi pomysł ... :thumbs_up:

• Sympatycy
Opublikowano

Jacku,

Jeżeli chodzi o pomysł zgłaszania do konkursu zdjęć maxi z kierownikami - uważam, że jest to ciekawa propozycja godna rozwagi.

Poczekajmy na zdanie/opinie forumowiczów .

Ja jestem na TAK.

• Sympatycy
Opublikowano

Pomysł fajny - proponuję dodać urocze "plecaczki"

Opublikowano

Generalnie, by ożywić widoczki comiesięczne w kalendarzu, to ja się podpisuję pod tym pomysłem.

Opublikowano

Pewnie, że dobry pomysł. Jeżeli ma być jednak estetycznie to proponuję raczej skuter wraz z Plecaczkiem, niż z kierownikiem :thumbs_up:

Opublikowano

To zdecydowanie mogłoby być coś w takim klimacie ;) :

Piaggio-Girl.jpg

• Klubowicze
Opublikowano

Tak, tak, to byłoby idealne, a kalendarz sprzedawał by się jak świeże bułeczki. Wątpię jednak, aby co miesiąc zebrała się wystarczająca liczba takich zdjęć do konkursu.

Ja myślałem, żeby były zdjęcia skutera wraz z osobnikiem dowolnej pci ;), w dowolnym stroju (oczywiście im luźniejszy strój, tym większe szanse na wygranie konkursu). Może być w kasku, warunek, żeby twarz była przynajmniej częściowo widoczna (np. w ciemnych okularach, ale nie zasłonięta blendą lub szybą). I żeby banana było widać!

Gdyby udało się stworzyć naprawdę atrakcyjny kalendarz, to powinien się sprzedać powyżej kosztów wytworzenia. Zysk można by przeznaczyć na cele charytatywne, czyli np. dofinansowanie następnego zlotu Burgmanii :newyear:

Opublikowano

Wszystko OK, ale ja swojego banana nie będę wystawiał na widok publiczny. Chciałbym, by dzieci też mogły popatrzeć na kalendarz Brurgmanii :-))))

• Klubowicze
Opublikowano

Flyman, a kto chciałby Cię oglądać?! ;)

A w kwestii wystawiania się na widok publiczny: przecież codziennie się wystawiamy. W pracy, w sklepie, na ulicy. Nawet Flyman się wystawia, a społeczeństwo jakoś musi z tym żyć :newyear: Zamieszczamy mnóstwo swoich zdjęć w internecie. Każdy może zobaczyć. I co? I nic. Nie przejmujemy się. Więc w czym problem? Różnica z kalendarzem tylko taka, że zdjęcia byłyby wydrukowane. Przecież nie chodzi o zdjęcia z gołą doopą!

Opublikowano

Nawet w pracy, trzymam banana pod mundurem :-)

Od dłuższego czasu już.

• Klubowicze
Opublikowano

A idźże Ty Flymanie jeden stąd! Do kącika humoru! ;)

Opublikowano

Bardzo mi się ten pomysł podoba

Na pewno nasze skutery nie będą miały nic przeciwko by wystąpić w dobrym towarzystwie .

A kto, co,i ile pokarze,cycki.gif to już pozostawmy w gestii autora.

• Klubowicze
Opublikowano

Super pomysł Jacku, im więcej zabawy tym lepiej. :kwasny:

Opublikowano

Kurcze, Przemas, teraz to mnie zainspirowałeś. Będę musiał popracować nad swoją maszyną i domowniczkami :kwasny:. I może jakieś Piaggio w kalendarzu się pojawi :drunk:

• Klubowicze
Opublikowano

Macie słuszną rację ze zdjęciami w kalendarzu 2013, dobrze by było gdyby na zdjęciach po za Maxi skuterami były te zdjęcia z motocykliskami i ich "plecakami" oraz motocyklistów z "plecaczkami" :kwasny: oczywiscie bez kasków

Opublikowano

Macie rację, że to co wstawiłem wcześniej pozostaje raczej w obszarze marzeń... raczej określa kierunek niż cel.

Może równie piękne (a może nawet piękniejsze) byłyby tego typu zdjęcia? :

666135896_b19a1d8cf9_z.jpg

• Sympatycy
Opublikowano

To co Panowie - na zlocie Burgmania 2013 robimy polowanie ? Wszystkie "słabe" istotki wrzucamy na 2oo i robimy cyk cyk ? Po zlocie zakładamy ankietę ze 100 foto i wybieramy The Best 12 ?

Może jakiś konkurs z nagrodami dla najbardziej "przebranej" uczestniczki sesji ?

• Klubowicze
Opublikowano

Propozycja Markiza wydaje się ok

Opublikowano

Jedno jest pewne, kalendarz na pewno zyska. Bardzo mi się pomysł podoba, jestem za!!!

Opublikowano

A mnie wydaje się, że to nie chodzi o to, czy kierownik maxi jest ładny i przystojny, tylko o to czy jest znany, to znaczy czy jest celebrytą :-) Sądzę, że kalendarz ze skuterami, obok których stoją ich właściciele/kierowcy, nawet gdy będą przystojni i ładni :-) i tak nie będzie miał takiego wzięcia wśród naszych żon/matek/konkubin/kochanek, jak kalendarz "Gentelmeni", z którego "biją" twarze znanych i lubianych mniej lub bardziej aktorów, prezenterów, itp., itd. :-)

Opublikowano

Ale my tu chyba nie planujemy chałtury i dystrybucji w oddziałach RUCH...

To ma się przede wszystkim spodobać forumowiczom, których nie pociąga kalendarz "odczłowieczony". :kwasny:

• Klubowicze
Opublikowano

Podoba mi się propozycja Markiza.

A kalendarze z "celebrytami" wcale mnie nie kręcą.

Jednak zobaczyć na ścianie znajome twarze czy nawet maszyny jest znacznie przyjemniejsze.

Opublikowano

Jestem za pomysłem Markiza, oby tylko pogoda dopisała w czerwcu to "dodatki" do naszych pięknych maszyn będą skąpo ubrane ;-)