Klubowicze MAKI Opublikowano 4 Grudnia 2012 Klubowicze Opublikowano 4 Grudnia 2012 Proponuję wpisywać swoje sugestie i spostrzeżenia korzystania z ubezpieczenia asistance na terenie RP oraz EU , jak również przygody doświadczone na własnej osobie ( moto ) . Rzuciłem ten temat ponieważ coraz częściej wyjeżdżamy lub mamy zamiar wyjechać poza granice kraju na moto , zapominamy wtedy o Asistance lub mamy wykupione w agencji ubezpieczeniowej nie wiedząc czego konkretnie dotyczy taka polisa .Sam mam zamiar wybrać się latem na kilka dni za wschodnią granicę i dlatego rzuciłem ten temat .
Klubowicze Domel Opublikowano 4 Grudnia 2012 Klubowicze Opublikowano 4 Grudnia 2012 Maki, bardzo ciekawy temat. Myślę że sprawa wygląda podabnie jak z asistans dla 4oo i w dużej mierze zależeć będzie od ubezpieczyciela tj. firmy, gdzie kupujesz polisę. Na ten przykład, na początku roku kupiłem pakiet na auto, ale jak latem wyjeżdżałem za granicę to coś mi podpowiedziało bym się upewnił i okazało się że muszę dokupić jeszcze maleńki pakiecik. Z tego co wiem to można wykupić czasowe asistans na 2oo na przykład na czas podróży. Z pewnością temat się przyda.
RONIN Opublikowano 4 Grudnia 2012 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Maki też chętnie się dowiem coś więcej, bo w czerwcu planuję odwiedzić Francję i Włochy.
Lucjan73 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Witam, ja podczas wyjazdów wykupowałem w Genarali pakiet mototurysta, koszt naprawde symboliczny. Zakres ubezpieczenia bardzo duży ale jak w praktyce to działa na całe szczęście nie musiałem sprawdzać
Klubowicze MAKI Opublikowano 4 Grudnia 2012 Autor Klubowicze Opublikowano 4 Grudnia 2012 Z tego co wiem to można wykupić czasowe asistans na 2oo na przykład na czas podróży. No właśnie jaka firma tym się zajmuje ? bo ja mam ubezpieczenie w Ergo Hestia na 4oo ,ale na moto nie ma bo nie kalkuluje się ( taką otrzymałem odpowiedź ). Zakres ubezpieczenia bardzo duży ale jak w praktyce to działa na całe szczęście nie musiałem sprawdzać Lucjan - to jak masz chwilę, to opisz ten zakres ubezpieczenia - po to właśnie założyłem ten wątek ażebyśmy dzielili się doświadczeniami .
jaro_4setka Opublikowano 4 Grudnia 2012 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Krzychu,tu jest opisane o assistance http://www.forum.burgmania.net/topic/13249-assistance-na-europe/
Rekomendowane odpowiedzi