Skocz do zawartości
Forum Burgmania

sym 400

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ta 600 wygląda naprawdę fajnie, świetny patent z nawiewem ciepłego powietrza w strefie nóg.Wygląd ogólny to znowu mix burgmana 400 i 650 . Cena też pewnie będzie zachęcająca. Niestety jest jeden ogromny minus - jeden cylinder. W klasie 600+ uznaje to wręcz za skandal! :) W tej pojemności efekt musi być taki , że kultura pracy silnika musi przypominać traktor

• Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• zygmek68

20

• maro99

6

• KoNoReX

4

• smarciu

4

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Skuterek wygląda super.

Może być tylko z nim problem przy jaździe turystycznej z pasażerem. Maxsym 400i ma masę całkowitą 229 kg, dopuszczalną 379 kg, co daje nam tylko 150 kg nośności. Dane te sprawdziłem w instrukcji Maxsym 400i pobranej ze strony producenta. Jeśli Maxsym 600i (chyba ta sama konstrukcja co Maxsym 400i) umożliwi jazdę przy załadunku maksymalnym też tylko do 150 kg, to dla mnie się on niestety nie nadaje.

Opublikowano

(...) tylko 150 kg nośności (...)

W moim przypadku 75+50=125 kg, do tego ciuchy, kaski, zostaje jeszcze ok.15-20 kg na mandżur, co powinno wystarczyć.

Nie wiem jak jest z innymi skuterami do turystyki, ale jak widać warto sprawdzić nośność i zważyć pakunki przed wyjazdem.

Opublikowano

Typowe turystki mają zdecydowanie większą nośność. BMW C GT: 184 kg, Burgman 650 Executive: 183 kg, Kymco Myroad 700i: 173 kg, Kymco Xciting 400i: 165 kg. Honda Integra to raczej nie skuter turystyczny, ale wypada chyba najlepiej wśród skuterów: 195 kg.

Optymistycznie, po drobnej kuracji, wychodzi mi 100+75=175 kg. Do tego ciuchy, kask... i robi się CIASNO...

Opublikowano

To jest jakaś masakra, a juz mi przeszło przez myśl żeby się nad tym sprzętem zastanowić, ciekawe czy ktoś z nas ma inne doświadczenia z innymi serwisami w kraju, np na Dolnym Śląsku? Mam nadzieje ze problem z tarcza zalatwiony.

Smarciu dobrze się zastanów i sprawdź dostępnośc serwisu na miejscu we Wrocławiu. Nie widać wiele skuterów tej marki na naszych ulicach, widuje jedynie Citycoma 300. Nic chcesaz chyba być "królikiem doświadczalnym" i żeby mechanicy uczyli się na Twoim kupionym za ciężko zarobiona kase sprzęcie.

Opublikowano

(...) 100+75=175 kg. Do tego ciuchy, kask... i robi się CIASNO...

Ciuchy mogą ważyć 3-5kg/os, więc w tej konfiguracji nawet jadąć królem wychodzi, że jak do kufra włożymy 2 większe butelki wody, to znajdziemy się już na granicy nośności ;(

Najbliższy serwis z Wrocławia jest w Grodkowie i Jeleniej Górze, co rzeczywiście może być kłopotliwe dla posiadacza tej marki.

Opublikowano

Najbliższy serwis z Wrocławia jest w Grodkowie i Jeleniej Górze, co rzeczywiście może być kłopotliwe dla posiadacza tej marki.

Wydaje mi się że w tych serwisach SYM'a większego jak 50 lub ewentualnie 300 Citycom na oczy nie widzieli.

• 1 miesiąc temu...
  • Użytkownicy
Opublikowano

Zygmek. Jak wygląda sytuacja dzisiaj z eksploatacją i serwisem do Maxsyma. Wraz z kolegą zastanawiamy się poważnie, czy nie kupić w Krakowie tego modelu, pomimo słabego serwisu i braku części zamiennych. Ten model można spotkać we Włoszech, więc jest szansa na prywatny import części. Jest to kosztowne, ale z kolei rekompensuje to obecnie niska cena zakupu. Na minus pewnie będzie trudność ze sprzedażą, ale to zawsze loteria. Chciałbym poznać Twoją opinię na temat tego skuta, a najchętniej to spotkałbym się z Tobą by na te tematy podyskutować - zapraszam do Krościenka nad Dunajcem na kawę i obiecuję przejażdżkę po fajnych winkielkach i zorganizować przejazd tyrolką przez Dunajec.

Opublikowano

Zicoo, tak sie sklada ze czesto podrozuje po poludniowej polsce i bywam w Twoich stronach. Masz tu numer do mnie 698-656-xxx napisz sms gdzie Cie znajde to wpadne. Jak bedzie pogoda odpowiednia to wlasnie jutro sie wybieram na wycieczke do Szczawnicy.

• Użytkownicy
Opublikowano

Zapraszam o każdej porze dnia i nocy tylko nie dziś i jutro i pojutrze bo właśnie w bardzo zacnym towarzystwie (w tym dwukołowców) spożywam. Odezwę się na pewno w poniedziałek. (O ile dotrę, bo jest ciężko). Takie małe OT.