Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak

Mamy je w samochodach ciężarowych razem z Flotis (nawigacja GPS) fajne ale na motocykl się nie nadaje

Musiał byś podłączyć słuchawki bo gada gdzie są radary itp oraz przymocować

Lepszym i tańszym rozwiązaniem jest telefon z Android i GPS

Można na nim zainstalować aplikację yanosik która już pokazuje radary itp (oczywiscie można też samemu przyciskać i zgłaszać nowe fotoradary)

dodatkowo masz darmową nawigację

musisz mieć tylko internet w telefonie

oraz GPS

W sumie wprowadziłem w błąd

Na każdy os w smart fonach jest aplikacja Yanosik .

• Odpowiedzi 86
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -JUREK-

12

• Artix

6

• spike

5

• MariuszBurgi

4

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Jeżeli masz telefon z androidem to możesz sobie ściągnąć aplikację darmową YANOSIK ze sklepu play na telefon. Działa bardzo fajnie ostrzega o radarach, kontrolach drogowych , patrolach samochodowych i innych. Baza danych jest tworzona na bieżąco przez użytkowników.

Opublikowano

Na iPhona też jest...

Opublikowano

Nooo, bardzo fajne. Ostatnio wyjeżdżając z Warszawy na Katowice, dostawałem ostrzeżenie mniej więcej co dziesięć minut. Miałem dość wachlowania pedałami, wrzuciłem na tempomat 70km/h i odetchnąłem z ulgą, mknąc przed siebie.

Poważnie, tak nasrali tym badziewiem, że już mi wszystko jedno, mogę podróżować z prędkością 70.

Opublikowano

Na Windows (telefon) też jest żeby już wszystkie wymienić.

Używam od kilku lat, ale czujność pomimo wszystko należy zachować, bo dane nie zawsze są aktualne. Baza na bieżąco aktualizowana ale tylko, jeżeli kierowcy mają Yanosika i zgłosili mobilny patrol. Na mniej uczęszczanych drogach Yanosika jest mało skuteczny (CB radio jest jednak bardziej popularne). Z 2 strony w Yanosiku informacja "żyje" dłużej - zarówno (nieaktualna) informacja o patrolach Policji, jak i wypadkach, które miały miejsce kilka godzin wcześniej.

Soft jest za darmo ale płaci się za transmisję danych (dłuższa trasa to kilkadziesiąt MB z tego co pamiętam).

Opublikowano

Ja się już doposażam w CB. Odpowiednie sprzęty już mam. Piratem nie jestem ale miło wiedzieć co się czai za zakrętem.

• Administrator
Opublikowano

Mareczku Yanosika uzywam w telefonie i moim zdaniem to lepsze rozwiazanie bo masz jeszcze traffic, ale generalnie przestalem jezdzic z CB. Mi generalnie Yanosik zjada okolo 100 MB miesiecznie jak duzo jezdze czyli malo, powiedzmy na 3-4 tys km miesiecznie. Terminal ma zalety ma wady, mimo wszystko wole telefon ma wiecej zalet.

73626.png

• 2 tygodnie później...
  • Sympatycy
Opublikowano

Yanosik to mój codzienny przyjaciel. Tyle razy uratował mi tyłek, że trudno mi się z nim rozstać. W samochodzie mam stary telefon na androidzie z darmową kartą Aero2. Zasięg trochę dziurawy w niektórych rejonach Polski, ale generalnie daje radę. Nie pamiętam kiedy ostatni raz jechałem z włączonym CB, które też mam zainstalowane na stałe. No i dostałem już 3 dyplomy Yanosikowe :).

• 4 miesiące temu...
  • Administrator
Opublikowano
  W dniu 3.03.2013 o 11:13, orzech napisał(a):

Kolejne ciekawe wieści i metody jak nie płacić mandatów :Jumpy:

http://moto.wp.pl/kat,92714,title,Luka-w-prawie-pozwala-uniknac-mandatu,wid,15790182,wiadomosc.html

Po lekturze można wręcz zaryzykować twierdzenie, że mandaty płacą dziś tylko frajerzy... zresztą taki tytuł nosi kolejna wzmianka...

http://www.ur.pl/news/15263,mandaty-placa-juz-tylko-frajerzy

Kabaret :laughing:

Opublikowano

No... moim samochodem to najczęściej jeździ Siergiej Nowosylcew z Kijowa. Fajny chłop, tylko ciężką nogę ma. Też steward.

• Administrator
Opublikowano

Flyman - popatrz a moim Panamczyk Diego diaz Silva - fajny gosc ale kurcze pd temperament na drodze, ehh co zrobic. Cale szczescie ze do Polski wpada raz na 2-3 lata.