mkapilkr Opublikowano 19 Lutego 2013 Opublikowano 19 Lutego 2013 tak Mamy je w samochodach ciężarowych razem z Flotis (nawigacja GPS) fajne ale na motocykl się nie nadaje Musiał byś podłączyć słuchawki bo gada gdzie są radary itp oraz przymocować Lepszym i tańszym rozwiązaniem jest telefon z Android i GPS Można na nim zainstalować aplikację yanosik która już pokazuje radary itp (oczywiscie można też samemu przyciskać i zgłaszać nowe fotoradary) dodatkowo masz darmową nawigację musisz mieć tylko internet w telefonie oraz GPS W sumie wprowadziłem w błąd Na każdy os w smart fonach jest aplikacja Yanosik .
grom Opublikowano 19 Lutego 2013 Opublikowano 19 Lutego 2013 Jeżeli masz telefon z androidem to możesz sobie ściągnąć aplikację darmową YANOSIK ze sklepu play na telefon. Działa bardzo fajnie ostrzega o radarach, kontrolach drogowych , patrolach samochodowych i innych. Baza danych jest tworzona na bieżąco przez użytkowników.
Gość Opublikowano 19 Lutego 2013 Opublikowano 19 Lutego 2013 Nooo, bardzo fajne. Ostatnio wyjeżdżając z Warszawy na Katowice, dostawałem ostrzeżenie mniej więcej co dziesięć minut. Miałem dość wachlowania pedałami, wrzuciłem na tempomat 70km/h i odetchnąłem z ulgą, mknąc przed siebie. Poważnie, tak nasrali tym badziewiem, że już mi wszystko jedno, mogę podróżować z prędkością 70.
T0MEK Opublikowano 19 Lutego 2013 Opublikowano 19 Lutego 2013 Na Windows (telefon) też jest żeby już wszystkie wymienić. Używam od kilku lat, ale czujność pomimo wszystko należy zachować, bo dane nie zawsze są aktualne. Baza na bieżąco aktualizowana ale tylko, jeżeli kierowcy mają Yanosika i zgłosili mobilny patrol. Na mniej uczęszczanych drogach Yanosika jest mało skuteczny (CB radio jest jednak bardziej popularne). Z 2 strony w Yanosiku informacja "żyje" dłużej - zarówno (nieaktualna) informacja o patrolach Policji, jak i wypadkach, które miały miejsce kilka godzin wcześniej. Soft jest za darmo ale płaci się za transmisję danych (dłuższa trasa to kilkadziesiąt MB z tego co pamiętam).
Maser Opublikowano 20 Lutego 2013 Opublikowano 20 Lutego 2013 Ja się już doposażam w CB. Odpowiednie sprzęty już mam. Piratem nie jestem ale miło wiedzieć co się czai za zakrętem.
Administrator Artix Opublikowano 20 Lutego 2013 Administrator Opublikowano 20 Lutego 2013 Mareczku Yanosika uzywam w telefonie i moim zdaniem to lepsze rozwiazanie bo masz jeszcze traffic, ale generalnie przestalem jezdzic z CB. Mi generalnie Yanosik zjada okolo 100 MB miesiecznie jak duzo jezdze czyli malo, powiedzmy na 3-4 tys km miesiecznie. Terminal ma zalety ma wady, mimo wszystko wole telefon ma wiecej zalet.
Sympatycy orzech Opublikowano 3 Marca 2013 Sympatycy Opublikowano 3 Marca 2013 Ciekawy artykuł http://finanse.wp.pl/kat,104126,title,Inspektor-od-fotoradarow-radzi-jak-sie-wymigac-od-mandatu,wid,15379533,wiadomosc.html?ticaid=11029d
Sympatycy Worlan Opublikowano 3 Marca 2013 Sympatycy Opublikowano 3 Marca 2013 Yanosik to mój codzienny przyjaciel. Tyle razy uratował mi tyłek, że trudno mi się z nim rozstać. W samochodzie mam stary telefon na androidzie z darmową kartą Aero2. Zasięg trochę dziurawy w niektórych rejonach Polski, ale generalnie daje radę. Nie pamiętam kiedy ostatni raz jechałem z włączonym CB, które też mam zainstalowane na stałe. No i dostałem już 3 dyplomy Yanosikowe .
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 8 Lipca 2013 Administrator Opublikowano 8 Lipca 2013 W dniu 3.03.2013 o 11:13, orzech napisał(a): Ciekawy artykuł http://finanse.wp.pl...l?ticaid=11029d Kolejne ciekawe wieści i metody jak nie płacić mandatów http://moto.wp.pl/kat,92714,title,Luka-w-prawie-pozwala-uniknac-mandatu,wid,15790182,wiadomosc.html Po lekturze można wręcz zaryzykować twierdzenie, że mandaty płacą dziś tylko frajerzy... zresztą taki tytuł nosi kolejna wzmianka... http://www.ur.pl/news/15263,mandaty-placa-juz-tylko-frajerzy Kabaret
Gość Opublikowano 8 Lipca 2013 Opublikowano 8 Lipca 2013 No... moim samochodem to najczęściej jeździ Siergiej Nowosylcew z Kijowa. Fajny chłop, tylko ciężką nogę ma. Też steward.
Administrator Artix Opublikowano 8 Lipca 2013 Administrator Opublikowano 8 Lipca 2013 Flyman - popatrz a moim Panamczyk Diego diaz Silva - fajny gosc ale kurcze pd temperament na drodze, ehh co zrobic. Cale szczescie ze do Polski wpada raz na 2-3 lata.
Rekomendowane odpowiedzi