Kazuj Opublikowano 30 Października 2012 Opublikowano 30 Października 2012 Witam, Jestem świeżym użytkownikiem Yamaha Majesty 250,przebieg 42tys/km, jest to Mój pierwszy skuter. Ponieważ zima tuż tuż .Mam pytanie jak najlepiej zabezpieczyć skuter przed tak długim postojem. Skuter bedzie stał pod zadaszeniem ale temperatura bedzie równa temperaturze na zewnątrz. Lepiej zrobić wymiane wszystkich płynów przed zimą czy przed rozpoczęciem sezonu użytkowego? Jaki olej silnikowy zalać? pozdrawiam, Kazuj
pawlos133 Opublikowano 30 Października 2012 Opublikowano 30 Października 2012 Olej zmienia się przed zimą. http://www.scigacz.pl/Przygotowanie,skutera,do,zimy,2365.html
janus60 Opublikowano 30 Października 2012 Opublikowano 30 Października 2012 Powtórzę jak mantrę .Olej lepiej wymienić po zamknięciu sezonu. Lepiej,żeby silnik stał zalany świeżym olejem wolnym od kwaśnych produktów spalania szkodliwych dla gumowych usczelniaczy. Resztę płynów wymienia się zgodnie w resursami.
Kazuj Opublikowano 31 Października 2012 Autor Opublikowano 31 Października 2012 Dzieki panowie za cenne info. pozdr.
T0MEK Opublikowano 1 Listopada 2012 Opublikowano 1 Listopada 2012 W artykule jest błąd dotyczący płynu hamulcowego - ten jest lepiej wymienić przed sezonem a nie po.
Rekomendowane odpowiedzi