olo1976 Opublikowano 27 Października 2012 Opublikowano 27 Października 2012 ciekawe kiedy będą uczyć jazdy na jednym kole:) jestem 2 miesiące po zdaniu prawka na A , zastanawiam się czy plac po straremu był aż taki zły aby zmieniać go na sprint, po zdaniu prawka nikt nie każe nikomu zap....lac po ulicy z takimi umiejętnościami kaskadera
skoczbo Opublikowano 30 Października 2012 Opublikowano 30 Października 2012 Ja wlasnie moge sie pochwalic zaliczeniem egz. w pazdzierniku (notabene czekam na prawko) i nie jest to takie trudne jak ktos czuje maszyne i ma jakiekolwiek pojecie o jezdzie. zaczynalem od skoota 50 potem sie ja przerobilo na cot mocniejsza az wkoncu padla decyzja o czyms wiekszym. Sam egzamin nie byl trudny i to tez zalezy od podejscia kursanta i egzaminatora. Ja trafilem na fajnego bo z gory powiedzial na co bedzie zwracal uwage, czego wymaga i prosil o rozsadek w czasie jazdy i wlasnie hamowan czy w celu czy awaryjnym. Oni sami nie chca dopuscic do upadkow bo potem musza obszerne raporty z tego pisac. Prawda jest ze na placach manewrowych nie ma miejsca na cwiczenie omijania przeszkodyu przy min 50km/h no ale nie jest to nie do nauczenia
TomekPopek21 Opublikowano 22 Listopada 2012 Opublikowano 22 Listopada 2012 a jak wygląda teraz sytuacja z testem teoretycznym. Kilka miesięcy temu czytałem że teraz mająbyć pytania tajne a nie jak wsześniej 500 pytań do wkucia na pamięć.
jacek_gda Opublikowano 22 Listopada 2012 Opublikowano 22 Listopada 2012 I w sumie bardzo dobrze. Aktualny sposób przeprowadzania testów zakrawał na absurd. Kilka razy przeleciałeś powszechnie dostępnych testy i naprawdę trzeba było sie postarać, żeby nie zaliczyć. A co do egzaminów praktycznych, to bez jaj ale przyznajcie, czy to był dla któregokolwiek z was większy problem? Bardziej stresujące było zdawanie kat. "B" jeżeli chodzi o "A" to z egzaminu w którym uczestniczyłem, praktycznego nie zdał jeden z kursantów z czterech przystępujących. Nie zdał tylko dlatego, że pomimo trzykrotnego pytania egzaminatora czy jest przygotowany do jazdy on potwierdził, na co egzaminator wskazał mu dyndające, niezapięte paski przy kasku i go oblał. Tak poza tym, wykucie testów i nauka kilku manewrów na placu, stała trasa przez miasto i odbieramy prawko i już można szlifierkę za 6 tys. z alledrogo w garażu pucować.
Dziadek1950r Opublikowano 25 Listopada 2012 Opublikowano 25 Listopada 2012 Witam i pozdro-chciałbym dowiedzieć się jaka jest wasza opinia na temat zdawania egzaminu na placu manewrowym przy wykonywaniu slalomu.Na szkole uczyłem się że slalom kończył się na piątym pachołku wpisanym w 8semke .Na egzaminie piąty pachołek był za ósemką a ja zakręciłem z rozpędu nie licząc pachołków w ÓSEMCE,i pan egzaminator podziękował mi.
Marcin-Kraków Opublikowano 25 Listopada 2012 Opublikowano 25 Listopada 2012 Sprawa prosta. Nie wykonales calego zadania poprawnie. Jak rozumiem wiesz co wchodzilo w sklad zadania bo miales to tlumaczone. Nie rozumiem watpliwosci.
pawelneos Opublikowano 31 Stycznia 2013 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Dziadek 1950 - nie przejmuj sie tym co sie stało na egzaminie a następnym razem po prostu bardziej się skup na tym co wymagają tam w ośrodku egzaminacyjnym . ja tez kiedy zdawalem mój egzamin mialem wszczepiony instynkt z placu manewrowego gdzie trenowalemjazde a na egzaminie okazalo się całkiem innaczej ale jakoś się skoncentrowalem i na szczęście sie udało . Pozatym terazniejszy nowy egzamin ma o wiele trudniejsze elementy i nie wyobrażam sobie jak ja bym to zdawal na sprzęcie który był całkowicie zdezelowany i wybity . Jeśli ośrodki egzaminacyjne będą mieli nadal taki sprzęt to współczuje tym co są egzaminowani Pozdrawiam i życze powodzenia na egzaminach
Rekomendowane odpowiedzi