Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Forma i wygląd kalendarza BURGMANII na rok 2013

boochos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Nie zauważyłem nigdzie informacji nt. kalendarza 2013. Skoro wciąż trwa konkurs na "fotkę miesiąca" nurtują mnie pytania:

1.Czy są chętni na zakup takiego kalendarza?

(ja jestem chętny - bardzo miło jest oglądac fajne fotki z maxi na ścianie przez cały rok, PS. Joasia70 - Twój skut z października - aktualnie pięknie przypomina, co to znaczy KOLOROWA jesień, w porównaniu do aury, którą teraz mamy...!!!)

2.Czy jest ktoś chętny aby zając się stworzeniem (zleceniem w drukarni) projektu kalendarza ze zdjęciami, które zwyciężyły w danych miesiącach??

(ja mogę dowiedziec się na ten temat w drukarni u siebie w mieście, w Suwałkach [Suwałki– miasto na prawach powiatu w północno-wschodniej Polsce w województwie podlaskim, położone nad rzeką Czarna Hańcza. Siedziba władz powiatu suwalskiego].PS. jeśli nie byłoby chętnych, podejrzewam, że pewnie sam sobie zamówię 1 egzemplarz takiego kalendarza)

Proszę o opinie na w/w temat. Może ktoś bardziej doświadczony w realizacji takich projektów zechce podjąc się takiej zadania...???

Opublikowano

Jestem za. Osobiście jutro mogę się dopytać na ten temat, mam drukarnię za ścianą. Muszę mieć jednak dużo info na ten temat. Czy ma to być trójdzielny, ścienny, plakatowy, stojący....... ?

Opublikowano

...Czy ma to być trójdzielny, ścienny, plakatowy, stojący....... ?

Odpowiedź jest jedna: tani!

Opublikowano

jedna kartka to jeden miesiąc. wejdź na wątek forma i wygląd kalendarza 2012-tam są chyba przykładowe projekty-więc coś takiego

Opublikowano

Wstępne ceny z mojego wywiadu:

Kalendarz planszowy-

format A3+

papier kreda 200g

druk w pełnym kolorze jednostronny 4+0

ilość stron 13

ilość kartek 13

podkład kartonowy do wzmocnienia

oprawa spiralna na górze + metalowa zawieszka

przy nakładzie 100szt = 25zł/szt

przy nakładzie 200szt = 15zł/szt.

Może dojść kilka groszy za skład. Wszystko zależy od tego na czym będzie to polegało.

Boochos - prywatna sprawa do Ciebie - jako, że jesteś chyba najbliżej mnie potrzebowałbym stary kalendarz żeby pokazać na wzór.

Proszę o uwagi.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Chętnie zakupię, jeżeli pomysł dojdzie do realizacji :lol1:

• Klubowicze
Opublikowano

Chciałbym aby na przyszły rok, klubowy kalendarz był w nieco mniejszym rozmiarze. Taki mały biurkowy. Każdy miesiąc z osobną kartą. Można by zabrać jeden do pracy, drugi w domu na biureczko itp. Daję to pod rozwagę. Co roku jest taki wielki ścienny. Może w 2013 byłby inny. Ja pisanym się na conajmniej 3-4 sztuki.

Opublikowano

Wg mnie obecny format jest bardzo dobry.... ale przydałyby się imieniny oraz co mnie osobiście bardzo brakuje w prawym dolnym rogu kolejny miesiąc małym drukiem. Często jak coś się planuje i patrzy na kalendarz, to brakuje kolejnego miesiąca pod bieżącym takiego pięć razy mniejszego.

Oczywiście biurkowe również można zamówić. Wszystko zależy od tego ile byłoby chętnych.

• Sympatycy
Opublikowano

Pomysł Corleone popieram., może warto jednocześnie złożyć deklarację zakupu !OKK .?

Ja chętnie kupię 1szt kalendarza format na ścianę i 1szt kalendarrza na biurko.

Opublikowano

Witam,piszę się w przypadku realizacji na 1szt kalendarza format na ścianę i 1szt kalendarrza na biurko. Deklaracja zakupu to dobry pomysł.

Opublikowano

A moim zdaniem deklaracja zakupu w postach jest bezsensowna. Rozgłosić trzeba po regionach żeby ustalić jedną osobę odpowiedzialną za zbiór zamówienia. Wszystko ok, ale zainteresowanie ogólne tematem kalendarza jest nikłe. Chyba, że czegoś nie widzę. :)

Wracając do imienin, można pomyśleć o imieninach członków BURGMANII (chyba, że tak było - wybaczcie jestem żółtodziobem) a także wstawić najważniejsze zaplanowane spoty, zjazdy i inne.

Opublikowano

ja jako nowicjusz co do wyglądu się nie wypowiadam, ale jak kalendarze będą to jeden na pewno biorę

• Klubowicze
Opublikowano

Kalendarz ?! No jasne że taaak !!

Mój Burgmaniasty z 2012 wisi na widocznym miejscu w przedpokoju i zachwyca wszystkich nowoprzybyłych gości i Listonosza - i nie widzę innego miejsca dla niego w moim domku. A więc na 2013 ? TTTaaakkkkk !!!

Opublikowano

Ja reflektuję na 2 sztuki, oprawa graficzna mi jest obojętna .

Opublikowano

Niestety, temat kalendarza chyba umarł śmiercią naturalną. Cisza w eterze.

Opublikowano

Wierzę. Podałem wcześniej ofertę. Nie wiem czy "wygrałem przetarg". Czy jest jeszcze jakaś oferta i jak reszta ma wyglądać. Co ma być zawarte na stronach? Czy kalendarze biurkowe też wchodzą w rachubę?

Pozdrawiam

Opublikowano

tomekmoroz - nie miałem okazji na dostarczenie kalendarza 2012 Tobie, ale był to zwykły format kalendarza ściennego-jutro wyśle Ci MMS z kalendarzem

• Klubowicze
Opublikowano

Zostało mi jakieś 40 szt,tanio oddam :shock:

Opublikowano

Krzytro, jeśli dojdzie do realizacji projektu KALENDARZ 2013-to oficjalnie ogłaszam- masz ode mnie 1 egzemplarz jako podziękowanie.

A swoją drogą - to chętni, którzy się deklarowali na kalendarz nie zrobili opłaty? Jeśli tak-to proszę tu o ich listę nicków - żeby w tym roku sytuacja nie powtórzyła się-poza tym, jeśli ktoś zamawiał i nie zapłacił to jeśli teraz zamówi to będzie najpierw musiał wywiązać się z zeszłego roku.

• Klubowicze
Opublikowano

Sprawa jest prosta !

Jak na alledrogo !

Wstępnie lista chętnych ,żeby było wiadomo jak matrycę ustawiać ,potem wpływ kaski na konto + koszt wysyłki z podanym nickiem (jak to Siemik robił za czapki )

A spóżnialscy jak będą chcieli zamówić - to będą musieli się liczyć z dodatkowymi kosztami

Opublikowano

MAKI - racja. Sprawa dziś nabiera tempa-tomekmoroz, jako że zna drukarnię, już ustala projekt, myślę że po niedzieli będzie wrzucony "przykładowy miesiąc" do wglądu. Potem dajemy czas na zapisywanie się i zamawiamy.

PS. Tylko nie mogę sobie wyobrazić!... To były takie osoby, które zamówiły kalendarz, Krzytro zapłacił, a potem ten "chętny" nie odebrał kalendarza i nie zwrócił Krzytrowi sałaty??? FAK ! sorki, nie mogę się unosić, jeśli tak, to- Krzytro- dawaj tu listę tych osób! Ku..., to ludzie wpłacają składki na nowy wygląd strony np., które są dobrowolne-OK, kto uważał, że nie musi to nie wpłacał, ale do ...nędzy!!!- zamawiałeś kalendarz to go odbieraj! co ten Krzytro ma teraz z tym zrobić? nie chcesz odebrać, to przynajmiej pieniądze zwróć!

Nie, no teraz to już mi ciśnienie urosło na bank! widzę jak mi żyłka pulsuje na czole!

PS. MAKI -wysyłam Ci PM , sprawdź

• Klubowicze
Opublikowano

Mam pomysła, tym co nie odebrali kalendarzy na 2012 a je zamówili - sprzedamy w promocji teraz !TAZ

• Sympatycy
Opublikowano

A swoją drogą - to chętni, którzy się deklarowali na kalendarz nie zrobili opłaty? Jeśli tak-to proszę tu o ich listę nicków - żeby w tym roku sytuacja nie powtórzyła się-poza tym, jeśli ktoś zamawiał i nie zapłacił to jeśli teraz zamówi to będzie najpierw musiał wywiązać się z zeszłego roku.

To nie tak, Krzytro zamawia zawsze z kopką (na bogato) :blush::Jumpy:

Opublikowano

Popieram w 100% osoby, które zamówiły kalendarz na rok 2012 najpierw go odebrać, potem pisać się dopiero na 2013 r. Swoją drogą opublikowanie nicków tych osób podzałałoby może zbawiennie na Krzytrowy zapasik anno 2012... :)