Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Szuszarki i miśki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Al. Stanów Zjednoczonych, w kierunku Wisły, przed zjazdem na Wał Miedzeszyński.

Stoi tam znak drogowy "Kontrola Prędkości - Fotoradar". Pojawił się on już jakiś czas temu, jednak nigdy na tym odcinku nie widziałem niczego i nikogo, co mogłoby mierzyć prędkość.

Swojego czasu na moście była zamontowana kamera pilnująca bus pasa, a lotnie pojawiała się kamera SM. Właśnie z niej kolega z pracy uzbierał 12pkt premium za jazdę bus pasem, jazdę na wprost pasem do skrętu i nie zapięte pasy, coś tam jeszcze mu wynaleźli

Opublikowano

nowy żółty słupek pojawił się na Wisłostradzie na wysokości ul. Karowej jadąc w kierunku Wilanowa... jadąc o 2 w nocy zobaczyłem go w ostatniej chwili. Nie wiem, czy już jest aktywny i nie zdążyłem zwrócić uwagi, czy stoi już za ograniczeniem do 30km/h dotyczącym objazdu obok Centrum Nauki Kopernika

właśnie jeszcze coś znalazłem :)

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152258805800515&set=a.313503460514.339040.294249845514&type=1&theater

Opublikowano

No i na Puławskiej w rejonie budowy nowego wiaduktu również pojawiły się żółte słupki w aparatami.

Gdzie to jest dokladnie?jechalem pulawska wczorej,dzis i nic podobnego do fotoradaru nie zauwazylem.Wbudowie jest tylko jeden wiadukt-obwodnica,nic wiecej.
Opublikowano

W zeszły piątek widziałem żółty słupek w okolicach budowy wiaduktu. Stał przy osi jezdni czyli z lewej strony jadąc w stronę Piaseczna...

• Klubowicze
Opublikowano

W zeszły piątek widziałem żółty słupek w okolicach budowy wiaduktu. Stał przy osi jezdni czyli z lewej strony jadąc w stronę Piaseczna...

No na chwilę obecną muszę zdementować tą informację i tak szczerze to wątpię by w tym miejscu szykowali jakąś "niespodziankę".

Opublikowano

Kolejny żółty słupek pojawił się w Warszawie. Tym razem na Górczewskiej jadąc od ratusza Bemowo do centrum. Przed wiaduktem w kierunku Auchan jest przejście dla pieszych, "50" i właśnie między pasami stoi to urządzenie. Na szczęście robi zdjęcia tylko od frontu więc jesteśmy w miarę bezpieczni :)

Opublikowano

k.... niedługo to w domu będę miał fotoradar :msn-wink:

Jakiś czas temu często SM stała u nas na Wilanowskiej z przenośnym foto.

• Klubowicze
Opublikowano

No i stało się, nowiuteńka żółta skrzyneczka pojawiła się Puławska/Kuropatwy - kierunek centrum, jeszcze tylko stoi bezczynnie allle. Wybór trafny, było tu kilka dzwonów, cóż trzeba sobie zakodować.

• Sympatycy
Opublikowano

No i stało się, nowiuteńka żółta skrzyneczka pojawiła się Puławska/Kuropatwy - kierunek centrum, jeszcze tylko stoi bezczynnie allle. Wybór trafny, było tu kilka dzwonów, cóż trzeba sobie zakodować.

I dziś rano jechałem i był już załadowany :chef: , trzeba pamiętać też o tym że jest on tak postawiony że można go obracać co by :lol1: pstrykał jadącym od Warszawy do Piaseczna

Opublikowano

No i stało się. Na skrzyżowaniu Witosa i Sobieskiego już słupki nie stoją.

...

Jak się okazało nie zostały przeniesione, tylko znowu je postawili.

Chwilowo puste, ale pewnie niebawem zainstalują tam oczy Wielkiego Brata.

A i jeszcze bym zapomniał, że w czwartek (8 listopad) ok.17tej na al. Wilanowskiej na dość ciemnym w nocy odcinku ustawili się miśki z ruchomym fotoradatem.

Od świateł do świateł nie miałem żywej duszy więc nie kontrolowałem nadmiernie licznika a tu nagle coś mi z prawej strony 2 razy mignęło, patrzę w lusterko i widzę zapalone bomby. Już myślałem, że będą mnie gonić, ale zrezygnowali.

Mam nadzieję że cyknęli mi skuter z przodu-boku a nie z tyłu. Tak byli schowani w tej ciemnej dupie, że nijak nie można ich było wcześniej dojrzeć.

PS

Jakiś czas temu często SM stała u nas na Wilanowskiej z przenośnym foto.

że też tego ostrzeżenia wcześniej nie przeczytałem :)

Opublikowano

Krajowa jedynka - 283 km miejscowość Nowa Wieś - teren zabudowany.... po jednej chałupy po drugiej pole, piękna długa prosta.... Fotoradar straży miejskiej na trójnogu, pilnuję go jeden buc siedzący w czymś srebrnym. Tak sie zastanawiam czy kiedyś się tam nie zatrzymać naprzeciwko 4oo i tak sobie postać przed tym foto...

• 4 miesiące temu...
  • Sympatycy
Opublikowano

Jak jeszcze ostatni mierzący prędkość będzie strzelał fotkę z tyłu to czarno to widzę. Jadąc skuterm słabo zwracam uwagę na pisane informacje pod znakami ;) Będzie bolało....

• Sympatycy
Opublikowano

Dojdzie do tego że ludzie zaczną jeździć bez uprawnień bo doją do wniosku że 300 czy 500 zł mandatu za jazdę bez uprawnień to żadna kara.

Inna sprawa że zaboli w przypadku jakiegoś zdarzenia drogowego :clapping:.