macieklew Opublikowano 15 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 15 Stycznia 2013 Na chwilę obecną sprawa czapeczek wygląda tak, sztuk 8 ( otrzymane potwierdzone zamówienia ) tzn. Papcioch + PL, Misiooo + PL, Smarciu + PL, Maciek + PL, pisze własnie emila do sklepu, poczekamy na odpowiedz i dam znać co odpisali
marecki Opublikowano 15 Stycznia 2013 Opublikowano 15 Stycznia 2013 ni w zab nie ogarniam sposobu prowadzenia tego tematu sprawa jeszcze otwarta czy nie??
papcioch Opublikowano 15 Stycznia 2013 Opublikowano 15 Stycznia 2013 A bo za dużo kombinujesz. Łepetynkę zmierzyłeś? Wynik pomiaru podałeś? Na ten moment Maciek dowiaduje się na kiedy możemy mieć czapki. Ja dowiaduję się ile haftowanie będzie kosztować. Razem dopieszczamy logo. Jak ten etap zakończymy sukcesem, to podamy wygląd czapki do akceptacji ogółu, a wygląd loga do akceptacji Ojca Dyrektora oraz twórcy oryginału, co by nie ścigali nas, na zlocie, za profanację i naruszenie praw autorskich. No i podamy cenę. Następnie zmierzymy się z krytyką i o ile będzie konstruktywna walniemy się po piersiach i coś wymyślimy, aby efekt finalny zadowolił każdego zainteresowanego. A tak między nami, to w hafciarni do wyceny zgłosiłem także czapeczkę dla Ciebie i Sylwii i przy okazji pozdrów Sylwię ode mnie
marecki Opublikowano 16 Stycznia 2013 Opublikowano 16 Stycznia 2013 no to wreszcie piszesz zrozumiale albo mnie już gorączka odpuszcza. czekam na dalsze informacje, i diękuję za pamięć Papcioszku w imieniu swoim i Sylwii
macieklew Opublikowano 16 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2013 Marecki, Ty nie siedż i nie czekaj bo się nie doczekasz, tylko mierzcie sobie głowy i szybko wstawiaj tutaj rozmiary
marecki Opublikowano 16 Stycznia 2013 Opublikowano 16 Stycznia 2013 Ale jakie szybko wg opisu papcicha to jeszcze wiele wody upłynie zanim coś zamówimy jezeli zamawiamy czapki wg wzoru z posta #19 i rozmiarówka w sklepie jest ok, to ja poprosze: rozmiar M- 1szt. rozmiar XL- 1szt.
macieklew Opublikowano 20 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2013 w związku z ty, że za haft zażyczyli sobie majątek szukamy z Papciochem obecnie innego dostawcy, o efektach poinformujemy, jak już coś konkretnego znajdziemy
macieklew Opublikowano 7 Lutego 2013 Autor Opublikowano 7 Lutego 2013 ok, właśnie skończyłem rozmowę z papciochem, zamawiamy myślę najdalej w przyszłym tygodniu, pewnie wkrótce Papcioch wrzuci tu ostetczne rozwiązanie kwestii czapeczkowej, więc skupcie się
papcioch Opublikowano 7 Lutego 2013 Opublikowano 7 Lutego 2013 No dobra. Jako, że kolor pomarańczowy jest głęboko zakorzeniony w dolnośląskich tradycjach, kolor czapki został wybrany taki, jaki widać na załączonym obrazku. Jako, że jesteśmy ponad podziałami to rozmiar jest uniwersalny i regulowany rzepem. Resztę ideologii niech sobie każdy sam dołoży. A dla zwolenników teorii spiskowych i odgórnego sterowania proponuję dodatkowo antenkę . Logo i napis domalowałem własnoręcznie w paint-cie i żywię szczerą nadzieję, iż w rzeczywistości będzie to wyglądało powalająco. A jak już któregoś z nas powali w trawę, to będzie łatwiej go znaleźć po ciemku. Czyli teraz uzupełniamy listę chętnych z wpłatami do Maćka i ewentualnie czekam na konstruktywną krytykę. Napis pod skuterem to: "zDolny Śląsk" - pisałem, to wiem, ale czy bym sam odczytał to już nie jestem taki pewien, to wolę uprzedzić. Uwaga - jest to projekt roboczy, który wykonałem w miarę moich możliwości. Hafciarnia dopracuje to już ładniej rozmiarowo na czapkach - więc jeżeli już ktoś musi pluć, to niech to robi na swój monitor . Zmieniłem znaczek na czapce.
Sympatycy m@rkiz Opublikowano 8 Lutego 2013 Sympatycy Opublikowano 8 Lutego 2013 Logo Klubu stanowi całość: wizerunek Burgmana i napis www.burgmania.net. "zDolny Śląsk" proponuję umieścić w innym miejscu bez ingerencji w logo Klubu.
papcioch Opublikowano 8 Lutego 2013 Opublikowano 8 Lutego 2013 Wiedziałem M@rkizie, wiedziałem, że tak będzie. No ale uparli się, sam rozumiesz i nie chcieli słuchać.
Lucjan73 Opublikowano 8 Lutego 2013 Opublikowano 8 Lutego 2013 Przepraszam a ile ma to cudo kosztować ?
papcioch Opublikowano 8 Lutego 2013 Opublikowano 8 Lutego 2013 O widzisz Lucek, tak się skupiliśmy na cięciu kosztów, że nawet o tym nie pomyśleliśmy. Koszt jednego bereta ma nie przekroczyć 35zł. Jak już ustalimy dokładnie co wyhaftujemy i poznamy ilość, to i cena będzie dokładna. Czyli na ten moment 35zł. No to może jednak nie Burgman, skoro i tak nie on jest najpopularniejszy w naszej grupie? Maciek, zmień temat na: "Co lepiej mieć na czapce: 4-ro letnią 250-kę czy 10-cio letniego B650?" Może wtedy się chłopaki bardziej zainteresują?
macieklew Opublikowano 11 Lutego 2013 Autor Opublikowano 11 Lutego 2013 Papcioszku super się spisałeś, wiadomo, jak na możliwości techniczne, ale zarys jest widoczny. Co do loga myślę że nie trzeba spinać posśadków, w końcu jesteśmy grupą forum Burgmanii zDolnego Śląska, więc uważam że jak najbardziej możemy w ten sposób skorzystać z loga i raczej nikt nie powinien mieć do nas za to pretensji, kolorystyka też wydaje się wporzo, przypominam, że mam wpłaty na 3 czapeczki oczywiście ja z Plecaczkiem też bierzemy, proponuję zamknąć temat do 28 lutego tak aby z dniem 1 marca wysłać zamówienie i paprać się z tym temtem bez końca
dr.big Opublikowano 11 Lutego 2013 Opublikowano 11 Lutego 2013 Słuchajcie, jeśli macie zamiar użyć nieprzerobionego loga Burgmanii, to ja udałbym się z zapytaniem do MariuszaBurgiego... A jeśli chcecie coś przy logu Burgmanii "grzebać", "poprawiać", "wycinać napisy" itp. , to ten "pomysł" skonsultowałbym tym bardziej z Mariuszem... To tyle tematem porady w załatwianiu spraw z logiem Klubu.
macieklew Opublikowano 12 Lutego 2013 Autor Opublikowano 12 Lutego 2013 ok, piszę zatem do Ojca Dyrektora żeby sprawa nabrała mocy urzędowej... no i mamy odpowiedż bardzo szybko Witam Zdążyłem się zapoznać z Waszym projektem bo dostałem nawet kilka telefonów w tej sprawie. Temat w zasadzie jest prosty... Jeśli chcecie dołączyć logo Klubu Burgmania do czapek to tylko w wersji oryginalnej... tzn. bez jakichkolwiek przeróbek naszego loga. Zachowując oczywiście kolorystykę i proporcje. Dokładnie tak samo jak miało to miejsce w wersji wykonywanej przez Siemika z Malborka. Prosiłbym także o wysłanie na maila lub PW ewentualnego projektu przed produkcją jak to będzie wyglądało finalnie (ostatecznie). Innych przeciwwskazań nie widzę. Pozdrawiam MariuszBurgi tak więc mamy jasność sytuacji : - po pierwsze musimy poprawić projekt - po drugie tajne służby nie próżnują, doniosły co i komu trzeba ;-)
misioooo Opublikowano 12 Lutego 2013 Opublikowano 12 Lutego 2013 To ja proponuje Czerwonego Diabła w logo wrzucić. On raptem 4 latka, a nie stary Burger Optuję za naszym logo, bez Burgmana. Reszta mi pasuje. Nick też będzie haftowany? Ja chyba już ulokowalem cash u Lwa. I jeszcze 3cią czapeczkę chcę, dla takiego 11-latka jednego
macieklew Opublikowano 12 Lutego 2013 Autor Opublikowano 12 Lutego 2013 Misio, w takim razie nie pisz tylko zaproponuj tzn wstaw grafikę tak aby można było obaczyć, poza tym trzeba podjąć męska decyzję co z tym logiem bo jak znam życie to ilu zainteresowanych tyle pomysłów i w takim tempie to nie będzie tych czapeczek do czerwca, cash twój jest oczywiście ulokowany tak jak Papciocha ( łacznie w konfiguracji 2+1 ale nie pamietam już kto jak wplacał -sie wyjasni ) Moje zdanie jest takie aby logo burgmanii zostawić w/g oficjalnego natomiast dla zDolnego Śląska i nicka znaleść inne ciekawe miejsce, kolorystyka pomarańczowo-niebieska też mi odpowiada. Rozumiem uwagi załozyciela strony i forum i mam szacunek do tego aby jednak pozostawić logo w obecnej formie, wydaje mi się, że przy pomocy ludków ze sklepu z czepeczkami jesteśmy w stanie przygotować dobry projekt
smarciu Opublikowano 13 Lutego 2013 Opublikowano 13 Lutego 2013 Fajnie, że będzie orygilnalne logo i oryginalny kolor pomarańczowy Może dać logo na środku z przodu, i po jednej stronie ksywę, a po drugiej hasło "zDolny Śląsk"?
macieklew Opublikowano 14 Lutego 2013 Autor Opublikowano 14 Lutego 2013 tak też właśnie pomyślałem Smarciu, teraz trzeba tylko przygotować projekt i jedziemy z koksem
papcioch Opublikowano 1 Marca 2013 Opublikowano 1 Marca 2013 No to czas kończyć dzieło. Propozycja jest taka, jak poniżej. Kolor nazywa się bursztynowy jak się doczytałem. Hafty będą niebieskie bądź granatowe. Dobranie koloru oraz rozmieszczenie zostawię hafciarni, bo mają to na miejscu i lepiej zgrają wizualnie. To teraz proponuję wpisywać nicki/imiona do haftowania i wpłacać po 35zł do Maćka. Maćka poproszę o umieszczenie listy wpłat i nicków w pierwszym poście i ruszamy z robotą. 11 marca chcę wysłać zamówienie.
macieklew Opublikowano 3 Marca 2013 Autor Opublikowano 3 Marca 2013 No i brawo-ja akceptuje i zamawiam 2 sztuki ( Maciek i Gosia) przypominam, że u mnie są wpłaty na 3 sztuki
misiooowa Opublikowano 7 Marca 2013 Opublikowano 7 Marca 2013 Witam;-) Ja poproszę o 3 sztuki (misioooo,ewelina,konrad). Z góry dziękuję:-D Jeszcze jedna sprawa. Papcioch możesz się dowiedzieć o hafty na bandanach?? Coś trzeba wykombinowac dla Iris i Maxa;-) Wkońcu też są z ekipy dolnośląskiej:-D
macieklew Opublikowano 7 Marca 2013 Autor Opublikowano 7 Marca 2013 Słuchajcie, proszę o wyjaśnienie i pomoc....mam pieniądze na 3 sztuki po 35 zeta, niestety z głowy mi wyleciało jaka była konfiguracja 2 + 1 chyba Misie plus Papcioch ale nie jestem pewien
Rekomendowane odpowiedzi