Maxfan Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Witam moglbym prosic o pomoc w wyborze pomiedzy Burgmanem K5, a nowszym K6,7 - chodzi mi o roznice co do awaryjnosci, wyposazenia i wszystko co przemawia za i przeciw dzieki wielkie za pomocne info!
Sympatycy Miętus Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Sympatycy Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Witaj Maxfan, Na bardzo ogólne pytanie o zakup burgmana ... 200?, 400?, 650? - bardzo ogólna odpowiedz. Kupuj najmłodszy model jaki Ci się trafi, oczywiście po uprzednim gruntownym sprawdzeniu ... Powodzenia,
maxiking Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Podobno w modelach burgi 400 od K7 nie występuje wada "brania oleju" wiec dla mnie to +
Maxfan Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 26 Sierpnia 2012 No ogolnie bo nie wiem co komu dolega co do oleju to podobno tez chyba k7 ma juz czujnik w zegarze ile pobiera? poza wygladem od strony mechanicznej na co jeszcze zwrocic uwage?
Klubowicze Piootr Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Klubowicze Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Użytkuję B400 K7 od dwóch sezonów. Serwisuję regularnie, wożę ze sobą 1litr oleju na zapas. Nie miałem okazji tej butelki nawet odkręcić. Jakie branie oleju ? Generalnie polecam K7 jeśli nie jesteś rajdowcem. To skuter dla spokojnego kierowcy.
Maxfan Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Hej tak spokojna jazda ale na autostradzie radzi sobie przy wyprzedzaniu aut ciezarowek z 100 do 140 bezproblemu? bo wiem ze cos z przypieszniem nie bardzo k7 ma? a wersje k5 te modele starsze sa bardziej zwinniejsze? jak skonczyl sie temat z wadliwymi bębna sprzegła w An 400 K7? mam rozumiec ze z wloch skutera nie kupowac bo to tam zostalo wykryte?
Klubowicze Piootr Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Klubowicze Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Nie, No bez problemu z tymi przyspieszeniami jak i wyprzedzaniem w trasie. Przelotowa w granicach 120-140 km/h to dla K7 "no problem". Jeśli chodzi o sprzeglo to przed zakupem sprawdź czy poprzedni właściciel dokonał wymiany w ramach tzw. kampanii serwisowej - bezplatnie na koszt Suzuki.
didi Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 koledzy czy w K7 (400ccm) swięcą oba reflektory tak jak w K5 ?
dana0606 Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Niestety świeci tylko jedna strona, może dziwnie to wygląda, ale ta nowsza wersja jest ładniejsza. Zreszta polecam. Nawet jak kupisz to musisz się licZyć z wymianą sprzęgła bo będzie już zużyte najprawdopodobnie (u nas tak było) i wymianą paska tak, że zbijaj jak nawięcej cenę,a najlepiej weź kogoś kto może na szybko otworzyć plastik czyli pokrywę wariatora i sprzęgła i obejrzeć to. Wario przód i tył też wymieniliśmy w tym roku na nowe a kupowaliśmy go w zeszłym sezonie. Teraz pojeździ znów jakieś 40 tys. Bo w brew pozorom liczniki kręcone do poniżej 25tys. Ale po sprzęgle widać że co najmniej 50tys. bo tylko 2mm okładziny zostało i zaczęło pękać lekko, a nowe ma 6-7mm. Pozdrawiam i zachęcam do kupienia K7.
Maxfan Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Witam dzieki za info - czyli tak sie zuzywaja te sprzegla? a ile cie kosztowaly czesci tego sprzegla itp.? bo mam rozumiec ze kupie maszyne za 10 i doplacic musze 2,3kola i kto mi da odkrecic plastiki czy pokrywę wariatora i sprzęgła aby obejrzeć poza tym burek k7 jest ladny to fakt, ale widze i dowiaduje sie ze japoncy poszli po bandzie - wyglad spoko lecz k5 i wczesniejsze duzo lepiej pracuja jak i jakosci elementow silnika solidniejsze mam racje? czy poza tym byly jeszcze inen usterki usterek ktore musze miec na uwadze? znajomi mi mowia zebym nie kupowal sprowadzonego z italy hehe:P tam zarzynaja skutery, a jak w jakims gorzystym miasteczku kupia handlarze na polske np. neapol to juz wogole:P plus kursy 2,3 osoby na bzyku i troche drogie te burki k7 ;/ jak na bzyka z 2007
Administrator 𝕄𝕒𝕣𝕚𝕦𝕤𝕫𝔹𝕦𝕣𝕘𝕚 Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Administrator Opublikowano 29 Sierpnia 2012 znajomi mi mowia zebym nie kupowal sprowadzonego z italy hehe:P tam zarzynaja skutery, a jak w jakims gorzystym miasteczku kupia handlarze na polske np. neapol to juz wogole:P plus kursy 2,3 osoby na bzyku We Włoszech są także idealne sprzęty tylko, że do PL w zasadzie nie trafiają bo... i troche drogie te burki k7 ;/ jak na bzyka z 2007 ... taki jest typowy klient w naszym kraju.
RONIN Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Opublikowano 29 Sierpnia 2012 nie chodzi o to, że się ciągle zużywają tylko o to, że jak ktoś chce sprzedać skuta to na koniec nie będzie robił małego remontu i pakował kasy dla nowego nabywcy.
bogdan201 Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Burgman K7 i późniejsze roczniki mają cylinder pokryty warstwą nicasilu co wróży im dłuższą żywotność i mniejszy pobór oleju silnikowego. Więc chociażby z tego powodu warto dołożyć parę groszy do nowszego modelu. Koszt wymiany sprzęgła w tym przypadku jest znikomy do naprawy głównej całego silnika we wcześniejszych rocznikach - pijakach oleju .
Sympatycy orzeł Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Sympatycy Opublikowano 29 Sierpnia 2012 jeżdziłem k7-ką fakt 3 miesiące , ale moje stwierdzone fakty: - olej 150ml dolane po przejechaniu we dwójke 500km - pompa paliwowa wymieniona dwa razy(poniżej połowy zbiornika prędkość v-max 70)
didi Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Opublikowano 29 Sierpnia 2012 moje pytanie było związane ze zbliżającym się zakupem drugiego burgmana dochodza do wniosku że jednak najprawdopodobniej będzie to drugi K5 przemawia za tym tańsza eksploatacja i mimo trudności lepszy dostęp do części i elementów nadwozia fakt że K7 ma komputer i dwie tercze hamulcowe z przodu ale mi osobiście zegary z K5 bardzo się podobają a przy odpowiednich klockach na hamulce już nie narzekam dużem minusem dla K7 jest okaleczone oświetlenie z przodu i pseudo Lexusy z tyłu tylne oparcie jako że bardzo drogie w K7 praktycznie niedostępne a w K5 jest chyba zawsze i ładnie uzupełnia tył skutera to tylko takie moje spostrzeżenia po (odpukać) bezawaryjnej eksploatacji na odcinku 17ooo km
dmn Opublikowano 7 Października 2013 Opublikowano 7 Października 2013 Witam ;-) Dopisze się do tematu. Prawdopodobnie przesiadam się na maxi skuter z mojej sv 650. Trzeba spróbować czegoś innego, kanapowego. na co zwrócić uwagę przy k 7? Mam na oku takiego z przebiegiem 23k km z uszkodzonym prawym reflektorem i czasza. Te 2 elementy byłyby do wymiany.reszta na pierwszy rzut oka była ok. niestety nie ma linku bo ogłoszenie nigdzie nie wisi. Warto to kupić za 6k pln? Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi