dr.big Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Mam pytanie, zamierzam zmienić ubezpieczenie OC pojazdu z firmy Allianz na np. PZU... Czy muszę dotrzymywać jakiś terminów, wysyłać wypowiedzenie, czy wszystko zostanie wyjaśnione pomiędzy ubezpieczeniami, a ja, jako klient, muszę zawrzeć tylko stosowne ubezpieczenie w nowym TU? Odnośnik do komentarza
marcin62 Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Witam, musisz wypowiedzić OC w Allianz przed końcem jego wygaśnięcia (pisemnie) inaczej automatycznie przedłużą. http://wypowiedzenieumowyoc.pl/allianz/ Odnośnik do komentarza
kobian Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Hejka. Jak zmieniałem z PZU na Wartę, to w Warcie podpisałem papier że mają to załatwić w moim imieniu, myślę da się tak i u innych. Byle przed końcem jak kolega wyżej napisał. Odnośnik do komentarza
Geni Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Da się, aczkolwiek lepiej ich sprawdzić, czy na pewno nie widniejemy już w bazie klientów poprzedniej firmy. Odnośnik do komentarza
dr.big Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 OK, dzięki za podpowiedzi, zaraz zasuwam do PZU . PS. Dla pewności wyślę ten polecony za potwierdzeniem nawet jeśli PZU zaoferuje ofertę załatwienia sprawy. Miałem już kilka miesięcy temu przejścia z Allianz (jakieś trolle tam pracują w centrali czy co?) i chcę po prostu zrezygnować z ich usług. Odnośnik do komentarza
Geni Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 No tak chcesz zrezygnować z ich usług, ale oni niekoniecznie chcą zrezygnować z twoich składek . Odnośnik do komentarza
krzys-68 Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 OK, dzięki za podpowiedzi, zaraz zasuwam do PZU . PS. Dla pewności wyślę ten polecony za potwierdzeniem nawet jeśli PZU zaoferuje ofertę załatwienia sprawy. Miałem już kilka miesięcy temu przejścia z Allianz (jakieś trolle tam pracują w centrali czy co?) i chcę po prostu zrezygnować z ich usług. Najważniejsze żeby odebrali min 24h przed końcem ważności polisy OC.Inaczej następuje automatyczne wznowienie(nie dotyczy podpisanych po lutym 2012) Odnośnik do komentarza
dr.big Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Polisa PZU wystawiona, zapewniali mnie też 10- krotnie, że nie muszę informować sam Allianza, bo oni to zrobią za mnie... Odnośnik do komentarza
krzys-68 Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Kopię wymówienia z datą złożenia masz?.Jeśli nie to bądź czujny a Twoja wiara w tych urzędników mnie rozwesela. Odnośnik do komentarza
dr.big Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Dla świętego spokoju jutro kopnę się na pocztę z listem poleconym z potwierdzeniem odbioru ... PS. Jak ja nie lubię beznadziejnych kolejek na poczcie ... Odnośnik do komentarza
czaro69 Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Wystarczyło wypowiedzieć umowę na piśmie jeden dzień przed wygaśnięciem OC i je złożyć u dowolnego agenta pracującego dla poprzedniego ubezpieczyciela. A kolejki były? Odnośnik do komentarza
RONIN Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 trzeba było poprosić w PZU o potwierdzenie złożenia wypowiedzenia w Twoim imieniu w Allianz. Odnośnik do komentarza
greegi Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Nie wiem jak w Alianz, ale mozna tez wypowiedziec umowę emailem lub faxem. Jak własnie emailem wypowiedzialem OC w PZU. W ogóle wedlug mnie, PZU to dziwna firma. Dostalem ostatnio od nich srednio ciekawą ofertę. Okazało się, ze nie naliczyli wszystkich zniżek bo miałem OC jeszcze od poprzedniego właściciela. Jak chciałem aby wystawili mi nowe OC na 60% zniżek, to zaczeli sie domagac potwierdzenia stażu. Pani nie chciała uwzględnić nawet informacji o zniżkach z mojego OC na auto. Niestety zebranie całej historii ubezpieczania jest troche problematyczne. Stwierdziłem, nie będę się w to bawił i poszedłem do innej firmy. Stąd mam uraz do PZU i wiecej tam nie pójdę Odnośnik do komentarza
RONIN Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 ja mam 50tkę ubezpieczoną w PZU, ze zniżkami miałem ten sam problem, więc 500tkę ubezpieczyłem w Warcie i zapłaciłem mniej niż za 50tkę w PZU. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi