Gość Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Czy ktoś wie (pewnie Mariusz wie) jaki to model Hondy? Spotkana po drugiej stronie Świata. Bardzo ładna konstrukcja. Jej nazwa modelu spowodowała przykurcz moich kolan. A tu jeszcze inna ciekawostka. Fajna, mała i na pedały. Odnośnik do komentarza
Lucjan73 Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Ta pierwsza fota to chyba Honda Giorno Retro u nas też można coś takiego nabyć http://moto.allegro.pl/honda-giorno-retro-super-modny-vino-shadow-vespa-i2552165995.html A druga to jakiś wynalazek rodem z Chin - ciekawa propozycja w dobie kryzysu paliwowego - jak zabraknie wachy pojazd napędza siła mięśni. Odnośnik do komentarza
boochos Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Czy ktoś wie (...) jaki to model Hondy?(...) Jej nazwa modelu spowodowała przykurcz moich kolan. (...) Flyman, to wiesz jaki to model, czy nie? Zapodaj nazwę to może i ja kolana przykurczę EDIT-OK, dzięki, spóźnieniłem się z postem-hmm, kolana ani drgnęły ... tzn -moje nie drgnęły, a Ani nie znam Odnośnik do komentarza
Archie Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Ta Honda to na moje kaprawe slepia raczej Crea. Odnośnik do komentarza
Sympatycy smok.wawelski Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Sympatycy Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 W Tajlandii taka Honda (górne zdjęcie) to Honda Scoopy. Jeździłem, bardzo fajna maszynka, 125ccm, waży pewnie z 80kg. Odnośnik do komentarza
Administrator 𝕄𝕒𝕣𝕚𝕦𝕤𝕫𝔹𝕦𝕣𝕘𝕚 Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Administrator Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Scoopy to nazwa obowiązująca na rynkach dalekowschodnich. Za skuterem, który pokazałeś stoi auto, które zalatuje mi Kanadą... a ile dobrze kojarzę ten model w Kanadzie nazywany był Jazz. Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Wygląda na to, że doskonale się znam na... ludziach. Gdyby nasi olimpijczycy, tak spełniali oczekiwania, jak Mariusz, to byśmy mieli 30 medali. Tak, tak, to wszystkim znana Jazz. Jakby tak sobie zamówić, u sprzedawcy w Kanadzie, taką maszynkę przez telefon, to można otrzymać zupełnie inny towar. PS. Smoku, Twoja też ładna :-) PS2. Lucjan, co do drugiego pojazdu, nie mam pewności, ale tam chyba nie może zabraknąć wachy :-)) Ale może zabraknąć voltów i pedały też ratują życie. Odnośnik do komentarza
Lucjan73 Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Jest u nas dostępny skuter SYM-a MIO który wygląda prawie identycznie http://www.google.com/imgres?imgurl=http://images02.olx.pl/ui/5/46/45/1268035989_79074145_2-Skuter-SYM-MIO-w-stylu-retro-Suwalki-1268035989.jpg&imgrefurl=http://suwalki.olx.pl/skuter-sym-mio-w-stylu-retro-iid-79074145&usg=__wCfibidlbmF2U4VPBSj1PStDsJ8=&h=336&w=372&sz=17&hl=pl&start=3&zoom=1&tbnid=OpscR-77OFTxcM:&tbnh=110&tbnw=122&ei=mdQoUP2yB4-N4gSR-4CABg&prev=/images%3Fq%3Dskuter%2Bsym%2Bmio%26hl%3Dpl%26sa%3DX%26rls%3Dcom.microsoft:pl:IE-SearchBox%26rlz%3D1I7SUNA%26tbm%3Disch&itbs=1 Odnośnik do komentarza
Administrator 𝕄𝕒𝕣𝕚𝕦𝕤𝕫𝔹𝕦𝕣𝕘𝕚 Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Administrator Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Tak, tak, to wszystkim znana Jazz. Jakby tak sobie zamówić, u sprzedawcy w Kanadzie, taką maszynkę przez telefon, to można otrzymać zupełnie inny towar. Np. może przyjść tez samochód Honda Jazz Ogólnie Honda ma tylko sobie znaną filozofię nazewnictwa, która do mnie nie specjalnie przemawia. Po co dublować nazwy w różnych modelach 4oo/ 2oo czy moto/ maxi skuter ... i to nawet na tych samych kontynentach? Jeśli zaczniemy analizować nazwy na różnych kontynentach to pojawi się wtedy totalny miszmaszo- chaos. Po co nowy maxi skuter nazywać "Integra" skoro ta nazwa kojarzy się wielu (mi także) z Integrą TypeR? Dopiero użycie pełnej nazwy NC 700 Integra precyzuje o co dokładnie chodzi. Podobnie jest w przypadku Jazz z Kanady... jest to Honda CHF50 ale potocznie jest to Jazz, co może wprowadzać w błąd. Przy okazji tematu rzućmy kolejną (bardzo prostą) zagadkę. Znawcy Zacnych powinni trafić momentalnie bez namysłu Jak się nazywa ten motocykl? Odnośnik do komentarza
czaro69 Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 GL 500 SilverWing Odnośnik do komentarza
Lucjan73 Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Pamietam jak pierwszy raz pojechałem do serwisu Hondy z SW 600 (pierwszym które miałem) po filtry i powiedziałem że rocznik 2002 - odpowiedż była to niemożliwe w tym roku silwera już nie produkowali. Dopiero jak podałem FJS 600 Skuter to znaleźli co trzeba Odnośnik do komentarza
Administrator 𝕄𝕒𝕣𝕚𝕦𝕤𝕫𝔹𝕦𝕣𝕘𝕚 Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Administrator Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Bingo! No i właśnie to jest kolejny dowód na to o czym wspomniałem wcześniej... Odnośnik do komentarza
czaro69 Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Dokładnie tak, nie jednemu psu dali burek na imię Odnośnik do komentarza
Sympatycy smok.wawelski Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Sympatycy Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Jak ktoś lubi styl retro, to jeszcze Yamaha: http://motorwe.blogspot.com/2012/03/yamaha-fino-price-review-and-manual.html Łatwo można pomylić ze Scoopym. Odnośnik do komentarza
pawlos133 Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 GL 500 SilverWing Podobno zwana pieszczotliwie pompą do gnoju ... Odnośnik do komentarza
Lucjan73 Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 ...lub motopompą z uwagi na silnik Odnośnik do komentarza
Klubowicze Roni Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Klubowicze Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 A ja ostatnio wracając z Jamnej miałem przyjemność dosiadać takiegorumaka. Właściciel zdaje się podał nazwę dwu członową. https://picasaweb.google.com/110361201732288322555/Jamna2012?authuser=0&authkey=Gv1sRgCI2A4-iX7Jyvag&feat=directlink&gsessionid=OXPBs9PM0KHLhxVx6wEnWQ#5773430835834623906 ps. z racji nie umienia wstawiania zdjęć podaje link ku niemu. Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Dosiąść... rozumiem. Pojechać to już by się chyba nie dało. Wyraźnie potrzebujesz mocniejszej maszyny :-) Odnośnik do komentarza
Klubowicze Roni Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Klubowicze Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Co prawda kierownik ciut mniejszy ode mnie ale za to twierdził, że jeździ razem z dziewczyną.....są na to świadkowie Odnośnik do komentarza
Sympatycy Urbi Opublikowano 21 Października 2012 Sympatycy Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Np. może przyjść tez samochód Honda Jazz Ogólnie Honda ma tylko sobie znaną filozofię nazewnictwa, która do mnie nie specjalnie przemawia. Po co dublować nazwy w różnych modelach 4oo/ 2oo czy moto/ maxi skuter ... i to nawet na tych samych kontynentach? Jeśli zaczniemy analizować nazwy na różnych kontynentach to pojawi się wtedy totalny miszmaszo- chaos. Po co nowy maxi skuter nazywać "Integra" skoro ta nazwa kojarzy się wielu (mi także) z Integrą TypeR? Dopiero użycie pełnej nazwy NC 700 Integra precyzuje o co dokładnie chodzi. Podobnie jest w przypadku Jazz z Kanady... jest to Honda CHF50 ale potocznie jest to Jazz, co może wprowadzać w błąd. Co do filozofii nazewnictwa Hondy, to w pełni zgadzam się z MariuszBurgi. Najlepszym właśnie przykładem jest JAZZ... Poniżej również skuter Hondy NSS250 występującej na rynkach europejskich o nazwie JAZZ, na rynku amerykańskim REFLEX,na rynku japońskim FORZA Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi