Aqarius Opublikowano 27 Lipca 2012 Opublikowano 27 Lipca 2012 Witam! Ja poruszam się dosyć często jednośladem ale poza kontrolą trzeźwości to raczej spokój do tego na głupie pytanie Policjanta ,,Pił pan coś?" odpowiadam- czy gdybym pił to przyznał bym się do tego? czasem głupie spojenie władzy na tą odpowiedź i krótko proszę jechać, a czasem proszę dmuchać ,jeżeli chodzi o skutery 50cc to chyba nadchodzi powolny ich koniec jeżeli chodzi o młodzież , bo zaczynają się akcje trzepania rolki, a od przyszłego roku prawko AM szkoda młodych, pamiętam jak mój chłopak się cieszył jak kupiłem mu skuter,a sam jak byłem młody dosiadałem Komarka a teraz prawko w takiej cenie jak na moto szok .pozdrawiam !
Bosy Opublikowano 30 Lipca 2012 Opublikowano 30 Lipca 2012 Dzisiaj stali na przy Pomniku Lotnika w kierunku Wisły... Jeden trzepał jakieś 4oo, a drugi obserwował. Stałem pierwszy na światłach i zastanawiałem się czy mnie zahaltują. Ale zignorowali. Może dlatego, że gdyby mnie chcieli zwinąć, to jedynie blokując chwilowo buspas, a akurat jechał autobus.
Gość baraqs Opublikowano 30 Lipca 2012 Opublikowano 30 Lipca 2012 A ja śmiało przyznam się, że zasuwam bez prawka. ************************************************************************** Ja posiadałem wtedy skuter 50-tkę, i widzę że jadą cyganie a za nimi radiowóz z dzielnicowym w środku. Cyganie którzy jechali w środku próbowali kiedyś na mnie wymuszeń, to złodzieje co to lubią w gromadzie pojedynczą osobę zastraszać. Zatrzymuję więc radiowóz i mówię dzielnicowemu "A mandacik dla nich za jazdę bez prawa jazdy?" Na co on odpowiada "Niech się Pan nie przejmuje, poradzimy sobie z nimi", po czym odjeżdża olewając całą sprawę, a hołota **************************************. Później czytam że policjanci też jeżdżą bez prawa jazdy: http://nowagazeta.pl...ez-prawa-jazdy/ http://www.gs24.pl/a...RGARD/120709785 http://fakty.lca.pl/...rawa_jazdy.html Mógłbym dać dużo więcej przykładów. Jeździłem skuterem 50-tką 2,5 roku, zawsze starałem się zgodnie z przepisami, ale jak widziałem niepiśmiennych cyganów jadących swoimi samochodami to mi się nóż w kieszeni otwierał, i nie z powodu tego że stać ich na BMW X3 czy Mercedesa klasy S, ale dlatego że nie znając wcale przepisów jeżdżą **************** Wtedy to powiedziałem sobie, że skoro oni mogą i są traktowani ulgowo to dlaczego ja nie mogę sobie tak hasać? Kupiłem samochód i parę miesięcy jeździłem bez prawka. Teraz mam skuter i też zamierzam jeździć bez prawka. Za niedopuszalne treści 5 punktów karnych i 7 dni urlopu. Administracja
TomKor Opublikowano 30 Lipca 2012 Opublikowano 30 Lipca 2012 Ja przez rok śmigałem 50tką - w tym roku kupiłem 125ccm i śmigałem trochę bez prawka - ale ten sezon mam pechowy i prawie nie jeżdżę - ale stwierdziłem, że po co mam jeździć z duszą na ramieniu jak mogę prawko zrobić. Trafiło się akurat na grouponie za połowę ceny więc wykupiłem - kurs już ukończony, muszę zrobić sobie zdjęcie i zapisać się na egzamin.
Gość baraqs Opublikowano 30 Lipca 2012 Opublikowano 30 Lipca 2012 No ja też mam zamiar zrobić prawko, ale na razie nie śmierdzę groszem, zaraz będę miał piąte dziecko do wykarmienia i nie narzekam, po prostu niektóre sprawy muszę odłożyć. Kupiłem teraz używanego trupa bo pracuję dorywczo jakiś 3 dni w tygodniu, i jest to dość sporo od miejsca mojego zamieszkania. Wychodzi finansowo prawie tak samo gdybym jeździł autobusem, ale sporo więcej straty w czasie, no i trzeba czymś wozić większe zakupy, a sałaciarzom nie mam zamiaru dawać zarobić, za to jak zachowują się na drogach. Do końca roku muszę iść na kurs, po to żeby mieć spokój, jednak boję się jednego, bo raz że choruję na cukrzycę i jakiś głupek w rządzie pogmatwał wymogi nie wiedząc w ogóle o co kaman, dwa biorę leki przeciwdepresyjne, które ogromnie osłabiły moją pamięć, trzy nie radzę sobie ze stresem i popełniam zbyt wiele błędów gdy ktoś patrzy mi na ręce. Jak jadę sam lub z osobą którą znam wszystko idzie sprawnie, jak wsiadam z kimś kto patrzy mi na ręce zaczynam się motać. Mam 36 lat, jestem człowiekiem rozważnym, myślącym, odpowiedzialnym, jeżeli kogoś to boli że jeżdżę bez prawka to przepraszam, jednak kto dopuszcza się większej głupoty ja jadąc przepisowo nie posiadając prawa jazdy, czy motocyklista z prawkiem szalejący ulicami, stawiający moto na koło, czy przejeżdżający linię ciągłą? Dlaczego na mnie się pluje że jestem degenerat, a uśmiecha się gdy ktoś mówi, że zapieprzał 160km/h na ulicy z ograniczeniem do 60km/h? Najważniejsze abyśmy wszyscy jeździli bezpiecznie niezależnie od posiadanych uprawnień czy maszyn jakie są w naszych rękach.
PJS Opublikowano 30 Lipca 2012 Opublikowano 30 Lipca 2012 Cześć ... To jest powtarzane setki razy. Wszystko jest pięknie do czasu (odpukać) poważniejszego wypadku. Wtedy okazuje się, że nawet jeśli jechałeś przepisowo, cała wina łącznie z odszkodowaniem bądź rentą pokrywasz z własnej kasy. Dożywotnio. Czy jest to tego warte? Wskazywanie innych palcem nie ważne czyści czy brudni, biali czy czarni też nie uwolni Cię od konsekwencji popełnienia wypadku z powodu prowadzenia bez posiadania odpowiednich uprawnień. PJS
MartinT Opublikowano 30 Lipca 2012 Opublikowano 30 Lipca 2012 A ja śmiało przyznam się, że zasuwam bez prawka. ************************************************************************** Ja posiadałem wtedy skuter 50-tkę, i widzę że jadą cyganie a za nimi radiowóz z dzielnicowym w środku. Cyganie którzy jechali w środku próbowali kiedyś na mnie wymuszeń, to złodzieje co to lubią w gromadzie pojedynczą osobę zastraszać. Zatrzymuję więc radiowóz i mówię dzielnicowemu "A mandacik dla nich za jazdę bez prawa jazdy?" Na co on odpowiada "Niech się Pan nie przejmuje, poradzimy sobie z nimi", po czym odjeżdża olewając całą sprawę, a hołota**************************************. Później czytam że policjanci też jeżdżą bez prawa jazdy: http://nowagazeta.pl...ez-prawa-jazdy/ http://www.gs24.pl/a...RGARD/120709785 http://fakty.lca.pl/...rawa_jazdy.html Mógłbym dać dużo więcej przykładów. Jeździłem skuterem 50-tką 2,5 roku, zawsze starałem się zgodnie z przepisami, ale jak widziałem niepiśmiennych cyganów jadących swoimi samochodami to mi się nóż w kieszeni otwierał, i nie z powodu tego że stać ich na BMW X3 czy Mercedesa klasy S, ale dlatego że nie znając wcale przepisów jeżdżą **************** Wtedy to powiedziałem sobie, że skoro oni mogą i są traktowani ulgowo to dlaczego ja nie mogę sobie tak hasać? Kupiłem samochód i parę miesięcy jeździłem bez prawka. Teraz mam skuter i też zamierzam jeździć bez prawka. Wnioskuję, że jeśli inni łamią prawo, to ja też mogę (dlatego, że inni to robią i jest "OK")?? Jeśli spowodujesz wypadek (nie kolizję) to TY PÓJDZIESZ DO PIERDLA !! a nie ci "**********".... SZOK Boże widzisz, a nie grzmisz !!!!!!
Sympatycy grzegorz76 Opublikowano 30 Lipca 2012 Sympatycy Opublikowano 30 Lipca 2012 I na mnie dzisiaj padło.Ok. 8 rano, róg Tatarskiej i Powązkowskiej ,sprawdzenie uprawnień i dmuchanko w alkomat.
Gość baraqs Opublikowano 30 Lipca 2012 Opublikowano 30 Lipca 2012 Wnioskuję, że jeśli inni łamią prawo, to ja też mogę (dlatego, że inni to robią i jest "OK")?? Jeśli spowodujesz wypadek (nie kolizję) to TY PÓJDZIESZ DO ******* !! a nie ci "*********".... SZOK Boże widzisz, a nie grzmisz !!!!!! Nie raz były już wypadki koleś jechał bez prawa jazdy, i jak dotąd nikogo nie posadzili, chyba że wypadek skończył się dla kogoś śmiercią. Do pierdla idziesz jak spowodujesz wypadek będąc pod wpływem, a nie jadąc bez uprawnień. 500zł mandatu, i wyrok w zawieszeniu. http://www.gs24.pl/a...EGION/363989262 Jakie jest prawdopodobieństwo spowodowania wypadku jadąc zgodnie z obowiązującymi przepisami? Czyli że ja nie mam prawa jeździć bez prawka, a ty masz prawko i pewnie nie raz sunąłeś ulicą 2x szybciej niż jest to dopuszczone przez prawo, nie czułeś żadnego dyskomfortu i gdybyś spowodował wypadek śmiertelny to czułbyś się mniej winny tylko dlatego bo masz prawko? Coś nie teges w głowie? Jeździłem 2,5 roku skuterem 50-tką na przysłowiowy "dowód" i było to zgodne z obowiązującym prawem, a teraz przesiadając się na większą maszynę od razu plujesz na mnie? Czym się wyróżnia jazda skuterem 50-tką z prędkością 60km/h a skuterem 125 z tą samą prędkością? Czy ty masz prawo łamać przepisy bo masz uprawnienia do kierowania, a ja jak je łamię bo jeżdżę bez prawka to już jestem skurw...nem?
MartinT Opublikowano 30 Lipca 2012 Opublikowano 30 Lipca 2012 OK... masz dzisiaj chyba zły dzień... 1. Do pierdla pójdziesz, jak dostaniesz wyrok w zawieszeniu + powtórzysz sytuację z kolizją/wypadkiem ... - recydywa - zawias się przekształca w nakaz stawienia do zakładu karnego... 2. oczywiście prawdopodobieństwo jest większe jadąc szybciej niż to wynika z przepisów... lecz jadąc 2oo zwiększa się kilkukrotnie (nie koniecznie spowodowania, co uczestniczenia "w" - nawet jadąc z dozwoloną prędkością) 3. Mając prawko masz spokój, że jeśli będziesz uczestniczył to nie odpowiesz za wszystkie szkody !! Jak wspomniał PJS - nie mając kwitu płacisz $ ZAWSZE !!! 4. Jeździłeś ze mną, że wiesz, że łamię przepisy ?? Zdziwiłbyś się - ale łatwiej doczepiać każdemu swoją etykietę.... 5. "Coś nie teges w głowie?", "plujesz na mnie?", "to już jestem skurw...nem?" - nie odpowiem na Twoje zaczepki, bo musiałbym zejść do poziomu (braku)kultury "nieburgmaniaka" Uważam, że jazda bez ważnego uprawnienia (w dłuższej perspektywie) jest "mało" rozsądna i mogąca wpłynąć na nasze dalsze życie.... i tyle... mam nadzieję, że mam prawo do własnego zdania... w końcu to Twoje życie... i nic mi do tego...
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 30 Lipca 2012 Administrator Opublikowano 30 Lipca 2012 Czym się wyróżnia jazda skuterem 50-tką z prędkością 60km/h a skuterem 125 z tą samą prędkością? Mniej więcej tym samym czym jazda 4oo z prędkością 60 km/h a pływanie skuterem wodnym z prędkością 60 km/h. I tu i tu potrzebne są odpowiednie dokumenty wymagane do poruszania się. Będą na pewno bardzo potrzebne w razie kolizji/ wypadku/ obcierki.
Gość Opublikowano 30 Lipca 2012 Opublikowano 30 Lipca 2012 Post z godziny 11:40 to skandal!!! Wylewają się z niego śmierdzące fekalia. Jako forumowicz tej zacnej strony, jestem mocno zaniepokojony, głoszonym tu brakiem szacunku dla prawa, jak również sianiem nienawiści wobec mniejszości narodowych. Protestuję również by tego typu postawy były podciągane pod osoby mające się za: Mam 36 lat, jestem człowiekiem rozważnym, myślącym, odpowiedzialnym, Zaburza to obraz ludzi rozważnych, myślących i odpowiedzialnych. A tak na poważnie, cały tekst tego pseudomyślącego, to gotowy materiał dla prokuratury. Sorry za odejście od tematu, ale nie mamy topiku «Akcja psychiatryczna - kontrole».
ADMINISTRACJA Opublikowano 30 Lipca 2012 Opublikowano 30 Lipca 2012 Za niedopuszalne treści i wulgaryzmy użytkownik baraqs otrzymał 5 punktów i tydzień urlopu. Administracja
MartinT Opublikowano 30 Lipca 2012 Opublikowano 30 Lipca 2012 uff - a już myślałem, że tylko mnie to oburzyło.... żeby nie wyszło że powielam rasistowskie treści - to usunę rażące "cytaty" z mojej wypowiedzi... a żeby nie było offtop'owo - to osobiście cieszę się na takie kontrole... nie wiem dlaczego...
Sympatycy Kisiel Opublikowano 30 Lipca 2012 Sympatycy Opublikowano 30 Lipca 2012 A za Atlantydę w profilu srruuuuu do Validating Jak mądrość przyjdzie to pogadamy
wanduli Opublikowano 30 Lipca 2012 Opublikowano 30 Lipca 2012 a ja zrobilem prawko troszke musial poczekac moj burgi i teraz smigam na legalu jak gosc z kolegami z 3Miasta lewa w gore
gim-kg Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 U mnie było inaczej... Najpierw motorynka i karta motorowerowa, potem prawko na 4oo dopiero po kilku latach kupiłem 50ccm. Jazda po mieście (50 tyś mieszkańców) była wystarczająca, ale poza miastem to katorga. Dlatego zrobiłem najpierw prawo jazdy A, a potem szukałem skuterka. Wypadło na SW-400 i jestem bardzo zadowolony.
Arkadiusz Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Opublikowano 4 Sierpnia 2012 I na mnie dzisiaj padło.Ok. 8 rano, róg Tatarskiej i Powązkowskiej ,sprawdzenie uprawnień i dmuchanko w alkomat. A ja Grzesiu, już w marcu o tym pisałem Osobiście odradzam jazdę bez uprawnień, w tym roku jest nakład na kontrolę jednośladów pod kątem posiadania uprawnień do kierowania, a spowodowane to jest między innymi dużą ilością wypadków, w tym śmiertelnych. A ogólnie czytam temat i współczuję administratorom.
Perzan Opublikowano 6 Listopada 2012 Opublikowano 6 Listopada 2012 Dzisiaj mnie wyhaczyli z rana w drodze do pracy. Już myślałem że będą się czepiać o międzypas, ale nie - policjant w trakcie wygłaszania formułki już otwierał drzwi radiowozu i wyjmował alkomat. Zgarnął dokumenty, dał drugiemu do sprawdzenia, a mnie wręczył ustnik, nakazał skompletować urządzenie i dmuchać Ale co ciekawe, nasza Policja dba również o zdrowie obywateli. Pan zapytał się czy posiadam kalesony i ostrzegł mnie o negatywnych dla moich kolan skutkach jazdy bez ocieplenia Byli jak najbardziej w porządku, bo ściągnęli mnie w boczną jednokierunkową i na moje jęknięcie że teraz będę musiał wszystko objechać dookoła, policmajster powiedział żebym sobie "wycofał" i myknął z powrotem na główną Miałem trochę mieszane uczucia, bo w pierwszym momencie myślałem że to jakiś cwaniak buspasem startuje. Silnik męczyli baaardzo mocno żeby mi dotrzymać kroku ale o starcie nic później nie wspominali Heh... pierwsza kontrola na 2oo zaliczona Pozdro.
kiero Opublikowano 6 Listopada 2012 Opublikowano 6 Listopada 2012 Po zmianie z 50tki na burka 400cm.jeżdziłem cały sezon bez prawka-do czasu kiedy najechał na mnie pijany kierowca kt.zatrzymał się na moim burgmanie.Nie radzę nikomu jeżdzić bez prawka bo co było dalej niech zostanie.. . Po tym incydęcie na zajutrz zapisałem się na prawko 200 bo na400 miałem od dawna jakież było zdziwienie pana instruktora jak na plac manewrowy podjechalem burkiem...Pozdrawiam.A co do kontroli policji przez następne 9lat zostałem zatrzymany 1 raz.Nadmienię że rocznie robię ok8 do 10tyś.km.
Maniek Opublikowano 6 Listopada 2012 Opublikowano 6 Listopada 2012 Heh kiero to widzę że podobnie podjeżdżaliśmy pod naukę jazdy Tylko Ja na dodatek prawko zdawałem na Swoim Kymco więc zdziwienie było wszędzie Nawet na egzaminie Ale przyznam szczerze że taka nauka dała Mi dużo Od tam tej pory lepiej wyczuwam skuter, pewniej pokonuje zakręty. Wątpię żebym to samo osiągnął na motocyklu w szkole a wcześniej latałem na stuningowanej 50cc na maxa jak się tylko dało (oczywiście z blokadami Haha do 45km/h szedł jak piorun) A kontroli w tym roku miałem trzy raz Mi nie sprawdzili na szczęście prawka to nie dało Mi do myślenia... dwa miesiące później znów kontrola i odjechałem z kwitkiem na 300zł, i wtedy powiedziałem Sobie dość i na drugi dzień zapisałem się na egzamin. Teorie i praktykę walnąłem za pierwszym razem Dla chętnych polecam zrobić ósemkę na skuterze, Mi parę godzin zajęło aż złapałem technikę jak najlepiej objechać to
T0MEK Opublikowano 6 Listopada 2012 Opublikowano 6 Listopada 2012 kiero: A możesz jednak napisać co było dalej po tym wypadku? Jakieś konsekwencje (poza ew. mandatem) bezpośrednio związane z brakiem prawa jazdy?
Sysgone Opublikowano 6 Listopada 2012 Opublikowano 6 Listopada 2012 Ostatnio na forum była zamieszczona informacja o stłuczce z udziałem osoby, która nie posiadała prawka, chętnie dowiedzielibyśmy się, jak podobna sytuacja skończyła się dla Ciebie, bo tam niestety nie było zakończenia.
palulint Opublikowano 6 Listopada 2012 Opublikowano 6 Listopada 2012 Zapewne ubezpieczyciel nie wypłaci odszkodowania za szkodę
T0MEK Opublikowano 6 Listopada 2012 Opublikowano 6 Listopada 2012 Jak sprawca był pijany to już ubezpieczyciel ma pretekst do niewypłacania odszkodowania ofierze, ale bardziej interesujące jest jak to naprawdę wyglądało (przykład z życia a nie teoria).
Rekomendowane odpowiedzi