Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeszcze jest młody i go kości nie bolały . Wiem że i tak szybko wróci do skutra .Ale jak na razie życzę bezkolizyjnej jazdy

Opublikowano

marcino a ty niby co? czyżbyś się gs-a pozbył? :notworthy:

Opublikowano

marcino a ty niby co? czyżbyś się gs-a pozbył? :notworthy:

A i owszem, GS był fantastyczny jako motocykl, przewiózł mnie po całej (bez mała) Europie i dotarczył mi mnóstwo frajdy, jednak z pełną premedytacją się go pozbyłem i z pełną premedytacją wróciłem do maxi.

Może u Ciebie będzie inaczej.

Do moich potrzeb maxi 3oo jest the best :clapping:

• Klubowicze
Opublikowano

Wroci,wroci... na dobrą drogę scootra :) Ja ostatnio sie przejechalem kolegi nowym Junakiem... Jak ruszylem szukalem swoich "ploz" z Piaggio i po chwili zajarzylem,ze musze wyyyyyyyyciągnąć nogi do przodu,pochylic sie i jeszcze wachlowac nogami by zmienic biegi... Szczerze?? Bleeeeeeeeee :) Oddalem,wsiadlem na Piaggio i odjechalem :) Wiec i kolega "odda" za niedlugo w dobre rece,za dobrą cene i wroci na "plozy" :)

Pozdrawiam. :)

Opublikowano

Gratuluję zakupu:) NTV 650 mocne motory wytrzymałe, też mieliśmy taki z mężem, ale jeżeli chodzi o wygodę to nie bardzo, trochę się nacieszysz i zmienisz na jakiś wygodniejszy sprzęt. Na latanie dookoła komina jest okey, ale w trasę to już trzeba spore postoje robić kręgosłup i dupsko boli :) O awaryjności nie piszę bo to dobre maszyny. Szerokości życzę!

Opublikowano

Tak, NTV 650 to bardzo niezawodne sprzęty.

Mozna na nich jechać w podróż dookoła świata i nic sie nie dzieje jak w polskim filmie :) .

Jazda skuterem jest jednak o wiele przyjemniejsza i komfortowa.

Sprawdzałem to kilka juz razy kupując biegowce.

Docenia sie to dopiero, gdy sie człek wypuści w dłuższą trasę.

Mimo wszystko życzę zadowolenia ze sprzęta.

Opublikowano

Mam kolejny :clapping:

Tym razem już ciuch mniej odpowiedni - na sandały za zimno troszkę :/

2012-06-05_06-41-20_989.jpg

Opublikowano

Misioooo,ty to dygnitarz jesteś :)

Opublikowano

O widzisz TDM-ka to co innego :)

Opublikowano

Co Ty komis otworzyles???

Opublikowano

Misioooo teraz mnie rozwaliłeś, bo czytam sobiei o NTV (a ja co dopiero sprzedałem swoją Deauville z przebiegiem 92 500 km i chodziła cudnie), a wczoraj sam kupiłem:

7d8ac54cd01f5321gen.jpg

Gratulacje, wiem jaką radość teraz przeżywasz :)

Opublikowano

No TDM to zupełnie co innego, szczególnie, jak przychodzi czas na sprawdzenie tych nieszczęsnych luzów zaworowych :) .

• Klubowicze
Opublikowano

Miałem taką TDM-kę(TX4)

Zawias super, coś pomiędzy sport a enduro.

Silnik niby tylko 80 km ale nieźle wymiata.

O zawory bym się nie martwił raczej pamiętał o oleju bo lubią łyknąć

Opublikowano

He he dobre sobie gratuluje chłopaki zakupu :ninja: też przymierzałam się do TDM :Jumpy: ale dla mnie za wysoki, strasznie mi się podobały te motory. Szerokości życzę.

Opublikowano

Miałem taką TDM-kę(TX4)

Zawias super, coś pomiędzy sport a enduro.

Silnik niby tylko 80 km ale nieźle wymiata.

O zawory bym się nie martwił raczej pamiętał o oleju bo lubią łyknąć

No jeśli chodzi o moc, to moment obrotowy robi na mnie gigantyczne wrażenie, ten silnik zawsze chce ciągnąć do przodu i na każdym biegu :notworthy:

Opublikowano

tylko na niskich obrotach panewki lecą :) a radość taka, że wczoraj śmigając koło komina zgasła i kaput...

trzeba dziś po wachę z karnisterkiem podjechać ;)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

no i na mnie przyszla kolej, Burgman ma nowego wlasciciela na szczescie to moj tata wiec mam kontakt ze sprzetem. dzis go widzialem i ma sie dobrze. zmiana na yamahe Fz6 czy wyjdzie to na dobre zobaczymy. sentyment i szacunek do burgmana i kolegow z Burgmanii jest ogromny i mam nadzieje ze pomimo roznych sprzetow posmigamy jeszcze razem. czasami zmiana biegow mi sie podoba czasami mysle kurde ze w burgmanie to byl komfort.

Opublikowano

Zawsze możesz wrócić do skutera.

Ja tak zrobiłem, kiedy z pierwszej trasy na biegowcu wróciłem z bolącymi kolanami, spuchniętym nadgarstkiem od naciskania sprzęgła, przygłuchawy od słabej ochrony przed wiatrem i z butami pełnymi wody ( było oberwanie chmury ).

A i jeszcze jedno.Zauważyłem wówczas w moim ciele pewną zmianę. Mój tyłek przed wyjazdem był okrągły, a po powrocie kwadratowy. Zamiana okazała się nieodwracalna i tak zostało do dzisiaj :clapping:

A tak naprawdę wybór sprzęta to kwestia tego, jakie masz oczekiwania w stosunku do niego i jaką funkcję ma sprawować w Twoim życiu ( dojazdy do pracy, jazda sportowa, turystyka, lans itp. )