Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Midi/Maxi Skuter dla wysokiego faceta (125-250ccm)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Masz rację nie wolno. (Rozporzadzenie MSWiA z dnia 7 czerwca 2010 r. w sprawie ochrony przeciwpożarowej budynków, innych obiektów budowlanych i terenów Dz.U nr 109, poz. 719)

Par. 4.1 pkt. 3 o tym mówi.

Karooluss, moja żona podpowiada, że jak na klatce nie można, to żebyś na balkon targał whist

Opublikowano

Karooluss, moja żona podpowiada, że jak na klatce nie można, to żebyś na balkon targał :)

Hehe, powiedz żonie że dobrze kombinuje :( Ale myślę że spokojnie da rade na klateczce. Będę musiał dorobić te kloce bo jest już dla kogo :blink:

Temat może się komuś jeszcze przyda, bo jest w nim wiele propozycji, ale u mnie ostatecznie stanęło na Malaguti Madison 3 250ccm. Motorek nabyłem dziś drogą kupna w Gliwicach (stamtąd też pochodzi moja kochana narzeczona;)) z 2008 roku z przebiegiem nieco ponad 2500 km od osoby prywatnej. Za mną pierwsza jazda 75 km , w deszczu, wietrze i sprawdził się :blink: Teraz muszę wymienić olej .... i... hmmmm no właśnie, to mój pierwszy tego typu pojazd i sam nie wiem na co mam zwrócić uwagę, jaki olej , jaki płyn to tamto.. będę musiał poczytać, a najchętniej oddałbym w ręce fachowca, któryby wszystko sprawdził. Tymczasem dzięki za wskazówki & pozdro i na deser zrobione na szybko zdjęcie nowego nabytku :)

malaguti.jpg

• Klubowicze
Opublikowano

No to gratulacje!

I z ciekawości zapytam; jak z pozycją za "kierownikiem".

Sugeruję żebyś na początek zdał sie na wizytę w serwisie motocyklowym.

Opublikowano

Muszę przyznać że wygodnie mi się jechało mimo że lało i wiało tak że spychało mnie na boczny pas na a4, ale pozycja wygodna, szyba przy pozycji krzesełkowej-ortopedycznej sięga mi na wysokość sutków :) Przy "normalnej" około szyi, tak więc co ma chronić to chroni. Kolanami o kierownicę nie wadzę. Opierając nogi o przednie podnóżki mogę delikatnie rozprostować stawy kolanowe, ale wiadomo, gość 170 będzie miał wygodniej. Reszta wyjdzie w praniu, ale na prawdę odbieram pozytywnie :blink: Myślę że na kilka dobrych latek skuter spełni moje wymagania. Jadąc autostradą nie czułem żadnych niedomagań. Przyspieszenia też nie brakuje. Brakuje mi wiedzy (już gafe strzelilem której skutkiem było delikatne ulanie się oleju) i na pewno muszę jeszcze sporo pojeździć, żeby wyczuć, ale lata spędzone na rowerze a przeszłość na starym Romecie :( na pewno na coś się przydadzą. Apropo serwisu, muszę się wybrać gdzieś, żeby wszystko mi posprawdzali. Najchętniej sam nauczyłbym się co i jak ale gdzie i u kogo .. :blink:

Opublikowano

OMG ! Dzięki Pgizi B):):lol: Bro dla Ciebie !! Cały wieczór tego szukałem i pucha :lol: Zwłaszcza ta druga pozycja bo to tyczy się mojego skutera, co prawda winrar z hasłem ,ale widząc pełną nazwę pdfa który mnie interesował , bez problemu znalazłem w gugle :lol: i jest język EN :D

Opublikowano

Bardzo ładne czerwone jak Ferrari :)

Nie ma jak skutery z ich ojczyzny:)

Opublikowano

Śliczności, Madison zawsze dobrze wyglądał, a te nowsze już zupełnie ponadczasowe. Gratsy :)

Opublikowano

Gwoli jasności, to jest pomarańczka a'la Focus ST :) Coś na ten styl:) W czwartek czeka go wymiana wszystkiego co potrzeba, olej filterek, olej przekładni ... o czymś zapomniałem ? Myślę nad montażem alarmu, ale nie wiem czy ma wypuszczoną kostkę do tego. No i oczywiście kurtka/rękawiczki

Opublikowano

Gratulacje !OK Ładna prezencja , niech Ci służy , myślę ze uda się razem gdzieś wyskoczyć ,Pozdro dla kierowników i kierowniczek lewa w górę . !scooter !OK

Opublikowano
W czwartek czeka go wymiana wszystkiego co potrzeba, olej filterek, olej przekładni ... o czymś zapomniałem ?

Świeca, płyn hamulcowy :)

Opublikowano

Świeca, płyn hamulcowy ;)

Przebieg 2700 km. Za wczas chyba:)

Teraz juz moge sie wypowiedziecncos na temat maszyny:

Wygoda w porzadku. Wiadomo nie jest to Burgman 650 ale takie bylo zalozenie (nie za wielki). Pozycje utrzymuje dosc wyprostowana ale szybka ladnie chroni. Miekkosc kanapy odpowiednia. We 2 no problem. Ale jest male ale: zbyt waski rozstaw lusterek... Musze manipulowac przedramieniem lub glowa i wibrujacy przy drganiach jakis plastik ktorego za chulere nie potrafie zlokalizowac.... O ile plastik w koncu dopadne , to do lusterek bede sie musial chyba przyzwyczaic, ze to nie auto...

Opublikowano

Ja miałem stary model z lusterkami "pod kierownicą" na foto i wszystko było w porządku, ale pewnie tu też się przyzwyczaisz.

Przebieg masz śmieszny faktycznie, płyn może z racji wieku tylko ;)

dsc0679resizer1024q100.jpg

Opublikowano

Ładny:) z reszta za tym Madisonem zaczalem sie rozgladac najprzod! Pytanie tylko czy tez jest taki twardy jak moj;) z jednej strony to dobrze bo jadac szosa mozna sie czuc jak w sportowym wozie, ale jak zaczynaja sie dziury , to juz troche "czepie"...:D

Ps wczoraj wymienilem olej, filtr oleju, i olej w przekladni:) tak wiec z czystym sumieniem moge odkrecac manete;)