Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Trojmiasto spotkania Maxi Skuterów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niestety chyba juz trzeba bedzie sie pozegnac z motorekiem i czekac na wiosne...;-(

• Odpowiedzi 224
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• emge

69

• wanduli

59

• MartinT

36

• pawelneos

21

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Oj dzisiaj cieniutko bardzo było :confused:

Opublikowano

Ale cisza :whistling:

Dziś byłem na jazdach testowych w BMW, pojeździłem dwoma GS-ami 1200 i potem pojechałem komarkiem prosto na zimowanko do garażu. Jazda w środku tygodnia już odpada.

Szkoda mi go już było na parkingu, zwłaszcza, że od wody i słońca pokrowiec praktycznie się rozpadł. Nie było czego nawet zabierać.

Teraz poza może jeszcze jakimiś weekendowymi wypadami czas na serwisowanie, zmianę "gumek", ustawienia zaworów i ogólne dopieszczanie :whistling:

Opublikowano

cisza jak nic

ja dzis polatalem godzinke wokol komina. wczoraj motorek wyczyscilem,nawoskowalem i chcialem zaprowadzic do garazu ale dzis pogoda fajna to czemu nie.

pewnie to juz ostatki niestety.

na wiosne wymiana opon,olej i filtr powietrza,zakup kufrow.

Opublikowano

No ja mam już kuferek- uf :)

Dzisiaj też troszkę pojeździłem, pięknie teraz lasy wyglądają tylko coraz szybciej ciemno :/

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

szukam cichego lokum dla mojej maszynki na burą zimę .. Najlepiej Gdańsk... <_<

pomoże ktoś ??

Opublikowano
:Jumpy:
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wczoraj zaliczyłem pierwszego w "karierze" małego szlifa. Nieszczęśliwie zmuszony zostałem do awaryjnego hamowania na mokrym kleksie gładkiego i niestety mokrego asfaltu. Skutki, wybity kciuk i lekko poobijany bok. W piaggio starłem kufer, złamałem lusterko i niestety nad czym boleję, lekko poprzecierałem motokocyk. Po przesiadce do 4oo nie mogłem się pogodzić ze stratą czasu w korkach. Kciukiem na szczęście dzisiaj już mogę powoli poruszać ;-). Mam nadzieję w poniedziałek wsiąść na skuta. Nie poddam się tak łatwo. Chociaż wczoraj zwątpiłem w to czy aby nie czas na przesiadkę. W ubiegłym roku sezon skończyłem 15.01 jak spadł śnieg ;-)

Opublikowano

Ojjjjj serdecznie współczuje jacek_gda , w zeszłym roku przeżyłem cos podobnego i wiem jak to boli . Mam nadzieje że szybko Ci się uda powrócic do 100% formy wraz z 200 Pozdrawiam

Opublikowano

Jutro odbieram nowe lusterko. Kufer również mi się udało na allegro kupić w ładnym stanie. Stwierdziłem, że zakup nowego i sprzedaż mojego bardziej mi sie opłaci. Pierwsza i mam nadzieję, że ostatnia gleba zaliczona. Kciuk boli ale dzisiaj już śmigałem :-). Pogoda była ładna, 11-12 st.C. Miejmy nadzieję, że utrzyma sie taka aż do wiosny ;-) Czego wszystkim nam życzę.

Opublikowano

Jak Cię będzie dłużej bolał, to zrób prześwietlenie - może coś Ci się złamało - a Ty o tym nawet nie wiesz...

Fajnie, że jeszcze śmigasz - ja już utulałem moją furkę do zimowego snu...

LwG

Opublikowano

Dobrze, że wszystko wraca do normy !scooter!

Opublikowano

Masz rację. Jutro się przejadę to prześwietlić. Boli cholernie chociaż ruszać się da :-)

Opublikowano

Siemanko, mam pytanie kto z Was będzie na paradzie mikołajów 9 grudnia?

Pozdrawiam

Lewa

Opublikowano

Ja mam sprzęt w międzysezonowym serwisie garażowym więc odpadam :boxing:

img2012110100149.jpg

Opublikowano

a co cie wrony napadly i pokradly reszte motoru? na wiosne to bedzie cacko

Opublikowano

moje cacko już czeka na wiosnę - usnęło pod Bydgoszczą ... :ninja:

a Burgi - hmmm - umyć trzeba przed i po :Jumpy: bo się zdążył już zakurzyć ..

a serio - mam problem ostatnio z planowaniem w czasie ... nie wiem gdzie będę 9.12. ...więc niczego nie obiecuję... :boxing::lol1:

Opublikowano

a co cie wrony napadly i pokradly reszte motoru? na wiosne to bedzie cacko

No miałem go trochę po swojemu zrobić to jest najlepszy czas.

Poza kosmetyką (co wiadomo) to wszystkie czynności obsługowe, z regulacją zaworów i wymianą opon na czele. Świece czy filtry to już drobnostka. Kupiłem już stojak więc będzie łatwiej z oponami, czy choćby obsługą łańcucha (gdzie te czasy z centralką).

Na wiosnę ma być lalka :lol1:

Martin czy mi się wydaje czy to drugie moto z Bydgoszczy :Jumpy:

ps. dobrze czasem rozebrać sprzęta. Jakoś po jeździe ostatnio waniało mi kupskiem. Teraz wiem czemu, jakieś zwierzę walnęło mi stolca prosto w otwór gdzie znajduje się świeca zapłonowa i jak robiło się ciepło.... :boxing: Na szczęście na zimno było twarde i mogłem wyrzucić.

Opublikowano

ano z Bydgoszczy..

przed snem wyglądało tak...

DSC_0207a.jpg

nie mogę się doczekać jajcarni 2013 !!

oj będziemy jeździć Panowie :)

Opublikowano

O jaka ładna. !OK

Szkoda, że za Wami nie nadążę :)

Opublikowano

Cześć. Wiecie może czy gdzieś w trójmieście kupię oryginalny pasek do piaggio x9? Kupiłem ostatnio na alledrogo mitsuboshi ale okazało się, że spudłowałem z rocznikiem i nie pasuje. Zamrożone 300 zł bo zwrócić nie mogę.... :eat: ...Eryk zakręcił nim kilka razy na napędzie i lipa jest już "używany"

Skut stoi u Eryka który pakuje mi do napędu jakiś zamiennik i szczerze mówiąc jak czytam o zamiennikach to mam poważne obawy czy to taki dobry pomysł.

Opublikowano

Zapytaj może w Bikers World KTM.

Opublikowano

Tak od ręki to rozumiem, że tylko w "erze" ech... :eat: pogoda jeszcze jest niczego sobie i szkoda mi czasu i nerwów na 4oo. Kciuk praktycznie zagojony po ostatnim ślizgu a tu nie mogę śmigać. Włożyłem trochę kasy ostatnio w napęd, wymieniłem wario i sprzęgło i jakoś mi nie "leży" pchanie tam tego niepewnego zamiennika. Naszukałem się tego zachwalanego mitsuboshi a tu taki zonk wyszedł.

Opublikowano

Ja do swojego skutra wszystkie części zamawiam tutaj http://www.racing-planet.pl/ Jak do tej pory jest wszystko szybko i sprawnie .Pozdrawiam

Opublikowano

Wczoraj odebrałem skuter :) i oczywiście nie omieszkałem jeździć przez cały dzionek. Dzisiaj również uskuteczniłem sobie przejażdżkę z Gdańska do Gdyni i z powrotem. Spotkałem tylko jednego kierownika na 2oo 50ccm. Pogoda była całkiem nawet na minus jedynie przemawiał mokry asfalt.

Nowe wario i sprzęgło dało mi jedynie jak na razie powrót utraconego przez zużyty wariator i pasek Vmax. Sam start nadal jest kiepski :) mam przy starcie 1s dziurę. Pojeżdżę jeszcze kilkaset km, aż pasek się ułoży i zobaczymy jak będzie. Na razie cieszę się, że mogę już po obwodnicy śmigać.