limmp1 Opublikowano 13 Marca 2012 Opublikowano 13 Marca 2012 chiński badziew ma jeszcze alarm ,kierunki w lusterkach i odpalanie z pilota a po tygodniu nieodpalania szlag go trafia,zbedne rzeczy a jakośc materiałów tandeciarska
Robertsonnh Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Ostatnio przeglądałem włoską stronę maxiskuterową i trafiłem na CHIŃSKĄ NOWOŚĆ http://www.bikeracing.cz/moto-magazin/motocykly/motocykly2/keeway-index-350-a10876/ http://www.motocorse.com/news/mercato/31895_Nuovo_Benelli_ZenZero_350.php Skuter występuje pod dwoma nazwami : Keeway Index 350 i Benelli Zenzero 350 ale wygląda na to samo. Na zdjęciach nawet, nawet:) Widać tutaj ksero Hondy SH300i, cena ok 3500 euro
Sympatycy m@rkiz Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Sympatycy Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Może trochę mały OT ale w temacie chińskich produktów z branży motoryzacyjnej przed chwilą przeczytałem i szczęka mi opadła... Pytanie: Czy Chińczycy kupują samochody Made in China ? Tu odpowiedź http://moto.pl/MotoPL/56,88389,11563504,TOP_10___Bestsellery_w_Chinach.html
Coval Opublikowano 28 Czerwca 2012 Opublikowano 28 Czerwca 2012 http://www.scootersales.com.au/News-4072-cf-moto-jetmax-250i.aspx
stapoz Opublikowano 28 Czerwca 2012 Opublikowano 28 Czerwca 2012 http://www.scootersa...etmax-250i.aspx - bardzo ładny - nie wiem czy podoba mi się atrapa wlotu powietrza = to coś nowego w skuterach - szeroko rozstawione światła - im szerzej tym lepiej jest widoczny - szyba? co to jest? - duże koła na plus - bagażnik gówniany - dwie tarcze z przodu
MartinT Opublikowano 28 Czerwca 2012 Opublikowano 28 Czerwca 2012 i jazda chyba tylko krzesełkowa.... jeśli dobrze zaobserwowałem.... a szkoda bo wygląda pięknie
zomol Opublikowano 28 Czerwca 2012 Opublikowano 28 Czerwca 2012 Dawno temu miałem motorynkę rocznik 80` dostałem na komunię i kiedy ją sprzedałem (czego teraz żałuję ) w 2007 to ten 27 letni mikrus był w doskonałym stanie 100 % sprawny zero korozji stan prawie salonowy Dwa lata temu kupiłem "polskiego" odrodzonego Rometa (skutera 717 dla syna i Soft Choppera dla siebie) Polsko brzmiąca to była tylko nazwa jak się zajrzało pod kanapę to wszystkie naklejki były w języku naszych skośnookich żółtych braci W skuterze plastyki same pękały, w obydwu instalacja elektryczna żyła własnym życiem, połączenia śrubowe potrafiły od drgań same się rozkręcać. Nie pomagały naprawy gwarancyjne bo problemy wracały po paru dniach. Obydwie "maszyny" sprzedałem z przebiegiem około 2 tys km w 6 msc. po zakupie tracąc 50 % ceny ROMET - Chińska technologia polskie naklejki a jak ktoś nadal ma na to ochotę to lepiej kupić rower będzie mniej kłopotów
Geni Opublikowano 28 Czerwca 2012 Opublikowano 28 Czerwca 2012 Niestety, jak się chce zrobić maszynę z ciasta naleśnikowego, to efekty są marne.
Coval Opublikowano 28 Czerwca 2012 Opublikowano 28 Czerwca 2012 - szyba? co to jest? Wersja Junak ma dużą szybę. http://otomoto.pl/junak-inny-jestmax-250-M3260063.html Tu znalazłem jakieś forum. Nie chce mi się wszystkiego czytać, ale ten wynalazek przejechał 30tyśkm i chyba toczy się dalej. http://www.mychinamoto.com/forums/showthread.php?2109-2010-CFMoto-Jetmax-250-Scooter
TomKor Opublikowano 28 Czerwca 2012 Opublikowano 28 Czerwca 2012 Ja przez rok jeździłem Rometem 727 Komfort, zrobione ponad 4 tys. km po mieście i jedyna rzecz na którą narzekałem i reklamowałem to pęknięty plastik (od środka) w siedzeniu. Poza tym skuterek spoko. W tym momencie romecik jest w posiadaniu mojej koleżanki - niestety więcej stoi bo pierwszego dnia po zakupie rozbiła się trochę i teraz się boi Faktem jest, że z kilku źródeł słyszałem, że 727 Komfort jest jednym z najlepiej i najmniej awaryjnych rometów. Przygoda na 2oo zaczęta od rometa i nawet był pomysł przesiąść się na motocykle 125/150 również rometowe (zwłaszcza, że w okolicach 4 tys. można mieć nówkę sztukę). Wybór padł na yamahę majesty bo przede wszystkim jeżdżę po mieście i z racji zawodu muszę wozić albo kamerę albo aparat - a w skuterze mogę to zapakować pod siedzonko i "ogień"
Vertige Opublikowano 28 Czerwca 2012 Opublikowano 28 Czerwca 2012 ROMET - Chińska technologia polskie naklejki a jak ktoś nadal ma na to ochotę to lepiej kupić rower będzie mniej kłopotów Muszę Kolegę rozczarować: te naklejki również przychodzą z Chin. Wiem, bo znałem kilku ludzi, którzy pracowali w zakładzie w Kowalewie. Zresztą tutaj w Bydgoszczy raczej każdy zainteresowany wie z czym się jada marki Romet i Junak (firma ALMOT), i tylko czasem śmiejemy się z tych mitów, które idą w Polskę i narastają wokół nowych wcieleń legend.
Klubowicze Jack Opublikowano 28 Czerwca 2012 Klubowicze Opublikowano 28 Czerwca 2012 http://www.scootersa...etmax-250i.aspx Patrz kilka postów wyżej http://www.forum.burgmania.net/topic/14659-junak-oraz-inne-skutery-chinskie/#entry238171 i znajdź różnice. 1. Logo 2. Szyba 3. ...?
didi Opublikowano 28 Czerwca 2012 Opublikowano 28 Czerwca 2012 wszystkie cuda przychodzą z chin w kartonach na allegro są oferty sklepów skuterowych które sprzedają skutery i motorowery poskładane lub taniej o 100-300 zł nie poskładane przyznam że jest jeden karton który by mi się spodobał nawet jak by był wysłany z chin ... http://www.youtube.com/watch?v=4qX0bMVJCxw
zygmek68 Opublikowano 11 Lipca 2012 Opublikowano 11 Lipca 2012 Ja juz widzialem na zywo,czar prysl.Zwykla tandeta,wiekszosc plastikow poskrecana wkretami ktore uroku nie dodaja.Taki sposob montazu swiadczy o jakosci(a raczej braku)uzytych materialow,Silnik wg sprzedawcy jest made in china.Zdecydowanie lepiej wyglada na foto niz w realu.Mysle ze lepiej omijac z daleka,z za taka kase poszukac czego markowego.
Klubowicze Wrzonio Opublikowano 11 Lipca 2012 Klubowicze Opublikowano 11 Lipca 2012 http://www.scootersa...etmax-250i.aspx Nie wiem dlaczego ale z przodu przypomina mi auta skody. Na zdjęciach wszystko piękne, ciekawe jak to wygląda w realu. Ale opis na piątkę. "Jednostka adresowana jest do odbiorców ceniących komfortowe walory użytkowe jakie oferują skutery przy zachowaniu nowoczesnych rozwiązań technologicznych i designerskich. JETMAX to przede wszystkim potężny i bardzo, bardzo wygodny skuter. Konstrukcyjnie maszyna wprost wymarzona do wakacyjnej turystyki we dwoje. Zasadniczym atutem skutera jest duży i funkcjonalny przekrok – bezwzględna swoboda na najdłuższej nawet trasie, jak również miejsce na niewielki, podręczny bagaż podczas miejskich „przepychanek”. Ogromna płyta czołowa z potężnymi okularami reflektorów określa muskularny charakter całej bryły pojazdu, równocześnie skutecznie chroni przed kaprysami aury. Boczne deflektory i zdecydowanie wysoka szyba przednia poradzą sobie nie tylko z wiatrem, ale również z niewielkim deszczem. Cała konstrukcja pojazdu została zaprojektowana tak by zapewnić kierowcy oraz pasażerowi maksimum swobody i komfortu. Kanapa o wymiarach klubowego fotela zakończona wygodnym oparciem nie pozostawia cienia wątpliwości - JETMAX to jeden z najbardziej komfortowych pojazdów dostępnych na polskim rynku. W tym przypadku projektanci potraktowali równorzędnie kierowcę i pasażera. Siedzisko „plecaczka” jest szerokie i dobrze wyprofilowane. Dodatkowo komfort jazdy podnoszą funkcjonalne podesty nożne bardzo efektownie wkomponowane w linię przedproża oraz bezpieczne i funkcjonalne uchwyty rozmieszczone po obu burtach. Skuter wyposażony jest również w radioodbiornik umożliwiający podłączenie MP3 oraz zestaw dynamicznych głośników. Cały układ sterowany jest zestawem przycisków wmontowanych w panel kierownicy. Serce skutera to dynamiczna, czterosuwowa jednostka napędowa o pojemności 250ccm i mocy około 22KM. Silnik zasilany wtryskiem oraz chłodzony cieczą charakteryzuje się wyjątkową kulturą pracy oraz imponującym współczynnikiem ekonomii eksploatacji. Inżynierowie Junaka uzyskali tutaj bardzo atrakcyjny kompromis pomiędzy parametrami trakcji a kosztami związanymi z codziennym użytkowaniem pojazdu. Sprowadzając do wspólnego mianownika JETMAXA można zdefiniować jako – niedrogi, bardzo komfortowy skuter uniwersalnego przeznaczenia."
Coval Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Znajomy sfotografował taki wynalazek. Żadnych danych nie znam.
pablos Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Znajomy sfotografował taki wynalazek. Żadnych danych nie znam. To nic innego jak CF Moto V3 - (posiada przekładnię CVT oraz 250 cm silnik, jego korzenie sięgają gdzieś Szwecji)
tomson81 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Z tymi chinolami to naprawdę różnie bywa. Miałem moto magnusa t rex 50ccm, którym z dziewczyna zrobiliśmy około 17 tyś km. Miał tylko 3,2 Km a zjeździliśmy nim całą Polskę. Z wawy nad morze, na Podkarpacie, mazury, Nigdy nie zawiódł i jedyne co się psuło to wiecznie przepalająca się żarówka. potem miałem enduro 50ccm i to była porażka, nie dało sie na tym jeździć , koła scentrowane, tarcze tez, śruby odpadał, raz spadło mi siedzenie a ja prawie z nim. Z chińczykami jest loteria, trafi się dobrze to ok, źle to nic nie pomoże tylko najbliższe jezioro. Tego Junaka oglądałem dosyć dokładnie i jak ktoś wyżej pisał, gdyby to było za 7899 np. tak jak ten romet maxi to rozumie, spoko sprzęt i dobra cena ale za 13 tyś to lepiej brać Kymco , różnica w jakości kolosalna. Już lepsza propozycją jest ten romet maxi 250.
Piotrek JETMAX Opublikowano 2 Maja 2015 Opublikowano 2 Maja 2015 Witam serdecznie tak sobie poczytałem wasze wypowiedzi na temat JUNAKA JETMAXA i musze powiedziec ze co nie którzy sie grubo mylą , jestem posiadaczem tego maxi skutera od ponad 2,5 roku jezdzi bezawaryjnie plastiki sa bardzo dopasowane nic nie trzeszczy , maksymalna predkosc z jaką jechałem to 155 km dobrze sie trzyma drogi jak na 250-ke dobre osiagi 3L na 100km , jak by sobie co niektórzy dobrze poczytali to by wiedzieli ze posiada blizniacza jednostke od YAMAHY MAJESTY jedyną wada jaka zauwazyłem to są glosniki wmontowane seryjnie sa słabe i jak sie da glosniej to trzeszcza , bardzo wygodny po przejechaniu na nim trasy 200km nie odczulem zadnych niedogodnien , jesli ktos ma jakies pytania na temat tego maxi skutera to zapraszam i chetnie sie wypowiem pozdrawiam
dr.big Opublikowano 2 Maja 2015 Opublikowano 2 Maja 2015 (...) od ponad 2,5 roku jezdzi bezawaryjnie(...) Ile to kilometrów? (...) maksymalna predkosc z jaką jechałem to 155 km dobrze sie trzyma drogi (...) Genialne... Techniczne dane producenta podają 105 km/h max. Sciemniasz czy naprawde wierzysz w te 155 ? (...) jak by sobie co niektórzy dobrze poczytali to by wiedzieli ze posiada blizniacza jednostke od YAMACHY (...) To okkkkej jak Yamachy ... Adidos to też marka... (...) jedyną wada jaka zauwazyłem to są glosniki wmontowane seryjnie sa słabe i jak sie da glosniej to trzeszcza (...) Tja, i nici z tańców pod remizą ... Czy ty czasami nie rozprowadzasz tej marki wsród nierozgarniętych ? Hallo, tu ich nie znajdziesz...
Geni Opublikowano 2 Maja 2015 Opublikowano 2 Maja 2015 A ja mam pytanie dotyczące realnej prędkości maksymalnej. 155km/h zapewne jest odczytem z licznika. Ile natomiast wynosi prędkość zmierzona gps-em lub obliczona na podstawie pomiaru czasu przejazdu odcinka o znanej długości? Inż. Rychter opisywał taki fajny małolitrażowy samochodzik, który w celu"poprawy" osiągów miał specjalnie dobrane przełożenie napędu prędkościomierza. Realnie wyciągał 75km/h, ale na zegarze grubo ponad 100. Zdaje się, że Chińczycy nauczyli się tej przedwojennej sztuczki .
Piotrek JETMAX Opublikowano 2 Maja 2015 Opublikowano 2 Maja 2015 Witam mam przejechane ponad 10.000km i zadnej awari ,jesli chodzi o predkosc nie miezylem na gps nie mialem tej okazji , nie i i nie rozprowadzam tej marki poprostu opisuje to ze swoich doswiadczen poniewaz posiadam ten model a co nie którzy mają pytania co do tego modelu , jezdze z kolesiem co posiada YAMAHE MAJESTY 400 kiedys jechalismy równo wskazania licznikow byly takie same czyli cos w tym musi byc . Pozdrawiam
Gość Opublikowano 2 Maja 2015 Opublikowano 2 Maja 2015 Czy ty czasami nie rozprowadzasz tej marki wsród nierozgarniętych ? Hallo, tu ich nie znajdziesz... Odważne stwierdzenie. Może już czas napisać, że jesteśmy miłośnikami maxiskuterów z wyłączeniem chińskich? Co prawda, w tę prędkość to ja też nie za bardzo wierzę. Jeździłem kiedyś 250cc, Piaggio i 120km/h było osiągalne, dalej już decydowało szczęście. Górka, wiatr itp.
dr.big Opublikowano 2 Maja 2015 Opublikowano 2 Maja 2015 Odważne stwierdzenie.(...) Co do odwagi to jesteś akurat przykładem . Szukałeś tu "nierozgarniętych" i znalazłeś jedynie pogardę dla swojego zachowania... Jeździć to możesz nawet 300 z urwiska. Mnie to ani parzy, ani ziębi. I jeszcze jak cię mogę "prosić": nie odpisuj z cytatami moich postów, bo nawet nie chce mi się z tobą wpadać w polemikę, gadać ani zamieniać chociażby słowa... PS. Wracając do tematu... Junak? Może być alternatywą dla mocno początkujących. Może ... Chociaż ja nie brałbym jego pod uwagę jako sprzetu na początek. Dlaczego? Nawet gdybym był "feteszystą" nowych jednośladów, to wolałbym rozsądnie poszukać czegoś używanego, ale przede wszystkim, poszukać modelu sprawdzonego. Bo zdania na temat Junaka czy Rometa są bardzo podzielone... A zły początek może szybko zniechęcić do jednośladów...
Rekomendowane odpowiedzi