Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Przestrzegać, naginać czy olewać?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Za jazde bez kasku konfiskowałbym pojazd z miejsca.

Przeciskać można się do woli. Jak będize się to robiło z głową a kierowcy samochdoów będą używac lusterek i kierunkowskazów nic się nie stanie.

Opublikowano

Za jazde bez kasku konfiskowałbym pojazd z miejsca.

Przeciskać można się do woli. Jak będize się to robiło z głową a kierowcy samochdoów będą używac lusterek i kierunkowskazów nic się nie stanie.

Dołączam się do Radu jazda bez Kazku zabroniona

Ale niestety młodość ma swoje prawa i czy nam się to podoba czy nie dzieciaki wariować gdy

Starszyzna nie widzi

Ja osobiście synowi zamierzam już niedługo kupić pierwszy pojazd aby się uczył (a ma dopiero 5 lat) kask już ma

wolę aby uczył się przy mnie będę zawsze spokojniejszy gdy już dorośnie i zacznie jeździć po ulicach będę widział ze ma jakieś umiejętności i może jak się wyszaleje to nie będzie korciło go aby popisywać się przed kumplami .

Uważam ze to leprze wyjście niż ze ma pożyczyć skuter od kumpla i zabić się na pierwszym skrzyżowaniu

Dołączam film jak mój syn pierwszy raz porusza się sam na dwóch kolach

Opublikowano

Jazda na jednośladzie tylko i wyłącznie w kasku. Powód to jak ktoś już wspomniał ewentualne leczenie takiego delikwenta będzie na koszt wszystkich. Druga sprawa to jakby wyglądała sytuacja kiedy to z mojej winy potrącił bym takiego kierowcę i doznał by urazu głowy ? Być może w kasku zupełnie nic by mu się nie stało ?

Sprawa 50-tek to jak dla mnie za głośno się przemieszczają  i jak jakieś synki robią któreś z rzędu kółko wokół miejsca w którym przebywam ,daję im do zrozumienia ,że muszą się przenieść w inne miejsce z jazdą ,albo nie będą mieć za chwilę na czym jeździć :)

Sprawa odblokowywania 50-tek to jestem oczywiście przeciwny. Tu prawnie po "wykryciu" zmian przez Policję to chyba powinni raz to mandat ,dwa zabierać dowód rejestracyjny do czasu ponownego wprowadzenia zmian wymaganych prawnie ,trzy i to już w zależności od odległości delikwenta od domu ,ale powinna być wzywana pomoc drogowa(już nawet nie myślę o parkingu strzeżonym policyjnym ,ale zwykłym transporcie do miejsca parkingowego). Gdyby taka sytuacja zaistniała kilkanaście razy i została rozgłoszona to masowe odblokowywanie zakończyło by się bankowo.Najlepsze jest to ,że niektórzy sprzedawcy proponują zdjęcie blokady przed wyjazdem z salonu :(

Dla mnie to możliwość jazdy na 50-tkach po drogach publicznych bez żadnych uprawnień dla dorosłego to już jest trochę chore. Chodzi mi o zwykłą znajomość przepisów KD.

Opublikowano

Jazda tylko w kasku rekawice ogolnie ubior motocyklisty

najbardziej mnie razi motocyklista w krótkich spodenkach !sciana

Opublikowano

Zastanawiaja mnie niektore wypowiedzi.Musze przyznac ze dla mnie to granicza z radykalami na bliskim wschodzie.

Nie wiem jak to inaczej nazwac-bo to przeciez jakas skrajnosc.

Moze poprostu wprowadzmy nowe prawo-zlapiesz kogos na czyms co nie jest w 100% przepisowe i legalne-to pod sciane z nimi,przeladuj bron i strzelaj.

Nie ma ludzi idealnych,mowie tu o doroslych osobnikach posiadajacych juz jakies doswiadczenie zyciowe,a co dopiero mlodziez-ktora dopiero co "smakuje" zycie.

Kazdy probuje go na swoj sposob-i nie wieze ze ktorykolwiek z nas z swoim zyciu nie zrobil czegos mniej lub wiecej nielegalnego.

Dorosli(moim zdaniem) powinni nauczac,a nie tylko karac.Czy ktorys z poprzednikow zastanowil sie z czym wiaze sie takie odcholowanie,przeglad i rejestracja takiego motocykla.To sa duze koszty-i na pewno nie pokryje tego ktos kto wisi na kieszeni rodzicow.

Oczywiscie ze ja tez jestem za ogolnym bezpieczenstwem na drodze-jak najbardziej.Ale nie da sie wszystkich zamknac w klatce z nadzieje ze kiedys zmadrzeja.

Jezeli mlodziez chce jezdzic-zbudujmy im place-gdzie "bezpiecznie" i w odosobnieniu od innych uczestnikow ruchu beda mogli jezdzic.

Troche wiecej tolerancji i zrozumienia.

Pozdrawiam wszystkich

Opublikowano

...Czy ktorys z poprzednikow zastanowil sie z czym wiaze sie takie odcholowanie,przeglad i rejestracja takiego motocykla.To sa duze koszty-i na pewno nie pokryje tego ktos kto wisi na kieszeni rodzicow. ...

To czy zostanie taki jegomość ukarany zależy oczywiście od policjanta i zaistniałej sytuacji. Napisałem tylko jak może wyglądać ukaranie takiego delikwenta - to zamiast zabierania i złomowania motoroweru (już motocykla ?) wcześniej proponowanego. Według mnie to wysoka kara i na pewno ten ktoś zostanie uświadomiony odpowiednio przez rodzica ;) To ,że nie mało to wszystko będzie kosztować to mnie akurat nie interesuje. Lepiej że jegomościa to będzie dużo kosztować( rodziców) niż jak sobie coś zrobi lub komuś innemu z powodu większych prędkości.

Czekam tylko na rozsądne ułatwienia przemieszczania się osób pełnoletnich na jednośladach o pojemnościach do 125.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...