Radu Opublikowano 13 Lutego 2012 Opublikowano 13 Lutego 2012 Za jazde bez kasku konfiskowałbym pojazd z miejsca. Przeciskać można się do woli. Jak będize się to robiło z głową a kierowcy samochdoów będą używac lusterek i kierunkowskazów nic się nie stanie.
bednara Opublikowano 13 Lutego 2012 Opublikowano 13 Lutego 2012 Za jazde bez kasku konfiskowałbym pojazd z miejsca. Przeciskać można się do woli. Jak będize się to robiło z głową a kierowcy samochdoów będą używac lusterek i kierunkowskazów nic się nie stanie. Dołączam się do Radu jazda bez Kazku zabroniona Ale niestety młodość ma swoje prawa i czy nam się to podoba czy nie dzieciaki wariować gdy Starszyzna nie widzi Ja osobiście synowi zamierzam już niedługo kupić pierwszy pojazd aby się uczył (a ma dopiero 5 lat) kask już ma wolę aby uczył się przy mnie będę zawsze spokojniejszy gdy już dorośnie i zacznie jeździć po ulicach będę widział ze ma jakieś umiejętności i może jak się wyszaleje to nie będzie korciło go aby popisywać się przed kumplami . Uważam ze to leprze wyjście niż ze ma pożyczyć skuter od kumpla i zabić się na pierwszym skrzyżowaniu Dołączam film jak mój syn pierwszy raz porusza się sam na dwóch kolach
siux Opublikowano 18 Lutego 2012 Opublikowano 18 Lutego 2012 Jazda na jednośladzie tylko i wyłącznie w kasku. Powód to jak ktoś już wspomniał ewentualne leczenie takiego delikwenta będzie na koszt wszystkich. Druga sprawa to jakby wyglądała sytuacja kiedy to z mojej winy potrącił bym takiego kierowcę i doznał by urazu głowy ? Być może w kasku zupełnie nic by mu się nie stało ? Sprawa 50-tek to jak dla mnie za głośno się przemieszczają i jak jakieś synki robią któreś z rzędu kółko wokół miejsca w którym przebywam ,daję im do zrozumienia ,że muszą się przenieść w inne miejsce z jazdą ,albo nie będą mieć za chwilę na czym jeździć Sprawa odblokowywania 50-tek to jestem oczywiście przeciwny. Tu prawnie po "wykryciu" zmian przez Policję to chyba powinni raz to mandat ,dwa zabierać dowód rejestracyjny do czasu ponownego wprowadzenia zmian wymaganych prawnie ,trzy i to już w zależności od odległości delikwenta od domu ,ale powinna być wzywana pomoc drogowa(już nawet nie myślę o parkingu strzeżonym policyjnym ,ale zwykłym transporcie do miejsca parkingowego). Gdyby taka sytuacja zaistniała kilkanaście razy i została rozgłoszona to masowe odblokowywanie zakończyło by się bankowo.Najlepsze jest to ,że niektórzy sprzedawcy proponują zdjęcie blokady przed wyjazdem z salonu Dla mnie to możliwość jazdy na 50-tkach po drogach publicznych bez żadnych uprawnień dla dorosłego to już jest trochę chore. Chodzi mi o zwykłą znajomość przepisów KD.
Bob Opublikowano 18 Lutego 2012 Opublikowano 18 Lutego 2012 Jazda tylko w kasku rekawice ogolnie ubior motocyklisty najbardziej mnie razi motocyklista w krótkich spodenkach !sciana
betu Opublikowano 18 Lutego 2012 Opublikowano 18 Lutego 2012 Zastanawiaja mnie niektore wypowiedzi.Musze przyznac ze dla mnie to granicza z radykalami na bliskim wschodzie. Nie wiem jak to inaczej nazwac-bo to przeciez jakas skrajnosc. Moze poprostu wprowadzmy nowe prawo-zlapiesz kogos na czyms co nie jest w 100% przepisowe i legalne-to pod sciane z nimi,przeladuj bron i strzelaj. Nie ma ludzi idealnych,mowie tu o doroslych osobnikach posiadajacych juz jakies doswiadczenie zyciowe,a co dopiero mlodziez-ktora dopiero co "smakuje" zycie. Kazdy probuje go na swoj sposob-i nie wieze ze ktorykolwiek z nas z swoim zyciu nie zrobil czegos mniej lub wiecej nielegalnego. Dorosli(moim zdaniem) powinni nauczac,a nie tylko karac.Czy ktorys z poprzednikow zastanowil sie z czym wiaze sie takie odcholowanie,przeglad i rejestracja takiego motocykla.To sa duze koszty-i na pewno nie pokryje tego ktos kto wisi na kieszeni rodzicow. Oczywiscie ze ja tez jestem za ogolnym bezpieczenstwem na drodze-jak najbardziej.Ale nie da sie wszystkich zamknac w klatce z nadzieje ze kiedys zmadrzeja. Jezeli mlodziez chce jezdzic-zbudujmy im place-gdzie "bezpiecznie" i w odosobnieniu od innych uczestnikow ruchu beda mogli jezdzic. Troche wiecej tolerancji i zrozumienia. Pozdrawiam wszystkich 1
siux Opublikowano 18 Lutego 2012 Opublikowano 18 Lutego 2012 ...Czy ktorys z poprzednikow zastanowil sie z czym wiaze sie takie odcholowanie,przeglad i rejestracja takiego motocykla.To sa duze koszty-i na pewno nie pokryje tego ktos kto wisi na kieszeni rodzicow. ... To czy zostanie taki jegomość ukarany zależy oczywiście od policjanta i zaistniałej sytuacji. Napisałem tylko jak może wyglądać ukaranie takiego delikwenta - to zamiast zabierania i złomowania motoroweru (już motocykla ?) wcześniej proponowanego. Według mnie to wysoka kara i na pewno ten ktoś zostanie uświadomiony odpowiednio przez rodzica To ,że nie mało to wszystko będzie kosztować to mnie akurat nie interesuje. Lepiej że jegomościa to będzie dużo kosztować( rodziców) niż jak sobie coś zrobi lub komuś innemu z powodu większych prędkości. Czekam tylko na rozsądne ułatwienia przemieszczania się osób pełnoletnich na jednośladach o pojemnościach do 125.
Rekomendowane odpowiedzi