Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rozpoczęcie sezonu motocyklowego - Częstochowa 2012

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Widze, ze ludzie zupelnie nie rozumieja PROCESU...

Przeciez to nie Paulini, ale Rajd Katynski organizuje zlot. Tak jak wiele innych grup (rolnicy, strazacy, itd.) organizuja inne spotkania w Klasztorze.

Jest program, sa przygotowania, sa osoby kontaktowe, jest komunikacja i wiele wiele innych porzadkowych i organizacyjnych spraw.

Jak ktos chce zorganizowac inna impreze dla motocyklistow niz Rajd Katynski - droga wolna - tu jest email kontaktowy: furta@jasnagora.pl

http://www.jasnagora.pl/index.php?a=kontakt

Opublikowano

Robie urodziny. Zapraszam gosci np. do siebie na chate.

Miesiac, czy dwa przed impreza - daje im znac mowiac - sluchajcie - wynajalem jednak restauracje.

Kilku gapiow przyjezdza jednak na chate. I dziwia sie...

Ale nic, ktos wychodzi do nich - i czestuje jednak plynem, skoro jednak sie pomylili i przyjechali.

facepalm_picard2.jpg

Opublikowano

A miało być bez polityki i podziałów. !sciana !TAZ !yeah Wstyd panowie!

Jakby Paulini zrobili tą mszę polową to też by im się nic nie stało, ale byłyby dwie msze jasnogórskie. I może nikt by nic nie zarzucał, chyba, że plagiat.

Otóż to! Szczególnie, że kościół narzeka na odpływ wiernych.

A GW podobnie jak wszystkie inne gazety, pisze to co ludzi podnieca, nie koniecznie prawdę obiektywną.

Opublikowano

Zyzio,

zakasaj rekawy i organizuj zlot. Zrozumiesz wtedy ile to czasu i energii wymaga.

* * * * * * * * * *

Chyba jednak znalazl sie organizator tegorocznego zlotu w Cz-wie? Czyli jest osoba, do ktorej mozna wysylac uwagi, zazalenia i skargi?

Czy zlot jest jednak bezpanski, a on tak z boku dziekuje za przybycie i zaprasza za rok?

Pytanie w czyim imieniu? Bo na pewno nie w imieniu Paulinow.

http://www.scigacz.pl/Otwarcie,sezonu,w,Czestochowie,prezydent,przesyla,podziekowania,18155.html

PS:

a co mial na mysli piszac prawdziwy patriotyzm - nie mam pojecia.

Opublikowano

Wyborczej są tylko półprawdy, kłamstwa i bzdury

A nieprawda. Wczoraj Polonia pokonała Crakovię 2:1. Byłem, widziałem na własne oczy. Dziś w Wyborczej czytam. Polonia pokonała Crakovię 2:1. Nawet minuty, w których bramki padały są prawdziwe, nazwiska strzelców też. Czyli: W Gazecie Wyborczej piszą prawdę.

Bardzo proszę o niezakłamywanie rzeczywistości. W Burgmanii to hańba i zdrada jak również kolaboracja i inne miękkie określenia.

Pozdrawiam Prawdziwych Polaków, szanujących zapisy konstytucji o rozdziale Państwa od Kościoła, jak również pozdrawiam Patriotycznych Burgmaniaków propagujących rozdział Servis Manuali od Biblii.

A niech Nas Wszystkich GPS do celu prowadzi.

• Klubowicze
Opublikowano

Miałem już zamknąć, ale ze względu na Flymana { !OK ) wstrzymam się z bólami.

A nóż się ktoś pokusi :)

Opublikowano

odp. do Flyman-a Bracie, nie napiszę tak poważnie i politycznie jak Ty. Napisałeś, że Wyborcza podała prawdziwy wynik meczu piłkarskiego na którym to byłeś. Dziwne, gdyby było inaczej, bo wówczas mógłby wylecieć z pracy dziennikarz sportowy GW !placz1 . Nie mogli napisać zmyślonego wyniku np. 8-3 dla Polonii i że trzy bramki strzelił Ronaldo :) :) :D . Jak wiesz w każdej gazecie są podawane informacje z życia których nie powinno się zmieniać jak i takie artykuły, które mogą być nawet na 100% nieprawdą. Tak jak napisałeś, że wynik meczu podany w GW był zgodny z rzeczywistością - to jest to zaledwie info z drugorzędnego działu w tej gazecie, JEDYNEGO działu w Wyborczej w którym starają się pisać prawdę !bicz , działu sportowego. A więc - po co mi taka Gazeta W. w której to TYLKO wyniki meczów są podawane rzetelnie. Gazeta Wyborcza-Wybiórcza to !NOT . Ale walnąłeś z tym hasłem ,,Prawdziwi Polacy,, w Twoim mniemaniu - pozostawiam do bez mojego komentarza... Chcę darzyć Cię szacunkiem pomimo, że masz inny światopogląd. Niech więcej nas łączy niż dzieli. Pozdrawiam

Opublikowano

wojtazzz75, podoba mi się Twój post, nie pasuje do opcji światopoglądowej, innej niż moja. Generalnie, ponieważ było już na Burgmanii, przy różnych okazjach, wiele starć politycznych, obgadam z (np. Ojcem Dyrektorem) co by się stało, gdyby powstał taki temat pt.: „Hyde Park”. Ludzie by sobie tam pospuszczali z kręgów. Boję się tylko, że przy okazji jakiegoś zlotu, katolik mógłby zabić chrześcijanina, lub może nawet byłoby odwrotnie. Najgorsze jakby patriota zabił Polaka, bo jakby było odwrotnie, to byłoby tylko bardzo źle.

Opublikowano

Temat otworzylem, jest juz po terminie, a doszly mnie sluchy, ze cala sprawa mszy na JG zalatwiona zostala w dosc niekonwecjonalny sposob?

Po co otworzyłeś zamknięty temat - ja się mogę domyślać, Ty wiesz na pewno.

Pewne jest także to, że zlot o którym w tym temacie: "Pielgrzymka Motocyklistów" odbył się w Gietrzwałdzie i tego dotyczy inny temat na tym Forum (gdybyś tego nie zauważył).

W Częstochowie zaś odbyły się I Ogólnopolskie Dni Motocyklowe Custom Bike Works organizowane przez CBW i nie należy ich mieszać ze Zlotem Gwiaździstym bo to dwie różne imprezy motocyklowe.

Jeśli ktoś ma żal, że organizator nie zatroszczył się o Mszę i poświęcenia w Częstochowie we właściwym czasie - niech właściwie adresuje swoje słuszne pretensje: Custom Bike Works. Myślę, że pretensje te są uzasadnione tym bardziej, że CMB podawał informacje o mszy mimo że wiedział, że jej nie będzie.

A co do rozpalonych emocji - czy nie widzicie, że jest to celowe działanie żebyśmy się za łby szarpali? I po co?

Jedź tam, gdzie chcesz, gdzie Ci po drodze. Motocyklem, który uważasz za najlepszy, załóż ciuchy, które wg Ciebie są najbezpieczniejsze, a po drodze zatrzymaj się i zatankuj paliwo, które uznasz za najodpowiedniejsze. Ja być może pojadę gdzie indziej, na innym motocyklu, w innej kurtce i na paliwie zatankowanym w innym koncernie... Jesteśmy podzieleni? Naprawdę tak uważasz?

Opublikowano

Po co otworzyłeś zamknięty temat - ja się mogę domyślać, Ty wiesz na pewno.(...)

Skoro istnieje otwarty wątek dotyczacy Gietrzwałdu k/Olsztyna, to dlaczego nie ma być otwarty ten? "Przepychanki" dotyczące wyjazdu na te czy owakie rozpoczęcie sezonu już są nieaktualne. Pozostały tylko skutki i ich przedyskutowanie. A ten topic jeśli chodzi o zlot w Częstochowie jest odpowiednim miejscem.

PS. Tak nawiasem mówiąc, ma ktoś może jakieś statystyki dotyczące moto na jednym i drugim "rozpoczęciu"? Byłbym wdzięczny za info, na ile i jak można podzielić rzeszę motocyklistów.

PS2: Ja swój sezon "rozpocząłem" już ze 2 miesiące temu. Bez "tubowania", "krzykactwa" i "zamieszania" ;) .

Opublikowano

Miałem już zamknąć,

I szkoda, że tego nie zrobiłeś, żenada, żenada i jeszcze raz żenada !placz1 !placz1 !placz1

Temat wart wywalenia do tematu Off topic

Jaka to impreza ? Jaka podróż ?

Koniec audycji.

Ps. Flyman !OKK

Opublikowano

wojtazzz75, podoba mi się Twój post, nie pasuje do opcji światopoglądowej, innej niż moja. Generalnie, ponieważ było już na Burgmanii, przy różnych okazjach, wiele starć politycznych, obgadam z (np. Ojcem Dyrektorem) co by się stało, gdyby powstał taki temat pt.: „Hyde Park”. Ludzie by sobie tam pospuszczali z kręgów. Boję się tylko, że przy okazji jakiegoś zlotu, katolik mógłby zabić chrześcijanina, lub może nawet byłoby odwrotnie. Najgorsze jakby patriota zabił Polaka, bo jakby było odwrotnie, to byłoby tylko bardzo źle.

Flyman, masz u mnie piwo (czy co tam pijesz). Nie za poglądy ale za poczucie humoru i podejscie do rzeczywistosci, która nas otacza. To najodpowiedniejszy (moim zdaniem) sposób "ogarnięcia" do tego tematu.

Może rzeczywiscie Hyde Park byłby nie od rzeczy... z drugiej strony czytając powyższe posty liczebnosć Burgmaniaków mogłaby drastycznie spasć po wymianie poglądów...;)

A poza tym akumulator w skuterku mi padł... kicha... :)

• Klubowicze
Opublikowano

Próbuje to wszystko zrozumieć i chyba przestaje ogarniać !placz1 , czytając Wasze posty, rozmawiając bezpośrednio z uczestnikami tych „otwarcia sezonu” odczuwam tylko przygnębienie. Przykre jest to, że to co powinno przynosić radość z rozpoczęcia sezonu dzieli ludzi na grupy. Jakie ma znaczenie to, gdzie i w jakich okolicznościach ktoś chce poświęcić swój jednoślad, pomodlić się jeśli tylko ma na to ochotę. Dlaczego to co powinno jednoczyć dzieli. Nie oceniam słuszności decyzji, która została podjęta ale każdemu z uczestników niezależnie od miejsca oddaje pełen szacunek, za to że chcieli i byli !OKK . A czytając różne komentarze na ten temat odczuwam niesmak ;) .

Opublikowano

Przepraszam Ewik, że tak po Twoim tonującym tekście, ale wywołany do tablicy, więc biorę kredę.

@klaud, slodkie jest zwlaszcza Twoje cyt.: "odchylenie liberalne gw" w zestawieniu z "fuhrerem z torunia albo zoliborza".

Szorstki, jeśli byś uważnie czytał, to zauważyłbyś, że wyrażenie "odchylenie liberalne" jest w tzw. cudzysłowie. A więc jest cytatem. Z komunistów, z lat 40-50ych. Wtedy każdy, kto miał odrobinę inny pogląd na Polskę, reprezentował wszelkie "odchylenia".

Co do Fuhrera - skoro jesteśmy pod okupacją, to Fuehrer jest nam czym prędzej potrzebny, a nie te słabeusze bez charakteru, nie?

Ty jak zwykle nie dzielisz. Ty sprawiedliwie obdzielasz. ;)))) Jak Niesiolowski ;))) Za malo tylko, jak u mistrza, okreslen typu "nikczemnie" i "podle"...

A w artykule który podesłał eMKa nie znalazłem nic obraźliwego. No chyba, że ktoś ma uczulenie

na słowo patriotyzm... A widzę, że to boli :D

Do "nikczemne" i "podłe" wrzucone przez Ciebie dorzuciłbym jeszcze "hańba" :)

A teraz na poważnie - nie nadużywaj patriotyzmu, dla mnie to znaczy bardzo wiele. I NIE MUSI znaczyć tego samego, co dla Ciebie.

Nie staraj się dodawać do moich poglądów czegoś, czego tam nie ma.

Już kiedyś przy okazji wątku sprzed roku ("zamach" na L.Kaczyńskiego, czy kazanie jasnogórskie) rozmawialiśmy na ten temat, za każdym razem prosiłem Cię o sprawdzenie, czy te skrajnie idiotyczne pomysły, które starałeś się włożyć w moje usta, gdziekolwiek, w jakimkolwiek watku były przeze mnie zwerbalizowane?

Podkreślam (nie wiem, czemu trzeba się powtarzać) - nie twierdzę, że p.Węgrzyn nie mógł przenieść zlotu. Odpowiednie porównanie, jak to odczuwam - zrobiłem. A motywacja p.Węgrzyna w mojej opinii wcale nie była taka, ze impreza zrobiła się za duża, za głośna, czy że miały być stoły motobazaru - z jego wypowiedzi wychodzi piękna satysfakcja, ze utarł nosa lewicowemu prezydentowi Częstochowy. Ma do niej prawo, jeśli to oficjalnie potwierdza, bo utarł.

łogeł

• Sympatycy
Opublikowano

z jego wypowiedzi wychodzi piękna satysfakcja, ze utarł nosa lewicowemu prezydentowi Częstochowy. Ma do niej prawo, jeśli to oficjalnie potwierdza, bo utarł.

łogeł

Której, jeśli łaskaw byłbyś zacytować ?

Z całości tematu, wychodzi według mojej oceny, podzielenie środowiska motocyklistów przez

lewicowego prezydenta Częstochowy. Reakcja p. Węgrzyna była odpowiedzią na decyzję władz

miasta. Tyle, że gw i "oburzeni tolerancyjni" przedstawiają to odwrotnie. Taki to relatywizm...

A, o "okupacji" i "fuhrerze" to Ty piszesz. Czyżbyś sugerował mi, że zwerbalizowałem

gdziekolwiek jakąkolwiek sugestię na ten temat ??? Czy to tylko nieświadoma manipulacja z Twojej strony ? :D

pzdr

Opublikowano

Koledzy powiem wam tyle, sacrum niekoniecznie trzeba mieszać z jeżdżeniem na motorkach, pływaniem na żaglówkach i zbieraniem grzybów, a z polityką to już na pewno mieszać nie należy. Chyba ostatnio ogólnie w kraju jest deficyt tzw. dystansu i personalia oraz ideologie przesłaniają sedno spraw ważnych.

• Sympatycy
Opublikowano

I tym optymistycznym akcentem zakończymy to żenujące widowisko :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...