gladki83 Opublikowano 6 Lutego 2012 Opublikowano 6 Lutego 2012 Znamy już termin corocznego zlotu w Częstochowie W tym roku wypada on 15 Kwietnia (Niedziela) źródło KLIK Kto się wybiera?
Jerry_R Opublikowano 6 Lutego 2012 Opublikowano 6 Lutego 2012 Ja planuje !YES Widze, ze 15'ego bedzie wiecej grup: 15 IV - Pielgrzymka Motocyklistów 15 IV - Pielgrzymka Rodzin Katyńskich 15 IV - Pielgrzymka Maturzystów Diec. Zielonogórsko-Gorzowskiej 15 IV - Pielgrzymka Kupiectwa Czy to znaczy, ze bedziemy razem? Jak to wyglada?
gladki83 Opublikowano 7 Lutego 2012 Autor Opublikowano 7 Lutego 2012 Widze, ze 15'ego bedzie wiecej grup: Nie wiem dlaczego w tym roku jest więcej grup. Ja już 3 razy byłem (też na jajku ). Całkiem przyjemna impreza, jest tłoczno wszędzie - to fakt. Ale na mnie robi pozytywne wrażenie. Przeważnie można spotkać kogoś ze znajomych. Mam nadzieję, że w tym roku wybierzemy się grupą Burgmanii, a jeśli nie to spotkam kogoś na miejscu. Zawsze możesz zobaczyć na Youtube. Jest dużo filmików z poprzednich lat.
Majeczka Opublikowano 7 Lutego 2012 Opublikowano 7 Lutego 2012 Ja się wybieram !scooter będzie to mój bebiut Mam nadzieje, że się nie zawiode. Ale licze się z tym że atmosfery jak w Małej nie będzie !placz1
Bulba Opublikowano 7 Lutego 2012 Opublikowano 7 Lutego 2012 Oczywiscie ze jade z plecaczkiem. A kazania mam gleboko w nosie, jedziemy aby wspolnie nawinac troche kilometrow. Obejzec "kilka" fajnych maszyn, spotkac sie ze znajomymi a w drodze powrotnej zahaczyc o cos ciekawego. Proszę o nie używanie słów wulgarnych na forum kisiel
wojtazzz75 Opublikowano 10 Lutego 2012 Opublikowano 10 Lutego 2012 Ja zamierzam pojechać !scooter do Częstochowy. Jestem wierzącym katolikiem i normalną, oczywistą sprawą jest dla mnie wizyta na Jasnej Górze. Pojadę tam pomodlić się o udany, szczęśliwy sezon motocyklowy 2012. I ta nasza modlitwa powinna być w tym wszystkim najważniejsza. Jesteśmy przecież w 90 procentach katolikami a nie ateistami. Chociaż nawet i ateiści są mile widziani pod Jasną Górą !YES . Nie jadę tam dla kazania ale też nie jadę po to aby cały dzień chodzić z aparatem !tut lub godzinami nawijać o głupotach z innymi motocyklistami. Jadę tam dla Boga. Bo to Jasna Góra a nie np. Radom, Białystok czy Ustka. Pozdro dla skutmaniaków !OK , Wojtek
Jerry_R Opublikowano 11 Lutego 2012 Opublikowano 11 Lutego 2012 Wojtek, zastanawiam sie, czy po prostu nie pojechac na Jasna Gore bardziej indywidualnie, w inny weekend, jesli kazanie mialoby byc bardziej jak ostatnio, a nie do kierowcow jednosladow... Tym bardziej, ze jak zauwazylem - w ten dzien beda rowniez obecne inne grupy... Sam nie wiem...
Klubowicze Patryk Opublikowano 11 Lutego 2012 Klubowicze Opublikowano 11 Lutego 2012 Znamy już termin corocznego zlotu w Częstochowie W tym roku wypada on 15 Kwietnia (Niedziela) źródło KLIK Kto się wybiera? Proponuję trzymać się tematu a nie debatować na tematy wiary lub niewiary. Jak będzie sprzyjał klimat (pogoda) to pewnie znajdzie się kilka osób z regionu, z którymi z wielką przyjemnością wybiorę się do Cz-wy. Przyjemnie będzie spotkać się w większym gronie Burgmaniaków i razem pojeździć oraz pogaworzyć. 2
Krzewik Opublikowano 12 Lutego 2012 Opublikowano 12 Lutego 2012 Będzie to mój debiut ale się wybieram
krzysiu Opublikowano 12 Lutego 2012 Opublikowano 12 Lutego 2012 mimo wszelkich mało atrakcyjnych opisów jako jedno roczny praktykant jadę na JG do zobaczenia !OK !scooter !scooter !scooter
Klubowicze karton Opublikowano 12 Lutego 2012 Klubowicze Opublikowano 12 Lutego 2012 ja śmigam na jg co roku od 2004 w tym roku też śmigne -gniemy bo grupa śląsk w częstochowie coraz liczniejsza a polityka w kazaniu mi zwisa imam ją w ....
romarjo Opublikowano 12 Lutego 2012 Opublikowano 12 Lutego 2012 Jadę bo chcę a nie jadę bo muszę,Grupa Łódzka !scooter !scooter !scooter
Sympatycy Kisiel Opublikowano 15 Lutego 2012 Sympatycy Opublikowano 15 Lutego 2012 OGŁOSZENIA PARAFIALNE! Za każdy następny OT posypią się warny Amen
krzys-68 Opublikowano 16 Lutego 2012 Opublikowano 16 Lutego 2012 na 95% będę(tak jak w poprzednich latach nocleg w Cze-wie) BTW-P.nie napinaj się."Kólka roźańcowego" nie zmienisz(czyt.każdy ma swój świat)
Marcino1 Opublikowano 16 Lutego 2012 Opublikowano 16 Lutego 2012 Jeżeli będzie jechała większa grupa to może i ja się wybiorę odwiedzić rodzinę ale rozumiem, że takie ustalenia będą na regionalnych? PS @Kisiel: Zachowujesz się jak katecheta. Czy ponieważ to wątek o wyjeździe na JG dopuszczasz religilne stwierdzenia typu: (...)To prawda, że Bóg jest wszędzie, w każdym miejscu na naszej planecie i poza nią.(...) ale innych, tych przeciwstawnych już nie i ich autorów karcisz na czerwono? Nie nazbyt to jednostronne? Była już kiedys podobna instytucja... Mnie na przykład, co do zasady, nie po drodze z klerem i powyższa indoktrynacja kocielna mogłaby mnie urazić, co nie zmienia faktu, że Częstochowę i klasztor lubię. Więcej luzu, zwłaszcza jako admin.
Sympatycy Kisiel Opublikowano 18 Lutego 2012 Sympatycy Opublikowano 18 Lutego 2012 Tytułem sprostowania. Mnie też z klerem nie po drodze, co już wcześniej napisałem. Jeżeli ktoś w moich działaniach widzi jakikolwiek przejaw wspierania wiary katolickiej to ma klapki na oczach. Temat był dla mnie obojętny i nawet do niego nie zaglądałem do czasu kiedy zaraportował go jeden z Klubowiczów. Nadal uważam że jedyny post który jest poniżej krytyki to post AS600 - nie jest zainteresowany, nie jego bajka ale opluć nie omieszkał. Z resztą polecam lekturę innych postów kolegi AS600. Pozostałe raportowane posty to zwykły OT (offtopicus vulgaris) i do nich odnosi się informacja którą pozwoliłem sobie (w żartach) nazwać ogłoszeniami parafialnymi. Widać potrzeba Wam chłopca do bicia bo nagle z Rydzyka i tego palanta co bełkotał z ambony w zeszłym roku (moje prywatne zdanie) wleźliście na mnie. Bo Wam zabroniłem - feee moderator Zejdźcie ze mnie, piszcie na temat to i ja się odczepię. Jak chcecie sobie pobluzgać na kler to załóżcie temat w OT i po krzyku. Szanujcie autora topicu, który na pewno nie chciał żeby jego temat wyglądał w ten sposób. >>>>> POSTY AUTOMATYCZNIE POŁĄCZONE <<<<< Wydzieliłem z tematu OT i przeniosłem do odpowiedniego działu. Niewiele z niego zostało. Od tej pory piszemy kto jedzie, kto nie jedzie i uzasadnienie. Jak ktoś chce się wyżalić że mu się coś nie podoba, lub zaatakować moją osobę proszę o korzystanie z tematu do którego linka umieszczam poniżej. http://www.forum.burgmania.net/topic/14532-wyjazd-do-czestochowy-na-rozpoczecie-sezonu-2012/
eMKa Opublikowano 18 Lutego 2012 Opublikowano 18 Lutego 2012 (...) Mnie na przykład, co do zasady, nie po drodze z klerem i powyższa indoktrynacja kocielna mogłaby mnie urazić, co nie zmienia faktu, że Częstochowę i klasztor lubię. (...) Tytułem sprostowania. Mnie też z klerem nie po drodze, co już wcześniej napisałem. (...) Widać potrzeba Wam chłopca do bicia bo nagle z Rydzyka i tego palanta co bełkotał z ambony w zeszłym roku (moje prywatne zdanie) wleźliście na mnie. Bo Wam zabroniłem - feee moderator Zejdźcie ze mnie, piszcie na temat to i ja się odczepię. Jak chcecie sobie pobluzgać na kler to załóżcie temat w OT i po krzyku. Szanujcie autora topicu, który na pewno nie chciał żeby jego temat wyglądał w ten sposób. (...) NA Zlot Gwiaździsty wybieram się, choć widzę, że będę jechał sam bo kolegom ze mną "nie po drodze". Nie spodziewałem się, że tak łatwo zostanę wykluczony z "towarzystwa" w tym miejscu... na szczęście poznałem w Burgmanii wielu świetnych bardziej tolerancyjnych ludzi, a nawet Przyjaciół . Więc może jakąś małą grupkę zmontujemy . Z coraz większym niesmakiem (nie chciałem użyć innego określenia, choć ciśnie mi się samo "pod palce) czytam posty zamieszczane na Forum Maxiskuterowym. Nazywanie drugiego człowieka "bełkoczącym palantem" i jednoczesna prośba o nie-bluzganie wprowadza mnie w lekkie zadziwienie , ale propozycja "pobluzgania" na mnie w innym temacie Forum Burgmania.net powoduje bezwarunkowy odruch . Proszę też o zdjęcie piętna z Kisiela, który jest Administratorem i przyjmując Raporty o nieodpowiedniej treści zareagował tak jak powinien. To ja raportowałem naruszenia netykiety - OTy w tym temacie. I tu nie ma znaczenia komu z kim "po drodze" ze względu na jego wiarę, przekonania, zawód, kolor skóry, posiadany skuter lub ilość zer na koncie w banku. Panowie trochę luzu i tolerancji wobec wierzących w Boga i Matkę Najświętszą, której sanktuarium jest na Jasnej Górze - to dlatego Zlot Gwiaździsty jest w tym miejscu . Organizator Zlotu Gwiaździstego pisze w oficjalnym komunikacie: I jeszcze jedna prośba – jeżeli nie potrafisz zachować się w kościele - nie przyjeżdżaj – Jasnogórski Zlot nie jest dla Ciebie. A jak już przyjeżdżasz to się nie dziw, że głównym punktem programu nie jest kiełbasa z grilla albo striptease. Każdy jedzie tam, gdzie mu "po drodze" . 6
marcin111 Opublikowano 21 Lutego 2012 Opublikowano 21 Lutego 2012 JESTEM POCZĄTKUJĄCYM ZLOTOWICZEM I CHCIAŁ BYM POLECIEĆ DO CZĘSTOCHOWY NA ROZPOCZĘCIE SEZONU JESTEM Z KŁODZKA DOLNOŚLĄSKIE WYBIERA SIE MOŻE KTOŚ Z TEGO REJONU? caps lock oznacza krzyk proszę pisać bez używania dużych liter i poprawić tekst Administracja sorki za moją pierwszą wtope ale jestem nie tylko początkującym motocyklistą ale tez forumowiczem administracje proszę o wybaczenie !placz1
marcho Opublikowano 26 Lutego 2012 Opublikowano 26 Lutego 2012 Jadę jadę oczywiście - ale moja pielgrzymka jak co roku w Cz-wie kończy się w KFC albo w Macu koło Casto Na Górę mnie nie ciągnie byłem raz i dziękuję...ścisk i młyn totalny pzdr
kropi Opublikowano 26 Lutego 2012 Opublikowano 26 Lutego 2012 Byłem 2x i mam mocno mieszane uczucia - z jednej strony impreza jedyna w swoim rodzaju, mnóstwo "swoich" w jednym miejscu, można niespodziewanie spotkać np. sąsiada !OKK , popatrzeć na ciekawe sprzęty z każdej motocyklowej bajki - do dziś jak mam zły humor to sobie go poprawiam patrząc na parę egzemplarzy z zeszłego roku !OK - i z Panem Bogiem rozpocząć sezon. Z drugiej - wielki chaos, tłum i ścisk, wielu niezbyt ogarniętych próbujących się przepychać bez pomyślunku, większośc czasu spędziłem stojąc w korku zarówno tam, jak i z powrotem... Gówniarzeria odpalająca sprzęty w czasie mszy, jarająca i głośno bluzgająca to jakoś nie mój klimat, a niestety trochę tego się zawsze trafi. Nie wiem, czy pojadę w tym roku, może raczej śmignę sobie w jakieś bliższe górki typu Żywiec-BB-Wisła, a na JG wpadnę już "po wszystkim"?
Klubowicze sonor Opublikowano 26 Lutego 2012 Klubowicze Opublikowano 26 Lutego 2012 Witam,Ja rowniez planuje wylot na JG i bedzie to moj debiut... Czy jest juz grupa z W-wy i okolic,ktora sie szykuje na ten wyjazd razem w grupie???
Jerry_R Opublikowano 26 Lutego 2012 Opublikowano 26 Lutego 2012 Chyba jeszcze troche czasu jest. Jescze wiele spotow przed nami, sezon rozpoczniemy na pewno duzo wczesniej.
Patryk92 Opublikowano 27 Lutego 2012 Opublikowano 27 Lutego 2012 Ja jade 15 IV jako Pielgrzymka Maturzystów Diec. Zielonogórsko-Gorzowskiej. Jeszcze nie wiem czy autobusem czy samochodem, ale napewno się pojawie. Fajnie będzie po raz pierwszy zobaczyć logo burgmanii.
pinio Opublikowano 14 Marca 2012 Opublikowano 14 Marca 2012 a czy ktoś będzie jechał w niedziele rano z wrocławia to ja sie chętnie przyłacze. Byłem dwa lata temu i było fajnie, choć z przygodami .
slawekLubin91 Opublikowano 14 Marca 2012 Opublikowano 14 Marca 2012 Planuje też się wybrać spotkać się z wami pozdro...
Rekomendowane odpowiedzi