Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rozpoczęcie sezonu motocyklowego - Częstochowa 2012

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proponuję zamknąć temat - powstał już nowy dotyczący tego samego Zlotu Gwiaździstego w związku ze zmianą miejsca spotkania.

Częstochowę w tym roku zastąpi Gietrzwałd (między Ostródą a Olsztynem).

Opublikowano

To czy zastapi, to sie dopiero okaze.

• Sympatycy
Opublikowano

Zamykam

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Temat otworzylem, jest juz po terminie, a doszly mnie sluchy, ze cala sprawa mszy na JG zalatwiona zostala w dosc niekonwecjonalny sposob?

Opublikowano

Ten niekonwencjonalny sposób to powiadomienie ludzi, którzy przybyli z całej Polski, wydali sporo pieniędzy na paliwo, że msza polowa się nie odbędzie i zapraszają wszystkich do bazyliki.

Ostatecznie wyszedł ksiądz, poświęcił maszynki symbolicznie i mszy nie było.

Opublikowano

W takim razie cieszę się, że padało...bo gdyby nie deszcz to i ja bym się zameldował na JG.

Zamiast "przyciągać" ludzi do kościoła - odpychają.... :)

• Administrator
Opublikowano

Garść informacji: Gazeta

Opublikowano
przybyli z całej Polski, wydali sporo pieniędzy na paliwo

Naprawde??

Przeciez wyraznie zostalo powiedziane, trabiono o tym wszedzie, ze pielgrzymka w tym roku odbywa sie do Gietrzwaldu:

http://www.jasnagora.com/wydarzenie.php?ID=7133

Nie wiem zatem, czy to bardziej glupota, czy naiwnosc...

Opublikowano

Zgadza się. Tak się umówiły kluby organizujące i ne miały nic przeciwko, ale w mediach o tym już nic nie powiedziano, a relacji z Gietrzwałdu już nigdzie poza Trwam. A i ją chcą skasować, wtedy wmówią nam wszystko co chcą.

Opublikowano

Cytat z http://www.jasnagora.com/wydarzenie.php?ID=7133 :

[...]jest zakaz handlu i promocji politycznej.

Tylko Jasnogórska Pani i motocykliści. To stwarzało niezwykłą atmosferę i nadawało szczególne znaczenie temu spotkaniu. Pomijany milczeniem przez media, Jasnogórski Zlot Gwiazdzisty, stał się największym zlotem motocyklowym w Europie. Wiedzieli o tym kolejni prezydenci Częstochowy, wiedział i Pan prezydent Krzysztof Matyjaszczyk.

I oto dowiaduję się kilka dni temu, że w III Alei NMP, w bezpośrednim sąsiedztwie Jasnej Góry, w miejscu z którego korzystają motocykliści którzy nie mieszczą się na Jasnogórskich Błoniach, pod patronatem Pana Prezydenta Częstochowy, przygotowywany jest bazar. Będzie handel, trzy zespoły rockowe, tanie dyskoteki, puby.

[...]

Szkoda, że organizatorzy nie są konsekwentni w swoich oświadczeniach. Skoro nie widzieli w 2011 roku przeciwwskazań do propagandy pisowskiej i antyrządowej w kazaniu, to w tym roku nie powinni widzieć przeciwwskazań w handlu, który zawsze był, może nie stricte motocyklowy, bo były to dewocjonalia i cała rzesza wyłudzaczy "na puszkę i kokardkę"

Opublikowano

Ja dodam od siebie byłem widziałem,żenado i skandal jak nas motocyklistów paulini potraktowali i to nie była tylko moja opinia tam na miejscu.

Opublikowano

Robie urodziny. Zapraszam gosci np. do siebie na chate.

Miesiac, czy dwa przed impreza - daje im znac mowiac - sluchajcie - wynajalem jednak restauracje.

Kilku gapiow przyjezdza jednak na chate. I dziwia sie...

Ale nic, ktos wychodzi do nich - i czestuje jednak plynem, skoro jednak sie pomylili i przyjechali.

Ale i tak jest zenua.

Ludzie, czy Wy skonczyliscie 18 lat?

• Sympatycy
Opublikowano

@Jerry_R !OKK , powinieneś napisać, że wynająłeś restaurację, bo Twoją chatę spalili źli ludzie.

Później w G(ó)W(nie) napisaliby, że to była Twoja wina...

Żenua...

Jakieś takie krokodyle łzy zauważam... jacy "Paulini Was potraktowali" ?

Organizator zlotu w Częstochowie nie dogadał czegoś z Klasztorem ? Może trzeba

było Nergala poprosić o mediacje...

pzdr

Opublikowano

fajne porównania ale się uśmiałem ha ha, ale co ma Nergal do tego to nie rozumiem ja pojechałem do sanktuarium a nie na urodziny do jeerego. A zostałem potraktowany jak niechciany gość,ot szacunek dla wiernych.

• Sympatycy
Opublikowano

@romarjo, Czytasz czasem co piszesz ?

Kto Cie potraktowal jak niechcianego ?

Ktos Ci zabronil wejsc do kosciola na msze ?

A zwłaszcza:

Czytales moze gdzie w tym roku odbywa sie "zlot gwiazdzisty" ?

Wiesz na jaka impreze pojechales do Czestochowy ?

Wiesz czy organizatorzy w programie tej imprezy umiescili msze polowa ?

Odpowiedz sobie na kilka z tych pytan i nie biadol, ze ksiadz nie przywital Cie chlebem i sola.

Jak w tym roku bedziesz chicial jechac na Burgmanie to pojedziesz do Rynii ???

A potem bedziesz opowiadal ze poczules sie niechciany bo nie bylo tam MariuszaBurgiego ? ;)

A, myslalem, ze organizatorzy tegorocznego zlotu w Czestochowie to takie kozaki, ze zagra acid drinkers,

Jak nie zagrali, to faktycznie odniesienie do nergala w moim poprzednim poscie nie ma sensu...

pzdr

[EDIT]:

Dobra, pass... !sciana

Opublikowano

Szorstki w ogóle nie rozumie ciebie.Przecież do sanktuarium na jasnej górze przyjechali naćpani i narąbani ludzie posłuchać blusa,tylko ludzie wierzący aby poświęcić swoje motory.Jeśli parę tysięcy motocyklistów nie liczy się to sorry.

.

Opublikowano
ja pojechałem do sanktuarium [...] A zostałem potraktowany jak niechciany gość,ot szacunek dla wiernych.

Romarjo, ale klasztor, Paulini - nic nie organizowali w tym terminie w Czestochowie.

Paulini ponoc wyszli, poswiecili, zaposili na msze do srodka. To dobrze o nich swiadczy.

Teoretycznie nie musieli, mogli byc zajeci maturzystami i innymi uzgodnionymi grupami.

Opublikowano

I druga garść: znajdziesz ją TUTAJ

eMKa, przepraszam, ale cytujesz artykuł, który zaczyna się od wielkiego nagłówka:

"Byłem wczoraj w Gietrzwałdzie - kawałku wolnej Polski... "W miejscu objawień stawiła się licznie patriotyczna brać motocyklowa"

Co do jasnej ch...ry, bo już nie mogę naprawdę wytrzymać. To na co dzień żyjemy w Generalnej Guberni? Co to za język? Kogo ma wystraszyć? Zogniskować ludzi wokół Fuehrera? Tego z Torunia, czy tego z Żoliborza?

Ja rozumiem, że nie odpowiada Ci "odchylenie liberalne" GW, czy większości tego, co sympatycy PiS zwą pogardliwie "mainstream'em" ale... przecież popularyzując i rozsyłając taki artykuł tylko polaryzujesz nas na wyraźnie oddzielone dwie grupy. Dlaczego? Jaki cel?

Dopisek "patriotyczna" rozumiem miał podkreślić, że jest to "krew z krwi", sami Polacy z Polski, a nie lewackie grupy motocyklowe, które pojawiły się w Częstochowie?

Czy podkreślić przynależność członków do grupy sympatyków PiS, bo to partia ludzi, którzy jako jedyni w Polsce kochają ten kraj??

Uważam, że p.Węgrzyn miał prawo przenieść swoją imprezę z Częstochowy do Gietrzwałdu, natomiast oceniam to mniej więcej tak, jak oceniałbym, gdyby Burgi z kilkoma Adminami zamknęli sobie Burgmania.net, informując, ze są właścicielami domeny i autorami całej koncepcji Klubu Burgmania i nie muszą się nikomu tłumaczyć. Niby to wszystko OK, ale niesmak z potraktowania "członków" pozostaje, prawda?

I to o takie traktowanie mają żal niektórzy motocykliści, i to właśnie takie zachowanie opisują "odchylone" gazety.

A jak czytam niektóre wpisy (tu ukłon do Szorstkiego, pozdrawiam, udało mi się ani razu nie odpisać :)), to mi ręce opadają.

Opublikowano

No cóż, Wybiórcza jak Trybuna Ludu od razu wskazuje winnych i robi ludziom wodę z mózgu mieszając półprawdy i całe kłamstwa, jakoś mnie to nie dziwi, żal tylko ludzi którzy w to wszystko bezkrytycznie wierzą.

Opublikowano

Gazeta Wyborcza świetnie nadaje się w klozecie jak zabraknie toaletowego, taki to z niej jedyny pożytek. Mój przedmówca ma rację, że w tym brukowcu - Wyborczej są tylko półprawdy, kłamstwa i bzdury. To wróżka powie nam więcej prawdy niż znajdziecie w tej gazecie :) . A odnośnie Rozpoczęcia sezonu motocyklowego - to nawet na stronie jasnej góry było napisane, że w tym roku zlot jest przeniesiony z Częstochowy do Gietrzwałdu. A także pan Węgrzyn w swoim oświadczeniu to samo napisał i dodał, że ojcowie z Jasnej Góry jadą z nim do Gietrzwałdu. Więc nie rozumiem oburzonych motocyklistów, czyżby tego nie przeczytali a może jakiś lewak puścił plotę, że na Jasnej Górze będzie ponownie to Rozpoczęcie aby w całej sprawie zamieszać. Ja też miałem pojechać do Częstochowy, poszukałem i zamówiłem tam nawet nocleg ALE jak się dowiedziałem, że tego Rozpoczęcia tam nie będzie to przedzwoniłem i zrezygnowałem z wynajmu pokoju. Pojechałem więc do Gietrzwałdu. Spotkałem tam kilku braci-burgmanowców -- pozdrawiam Was.

Opublikowano

Tuby... tuby "propagandy" :):):lol::lol::lol:

• Sympatycy
Opublikowano

@klaud, slodkie jest zwlaszcza Twoje cyt.: "odchylenie liberalne gw" w zestawieniu z "fuhrerem z torunia albo zoliborza". Ty jak zwykle nie dzielisz. Ty sprawiedliwie obdzielasz. :)))) Jak Niesiolowski :lol:)) Za malo tylko, jak u mistrza, okreslen typu "nikczemnie" i "podle"...

A w artykule który podesłał eMKa nie znalazłem nic obraźliwego. No chyba, że ktoś ma uczulenie

na słowo patriotyzm... A widzę, że to boli :)

Wiem jedno, nawet gdyby Paulini zrobili msze polowa, nic by to nie zmienilo. Znalazly by sie tylko inne "argumenty" i inni "zniesmaczeni".

pzdr

• Klubowicze
Opublikowano

A miało być bez polityki i podziałów. !sciana !TAZ !yeah Wstyd panowie!

Jakby Paulini zrobili tą mszę polową to też by im się nic nie stało, ale byłyby dwie msze jasnogórskie. I może nikt by nic nie zarzucał, chyba, że plagiat.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...