eMKa Opublikowano 16 Marca 2012 Opublikowano 16 Marca 2012 Proponuję zamknąć temat - powstał już nowy dotyczący tego samego Zlotu Gwiaździstego w związku ze zmianą miejsca spotkania. Częstochowę w tym roku zastąpi Gietrzwałd (między Ostródą a Olsztynem).
dr.big Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Temat otworzylem, jest juz po terminie, a doszly mnie sluchy, ze cala sprawa mszy na JG zalatwiona zostala w dosc niekonwecjonalny sposob?
dzialkowiec Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Ten niekonwencjonalny sposób to powiadomienie ludzi, którzy przybyli z całej Polski, wydali sporo pieniędzy na paliwo, że msza polowa się nie odbędzie i zapraszają wszystkich do bazyliki. Ostatecznie wyszedł ksiądz, poświęcił maszynki symbolicznie i mszy nie było.
Krzyciu Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 W takim razie cieszę się, że padało...bo gdyby nie deszcz to i ja bym się zameldował na JG. Zamiast "przyciągać" ludzi do kościoła - odpychają....
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Administrator Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Garść informacji: Gazeta
Jerry_R Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 przybyli z całej Polski, wydali sporo pieniędzy na paliwo Naprawde?? Przeciez wyraznie zostalo powiedziane, trabiono o tym wszedzie, ze pielgrzymka w tym roku odbywa sie do Gietrzwaldu: http://www.jasnagora.com/wydarzenie.php?ID=7133 Nie wiem zatem, czy to bardziej glupota, czy naiwnosc...
mrymek Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgadza się. Tak się umówiły kluby organizujące i ne miały nic przeciwko, ale w mediach o tym już nic nie powiedziano, a relacji z Gietrzwałdu już nigdzie poza Trwam. A i ją chcą skasować, wtedy wmówią nam wszystko co chcą.
daszek Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Cytat z http://www.jasnagora.com/wydarzenie.php?ID=7133 : [...]jest zakaz handlu i promocji politycznej.Tylko Jasnogórska Pani i motocykliści. To stwarzało niezwykłą atmosferę i nadawało szczególne znaczenie temu spotkaniu. Pomijany milczeniem przez media, Jasnogórski Zlot Gwiazdzisty, stał się największym zlotem motocyklowym w Europie. Wiedzieli o tym kolejni prezydenci Częstochowy, wiedział i Pan prezydent Krzysztof Matyjaszczyk. I oto dowiaduję się kilka dni temu, że w III Alei NMP, w bezpośrednim sąsiedztwie Jasnej Góry, w miejscu z którego korzystają motocykliści którzy nie mieszczą się na Jasnogórskich Błoniach, pod patronatem Pana Prezydenta Częstochowy, przygotowywany jest bazar. Będzie handel, trzy zespoły rockowe, tanie dyskoteki, puby. [...] Szkoda, że organizatorzy nie są konsekwentni w swoich oświadczeniach. Skoro nie widzieli w 2011 roku przeciwwskazań do propagandy pisowskiej i antyrządowej w kazaniu, to w tym roku nie powinni widzieć przeciwwskazań w handlu, który zawsze był, może nie stricte motocyklowy, bo były to dewocjonalia i cała rzesza wyłudzaczy "na puszkę i kokardkę"
romarjo Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Ja dodam od siebie byłem widziałem,żenado i skandal jak nas motocyklistów paulini potraktowali i to nie była tylko moja opinia tam na miejscu.
Jerry_R Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Robie urodziny. Zapraszam gosci np. do siebie na chate. Miesiac, czy dwa przed impreza - daje im znac mowiac - sluchajcie - wynajalem jednak restauracje. Kilku gapiow przyjezdza jednak na chate. I dziwia sie... Ale nic, ktos wychodzi do nich - i czestuje jednak plynem, skoro jednak sie pomylili i przyjechali. Ale i tak jest zenua. Ludzie, czy Wy skonczyliscie 18 lat?
Sympatycy szorstki Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Sympatycy Opublikowano 16 Kwietnia 2012 @Jerry_R !OKK , powinieneś napisać, że wynająłeś restaurację, bo Twoją chatę spalili źli ludzie. Później w G(ó)W(nie) napisaliby, że to była Twoja wina... Żenua... Jakieś takie krokodyle łzy zauważam... jacy "Paulini Was potraktowali" ? Organizator zlotu w Częstochowie nie dogadał czegoś z Klasztorem ? Może trzeba było Nergala poprosić o mediacje... pzdr
romarjo Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 fajne porównania ale się uśmiałem ha ha, ale co ma Nergal do tego to nie rozumiem ja pojechałem do sanktuarium a nie na urodziny do jeerego. A zostałem potraktowany jak niechciany gość,ot szacunek dla wiernych.
Sympatycy szorstki Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Sympatycy Opublikowano 16 Kwietnia 2012 @romarjo, Czytasz czasem co piszesz ? Kto Cie potraktowal jak niechcianego ? Ktos Ci zabronil wejsc do kosciola na msze ? A zwłaszcza: Czytales moze gdzie w tym roku odbywa sie "zlot gwiazdzisty" ? Wiesz na jaka impreze pojechales do Czestochowy ? Wiesz czy organizatorzy w programie tej imprezy umiescili msze polowa ? Odpowiedz sobie na kilka z tych pytan i nie biadol, ze ksiadz nie przywital Cie chlebem i sola. Jak w tym roku bedziesz chicial jechac na Burgmanie to pojedziesz do Rynii ??? A potem bedziesz opowiadal ze poczules sie niechciany bo nie bylo tam MariuszaBurgiego ? A, myslalem, ze organizatorzy tegorocznego zlotu w Czestochowie to takie kozaki, ze zagra acid drinkers, Jak nie zagrali, to faktycznie odniesienie do nergala w moim poprzednim poscie nie ma sensu... pzdr [EDIT]: Dobra, pass... !sciana
romarjo Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Szorstki w ogóle nie rozumie ciebie.Przecież do sanktuarium na jasnej górze przyjechali naćpani i narąbani ludzie posłuchać blusa,tylko ludzie wierzący aby poświęcić swoje motory.Jeśli parę tysięcy motocyklistów nie liczy się to sorry. .
Jerry_R Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 ja pojechałem do sanktuarium [...] A zostałem potraktowany jak niechciany gość,ot szacunek dla wiernych. Romarjo, ale klasztor, Paulini - nic nie organizowali w tym terminie w Czestochowie. Paulini ponoc wyszli, poswiecili, zaposili na msze do srodka. To dobrze o nich swiadczy. Teoretycznie nie musieli, mogli byc zajeci maturzystami i innymi uzgodnionymi grupami.
eMKa Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Garść informacji: Gazeta I druga garść: znajdziesz ją TUTAJ
Klaud Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 I druga garść: znajdziesz ją TUTAJ eMKa, przepraszam, ale cytujesz artykuł, który zaczyna się od wielkiego nagłówka: "Byłem wczoraj w Gietrzwałdzie - kawałku wolnej Polski... "W miejscu objawień stawiła się licznie patriotyczna brać motocyklowa" Co do jasnej ch...ry, bo już nie mogę naprawdę wytrzymać. To na co dzień żyjemy w Generalnej Guberni? Co to za język? Kogo ma wystraszyć? Zogniskować ludzi wokół Fuehrera? Tego z Torunia, czy tego z Żoliborza? Ja rozumiem, że nie odpowiada Ci "odchylenie liberalne" GW, czy większości tego, co sympatycy PiS zwą pogardliwie "mainstream'em" ale... przecież popularyzując i rozsyłając taki artykuł tylko polaryzujesz nas na wyraźnie oddzielone dwie grupy. Dlaczego? Jaki cel? Dopisek "patriotyczna" rozumiem miał podkreślić, że jest to "krew z krwi", sami Polacy z Polski, a nie lewackie grupy motocyklowe, które pojawiły się w Częstochowie? Czy podkreślić przynależność członków do grupy sympatyków PiS, bo to partia ludzi, którzy jako jedyni w Polsce kochają ten kraj?? Uważam, że p.Węgrzyn miał prawo przenieść swoją imprezę z Częstochowy do Gietrzwałdu, natomiast oceniam to mniej więcej tak, jak oceniałbym, gdyby Burgi z kilkoma Adminami zamknęli sobie Burgmania.net, informując, ze są właścicielami domeny i autorami całej koncepcji Klubu Burgmania i nie muszą się nikomu tłumaczyć. Niby to wszystko OK, ale niesmak z potraktowania "członków" pozostaje, prawda? I to o takie traktowanie mają żal niektórzy motocykliści, i to właśnie takie zachowanie opisują "odchylone" gazety. A jak czytam niektóre wpisy (tu ukłon do Szorstkiego, pozdrawiam, udało mi się ani razu nie odpisać ), to mi ręce opadają.
kropi Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 No cóż, Wybiórcza jak Trybuna Ludu od razu wskazuje winnych i robi ludziom wodę z mózgu mieszając półprawdy i całe kłamstwa, jakoś mnie to nie dziwi, żal tylko ludzi którzy w to wszystko bezkrytycznie wierzą.
wojtazzz75 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Gazeta Wyborcza świetnie nadaje się w klozecie jak zabraknie toaletowego, taki to z niej jedyny pożytek. Mój przedmówca ma rację, że w tym brukowcu - Wyborczej są tylko półprawdy, kłamstwa i bzdury. To wróżka powie nam więcej prawdy niż znajdziecie w tej gazecie . A odnośnie Rozpoczęcia sezonu motocyklowego - to nawet na stronie jasnej góry było napisane, że w tym roku zlot jest przeniesiony z Częstochowy do Gietrzwałdu. A także pan Węgrzyn w swoim oświadczeniu to samo napisał i dodał, że ojcowie z Jasnej Góry jadą z nim do Gietrzwałdu. Więc nie rozumiem oburzonych motocyklistów, czyżby tego nie przeczytali a może jakiś lewak puścił plotę, że na Jasnej Górze będzie ponownie to Rozpoczęcie aby w całej sprawie zamieszać. Ja też miałem pojechać do Częstochowy, poszukałem i zamówiłem tam nawet nocleg ALE jak się dowiedziałem, że tego Rozpoczęcia tam nie będzie to przedzwoniłem i zrezygnowałem z wynajmu pokoju. Pojechałem więc do Gietrzwałdu. Spotkałem tam kilku braci-burgmanowców -- pozdrawiam Was.
Sympatycy szorstki Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Sympatycy Opublikowano 17 Kwietnia 2012 @klaud, slodkie jest zwlaszcza Twoje cyt.: "odchylenie liberalne gw" w zestawieniu z "fuhrerem z torunia albo zoliborza". Ty jak zwykle nie dzielisz. Ty sprawiedliwie obdzielasz. ))) Jak Niesiolowski )) Za malo tylko, jak u mistrza, okreslen typu "nikczemnie" i "podle"... A w artykule który podesłał eMKa nie znalazłem nic obraźliwego. No chyba, że ktoś ma uczulenie na słowo patriotyzm... A widzę, że to boli Wiem jedno, nawet gdyby Paulini zrobili msze polowa, nic by to nie zmienilo. Znalazly by sie tylko inne "argumenty" i inni "zniesmaczeni". pzdr
Klubowicze Wrzonio Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Klubowicze Opublikowano 17 Kwietnia 2012 A miało być bez polityki i podziałów. !sciana !TAZ !yeah Wstyd panowie! Jakby Paulini zrobili tą mszę polową to też by im się nic nie stało, ale byłyby dwie msze jasnogórskie. I może nikt by nic nie zarzucał, chyba, że plagiat.
Rekomendowane odpowiedzi