ortos Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Witam! O gustach się nie dyskutuje... Dla większo?ci BMW C1 jest pojazdem ładnym inaczej... Ten pojazd na zdjęciu to nie Honda Helix z dachem tylko pierwszy prototyp BMW c1 z 1992 roku pozdr... ortos vel mr.c1
pablos Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Też ma swoisty urok , w kazdym dziwadztwie i brzydactwie jest odrobina urody a przedewszystkim jest to co? ...inne od ogółu. Mnie osobi?cie się podoba tylko te koła ciut jakby nie pasowały do cało?ci.
Administrator 𝕄𝕒𝕣𝕚𝕦𝕤𝕫𝔹𝕦𝕣𝕘𝕚 Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Administrator Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Helixa to nie przypomina ale nie jest tak naprawdę pierwszym projektem BMW co do pojazdu z dachem... W/g angielskiej strony klubowej BEST FEET FORWARD MOTOR CYCLE CLUB pierwszy projekt BMW siega lat 80- tych. Oto pojazd z ich galerii, który nosi nazwę The First BMW C1. This was a prototype or design study produced by BMW in the 80s. I've seen quite a few photos from different angles so it was physically built, but I'm not sure if it was full size. The idea was that the engine and rear wheel pod would stay upright and the body and front wheel would tilt. The engine appears to be some sort of boxer twin but with rather different engine cases to their motorcycles. Shame they never built it. My?lę, że rozmowa w takich przypadkach na temat urody nie ma żadnego sensu. Jest to projekt (jak dla mnie ciekawy) a jego dziwaczno?ć sięga zenitu No dobra... je?li o dziwaczno?ci rozmawiamy to co powiecie na to? Pojazd znalazłem na stronie zajmuj?cej się sztuk? nowoczesn?... Ten projekt nazywa się BMW C1 - Mobylette Gran Turismo. Powstał w latach 2001- 2002 a jego wła?cicielem jest niejaki Guillermo Paneque. Projekt jest reprezentantem kategorii Sculptures (trudne słowo ) w stylu Contemporary. Dziwadło to znajduje się aktualnie w galerii sztuki w Madrycie, której wła?cicielk? jest Javier López Jakie? pytanie? Dla odmiany szwajcarscy styli?ci stworzyli taki projekt> Pojazd jest zasilany elektrycznie... Też sympatyczny Wracaj?c do Helixa z dachem to wspomniana na pocz?tku witryna Klubowa BFF www.voidstar.com pojazuje już tym razem prawdziwego Helixa z dachem... Wytwór niesamowity ale jakże interesuj?cy ... Nazywa się "fullhelix" Jest jeszcze jedna ciekawostka, która była pokazywana w 2002 roku na japońskich targach przez firmę Boss... C1-ko, trajko, quad
pidzam Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Model drewniany bomba! w kazdej chwili byle stolarz czesci dorobi(tylko na korniki trzeba uwazac). Mariusz na ostatnim zdjeciu przez chwile myslalem ,ze to Ty-gosc co tam zaglada z tym zaglowkiem zamiast glowy, tylko twarz taka bez wyrazu.
ortos Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Jak już jeste?my przy DACHROLLERACH /skutach z dachem/, to proponuję obejrzeć parę stron z tymi wynalazkami: DACHROLLERY pozdr... ortos vel mr. c1 ps. Dach roller Burgman też jest:
Klubowicze MAXIMUS Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Klubowicze Opublikowano 6 Kwietnia 2006 widzę że w tym projekcie swoje palce(a raczej ręce po łokcie )maczał Dżepetto
Szaary Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Chłopaki i panie zakręceni w temacie C1 i pragn?cy posiadać ten nietypowy pojazd. Znalazłem bardzo nietypow? wersję C1 - wręcz proekologiczn? My?lę że kto? z was się skusi i zalicytuje to cudo C1 ekologiczne Pozdrawiam
ortos Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Chłopaki i panie zakręceni w temacie C1 i pragn?cy posiadać ten nietypowy pojazd.Znalazłem bardzo nietypow? wersję C1 - wręcz proekologiczn? My?lę że kto? z was się skusi i zalicytuje to cudo C1 ekologiczne Pozdrawiam Chetnie bym kupił dla Synka, ale te kolor.... pozdr... ortos vel mr. c1
Administrator 𝕄𝕒𝕣𝕚𝕦𝕤𝕫𝔹𝕦𝕣𝕘𝕚 Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Administrator Opublikowano 12 Kwietnia 2006 No dobra... a co powiecie na ten projekt o symbolu C8? Jakby wszedł w podobnej formie do sprzedaży to znam przynajmniej dwóch zapaleńców w PL, którzy odrazu wpłacaj? zaliczkę w BMW
Sympatycy szorstki Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Sympatycy Opublikowano 12 Kwietnia 2006 No prezentuje się okazale z tym boxerkiem Mam tylko nieodparte wrażenie, że jakby z takim silnikiem, z plecaczkiem i proporcjami mocniej odkręcić, "jajko wielkanocne" potoczy się do tyłu No i plecaczek ma chyba troszke niewygodnie wsiadać do takiego tramwaju pzdr
ortos Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2006 super jajko pozdr... ortos vel mr. c1 /może wkrótce C8/ ps. ale oprócz C1 moim idolem jest Honda Elysium: z zawarto?ci?
Szaary Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Ortos ja my?lę że tak? zawarkto?ci? większo?ć z nas by nie pogardziła No skuterem także Pozdrawiam
PrezesBednarz Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Chłopaki i panie zakręceni w temacie C1 i pragn?cy posiadać ten nietypowy pojazd.Znalazłem bardzo nietypow? wersję C1 - wręcz proekologiczn? My?lę że kto? z was się skusi i zalicytuje to cudo !scooter C1 ekologiczne Pozdrawiam Szary ta C1 eko to "prawie jak oryginał " Nawet audio ma Hmm w tamtym sezonie będ?c na Słomczynie i jak zwykle ogl?daj?c skutery natkn?łem się wła?nie na adivę. Nie przyjżałem się jej dokładnie, ale cena mnie przeraziła 10ty?. za 2001 rok (125ccm) Porysowana, po szlifie i bez wycieraczki. Tylko tyle zauważyłem ,zreszt? szukałem innego skutera i nie miałem czasu na "poważniejsze ogl?dziny" ,choć teraz żałuję . Ps. Zawarto?ć jak i sama Elysium interesuj?ca oj tak POZDRAWIAM
Klubowicze MAXIMUS Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Klubowicze Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Nowy koncept BMW Clever
pablos Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Toż to bardziej katamaran ... nawet kierownicę ma okr?gł? !w00t . Co? już podobnego produkuj? bodajże Holendrzy.
Administrator 𝕄𝕒𝕣𝕚𝕦𝕤𝕫𝔹𝕦𝕣𝕘𝕚 Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Administrator Opublikowano 25 Kwietnia 2006 No tak... ale z konstrukcja skutera to już niewiele ma wspólnego. To taki Carver w innym wydaniu.
Sympatycy Kubo Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Sympatycy Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Heja... Na pocz?tku chciałem zaznaczyć, iż nie chciałem tworzyć nowego w?tku, więc podpinam się pod ten, jako, że sprawa dotyczy C1'nki... Otóż jest pro?ba do C1'dynkowych zapaleńców, przeszukuj?cych często internet... Poszukiwane sa liczniki do C1(125, choć chyba od 200 niczym sie nie różni?). Dlaczego s? poszukiwane? Otóż w C1 mojego taty od czasu zakupu jest porysowana(przez jakiego? leszcza w niemczech) szyba w licznikach(w obu) i estetycznie się to prezentuje ?rednio... Jako, że liczniki w C1 to jedna cało?ć, niema możliwo?ci zakupu samych szybek... St?d tata wyst?pił do Mnie z pro?b? o wyszukanie takich liczników a jak się znajd?, to przekazanie Mu info o cenie i wtedy podejmie 100% decyzje... Po prostu chodzi tu tylko i wyłacznie o ESTETYKE... Jako, że wiem iż chociażby Mariusz, Szymon i Artur do?c ostro się obracaj? w temacie C1, pomy?lałem, że przy okazji byłoby miło, jakby?cie lukali czy niema nigdzie w ?wiecie(pewno tylko niemcy wchodz? w grę) takich na sprzedaż... Za każde info byłbym wdzięczny... Pozdrówki, Kuba
Lucjan73 Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Jezeli dobrze pamiętam to "motocykl z dachem "produkuj? w Szwajcarii, nazywa się to Eco Mobil http://www.monotracer.ch/index.htm http://www.peraves.ch/ Pisał o tym obszernie |wiat Motocykli. Silniki do tego "wynalazku" pochodz? z BMW serii K - rzędówki. Z tego co pamiętam jest to bardzo droga "zabawka" !OKK http://www.peraves.ch/preis.htm
wentyl Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Ah.. to juz zupełnie inna bajka. Przypomina rowery poziome..!OKK A tak przy okazji chyba potrzebne jest na to specjalne prawo jazdy... Pozdrawiam.
Klubowicze MAXIMUS Opublikowano 8 Maja 2006 Klubowicze Opublikowano 8 Maja 2006 Prawie jak C1 !happybth "Prawie" robi wielk? różnicę !happybth !OKK !tut
dr.big Opublikowano 9 Maja 2006 Opublikowano 9 Maja 2006 Bez przesady, nie ma co porownywac teraz wszystkich wozkow dla emerytow i rencistow z prawdziwym skuterem !OKK .
Rekomendowane odpowiedzi