Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Kurtka softshell

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy, zaproponujcie coś fajnego i nietuzinkowego. Z miłą chęcią popatrzę na wasze projekty. thumbup1.gif

Grzesiu, najłatwiej się mądrować i niczego nie wnosić :lol:

Dlatego ja godzę się na wszystko co wymyślicie, !YES a pomysłów u mnie "niet" :blink:

Opublikowano

Ja od razu rozpoznalem Syrenke !winkiss

Rowniez jestem zainteresowany kurtka.

Opublikowano

Dziewczęta i chłopaki, a ktoś z Was jeździł w softshellowej kurtce na 200? Mam taką i na moto bym nie polecał. Nie ma izolacji termicznej, a jest naprawdę wiatro i wodoszczelna i to wygląda tak: zatrzymujemy sie w słoneczku i pot nas oblewa, ruszamy i tak się szybko schładza, że ja przynajmniej dostawałem dreszczy - komfort używania praktycznie żaden. Oczywiście na nóżkach jak najbardziej, ale nigdzie tam, gdzie mozna się spocić.

Oczywiście jest to moja subiektywna opinia

Opublikowano

Na scooter.gif jeździmy tylko w odzieży motocyklowej,

kurtka zaproponowana przez Worlana będzie do lansowania się po mieście punk.gif

• Sympatycy
Opublikowano

To ja proponuje taką ,,Syrenke'' :lol:

BURGMANIA.jpg

Opublikowano

Zawsze pod proponowanym logiem można dodać napis "TO JEST SYRENKA" i wszystko będzie jasne i zrozumiałe :lol:

• Sympatycy
Opublikowano

Widzisz Grzesiek i po co Ci to było :lol::lol: .

Ale na serio. Konkretnego pomysłu na logo nie mam, ale syrenka, choć może faktycznie bardziej czytelna, wydaje się spełniać warunek prostego kojarzenia z Warszawą. Nie wiem jednak czy dałoby się uniknąć napisu typu "Klub Maxiskuterowy Burgmania Grupa Warszawa" czy coś w tym stylu.

I jeszcze jedno, może lepiej żeby logo było jednokolorowe, żeby w przyszłości uniknąć komplikacji przy wykorzystywaniu go do innych gadżetów.

• Sympatycy
Opublikowano

Widzisz Grzesiek i po co Ci to było :lol::lol: .

Tak to już jest i liczyłem się z tym :lol:. Zaczynam się zastanawiać, czy to był dobry pomysł z tymi kurtkami (o grafice nie wspomnę). wallbash.gif

• Sympatycy
Opublikowano

Tak to już jest i liczyłem się z tym whist. Zaczynam się zastanawiać, czy to był dobry pomysł z tymi kurtkami (o grafice nie wspomnę). wallbash.gif

Coraz częśiej wydaje mi się, że tzw. demokracja jest przereklamowana :lol::lol: , głowa do góry, damy jakoś radę !YES .

Pomyśl, że za pasem zima a z doświadczenia wiadomo, że jak "skuterzyści" nie mogą jeździć i się nudzą to dopiero zaczyna być ciekawie na forum :lol: .

• Administrator
Opublikowano

Ja godze się na każde logo, które uznasz za stosowne i zamawiam W CIEMNO :lol: 1 sztukę w rozmiarze XL !OK

Tak to już jest i liczyłem się z tym whist. Zaczynam się zastanawiać, czy to był dobry pomysł z tymi kurtkami (o grafice nie wspomnę).

Grzesiu, a czego się spodziewałeś? :lol:

Mnie przebieg i dyskusja w tym temacie wcale nie dziwi :lol: .

Ps. Smutne, że coraz częściej dochodzimy do takich wniosków.

• Klubowicze
Opublikowano

Nadal uważam, że projekt z syrenką jest świetny !OKK , wersja jednokolorowa bardziej mi się podoba. Może dla tych mniej wrażliwych na odbiór wariacji artystycznych ;) spróbować w bardziej tradycyjny sposób wystylizować sam ogon syrenki

• Klubowicze
Opublikowano

A mnie się podoba!Jestem trzeżwy i widzę tam syrenkę;)

Opublikowano

no dobra, posiedziałem, podumałem...

i może taki mix Wam przypadnie do gustu.

Mianowicie postanowiłem przerobić lekko Logo promujące Warszawę przy różnych okazjach (NADUŚ) dzięki czemu jest rozpoznawalne (a zwłaszcza nieszczęsna Syrenka do której się wszyscy czepiamy ;) ).

Na takie jak widać, mały misz masz...

logo%252520kurtka.jpg

tak więc Ja teraz posłucham chętnie słów krytyki :lol: (spoko Grześ nie będziesz Sam !pomidor ).

no i jeszcze 1, skoro gdzieś na kurtce na pewno będzie napis "www.burgmania.net" to może lepiej skasować z tego loga (łatwiejsze do wykonania i bardziej czytelne jako całość będzie chyba (tak mi się wydaję :) ).

a wygląda to tak :

logo%252520kurtka%252520bez%252520www.jpg

• Sympatycy
Opublikowano

.....dodał cycki, uciął ogon i naruszył prawa autorskie.....;) Ale w koło jest wesoło......

Opublikowano

.....dodał cycki, uciął ogon i naruszył prawa autorskie.....;) Ale w koło jest wesoło......

nic nie naruszył bo jeszcze nie zostało to nigdzie wykorzystane :) (jest to przykład tylko) a poza tym to :

"Znak promocyjny Warszawy i stopkę Urzędu miasta stołecznego Warszawy można wykorzystywać zgodnie z ogólnie obowiązującymi zasadami, a o każdym wykorzystaniu tych znaków należy poinformować Biuro Promocji Miasta Urzędu miasta stołecznego Warszawy wysyłając e-mail pod adres mapelt@um.warszawa.pl lub faks pod nr 022 656 64 50."

i będzie git :lol:

• Sympatycy
Opublikowano

Przepraszam Was, ale nie będę dalej się zajmował zakupem i zleceniem haftu na kurtkach o których mowa w tym temacie. Przerosło mnie to. Jeszcze raz wielkie sorry.

Jeżeli jest ktoś zainteresowany przejęciem tego co zostało do tej pory zrobione to służę pomocą.

Opublikowano

Wersja Marynarza jest czytelniejsza... ale:

1. Wygładziłbym kształty syrenki (gryzą się z obłym logo burgmanii)

2. Wg mnie płetwa syrenki powinna być jednoznaczna a nie ucięta.

3. Napis "grupa warszawska" jest zbędny.

4. Nikt nie pomyli tej syrenki z naklejkami do poloneza !OKK

Opublikowano

Bez obrazy ale nie macie innych pomysłów na podkreślenie "Grupy Warszawskiej" ? Coście się tak uparli Syrenki? Czy pokazać piersi czy zakryć? Jasne, że pokazać ;) Logo Burgmania i napis Wawa z jakimś finezyjnym podkreśleniem myślę, że wystarczy. I tak każdy wie, że jadąc gdzieś dalej na Zlot jedziemy spokojniej bo mamy Orzecha za sobą w SC ;)

Opublikowano

Ja przepraszam, że zapytam, ale te kurtki to będą w końcu czy nie ? Bo ja już nie wiem !w00t

Jak nie będą to ja zorganizuję takie kurtki, ale będzie tylko logo Burgmani i nie regionalne!!!

A poproszę o pomoc Worlana.

Opublikowano

Ja przepraszam, że zapytam, ale te kurtki to będą w końcu czy nie ? Bo ja już nie wiem !w00t

Jak nie będą to ja zorganizuję takie kurtki, ale będzie tylko logo Burgmani i nie regionalne!!!

A poproszę o pomoc Worlana.

A wystarczy przeczytać parę postów wyżej Arkadiuszu...

Przepraszam Was, ale nie będę dalej się zajmował zakupem i zleceniem haftu na kurtkach o których mowa w tym temacie. Przerosło mnie to. Jeszcze raz wielkie sorry.

Jeżeli jest ktoś zainteresowany przejęciem tego co zostało do tej pory zrobione to służę pomocą.

no i wszystko jasne, a kurtki z samym logo to już nie to samo :)

• Sympatycy
Opublikowano

Arku, samo logo na kurtkach to tak jak napisał Marynarz - to nie będzie to :P Chodziło mi o wyróżnienie grupy warszawskiej (mazowieckiej).

Wiem, że popełniłem błąd zakładając ten wątek. Nie uda się bowiem przeprowadzić na forum konstruktywnej dyskusji odnośnie:

1. rodzaju kurtki

2. jakości kurtki

3. koloru kurtki

4. miejsca w którym wykonamy haft

i jeszcze parę innych ......, które ktoś wtrąci po drodze.

Osobnym problemem jest logo, które ma powstać niemalże od początku. Trzeba zrobić projekt, który zaakceptuje niemałe grono osób, a tu każdy ma inną wizję...

Moim zdaniem takie przedsięwzięcie może zakończyć się sukcesem, jeżeli spotka się mała grupa chętnych do współpracy ludzi (3 do 5 osó:) i oni podejmą wszystkie decyzje o których pisałem wyżej, a na forum "wrzucą" gotową informację, zbierając chętnych na zakup. Podoba się -> kupujesz i nie dyskutujesz. Nie podoba się? Trudno...nie ma nic na siłę.

Opublikowano

W zasadzie może napiszę to samo co Worlan ale podepnę się pod taki sam pomysł organizacyjny, który jednak sprawdził się w pewnej grupie B) . Oczywiście rozumiem że nie musi się tutaj sprawdzić ale zawsze warto spróbować...

Było tak:

Ogłosiliśmy wśród potencjalnych chętnych "konkurs" na logo. Mając kilka nadesłanych projektów wybraliśmy poprzez forumową ankietę jeden i stworzyliśmy listę na którą wpisywali się chętni. Żeby koszt końcowy nie powalił nas na kolana określiliśmy ilu minimalnie chętnych musi się zgłosić. Na szczęście zgłosiło się trochę więcej osób więc koszta się zmniejszyły. Poźniej wpłata ludzisków na określone konto, zamówienie, odebranie przesyłki i szczęśliwy finał. Komu się nie podobało to nie zamawiał.

Wiem że nie napisałem nic nowego ale taka ankieta robi swoje...

• Sympatycy
Opublikowano

...Było tak:

Ogłosiliśmy wśród potencjalnych chętnych "konkurs" na logo. Mając kilka nadesłanych projektów wybraliśmy poprzez forumową ankietę ........

Bardzo fajny pomysł i nawet kiedyś przy okazji produkcji koszulek na zlot w Marl prosiłem o zamieszczanie swoich projektów. Tu ten watek Wpisów było sporo, ale propozycji z grafiką -zero-. B) Ale warto próbować...thumbup1.gif

Opublikowano

no to jakby co, gdyby pomysł wszedł w życie to wyrażam zgodę na umieszczenie mojej propozycji w odpowiednim wątku i ewentualnie służę pomocą B)

Opublikowano

Arku, samo logo na kurtkach to tak jak napisał Marynarz - to nie będzie to B) Chodziło mi o wyróżnienie grupy warszawskiej (mazowieckiej).

To znaczy Grzegorz na spokojnie, nic na razie nie będę organizował, (tak mnie poniosło), ale czytam ten temat i powiem szczerz że już od tych "syrenek" to już mi się wszystko pokiełbasiło.

Nie ukrywam, że noszę się z zamiarem zakupu takiej kurteczki już od dawna. !YES

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...