Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dzisiaj przeczytałem na stronie głównej, że Mariuszowi udało się załatwić naszywki klubowe, a ponieważ nie posiadam burgmana :D (jeszcze :D ) to narodziło się w mej głowie pytanie.

Drodzy klubowicze (lub szefostwo :D ) nie mam pojęcia kogo pytać. Czy jest szansa żeby użytkownik makaroniarstwa (hex) mógł zakupić i przyszyć sobie wasz? (nasz??? :D )naszywkę klubow?. Bo pomimo braku Burgmana czuję się już zwi?zany z t? stron? i ludĽmi jacy tu przebywaj?.

Pozdrawiam

P.S. Proszę o szybkie i pozytywne rozpatrzenie mojego podania :D hihi

• Administrator
Opublikowano

Dajcie spokój panowie....pewnie że każdy może nosić naszywkę niezależnie od tego czym jeĽdzi...nie pytajcie mnie bo głupio się czuje...co? jakbym musiał zezwalać na noszenie NASZEJ naszywki... :D

Je?li kto? pojawia się na naszych spotach, zlotach i innych imprezach powinien czuć się jednym z nas a tym samym może nosić naszywkę, która jest jednym z najbardziej rozpoznawalnych elementów naszego KLUBU.

Opublikowano

Witam

Hehe wiesz Mariusz zawsze wypada się zapytać :D (a kogo mamy pytać jak nie ciebie?) :D

A tak na serio cieszę się bardzo i jednocze?nie zamawiam hehe naszywkę klubow? :D co by reprezentować klub na drogach całej Polski

Pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...
  • Administrator
Opublikowano
Chciałbym kupić naszywkę oraz naklejkę klubow? więc prosze pointruować mnie jak to można załatwić i z kim.

QPA

Witam.

Z naklejkami jest mały problem ponieważ wła?nie się skończyły ale mam nadzieje, że w przyszłym tygodniu będ?. Robię wszystko, żeby na Firleju były dostępne dla wszystkich.

Je?li idzie o naszywki to nie ma problemu... s? dostępne od ręki. Wszystko będę miał na Firleju i naljepiej będzie tam je osobi?cie odebrać.

Qpa je?li nie będzie Cię w Firleju to pode?li mi maila. Co? wymy?limy aby przekazać Ci j? osobi?cie.

Opublikowano

he , he , ale nie trzeba podpisywac zobowi?zania , że następny skuter to będzie Burgman ...

... bo je?li tak to ja mam usprawiedliwienie - chciałem kupić Burgmana , ale sie przypl?tał jakis T-Max ( sory T-MAX ale bisnes jest bisnes )

Oczywi?cie mam nadzieję , że będę mógł się zaopatrzyć w naszywkę i naklejkę na zlocie Firlej - do zobaczenia.

Pozdrawiam wszystkie skutery

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam Jestem od niedawna w posiadaniu maxiskutra I tak sobie my?lę że fajnie by było posiadać tak? naszywkę czy s? jeszcze dostępne ??

Je?li tak to ja bym bardzo chciał nabyć tak? oczywi?cie je?li mogę

Pozdrwaiam

Opublikowano

Panowie

Proponuje pojawić się na zlocie w Stegnie i je?li naszywki s? dostępne to napewno je dostaniecie

Do zobaczenia na zlocie

• Administrator
Opublikowano

Nawet w jedna naszywka zostala w Rzymie u naszego klubowicza VICa. Pozdrawiam

Opublikowano

No tak tylko ja do Stegny nie dam rady |lub mi się kroi zatem czy mgę gdzie? w wawie zdobyć naszywkę ??

Opublikowano

Witam

nie to żebym był jako? szczególnie nadwrazliwy i uczulony.

nie jest też tak że pilnuje barw klubowych i loga jak dragon z klubu MC

Wydaje mi sie, że jednak nasza społeczno?ć z brgmanii co? sob? już reprezentuje. Znamy się od paru lat jezdzimy na rózne, nieżadko wariackie wyprawy, wspomagamy się, doradzamy sobie, często dzwonimy na pogaduchy, jezdzimy do siebie na rancza i do domów. No i oczywi?cie wypili?my wspólnie morze trunków. Nawet widzieli?my niejedno :) i nie jedno jedli?my razem. Przeżywali?my razem chwile ?miechu i smutku, pomagali?my sobie załatwiać różne dziwne sprawy. Znosimy swoje wady i cieszymy się sob? na wzajem.

Dla tego uważam, że jezeli kto? będzie chciał nosić naszywkę Burgmanii na ramieniu, najpierw musi być poznany i zaakceptowany przez "?rodowisko".

Oczywi?cie rozumiem że jest to "klub" otwarty i jakby nie było pierwsze zdanie ma grono zalożycieli.

Ale my?lę też że naszywka taka to wyróżnienie.

A nie jaki? tam żółty dywan :)

Dodam że nie s? to wył?cznie moje pogl?dy i spostrzeżenia

i w tym sensie rozumiem Szaarego z jego z pozoru dziwnym po?cie - który tak na prawdę ma w sobie wiele taktu, grzeczno?ci i smaku.

z tym jedzeniem to dla rozluĽnienia tematu :)

Opublikowano
i nie jedno jedli?my razem.

:):):):)

No Ermi , fakt , fakt - to zdanie żartobliwie :) acz miło okre?la więĽ jak? tworzy naszywka klubowa :)

A tak poważniej to zgadzam się z Ermim, że najfajniej jest takow? naszywkę otrzymać ..... powstała sonda, która da odpowiedĽ na nasze pytanie :)

sonda_zapraszamy

Opublikowano

Chyba nie ma co przesadzac i dac szanse ludziom, ktorzy chca w jakis sposob identyfikowac sie z Burgmania. Jeden jezdzi na wszystkie mozliwe spotkania, drugi na Burgmanie co dwa lata :) . Naszywka to nie nalepka->ktora sie przytwierdzona w 5 sekund, troche trzeba sie pomeczyc, ludzie starsi, wiec nie wydaje mi sie ze ktos sobie ja przyszyje bez wczesniejszego zastanowienia. Sam osobiscie nigdy nie przykleilbym na pojazd czegokolwiek bez przekonania, a jedynie dla bycia trendy :) (???).

Ale, tak dla dodatkowej mobilizacji, zaglosuje: na pierwszym zlocie :) .

• Administrator
Opublikowano

A ja na swojej nowej kurtce nie mam gdzie jej naszyc, co nie znaczy ze nie czuje Burgmaniakiem bo nie jestem oznakowany. Naszywka oznacza przynaleznosc do klubu, choc dla mnie wiecej znacza spotkania, zloty, generalnie cala ta otoczka klubowych spotkan niz to czy ktos ma naszywke bo chce ja miec ale nie uczestniczy w zyciu klubowym. Pozdrawiam

Opublikowano

Hej,

Ja tam jestem jak najbardziej za tym, aby chętnym dać naszywkę na pierwszym zlocie, spotkaniu, imprezie ..... :). Artix ma w pełni rację, iż sama naszywka to przynależno?ć do klubu ale ważniejsze s? spotkania ..., więc można to razem poł?czyć. :)

P.S. Głos oddany

Pozdrawiam

Piotr

Opublikowano

Witam jestem nowy i jeszce nie byłem na żadnym spotkaniu mam nadzieję iż totrę za tydzień na co czwartkowe w wawie.Ale zgadzam się z przed mówcam iż sama naszywka bez znajomo?ci was nie wiele jest warta. Moim zdaniem to ludzie tworz? klub a nie naszywki.

Mam nadzieję iż poznamy się szybko bo samemu nudno latać na MAXI SKU...

Pozdrawiam

Opublikowano
A ja na swojej nowej kurtce nie mam gdzie jej naszyc(...)

Jak to, nie masz gdzie naszyc :) ?

• Administrator
Opublikowano

Z boku na rekawach na calej dlugosci mam wzmocnienia w nie foremnych ksztaltach gdzie naszywka za cholere nie pasuje, z przodu tez za bardzo nie ma gdzie. Trudno. Jakos musze z tym zyc :) Pozdrawiam

Opublikowano

Art jak nie da rady z boku lub przodu to pozostaj? plecy :)

no ewentualnie można nakleić nalepkę na kask :) hihi

Cos mi się widzi że będziesz Artix kupował now? kurtkę :)

A tak na serio to nalepka pozwala nam czuć się lepszymi skuteromaniakami , lepszymi tylko przez to że otwarcie manifestujemy że skutery nie s? dla nas tylko ?rodkami transportu ale stanowi? dla nas hobby i jednoznacznie się z tym identyfikujemy.

Osobi?cie uważam że nalepkę powinni dostawać ludzie którzy pojaili się na jakimkolwiek spotaniu lub zlocie i zaistnieli w naszym ?rodowisku nie tylko wirtualnie :)

Pozdrawiam

Opublikowano

Tutaj mam przyklad "klubowicza :) ", ktory, na moj gust, "zaistnial" tylko wirtualnie :) . Zdjecie robione... no wlasnie gdzie :) ?

15.jpg

• Administrator
Opublikowano

O przepraszam ja mowilem ze nie mam naszywki, skuter nie dosc ze oznakowany w klubowe naklejki to jeszcze podpisany tabliczka pod spodem. Hehehe faktycznie zdjecie na tle hmm fototapety, ja tez zdecydowanie bardziej powaznie traktuje uzytkownikow ktorych choc raz w zyciu widzialem i wiem ze naprawde isnieja a nie wirtualnie. Pozdrawiam

Opublikowano

Witam

Co zrobic z takimi "uzytkownikami" ktorzy sie zalogowali tylko po to zeby umiescic ogloszenie typu sprzedam skuter.Nie to zebym sie czepial ale takich nie brakuje

Mysle ze prawdziwych klubowiczow bedzie przybywac wiec moze zrobic im miejsce na liscie ktora i tak sie zrobi baardzo dluga :) .Tylko nie mowcie ze znowu kogos dyskryminuje. :)

Czasami wysylam emalie do kogos z okolicy a tu cisza gosc nie istnieje w realu nawet zdjecia w galeri nie ma :) .

Co to za zwyczaje :)

Rozmawialem z kilkoma klubowiczami i mieli podobna sytuacje,albo delikfent juz sprzedal sqter albo ma tak wysokie mniemanie o sobie i nie odpowiada na "zaczepki".A znam i takie przypadki :)

pozdro

majon

Opublikowano
Moim zdaniem to ludzie tworz? klub a nie naszywki.

To chyba normalne.

powtórzę jeszcze raz bo nie do wszystkich dotarło

Chodzi o to czy emblematy klubowe rozdawać komu popadnie czy ludziom których znamy, którzy się udzielaj?

- KTÓRZY TWORZˇ SPOŁECZNO|Ć BURGMANII

bo wydaje mi się że od pewnego czasu to już jest społeczno?ć któr? nie tylko ł?cz? sqtery.

STRONA DLA ODDANIA GŁOSU W ANKIECIE

Opublikowano

Zgadzam się z Tob? ERMI, że to wszystko, co tu razem tworzymy, to już społeczno?ć. Bo przecież to nie tylko ogólnopolski Zlot Burgmanii w Ryni (który tak dobzie wspominam... :) ), inne spotkania i wyjazdy (jak choćby najnowsze relacje i cała atmosfera dzięki BTC na wyprawie bałkańsko-apenińskiej czy Rajd |więtokrzyski), ale także to jak się do siebie odnosimy. Zauważcie, że każdy dzieli się swymi przemy?leniami dotycz?cymi użytkowania swej maszyny, własnych przeróbek, przygód na trasie czy ciekawych debat jak ostatnia o zasadno?ci kupna tańszego markowego skutera, lecz bez fabrycznej gwarancji lub rozmowy, czy uzasadnionym jest, że np.Silver jest droższy o słynnego już Peugeota 206. :)

Bardzo mnie cieszy, że także osoby, które interesuj? się bardzo maxiskuterami, a niekoniecznie je już posiadaj? (a do takich należę), także znajduj? tu maniaków ogarniętych tym samym zamiłowaniem...

Dlatego też dla mnie jest oczywiste, że nie każdy powinien mieć możliwo?ć noszenia takiej naszywki. A inna sprawa, że niezwykle miło mi było dostać nalepkę Burgmanii wła?nie na naszym maxiskuterowym Zlocie, a nie np.drog? pocztow? jako wirtualny go?ć. Tak to powinno wygl?dać, czyż nie? A je?li chodzi o osoby posiadaj?ce wizytówkę w postaci takiego zretuszofanego zdjęcia - cóż...chyba należy to zostawić bez komentarza... :)

Dlatego je?li będę mógł mimo posiadania jak na razie włosko-makaroniarskiej Vespy (a w perspektywie maxi...) otrzymać np. na przyszłorocznej Burgmanii tę naszywkę, będzie to nad wyraz przyjemne. Głos swój oczywi?cie oddałem.

Nie piszę już więcej, bo nie chcę zbliżyć się do rekordów Kuby :)

Opublikowano

Witam

Na własnej osobie podam przykład jak to jest z naszywkami – jak kupiłem pierwszego skutera to natychmiast zamówiłem naszywkę skutery.net (mimo tego , że już wcze?niej byłem stałym czytelnikiem ) . Ale naszywka do dzisiaj leży w szufladzie , dlatego jak na zlocie w Ryni spytano mnie czy chce naszywkę to odmówiłem – dlaczego – dlatego iż wiem że ta tez by pewnie leżała w szufladzie . To jednak nie przeszkadza mi w tym , żeby się identyfikować ze społeczno?ci? burgmanii .

Naklejki wzi?łem , ale żeby nakleić na samochód , bo jak jadę skuterem to wiadomo że maxi (chociaz nie wiadomo że burgmania :):) ), a jak jadę samochodem to już nie jestem taki zwykły katamaraniarz :) .

My?lę , ze jak kto? chce naszywkę to powinien j? dostać , może to być pierwszy krok do przył?czenia się ( no może po zalogowaniu drugi :) ) .

p.s.

ten w?tek jest z przed roku , a tu takie ożywienie

Pozdrawiam