Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Łódzkie spotkania Manufaktura Magazyn Bawełny 18:00

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A ja nie odpaliłem.... w pełnym rynsztunku wskoczyłem na moto aby jechać zdobić przegląd (powinienem 2 tygodnie temu), przekręcam kluczyk, lampki się zapaliły i szybko zgasły - zimny trup.

Padł akumulator i dałem sobie spokój, jakby co to jestem w Zofiówce, odpoczywamy po wyjeździe...

• Sympatycy
Opublikowano

Carl odpal z szelek i przyjeżdżaj ja mam z sobą szelki to cie podłącze jakby była taka potrzeba.

Trza być twardym.

Opublikowano

Już za późno, moto na Piotrkowskiej a ja na wsi.

Opublikowano

Lepiej nam nie zdradzaj gdzie jestes

bo wiesz czym to grozi :D

Opublikowano

A zapraszam, to już ostatni czwartek który spędzam na wsi.

Opublikowano

Dzieki za zajebiste spotkanko. Grill u Karola bezcenny ;)

Opublikowano

Ja również dziękuje, było jak zwykle super.

Opublikowano

Było SUPER, Karol i Beata - dziękujemy za gościnę i przepraszamy, że nie pozmywaliśmy :-)

Volvo - mam nadzieję, że dojechaliście bez przeszkód i ten barani łeb z vw golfa już nie ścigał się z Wami??

Opublikowano

Już tak nie superuj tylko filmy dawaj ;)

Opublikowano

Dziękujemy za wizytę, było jak zwykle czyli dużo ha, ha, ha i świetne kiełbaski przyrządzone przez szefa grilla. Do następnego...

Opublikowano

dzięki za wspólne towarzystwo na grilu u Carola, do następnego Danusia nie może się doczekać ;)

Opublikowano

Z tego co czytam to powinno byc w dziale Spontan ;-)

• Sympatycy
Opublikowano

Dziękujemy za super spotkanko.Beata i Karol dziękujemy za gościnę,zmywaniem się nie przejmuj Pawełku na drugi rok kupimy im zmywarkę haha.Dojechaliśmy w spokoju barani łeb się nie ścigał więcej z nami,zresztą i tak nie miał szans ;) .Romek i Danusia dzięki za baterie następnym razem !piwko .Bulbiku bo bym zapomniał tobie też dziękuję za pikadełka.

Opublikowano

Dzięki wam za spotkano.

Dzwoniłem dziś do motor-landu, musza mi sprawdzić w serwisie cała droga dolotu paliwa i powietrza, skład mieszanki itd.

Mam nadzieje że mi to naprawią i jeszcze w tym roku polatam, a tamtemu serwisowi już dziękuje i nie polecam.

ps. Uczę się teraz techniki naprawy i odtąd będę robił to sam.

Dziś rozkręcam skuter sam, bo ponoć najczęstszą wada jaka popełnia serwis jest błędne założenie gumy miedzy filtrem powietrza a gaźnikiem.

tzn. jeśli silnik jest zimny - guma ta też wówczas wszystko jest cacy, jak się zagrzeje ona staje się elastyczna i się rozciąga, przy obrotach jałowych niema znaczenia ile powietrza bierze ale już jak się zaczyna rozkręcać wówczas bierze lewe powietrze natomiast przy pewnych obrotach już zasysa tak mocno powietrze ze guma się zaciska i znów tego efektu niema.

Chce wierzyć że tą właśnie pierdołę mam dziś to zrobię potem polatam i zobaczę jak się będzie działo. A swoja drogą wrócę do nich żeby naprawili to co spieprzyli czyli uszczelkę pod korkiem spustowym oleju, bo drugi raz oleju kupować nie będę. I nie chodzi tu o koszty tylko o zasadę. Poza tym mam jeszcze inne wydatki w postaci wariatora, malowanie, relingi, kurtka itd.

Powiedzcie a gdybym zrobił sobie skuter takim czymś: http://www.noxan.pl/...kier-400ml.html

http://www.stardustcolors.pl/farba-fluorescencyjna/465-farba-fluorescencyjna-pomaraczowa.html

Czy to jest legalne?

Opublikowano

Nie wiem czy legalne, ale podchodzi mi pod Agro-Tuning.

Opublikowano

Ravw, o legalność zapytaj tam gdzie robisz przegląd...

A tak na marginesie, to co chcesz machnąć tym oczoj.b.ym kolorem?? :msn-wink:

Przepraszam za mały OFF-Top... :smilie_mysql:

Opublikowano

całość

Opublikowano

Hmm może nie cały, ale np czarne obudowy napędu ? Czarny dół kufra ? To jest dobry pomysł.

Opublikowano

Nie nie ale ja chce wybrać kolor biały tej farby, na czarnej nic nie będzie widać, ta farba jest półprzezroczysta. (ta z 2 linka)

Opublikowano

Ja również chciałem podziękować Karolowi i Beacie za miłe przyjęcie. Było bardzo sympatycznie przy grillu a jak Ulicznica się cieszyła :) .

p.s. Jeden z Burgmaniaków ( przepraszam ale nicku nie pamiętam :) )pytał mnie o flock do jego bagażnika w Burgmanie 400.

Coś takiego mi się przewinęło ostatnio : http://allegro.pl/okleina-czarny-i-czerwony-zamsz-alkantara-flok-hit-i3475207500.html

Od tego sprzedającego kupował kolega okleinę carbonową i całą maskę mu tak obkleiliśmy i wyszło świetnie więc pewno i tutaj można sporo zdziałać :) .

Opublikowano

w czwartek najprawdopodobniej mnie nie będzie, odstawiam skuter do dolko :clapping: coś wydaje mi się w tym roku to sobie nie po śmigam, jeden błąd oddanie do serwisu nie właściwego i na grzebali jak się tylko dało. ech

Opublikowano

A w Dolko grzebią?,mój znajomy niedawno odebrał od nich skuter i stwierdził iż olej który miał być wymieniony jest bardzo brudny i do tego jeszcze z opiłkami metalu (ale opiłki to z poprzedniej usterki były więc tym bardziej powinni wymienić).

Może to był odosobniony przypadek ale trzeba mieć ich na oku :clapping: .

Co się dzieje z twoim skuterem, że musisz go do serwisu odstawić?

• Sympatycy
Opublikowano

Jutro czwartek a mnie nie będzie na sto procent i co teraz zrobicie . :frusty:

Opublikowano

Tomek, nie daj się prosić - PRZYJEDŹ :frusty: