Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Lista stacji z trefnym paliwem

Gość Wojtas

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• dr.big

4

• adams

3

• Artix

2

• Abach

2

Top użytkownicy w tym temacie

Dosyc duzy procent niby "czystego orla" Orlenu. Kilka razy stwierdzalem zla jakosc paliwa na Orlenie i przestalem tam tankowac. Dziwne ze nie ma na liscie stacji Lotosa- tez mialem nieprzyjemne przejscia. Na stacjach "u Miecia :unsure: " po prostu nie tankuje, a tam widac byla najwieksza ilosc trefnego paliwa.

Witam

Jezeli chodzi o stacje Orlenu to po zatankowaniu na nich paliwa stwierdzilem znaczny spadek osiagów skutera.Co dziwne najlepiej skuter jezdzi po tankowniach na Jet-cie (dla niektórych to nie najlepsze stacje benzynowe).

• 2 lata później...

Polecam stacje Statoil . Byłem pracownikiem w tej firmie , tzn jeĽdziłem cystern? . Paliwa te s? bardzo dobrej jako?ci . Sam osobi?cie tam tankuje i nigdy nie miałem problemów . Dodam że obsługa jest profesjonalna :D Pozdrawiam :)

To ja mam inne do?wiadczenie z Orlenem... ON Verva :D na paliwo Pb też nie narzekam :) ale tankuje się TYLKO na DUŻYCH stacjach które s? "spięte" z komputerowym systemem sprzedaży :) .

Mam kilku kolegów ajentów i uwierzcie mi, że z ich opowie?ci NIC nie można "przekombinować" :) a i kontrole na Orlenie s? częste i rygorystyczne zarówno pod względem jako?ci paliwa jak i sprawno?ci działania przepływomierzy... :) 1=1... :)

Wojtas napisano 9-07-2004, 14:07 

Witam

Mysle,ze wszystkich uzytkowników skuterów i innych pojazdów zasilanych paliwami płynnymi powinna zainteresowac ta wiadomo?ć.

Urz?d Ochrony Konkurencji i Konsumentów ogłosił listę stacji paliw, na których kontrolerzy zakwestionowali jako?ć paliwa.Lista tych stacji podana jest w tym artykule na interii http://motoryzacja.interia.pl/news?inf=520768 

Szkoda, że link nie działa... to znaczy nie ma strony...

Dragonie, ten post ma juz prawie 3 lata, no bez 4 miesiecy. Wiele sie moglo w tym czasie zmienic :D . Ja sam widzialem ostatnio na duzym, nowoczesnym Orlenie "papierek" wiszacy na scianie gdzie podpisywali sie kontrolerzy. Ostatnia kontrola miala miejsce 6 tygodni wczesniej :) . Tak wiec, jak slysze o tym orle ktory niby strzeze, to sie tylko usmiecham :) . Sam tankuje w 90% na Shellu i od poczatku wprowadzenia tej marki na teren Polski nie mialem niemilych przezyc (obojetnie czy auto Pb, diesel czy jednoslady). Na Orlenie mi sie to czesto zdazalo i po prostu przestalem tam jezdzic :) .

PS. Na jakim to Orlenie (dawno temu :) ) tankowalismy kiedys skutery na poludniu Polski? Po zatankowaniu AN650 nie chcial pojechac wiecej niz 150, ze wszystkich skutow smierdzialo ze szok, a odglos pracy silnika byl lekko dziwny :) .

To ja mam inne do?wiadczenie z Orlenem... ON Verva :) na paliwo Pb też nie narzekam :D ale tankuje się TYLKO na DUŻYCH stacjach które s? "spięte" z komputerowym systemem sprzedaży :) .

Mam kilku kolegów ajentów i uwierzcie mi, że z ich opowie?ci NIC nie można "przekombinować" :) a i kontrole na Orlenie s? częste i rygorystyczne zarówno pod względem jako?ci paliwa jak i sprawno?ci działania przepływomierzy... :) 1=1... :)

Wojtas napisano 9-07-2004, 14:07 

Witam

Mysle,ze wszystkich uzytkowników skuterów i innych pojazdów zasilanych paliwami płynnymi powinna zainteresowac ta wiadomo?ć.

Urz?d Ochrony Konkurencji i Konsumentów ogłosił listę stacji paliw, na których kontrolerzy zakwestionowali jako?ć paliwa.Lista tych stacji podana jest w tym artykule na interii http://motoryzacja.interia.pl/news?inf=520768 

Szkoda, że link nie działa... to znaczy nie ma strony...

Tak wszystko się zgadza Dragon tyle, że Orlen produkuje paliwa na tzw. granicy normy oczywi?cie tej dolnej :) , nie polecam s? to najgorsze paliwa.... oszczędzaj? na wszystkim szczególnie na dodatkach uszlachetniaj?cych.

Oczywi?cie inni producenci tacy jak Shell czy BP, Statoil korzystaj? z "bazy*" paliwa do wyrobu własnego gotowego paliwa oczywi?cie z Orlenowskiego ale .... wzbogacaj? paliwa o brakuj?ce składniki.

Uwierzcie na codzień bawię się z paliwem ... i te akurat paliwa ja omijam szerokim łukiem... a niedajboże już korzystać z LPG z Orlenu.

Jedyne co kupuję na ORlenie to : alkohole i papierosy :) .

*"baza" - ?pieszę wyja?nić jest to półprodukt do wytworzenia gotowego paliwa ,produkt tuż po oddestylowaniu ropy naftowej ot tak w skrócie i pobieżnie.

DR.BIG napisano 26-03-2007, 8:16 

Dragonie, ten post ma juz prawie 3 lata, no bez 4 miesiecy. Wiele sie moglo w tym czasie zmienic  . Ja sam widzialem ostatnio na duzym Orlenie "papierek" wiszacy na scianie gdzie podpisywali sie kontrolerzy. Ostatnia kontrola miala miejsce 6 tygodni wczesniej  . Tak wiec, jak slysze o tym orle ktory niby strzeze, to sie tylko usmiecham  . Sam tankuje w 90% na Shellu i od poczatku wprowadzenia tej marki na teren Polski nie mialem niemilych przezyc (obojetnie czy auto Pb, diesel czy jednoslady). Na Orlenie mi sie to czesto zdazalo i po prostu przestalem tam jezdzic  .

PS. Na jakim to Orlenie (dawno temu  ) tankowalismy kiedys skutery na poludniu Polski? Po zatankowaniu AN650 nie chcial pojechac wiecej niz 150, ze wszystkich skutow smierdzialo ze szok, a odglos silnika byl lekko dziwny  .

pablos napisano 26-03-2007, 8:22 

Tak wszystko się zgadza Dragon tyle, że Orlen produkuje paliwa na tzw. granicy normy oczywi?cie tej dolnej  , nie polecam s? to najgorsze paliwa.... oszczędzaj? na wszystkim szczególnie na dodatkach uszlachetniaj?cych.

Oczywi?cie inni producenci tacy jak Shell czy BP, Statoil korzystaj? z "bazy*" paliwa do wyrobu własnego gotowego paliwa oczywi?cie z Orlenowskiego ale .... wzbogacaj? paliwa o brakuj?ce składniki.

Uwierzcie na codzień bawię się z paliwem ... i te akurat paliwa ja omijam szerokim łukiem... a niedajboże już korzystać z LPG z Orlenu.

Jedyne co kupuję na ORlenie to : alkohole i papierosy  .

*"baza" - ?pieszę wyja?nić jest to półprodukt do wytworzenia gotowego paliwa ,produkt tuż po oddestylowaniu ropy naftowej ot tak w skrócie i pobieżnie.

W zwi?zku z powyższym, spróbuję ponalewać ON i Pb na innych stacjach... zobaczymy... W tym najpiękniejszym mie?cie w Polsce (Lublin :D ) jest i Shell i Statoil i Jet... Polejemy zobaczymy...

Kiedy? zmierzyłem menzurk? pojemno?ć kanistra (6 l po korek) i nalałem na Shellu. Wyszło, że stacja pokazywała mniej niż pojemno?ć kanistra, czyli 'cyganili' na korzy?ć klienta.

• Administrator

A mi na Shellu do baniaka 5 litrow weszlo 5,5 litra, pytanie tylko na ile faktycznie mial baniak 5 l :lol: albo na ile Shell kantowal.

Przyznam, że tankuję często na Orlenie ale tylko, tak jak Dragon, na dużych nowych stacjach. Z daleka omijam te poprzerabiane z byłych CPN-ów na Orleny. Tam nawet, w wielu przypadkach, stara PRLowska obsuga została :lol:

Najgorzej wspominam tankowanie w Darłowie wła?nie na takiej przerabianej stacji. Po zatankowaniu nie mogłem dojechać do Gdańska, tak przerywał samochód. A zdarzyło mi się to dwukrotnie, także co? w tym jest.

Natomiast o tym co pisze pablos w życiu nie słyszałem i nawet bym się nie spodziewał, że tak może być :lol:

Czyli gdzie tankować?

Może jaki? ranking, ankieta?

Osobi?cie od kiedy ?migam na jedno?ladach zwykle tankuje na Shellu, niestety kilka razy zdarzyło mi się tankować na innych ale nie wspominam tego dobrze ;)

Je?li moge przestrzec przed pewn? sieci? stacji benzynowych w moim regionie, to z cał? pewno?ci? przestrzegam przed stacjami Petrochemia Płock szczególnie od okolic Wrocławia i Ole?nicy po Rawicz i okolice Leszna, ponieważ s? to stacje tego samego wła?ciciela i to co tam sprzedaj? bije chyba wszelkie rekordy syfu i wszystkiego co najgorsze.

Pozdrawiam

MichaŁ ;)

Gość MICHAŁ CHEMIK

Jako że mieszkam w mie?cie opanowanym w 95% przez Orlen(ciekawe dlaczego ;) ) to i tam tankuje.

Mam jedn? duż? stację sprawdzon? i tam staram sie tankować.

A co do lipnego paliwa to raz zatankowałem na BP w Płońsku-normalnie tragedia.

Stacja przy głównej trasie a paliwo może miało z 70oktanów ;) - NIE POLECAM!!!!!!!!!!!!!

pozdrawiam ;)

strzalka

nie chce tutaj nikogo urazic ;) ale w PL jeszcze dobrego paliwa nie zatankowalem ;) mam pecha?

obojetnie na jakiej stacji markowa czy nie

ON czy Benzyna silnik zawsze glosniej pracuje i wiecej pali ;) a ON kopci jak wsciekly, sprawdzilem to wiele razy ! na autostadzie ok 600km,

miejmy nadzieje ze sie to zmieni na lepsze

arek

Jak wam ( w niemcach) moskwa rurę po dnie Bałtyku doprowadzi to też będziecie kopcić :lol: . Tankowałem swojego czasu w pod Hamburgiem w takiej ni jakiej stacyjce, ówczesne polo miało 45 l pojemno?ci w zbiorniku paliwa , wlałem 51 litrów!

Nie żebym był szowinistom albo co gorsza z LPR-u :D Ale wiem że wszędzie może się wszystko zdarzyć, ja osobi?cie mam nie miłe do?wiadczenia na BP ( franszczyĽnianej).

Gość deleted1

Witam!

Ja mam ze stacj? Statoil złe wspomnienie, paliwo super no przynajmniej nie narzekam, ale ostatnio przyjechałam 10 minut po podniesieniu ceny o 25 groszy na litrze!!I jeszcze pan przy kasie nie omieszkał mi o tym powiedzieć ;):lol::D

Jak wam ( w niemcach) moskwa rurę po dnie Bałtyku doprowadzi to też będziecie kopcić :P  . Tankowałem swojego czasu w pod Hamburgiem w takiej ni jakiej stacyjce, ówczesne polo miało 45 l pojemno?ci w zbiorniku paliwa , wlałem 51 litrów!

Nie żebym był szowinistom albo co gorsza z LPR-u :lol: Ale wiem że wszędzie może się wszystko zdarzyć, ja osobi?cie mam nie miłe do?wiadczenia na BP ( franszczyĽnianej).

Strzalka

kurcze nie umie tego znalesc w netcie ale wiem ze jest ustawa uni pozwalajaca na kalibrowanie? (inne slowo mi nie przychodzi do glowy ) dystrybutora na kozysc

stacji paliw :D tylko nie pamietam ile % ;):o

nie ma tu na forum wlascicieli stacji???

arek

Tankowałem w różnych stacjach, również przy supermarketach, ale nie zauważyłem widocznej różnicy.

Pięciolitrowy, plastikowy kanister, przynajmniej ten mój ma równo 6 l (po nalaniu po korek). Do 10-litrowego też wchodzi chyba 11.5 l.

Czemu takie róznice w ilo?ci paliwa po zatankowaniu ????... ?pieszę z pobieżn? informacj? ... wszystkiemu winna gęsto?ć paliwa ...zmienia się w zależno?ci od temperatury ... dostawcy i odbircy-stacje rozliczaj? się z ilo?ci paliwa mierz?c gęsto?ć w obligatoryjnej temp. 15 stopni (służa do tego specjalne tabele) ....paliwo jest wlewane do zbiorników które maj? niejednokrotnie wew. temperatury różne w zależno?ci od pór roku ... i tak paliwo jest wydawane teraz gdzie na powierzchni jest inna wyższa temp. więc po nalaniu natychmiast zmienia swoj? gęsto?ć a co za tym idzie i objęto?ć.... w zimie za to będziecie mieli go w analogicznej sytuacji nieco mniej ... wskali roku stacja nie ponosi teoretycznie strat.

Więc nie ma się co cieszyć teraz dostajecie ciut więc ej a w zimiena Was sobie odbijaj? .... st?d też i tendencje do zwyżek cen paliw w lecie ... petrochemia nie zaj?c swój rozum też ma i tak sobie nieco odbija braki a w zimie za to zarabia dużooo więcej.

Kiwaj? Nas zgodnie z liter? prawa ot i tyle.

Witajcie,

Ja tankuję zarówno burgolota , jak i swoje i żonki 400 na stacji Auchan, nigdy , powtarzam nigdy nie miałem żadnego problemu, a że róznica pomiędzy Pb 95, a Pb 98 waha się w granicach 5- 10 gr , to zawsze leję Pb 98. Dzi? np. cena za 95 3,90, za 98 3,95. Polecam Auchan Gdańsk.

• Sympatycy

Czesc,

tak sie jakos sklada ze auto tankuje na auchan W-wa ul. Gorczewska. Leje 98 w ilosci 45-50 litrow tygodniowo i nie mialem zadnych problemow. Natomiast ypka najczesciej dostaje orlenowskie 95 i tez nie jest zle.

Kiedys w wielkopolsce zatankowalem na petrochemi, silnik dziwnie pracowal i wyjezdzilem tylko pol zbiornika, padla pompa paliwa. Moze to zbieg okolicznosci.

Pozdrawiam

Grzesiek