Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Wekendowe i nie tylko wyjazdy

Rekomendowane odpowiedzi

• Klubowicze
Opublikowano

W niedzielę ma być ciepło i słonecznie.

Może by tak przewietrzyć sprzęty?

Jak były by jakieś pomysły to Ja się piszę :(

• Sympatycy
Opublikowano

W niedzielę ma być ciepło i słonecznie.

Może by tak przewietrzyć sprzęty?

Jak były by jakieś pomysły to Ja się piszę :(

Ja też czekam!

Moje czekanie jest teraz w kierunku północnym.

Katowice, Chorzów, Zabrze, itd. Już dawno nie jechałem przez rondo K-ckie.

Pomnik powstańców śląskich, Huta Kościuszki w Chorzowie, Góra Redena .... et cetera.

A może "spuścić się" pod ziemię? Jakaś kopalnia, szyb, przekop, wyrobisko???

Opublikowano

przekop, wyrobisko???

Aleś Anton trefił ...

wszystkie miasta które wymieniłeś są dokładnie przekopane :(

obok ronda imponujące wykopki

nawigacja czy mapa na wiele się nie zda -- same objazdy

no ale dla turysty może to być atrakcja

ja niestety musza z tym walczyć zawodowo :)

• Klubowicze
Opublikowano

No to czekamy z niecierpliwością na "ochotnika organizatora"

Opublikowano

jeszcze Sosnowiec Bedzin czyli zamek trojkat trzech cesarzy i inne zabytki

Opublikowano

Może jakieś zamki Jury Krakowsko-Częstochowskiej, np. Bobolice, Mirów, Morsko, Olsztyn itp. Albo zamek w Niedzicy...jeszcze tam nie byłem.

• Klubowicze
Opublikowano

Panowie KU....A :)

Nie gadajcie po prożnicy : a może tu ,a może tam tylko konkretnie wziąć du..ę w troki i konkretnie coś zaproponować.

Wyjazd z.... o godz. ........ jedziemy trasą ........ zwiedzamy to .....

A nie tylko bla , bla , bla

Jechać jak ktoś przygotuje to zawsze są chętni a popracować dla innych to już problem :)

Sory za dosadne słowa ale mnie trochę wkurza takie podejście.

Opublikowano

Może jakieś zamki Jury Krakowsko-Częstochowskiej, np. Bobolice, Mirów, Morsko, Olsztyn itp. Albo zamek w Niedzicy...jeszcze tam nie byłem.

Gadek fajna trasa to Ogrodzieniec - Pilica rynek (coś dla Antona bo rozkopany :clapping: ) -zamek Smoleń (jest gdzie siąść , pogrilować) - zamek Rabsztyn

no i w zależności od humoru Ojców lub Babice i przez Oświęcim w Twoje strony

poprowadź ich nim Król Artur się wkur... ;)

• Klubowicze
Opublikowano

Może przekażę dodatkową informację jeśli ustawiacie trasę w kierunku Ojcowa lub Ogrodzieńca

- droga 94 od Dąbrowy Górniczej w kierunku na Olkusz jest rozkopana, cały ruch poprowadzony jest jedną stroną drogi.

• Sympatycy
Opublikowano

Róbta jak chceta!

W niedzielę, 20.10.2013. wyjeżdżam z domu o godz. 9:00 w taką trasę.

Miałby ktoś ochotę się "podłączyć" po drodze do mnie lub mnie "obudzić" (Artur, AndrzejSkoczów itd itp!), zapraszam.

Celem mego wypadu jest Sztolnia Czarnego Pstrąga Tarnowskie Góry, Repty Śląskie.

Po jej zaliczeniu planuję odwiedziny Dreiecku w Mysłowicach. Mam tam "papugę", który to ma bardzo dużo wiadomości na ten temat cesarski ;)

Jeszcze z nim nie rozmawiałem, ale przypuszczam, że parę minutek mi/nam poświęci.

Pozostałe propozycje wyskoczą w/na trasie, ewentualnie otrzymam propozycje przed niedzielą (? :()

Miłego wieczoru Wam życzę.

Lewa w górę.

Opublikowano

Anton,

Proponowałbym w Tarnowskich Górach "zrobić" - http://www.kopalniasrebra.pl/ - zamiast sztolni Czarnego Pstrąga, jest tam więcej atrakcji do oglądnięcia + wystawa starych lokomotyw. Dodatkowo w Piekarach wdepnąć a właściwie wdrapać się na Kopiec Wyzwolenia - http://pl.wikipedia.org/wiki/Kopiec_Wyzwolenia.

Z góry widać kawał Śląska a przy dobrej pogodzie Beskidy. W obydwóch miejscach są ładne parkingi.

ja-rek.

• Sympatycy
Opublikowano

Anton,

Proponowałbym w Tarnowskich Górach "zrobić" - http://www.kopalniasrebra.pl/ - zamiast sztolni Czarnego Pstrąga, jest tam więcej atrakcji do oglądnięcia + wystawa starych lokomotyw. Dodatkowo w Piekarach wdepnąć a właściwie wdrapać się na Kopiec Wyzwolenia - http://pl.wikipedia....iec_Wyzwolenia.

Z góry widać kawał Śląska a przy dobrej pogodzie Beskidy. W obydwóch miejscach są ładne parkingi.

ja-rek.

Hej ja-rek - dziękuję za podpowiedz.

A co ja Ci zrobiłem? HE!? >a właściwie wdrapać się na Kopiec Wyzwolenia< ;):(:) Chcesz mnie wykończyć? :)

Wszystko jest jeszcze w pieluszkach.

Zobaczymy co się do soboty wieczora "urodzi" i później podejmiemy ostateczną decyzję o 20:07!!!!

Mam już propozycję, żeby jechać przez Mikołów (Auchan - parking), ale jak tam Grześ dotrze?

A może da sobie radę? :)

Już nawet o Joasi nie wspomnę, bo Jastrzębie - nie ma problemu! Chłopy na poziomie!

Ok ok ok ok - Joasia również!!!!! W końcu z "jajami" :)

PS.

kamil - BUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU :)

Tak czy siak, czekam.

Opublikowano

jeszcze mogą moje plany ulec zmianie nie wiem tego jeszcze. zawsze można w następny weekend tj w sobotę

• Sympatycy
Opublikowano

>jeszcze mogą moje plany ulec zmianie<

772309479f.jpeg

i na to liczę !!!

A już tak zuppełniiiiieeeee na marginesie:

O ile potrafię zrozumieć niektórych fanatyków maxi...., że nie lubią "południa", to dziwię się że nie lubią "północy" (patrzę z podbezkidzia ;)).

Zgoda - za wyjątkiem Hutki. Nie będę tutaj po imieniu wymieniał, bo się jeszcze Prezes rozkokoci.

• Klubowicze
Opublikowano

... Już nawet o Joasi nie wspomnę ...

Joasia znów nie może :smile: ... muszę tatę odebrać z sanatorium .... ale prognozy pogody wskazują, że jest szansa na piękna pogodę na OZS i pazurami trzymam wolny czas na następna niedzielę :)

Opublikowano

A ja mogę, ale jest 14:20 a mój termometr pokazuje 11 stopni. Rano pokazał 3... nie to że wymiękam, ale gdzieś kończy się przyjemność i zaczyna zimno. Macie jakieś prognozy na jutro?

• Sympatycy
Opublikowano

Ja mam na Skoczów.

Znam taką Panią, która skutem jechała między 3 metrowymi zwałami śniegu :)

Opublikowano

To dalej pokazuje 11-12 stopni...

Ja nie mówię że się nie da, ale gdzieś kończy się przyjemność..

Na obecną chwilę mocno się zastanawiam...

• Klubowicze
Opublikowano

Nie żebym był złośliwy ale.................................

Pocoś se kupił Burka z grzaną dupką i kierownicą ? :lol2:

No chyba właśnie na taką pogodę bo po co komu takie udogodnienia przy +20 ?

PS

Mnie pogoda pasuje tylko trasa wiedzie samymi autostradami i innymi głównymi a za tym nie przepadam :)

No chyba że da się jeszcze zmodyfikować

PS 2

Więcej chętnych nie ma? :)

• Sympatycy
Opublikowano

Artur, wrzuć proszę Twą modyfikację. A nuż będzie do akceptacji (?) :)

A i gadkowi cieplej :):lol2: :lol2:

PS.

Ale podglądają!!! HURA ! Anton, bosmal, GadekW, wladimir, arturo-bb, kamil1984

PS2. (19:00)

Jak na razie sytuacja wygląda tak:

Artur odbiera mnie w GW i walimy do Skoczowa po AndrzejaSkoczów (na "pasie rozpędzania"). Już będzie czekał o 9:10..

Dalej o 9:30 przyłącza się gadekW .

Krzysiu negocjuje jeszcze z Anią, jednak liczy na to, że ją przekona (?) :lol2:

@kamil1984 - wszystko dopracujemy w trasie. Będzie git! :)

Ciekaw jestem, czy dołączy wesley z Komorowic (?). Tak tak - nowy "szajbus maxi skutera", ale fajny!

Ciekaw jestem również, czy jeszcze ktoś dołączy. ????

Nie chcę tutaj po niku wymieniać, bo jak napiszę:

ja-rek, Patryk, zenon, karton, seba 500, itd itp - to inni się na mnie mogą obrazić :)

Czekam na Wasze odzywki.

• Klubowicze
Opublikowano

No i jak , będą jacyś chętni ?

Czy sami z Antonem jedziemy ?

Opublikowano

Anton; Jarek dobrze proponuje ta kopalnia srebra jest atrakcyjna i wystawa lokomotyw zaraz obok. ja bym się pisał na wspólny wyjazd. Mozna było by z Mikołowa jechać na Gliwice i z Gliwic żeby niejechać autostrada A1 to stara droga na Tarnowskie Góry droga jest super, no i zaraz przy niej jest ta kopalnia,podłączył bym sie gdzieś do Was. jak by można ja i moja pani

Moge dojechać gdzieś z Gliwic tam gdzie sie spotkacie

• Klubowicze
Opublikowano

Pod Kopalnią ok 10,00 - 10,20

A potem się zobaczy

Opublikowano

przyjąłem do wiadomości