Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Czy ktos może mi sprawdzić w ASO Yamahy cenę

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam taki problem ze w moim terenie nie ma nigdzie serwisu Yamahy a potrzebuje się dowiedzieć o cenę osłony na tłumik do Yamahy Majesty z 2004 roku i jeśli cena nie powaliłaby mnie na kolana to również zamówić ta osłonę. Oczywiście rozliczymy się za ta fatygę

Pozdrawiam

Opublikowano

A nie lepiej tego osobiście załatwić dzwoniąc do któregoś z dealerów?

Zapewne takie drobne rzeczy i tak ASO ściągnie z głównego magazynu, więc nie ma sensu jechać bezpośrednio do ASO

http://www.yamaha-motor.pl/dl_redirect.jsp

• Sympatycy
Opublikowano

Prosze bardzo-ASO Yamaha 850 zł !happybth

• Administrator
Opublikowano

"Rekonstrukcja" tłumika w maxi to niestety spory wydatek. Osłony np. w Tmaxie czy Majesty 250/400 kosztują tyle (boczna+ tylna końcówka), że warto zastanowić się na wymianą całego kociołka... np. na 4Road'a... koszty w zasadzie takie same.

leovincemajesty.JPG

Jako ciekawostkę podam rynek włoski (duże aglomeracje), gdzie owe końcówki/osłony są często na ulicach "pożyczane" !happybth

Po utracie rzadko kto odkupuje w/w części.

Opublikowano

Czy ja dobrze rozumiem, że mówimy o kawałku metalu lub plastiku, który jest przykręcany do tłumika i ma osłaniać go przed dotykiem np nogą?

Sądzę, że warto poszukać jakiegoś ślusarza zapaleńca, który by wykrzesał sam taką osłonę.

Prostokąt blachy, wyprofilować, ew naciąć jakieś otworki artystyczne, przyspawać 2 śluby, oszlifować i już. Ew zawieźć do chromowania.

Być może kwestie termiczne wymagają wiedzy, której nie mam ani krzty, żeby się nie przebarwiało w sposób brzydki.

Jakbym miał zapłacić 850 zł, to na pewno szukałbym ratunku u ślusarza.

Np tu: kuźnia motocyklowa www.motoakcesoria.riders.pl

Człowiek zrobił mi ramkę na kufer, na miarę. Jak na razie (rok?) nie rdzewieje i trzyma się dobrze. A roboty z ramką chyba jest więcej. Cena zaś wyniosła CHYBA 300 zł.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Prosze bardzo-ASO Yamaha 850 zł  :)

To faktycznie cena mnie powaliła ;)

Trzeba będzie cos samemu zacząć działać w tym kierunku Od poniedziałku się za to wezmę. Pochwale się napewno efektem bo nie dam 850 zł za kawałek plastiku