DYZIO Opublikowano 18 Stycznia 2011 Opublikowano 18 Stycznia 2011 Witam Mam taki problem ze w moim terenie nie ma nigdzie serwisu Yamahy a potrzebuje się dowiedzieć o cenę osłony na tłumik do Yamahy Majesty z 2004 roku i jeśli cena nie powaliłaby mnie na kolana to również zamówić ta osłonę. Oczywiście rozliczymy się za ta fatygę Pozdrawiam
SimonWarka Opublikowano 19 Stycznia 2011 Opublikowano 19 Stycznia 2011 A nie lepiej tego osobiście załatwić dzwoniąc do któregoś z dealerów? Zapewne takie drobne rzeczy i tak ASO ściągnie z głównego magazynu, więc nie ma sensu jechać bezpośrednio do ASO http://www.yamaha-motor.pl/dl_redirect.jsp
Sympatycy Kisiel Opublikowano 19 Stycznia 2011 Sympatycy Opublikowano 19 Stycznia 2011 Powali cię .... uwierz mi. Na Easyparts wyskaka 164Eur + 15Eur osłona termiczna a w polskich serwisach jest zwykle nawet 20% drożej. http://www.easyparts.nl/showdrawing/1883/3...81/Exhaust.html poz.3 i 4.
Sympatycy grzegorz76 Opublikowano 19 Stycznia 2011 Sympatycy Opublikowano 19 Stycznia 2011 Prosze bardzo-ASO Yamaha 850 zł !happybth
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 19 Stycznia 2011 Administrator Opublikowano 19 Stycznia 2011 "Rekonstrukcja" tłumika w maxi to niestety spory wydatek. Osłony np. w Tmaxie czy Majesty 250/400 kosztują tyle (boczna+ tylna końcówka), że warto zastanowić się na wymianą całego kociołka... np. na 4Road'a... koszty w zasadzie takie same. Jako ciekawostkę podam rynek włoski (duże aglomeracje), gdzie owe końcówki/osłony są często na ulicach "pożyczane" !happybth Po utracie rzadko kto odkupuje w/w części.
kmodzele Opublikowano 19 Stycznia 2011 Opublikowano 19 Stycznia 2011 Czy ja dobrze rozumiem, że mówimy o kawałku metalu lub plastiku, który jest przykręcany do tłumika i ma osłaniać go przed dotykiem np nogą? Sądzę, że warto poszukać jakiegoś ślusarza zapaleńca, który by wykrzesał sam taką osłonę. Prostokąt blachy, wyprofilować, ew naciąć jakieś otworki artystyczne, przyspawać 2 śluby, oszlifować i już. Ew zawieźć do chromowania. Być może kwestie termiczne wymagają wiedzy, której nie mam ani krzty, żeby się nie przebarwiało w sposób brzydki. Jakbym miał zapłacić 850 zł, to na pewno szukałbym ratunku u ślusarza. Np tu: kuźnia motocyklowa www.motoakcesoria.riders.pl Człowiek zrobił mi ramkę na kufer, na miarę. Jak na razie (rok?) nie rdzewieje i trzyma się dobrze. A roboty z ramką chyba jest więcej. Cena zaś wyniosła CHYBA 300 zł.
DYZIO Opublikowano 4 Lutego 2011 Autor Opublikowano 4 Lutego 2011 Prosze bardzo-ASO Yamaha 850 zł To faktycznie cena mnie powaliła Trzeba będzie cos samemu zacząć działać w tym kierunku Od poniedziałku się za to wezmę. Pochwale się napewno efektem bo nie dam 850 zł za kawałek plastiku
Rekomendowane odpowiedzi