Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Motocyklem na placu !!!

Bobas

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo dobry pomysł.

Kawał placu, 1000 pachołków, namiot z Leroya, tuba i można robić zawody.

Na pewno zainteresowanie takimi zawodami przełoży się na UMIEJĘTNOŚĆ PANOWANIA nad maszyną. Bo zwykłe wyścigi chyba generują fanom w głowach głównie potrzebę większych mocy i prędkości. A to średnio sie przekłąda na poprawę bezpieczeństwa.

Choć dobre gumy, dobre zawieszenie, zwrotność i MOC się tu przydadzą.

Uważam że to lepsze zawody niż "zwykłe" wyśigi, z punktu widzenia potrzeb społeczeństwa :-)

Ciekawy jestem czy Ci, którzy bardzo dobrze sobie radzą w zwykłych wyścigach (taktyka, opanowanie sprzętu przy dużych V, umiejetność skręcania i trzymania trajektorii przy dużych V) także byliby dobrzy w tego rodzju konkursach. Pewnie nie byliby ostatni!

Jakie tu kategorie się robi: od pojemności? od marki? od rodzaju sprzęta? Gdyby tak zrobić kategroię dla skuterów.. My już chyba mamy takie zawody w Krakowie, prawda? :-) "Nasz" człowiek ma duże szanse powalczyć o miejsce na pudle przy pierwszych oficjalnych zawodach.

• Klubowicze

Taka jazda mi się podoba. Widać tu panowanie nad maszyną a nie nad pędzącym kawałem żelaza jak na wyścigach.

Ja jak się popatrzyłem na tego pierwszego co na mokrym tak zawijał, to aż mi ciarki przechodziły przy każdym zakręcie :) !w00t

Na rowerze kiedyś tak wywilałem, ale skuter to nie rower a i lata nie te.

@Flyman: Co do treningów to możesz zdjąć plastiki przed treningiem, założyć dodatkowe gmole i kraszpady i trenować :) Zawsze to coś.

A ile szlifów trzeba zaliczyć, by dojść do takiego poziomu. Kogo stać, by dwa razy dziennie zmieniać plastiki z prawej i lewej. No i koszt rękawiczek i spodni. Bez sponsora, trudna sprawa.

I tu się robi właśnie problem.

Sporo trenuję na placu, ale nie mogę doświadczać i próbować zbyt wiele, bo boję się o szlifa.

• Klubowicze
I tu się robi właśnie problem.

Sporo trenuję na placu, ale nie mogę doświadczać i próbować zbyt wiele, bo boję się o szlifa.

Kup sobie jakiegoś ogara i ćwicz do woli jak się nauczysz to wsiąć na :) a strachu przed szlifem się pozbędziesz :)

Gość radiolog
Taki plac macie u Pilota, Kicia już tak wymiata więc na wiosnę możemy sie wybrać potrenować :)

Już nie macie gdzie trenować, plac został zapieczetowany i przejęty przez Pana Kościuszko (dokładnie tego)

Ma tam być ponoć tor kartingowy

• Sympatycy
Taki plac macie u Pilota, Kicia już tak wymiata więc na wiosnę możemy sie wybrać potrenować :)

Już nie macie gdzie trenować, plac został zapieczetowany i przejęty przez Pana Kościuszko (dokładnie tego)

Ma tam być ponoć tor kartingowy

Hm, tego nie wiedziałem. Coś może uda się wykombinować do przyszłego roku.

...no, probowalem 2 dni temu u siebie w hali garazu. W zasadzie 'przepalalem' go, bo nie wierze z zimowanie. Wiec bez stroju, w zwyklej kurtce. Mokro i slisko.

Popieprzyly mi sie klamki i przednie kolo poszlo w bok a mnie napitala lewy bark.

Wrr.

Natomiast przerobienie skuta do stuntu (takiego soft, w wydaniu skutermaniakow), nie jak Babyface z MotoRmani) nie powinno sporo kosztowac. Mozna to wlasnie robic zima, zeby nie wyjsc z wprawy a nawet sie czegos nauczyc.

Tylko prosze - nie na mokrym gladkim betonie w garazu...

Cudze chwalicie, swego nie znacie. Właśnie takie zawody były w Krakowie

organizowane przez Pilota i można było zobaczyć przejazdy taką techniką

że obserwującym szczęki opadały niżej brody. A zapraszaliśmy....

Teraz trudno przewidzieć jak będzie to wyglądać wiosennie. Niestety kasa

wygrała z ideą. Ale to temat na inną opowieść.

Piękna sprawa. Najmniejsze przymknięcie gazu i gleba.W takie zakrętasy bawiłem się mając 13 lat na jawce mustang:)No ale jawka miała 70 kg a ja wtedy mniej rozumu:)

Skoro jesteśmy przy temacie jazdy po zakrętach , mam pytanie.

Jak sprawuje się AN650 w pozycji nie zupełnie pionowej ?

Nie ma jak sprawdzić bez sliderów.

A właśnie czy istnieją do skuterów ?

Naprawdę świetna propozycja dla każdego.

Wielkich teoretycznie nakładów nie potrzeba, aby vogle wziąć udział.

Co innego, żeby robić to profesjonalnie, ale jeśli zrobić eliminacje amatorskie...naprawdę super pomysł!

Skoro jesteśmy przy temacie jazdy po zakrętach , mam pytanie.

Jak sprawuje się AN650 w pozycji nie zupełnie pionowej ?

Nie ma jak sprawdzić bez sliderów.

A właśnie czy istnieją do skuterów ?

Uważam, że jazda na Burgim 650 to sama przyjemność.

Na placu też jest łatwy do opanowania ( jak na swoją wysoką wagę )