Sympatycy Baltona Opublikowano 13 Czerwca 2011 Sympatycy Opublikowano 13 Czerwca 2011 Tak tylko, że to tak pasuje jak w maluchu obrotomierz !sciana słabo to widzę.
Jarek_PL Opublikowano 13 Czerwca 2011 Opublikowano 13 Czerwca 2011 Głosuje na patenty wynalazców; Goodway i Jack Warcraft ze swoim słynnym już An-T7,99UH.
Klubowicze Jack Opublikowano 14 Czerwca 2011 Klubowicze Opublikowano 14 Czerwca 2011 Tak tylko, że to tak pasuje jak w maluchu obrotomierz !sciana słabo to widzę. Może to i jest taki "wiejski tuning" ale jak by tak do tego podchodzić, to handbary od MZtki montowane do maxi również można porównać do spoilera na maluchu. A przecież wielu z nas ma takie handbary, bo to pożyteczny patent. Natomiast termometr za 7,99 zeta to w zasadzie taki "joke", mający wywoływać uśmiech i świadczyć o zakręceniu kierownika Głosuje na patenty wynalazców; Goodway i Jack Warcraft ze swoim słynnym już An-T7,99UH. O właśnie tak! Dzięki, Jarek_PL. A Baltona to malkontent
Klubowicze Patryk Opublikowano 14 Czerwca 2011 Klubowicze Opublikowano 14 Czerwca 2011 Termometry elektroniczne nie są dużo droższe. Przykładowa aukcja takiego termometru. Jest takich wiele w necie. Termometry montażowe - po zainstalowaniu w plastikach będzie wyglądał jak oryginalny. Czujnik na długim kablu, umożliwia zainstalowanie w dogodnym miejscu dla pomiaru temp. otoczenia. Trzeba się tylko przygotować na wymianę baterii (pastylka) raz lub dwa razy w roku - koszt znikomy lecz demontaż, wyjęcie termometru konieczne.
HAAH Opublikowano 15 Czerwca 2011 Opublikowano 15 Czerwca 2011 Satelis tez posiada ten przydatny gadzet.
GRinKU Opublikowano 19 Czerwca 2012 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Jedyną podstawową wadą rozwiązania termometru w handbarze jest to że nie pokazuje temperatury otoczenia tylko nagrzanego słońcem handbara. ;-)
Klubowicze Jack Opublikowano 19 Czerwca 2012 Klubowicze Opublikowano 19 Czerwca 2012 Po pierwsze primo: - Jak stoi w cieniu, to wskazuje poprawnie. Po drugie primo: - W słońcu to każden jeden będzie pokazywał więcej. Po trzecie i najważniejsze primo: - AnT 7,99 UH jest po to, żeby był i bawił / cieszył / śmieszył, a nie żeby pokazywał temperaturę
doom3mk Opublikowano 20 Czerwca 2012 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Jakby nie bylo, w Tmaxach na wtrysku, tez takowy termometr jest... :] Niestety pomiar tylko podczas postoju na zgaszonym silniku w trybie seriwsowym. Dane sa zczytywane z czujnika IAT. Mogli by sie Panowie z Yamahy wysilic i faktycznie dodac to w standardzie na wyswietlacz.
Dudara Opublikowano 21 Czerwca 2012 Opublikowano 21 Czerwca 2012 Witam Chciałabym zapytać jak ważnym dodatkiem w skuterku jest posiadanie termometru temperatury otoczenia. Zapytałam o to kierownika Hondy , którą jako plecaczek jestem wożona i po minie i geście nakreslonych "kółek olimpijskich" na czole zapytanego, domyślam sie, że jest nieistotny. Zawsze wychodząc z domu spogladam na termometr zaokienny i wiadomo jak sie ubrać. A w motocyklu? czy chodzi o przyczepność?
Klubowicze Jack Opublikowano 23 Czerwca 2012 Klubowicze Opublikowano 23 Czerwca 2012 Nie no...! Chłopaki! Dziewczyna się pyta, a nie ma komu odpowiedzieć...? Po co w skuterze termometr? Hm... No po to, żeby wiedzieć jaka jest temperatura. W zasadzie to głównie dla lepszego samopoczucia kierownika. Bo lepiej jest wiedzieć niż nie wiedzieć, bo lepiej jest mieć termometr, niż nie mieć. Sporadycznie, jeśli komuś zdarza się jeździć w okolicy 0o, żeby przypomnieć o zachowaniu szczególnej ostrożności.
kmodzele Opublikowano 25 Czerwca 2012 Opublikowano 25 Czerwca 2012 Na przykład ja po prostu LUBIĘ WIEDZIEĆ jaka jest temperatura. Wsiadam, patrzę na termometr i wiem, jakich odczuć termicznych mam się spodziewać, a gdy jest zimno - to dodatkowo jak bardzo ostrożnie muszę jechac. Jestem tak zdeterminowany, że dostawilem termometr do mojego pojazdu, który takowego w standardzie nie posiada.
Marcino1 Opublikowano 26 Czerwca 2012 Opublikowano 26 Czerwca 2012 A ja lubię termometr dla samego termometru. Bardzo cenię sobie takie wynalazki myśli technicznej. Tak se na przykład jadę, jadę i patrzę a tu temperatura 20 st. C albo i inna. I od razu mi lepiej na duszy. Gdybym nie miał termometru musiałbym zerkać na coś innego. Poza tym podczas przerwy mogę zagadnąć do współpodróżnika/ów: "ufff, ale gorąc, prawie 30 stopni..." i już jest temat do konwerascji PS Po dłuższym zastanowieniu nie znalazłem jednak sensownej odpowiedzi na pytanie "po co komu termometr"
Norbert Opublikowano 3 Lipca 2012 Opublikowano 3 Lipca 2012 Ja mam w moim B400 zamontowany taki samochodowy podświetlany przyciskiem, bardzo sobie chwalę. fotka1 fotka2 sZainspirowany rozwiązaniem Voit-a , które najbardziej trafiało w mój gust i ja podjąłem się tematu wzbogacenia skutra o termometr. Szukałem rozwiązania najbardziej estetycznego i funkcjonalnego. Kupiłem więc termometr który idealnie wchodzi pod kierownicę (inspiracja by Voit) , a jednocześnie jest voltomierzem i ....stoperem- wiem to ostatnie mało potrzebne , ale jest, można mierzyć np. łączny czas trasy, albo przyspieszenie po zmianie rolek i takie bzdety. Dla mnie istotne były wspomniany termometr i voltomierz. Dodatkowo jest alarm ładownia ( 3 ledy) i alarm przy temp +1 do +3 i podwójny alarm -1 do +1 szt.C. (2 ledy) Całość podświetlana na niebiesko identycznie ze wskaźnikami w moim Burgmanie na czym mi bardzo zależało . Całość uruchamia się po przekręceniu kluczyka robiąc krótki CHECK, wraz z piknięciem alarmu . Sondę termometru umieściłem z przodu na zewnątrz z dala od wiatru, lampy, chłodnicy itd, aby wskazanie było obiektywne. Istnieje możliwość przełączenia odczytu temp. na czujnik przy termometrze. Po zamontowaniu porównałem wskazania temp z termometrem serwisowym do klimy i zgodność jest do 0.5 stopnia, natomiast voltomierz porównałem ze wskazaniem voltomierza warsztatowego i wskazania pokrywają się do 0.1!! tak więc jakość produktu zadziwiająco dobra:) Całość w mojej ocenie wyszła zgrabnie. Poniżej foto dzień/noc (kliknij aby powiększyć) sorry za ostrość zdjęcia bv night
Klubowicze Jack Opublikowano 3 Lipca 2012 Klubowicze Opublikowano 3 Lipca 2012 ...jest alarm ładownia ( 3 lody) ... Norbert, przekonałeś mnie. Też muszę mieć taki termometr w nowym skuterze! !jump
MartinT Opublikowano 4 Lipca 2012 Opublikowano 4 Lipca 2012 (...) co to masz za guziczki i włączniczki na kierownicy ?? sorki za małe OT - chyba że to "wyłącznik alarmu ładowania"
Norbert Opublikowano 4 Lipca 2012 Opublikowano 4 Lipca 2012 niebieski z prawej elektryczne podnszenie kanapy, do schowka. Otwieranie z kluczyka mnie wkurzało . A te po lewej .....to tajemnica:)
franekbp Opublikowano 12 Września 2015 Opublikowano 12 Września 2015 Temat stary ale ja przed chwilą wróciłem z garażu bo zamontowałem sobie termometr i jeszcze higrometr dodatkowo a co Najlepsze jest to, że wyglądem bardzo pasuje do zegarów Xcitinga i można pomyśleć, że jest z kompletu. Zakupiłem go na Alle... ż jakże znanym portalu aukcyjnym
Rekomendowane odpowiedzi