Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Termometr temp. otoczenia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może i głupie, ale zastanawiam się jakie sprzęty mają termometr temp. otoczenia.

"Doskwiera brak termometru. Przydałby się, aby można było stwierdzić, czy jest naprawdę zimno, czy tylko nam się wydaje, że jest"(cyt: 12/2010 ŚM) !happybth

Opublikowano

Na 100% Pan European 1300. Z tego co pamiętam chyba V-Strom 650. Nowy GS Adventure to ma nawet czujniki ciśnienia w kołach !happybth

Opublikowano

no cóż - każdy układ wtrysku paliwa wymaga czujnika temperatury powietrza, na podstawie wielu czujników w układzie ECU określa warunki pracy silnika - a to, że producenci skuterów nie chcą się tą wiedza podzielić z kierowcą i przekazać ją na kokpit to już inna sprawa !happybth tzn jedni to robią a inni nie.

Można kupić za 5zł mini termometr i umieścić w wygodnym miejscu

Opublikowano

Pozwolę sobie zauważyć, że Aprilia ATLANTIC 500 rocznik 2002 też posiada takowy pomiar. Z prawej strony, przód na plastiku !happybth . Też wtrysk więc nie dziwi. Nawet ostrzega mruganiem, jeśli temperatura jest 3 stC i mruga przez chwilę.

Opublikowano

Majesty 250 po facelifcie też ma. Bardzo sobie chwalę.

Silnik na gazniku...

Opublikowano

Najlepiej wyposażony, Król Elektroniki, Hrabia Czujników czyli Piaggio X9 EVO.

• Sympatycy
Opublikowano

Zgadzam się z przedmówcą. Dodam jeszcze, że chyba jedyny, który ma

centralkę, na którą można go postawić za pomocą magicznego przycisku

na kierownicy, słuchając jednocześnie wbudowanego fabrycznie radia i

czytając na wyświetlaczu informacje RDS, lub też rozmawiając z plecaczkiem,

przy pomocy wbudowanego fabrycznie interkomu !happybth

pzdr

Opublikowano

Majesty 400 ma taki termometr fabrycznie montowany.

Kiedy jest w okolicach 0 dokładność pomiaru jest ważna i moze uratować "tyłek". !happybth

Opublikowano
Majesty 400 ma taki termometr fabrycznie montowany.

Kiedy jest w okolicach 0 dokładność pomiaru jest ważna i moze uratować "tyłek".  !happybth

Zapomniałeś dodać, że wyświetlany zamiennie z zegarem. Przełączanie ręczne.

Opublikowano

Wbudowany termometr temperatury zewnętrznej posiada również Piaggio Hexagon GTX.

Szkoda, że Chińskiej Hondy w te przydatne urządzenie nie wyposażono !OKK

Opublikowano

Nadmienię jednako że niejaki Burgmann 650 ma takowy pomiar montowany fabrycznie.... przydatne zwierzątko

Opublikowano

Ja mam w moim B400 zamontowany taki samochodowy podświetlany przyciskiem, bardzo sobie chwalę.

fotka1

fotka2

• Sympatycy
Opublikowano

Ja bardzo ubolewam ale w Xcitingu, który jest w posiadaniu mojej osoby takowego brak, a szkoda bo to fajny dodatek i z tego powodu jest mi !tut a i czasem sobie !OKK

Opublikowano

GP 800 ma ten wynalazek zwany termometrem !OKK .

• Administrator
Opublikowano

Faktycznie dodatek jest dość przydatny i aż dziwne, że jest tak wiele maxi bez tego wskaźnika...

Nadmienię jednako że niejaki Burgmann 650 ma takowy pomiar montowany fabrycznie.... przydatne zwierzątko

Tak, ale dopiero modele od K5 w górę... K3 i K4 nie miał info o temp otoczenia.

K5

031.jpg

K3

Majesty 250 po facelifcie też ma

O ile kojarzę to modele 2000> nie miały takiego udogodnienia.

Dopiero dość rzadko spotykane ostatnie wersje 250 II, najczęściej sprzedawane na rynku IT, miały coś takiego. Taka wersja miała też wtedy zupełnie inne zegary z obrotomierzem.

• Klubowicze
Opublikowano

Nie wiem jak w innych ale w moim przy temperaturze ok 10* po przejechaniu ciągiem kilkudziesięciu km pokazywał uparcie na wyświetlaczu 19* !OKK

Opublikowano

Może jak Ci go składali, to czujnik zsunął im się na chłodnicę :):)

Kup sobie termometr z Lidla i czujnik umieść w tylnym lewym boczku, żeby nie był w bezpośrednim sąsiedztwie rury wydechowej :)

Opublikowano
Może jak Ci go składali, to czujnik zsunął im się na chłodnicę !happybth :)

Kup sobie termometr z Lidla i czujnik umieść w tylnym lewym boczku, żeby nie był w bezpośrednim sąsiedztwie rury wydechowej !happybth

O matko!!!! :):) !happybth

Opublikowano

U mnie jak zimno włazi w każde możliwe miejsce na ciele to znaczy..... że jest zimno i idzie zima - zaprzestaję jazd. :) Kiedyś sobie kupię termometr wbudowany w skuter......

Opublikowano
;) Piaggio MP3 posiada termometr i dużo więcej udogoddnień też :)
Opublikowano

Nie wiem jak w innych ale w moim przy temperaturze ok 10* po przejechaniu ciągiem kilkudziesięciu km pokazywał uparcie na wyświetlaczu 19* :)

Bo masz wersję na rynek włoski - gdzie wskazanie temp 19 st C mówi o tym, że nie wyjeżdzamy na ulice bo zimno ;) !happybth

Szkoda, że Chińskiej Hondy w te przydatne urządzenie nie wyposażono

No niestety zabytkowe konstrukcje tak mają, że wyposażone są tylko w to co najpotrzebniejsze :)

Opublikowano

X-max posiada wbudowany termometr i to o tyle fajnie zrobiony, że jest widoczny na stałe (a nie na zmianę z jakimś innym parametrem).

Co prawda mam pewne wątpliwości jeśli chodzi o dokładność wskazań (wg mnie trochę zawyża) ale trudno jest mi to dokładnie zweryfikować.

Opublikowano
Majesty 250 po facelifcie też ma

O ile kojarzę to modele 2000> nie miały takiego udogodnienia.

Dopiero dość rzadko spotykane ostatnie wersje 250 II, najczęściej sprzedawane na rynku IT, miały coś takiego. Taka wersja miała też wtedy zupełnie inne zegary z obrotomierzem.

Dokładnie, miałem na myśli Majesty 250 II po FL, czyli >2003.

Mój jest z rynku IT właśnie i ma te 'nowsze zegary'.

Jest obrotomierz, termometr, a nawet wskaźnik ładowania akumulatora ;)

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Ja bardzo ubolewam ale w Xcitingu, który jest w posiadaniu mojej osoby takowego brak, a szkoda bo to fajny dodatek i z tego powodu jest mi sad.gif a i czasem sobie crybaby.gif

Odświeżając nieco temat, Xciting może mieć taki termometr w każdej chwili. Założenie to nie więcej niż 10 minut thumbup.gif :

termometr

• Klubowicze
Opublikowano

Odświeżając nieco temat, Xciting może mieć taki termometr w każdej chwili. Założenie to nie więcej niż 10 minut thumbup.gif :

termometr

Joł, joł! Taaa... W Xcitingach montowali różne modele termometrów, w zależności od wersji wyposażenia. :)

Ja mam wersję An-T 7,99 UH (skrót od: Analogowy Termometr za 7,99 zeta Under Handbar) !w00t

P1010879.JPG

A szczerze mówiąc, to jakoś nie pasowało mi naklejenie tego termometru nigdzie na oryginalnych plastikach. A pod handbarem jakoś nie psuje ogólnego, oryginalnego wizerunku, a nawet wydaje mi się, że ciekawie wygląda whist