rambo wwa Opublikowano 23 Listopada 2010 Opublikowano 23 Listopada 2010 Może i głupie, ale zastanawiam się jakie sprzęty mają termometr temp. otoczenia. "Doskwiera brak termometru. Przydałby się, aby można było stwierdzić, czy jest naprawdę zimno, czy tylko nam się wydaje, że jest"(cyt: 12/2010 ŚM) !happybth
Sent Opublikowano 23 Listopada 2010 Opublikowano 23 Listopada 2010 Na 100% Pan European 1300. Z tego co pamiętam chyba V-Strom 650. Nowy GS Adventure to ma nawet czujniki ciśnienia w kołach !happybth
dzialkowiec Opublikowano 23 Listopada 2010 Opublikowano 23 Listopada 2010 no cóż - każdy układ wtrysku paliwa wymaga czujnika temperatury powietrza, na podstawie wielu czujników w układzie ECU określa warunki pracy silnika - a to, że producenci skuterów nie chcą się tą wiedza podzielić z kierowcą i przekazać ją na kokpit to już inna sprawa !happybth tzn jedni to robią a inni nie. Można kupić za 5zł mini termometr i umieścić w wygodnym miejscu
LWfilip Opublikowano 23 Listopada 2010 Opublikowano 23 Listopada 2010 Pozwolę sobie zauważyć, że Aprilia ATLANTIC 500 rocznik 2002 też posiada takowy pomiar. Z prawej strony, przód na plastiku !happybth . Też wtrysk więc nie dziwi. Nawet ostrzega mruganiem, jeśli temperatura jest 3 stC i mruga przez chwilę.
QS1 Opublikowano 23 Listopada 2010 Opublikowano 23 Listopada 2010 Majesty 250 po facelifcie też ma. Bardzo sobie chwalę. Silnik na gazniku...
Gość Opublikowano 23 Listopada 2010 Opublikowano 23 Listopada 2010 Najlepiej wyposażony, Król Elektroniki, Hrabia Czujników czyli Piaggio X9 EVO.
Sympatycy szorstki Opublikowano 23 Listopada 2010 Sympatycy Opublikowano 23 Listopada 2010 Zgadzam się z przedmówcą. Dodam jeszcze, że chyba jedyny, który ma centralkę, na którą można go postawić za pomocą magicznego przycisku na kierownicy, słuchając jednocześnie wbudowanego fabrycznie radia i czytając na wyświetlaczu informacje RDS, lub też rozmawiając z plecaczkiem, przy pomocy wbudowanego fabrycznie interkomu !happybth pzdr
bartosz108 Opublikowano 23 Listopada 2010 Opublikowano 23 Listopada 2010 Majesty 400 ma taki termometr fabrycznie montowany. Kiedy jest w okolicach 0 dokładność pomiaru jest ważna i moze uratować "tyłek". !happybth
GrzechoCnik Opublikowano 23 Listopada 2010 Opublikowano 23 Listopada 2010 Majesty 400 ma taki termometr fabrycznie montowany.Kiedy jest w okolicach 0 dokładność pomiaru jest ważna i moze uratować "tyłek". !happybth Zapomniałeś dodać, że wyświetlany zamiennie z zegarem. Przełączanie ręczne.
Abach Opublikowano 23 Listopada 2010 Opublikowano 23 Listopada 2010 Wbudowany termometr temperatury zewnętrznej posiada również Piaggio Hexagon GTX. Szkoda, że Chińskiej Hondy w te przydatne urządzenie nie wyposażono !OKK
ewave Opublikowano 23 Listopada 2010 Opublikowano 23 Listopada 2010 Nadmienię jednako że niejaki Burgmann 650 ma takowy pomiar montowany fabrycznie.... przydatne zwierzątko
voit Opublikowano 23 Listopada 2010 Opublikowano 23 Listopada 2010 Ja mam w moim B400 zamontowany taki samochodowy podświetlany przyciskiem, bardzo sobie chwalę. fotka1 fotka2
Sympatycy Baltona Opublikowano 23 Listopada 2010 Sympatycy Opublikowano 23 Listopada 2010 Ja bardzo ubolewam ale w Xcitingu, który jest w posiadaniu mojej osoby takowego brak, a szkoda bo to fajny dodatek i z tego powodu jest mi !tut a i czasem sobie !OKK
dr.big Opublikowano 23 Listopada 2010 Opublikowano 23 Listopada 2010 GP 800 ma ten wynalazek zwany termometrem !OKK .
Administrator 𝕄𝕒𝕣𝕚𝕦𝕤𝕫𝔹𝕦𝕣𝕘𝕚 Opublikowano 23 Listopada 2010 Administrator Opublikowano 23 Listopada 2010 Faktycznie dodatek jest dość przydatny i aż dziwne, że jest tak wiele maxi bez tego wskaźnika... Nadmienię jednako że niejaki Burgmann 650 ma takowy pomiar montowany fabrycznie.... przydatne zwierzątko Tak, ale dopiero modele od K5 w górę... K3 i K4 nie miał info o temp otoczenia. K5 K3 Majesty 250 po facelifcie też ma O ile kojarzę to modele 2000> nie miały takiego udogodnienia. Dopiero dość rzadko spotykane ostatnie wersje 250 II, najczęściej sprzedawane na rynku IT, miały coś takiego. Taka wersja miała też wtedy zupełnie inne zegary z obrotomierzem.
Klubowicze Gumisiek Opublikowano 23 Listopada 2010 Klubowicze Opublikowano 23 Listopada 2010 Nadmienię jednako że niejaki Burgmann 650 ma takowy pomiar montowany fabrycznie.... przydatne zwierzątko Nie wiem jak w innych ale w moim przy temperaturze ok 10* po przejechaniu ciągiem kilkudziesięciu km pokazywał uparcie na wyświetlaczu 19* !OKK
MARCVS Opublikowano 23 Listopada 2010 Opublikowano 23 Listopada 2010 Może jak Ci go składali, to czujnik zsunął im się na chłodnicę Kup sobie termometr z Lidla i czujnik umieść w tylnym lewym boczku, żeby nie był w bezpośrednim sąsiedztwie rury wydechowej
tarzan Opublikowano 23 Listopada 2010 Opublikowano 23 Listopada 2010 Może jak Ci go składali, to czujnik zsunął im się na chłodnicę !happybth Kup sobie termometr z Lidla i czujnik umieść w tylnym lewym boczku, żeby nie był w bezpośrednim sąsiedztwie rury wydechowej !happybth O matko!!!! !happybth
KAZI Opublikowano 23 Listopada 2010 Opublikowano 23 Listopada 2010 U mnie jak zimno włazi w każde możliwe miejsce na ciele to znaczy..... że jest zimno i idzie zima - zaprzestaję jazd. Kiedyś sobie kupię termometr wbudowany w skuter......
Marcino1 Opublikowano 24 Listopada 2010 Opublikowano 24 Listopada 2010 Piaggio MP3 posiada termometr i dużo więcej udogoddnień też
magart Opublikowano 24 Listopada 2010 Opublikowano 24 Listopada 2010 Nadmienię jednako że niejaki Burgmann 650 ma takowy pomiar montowany fabrycznie.... przydatne zwierzątko Nie wiem jak w innych ale w moim przy temperaturze ok 10* po przejechaniu ciągiem kilkudziesięciu km pokazywał uparcie na wyświetlaczu 19* Bo masz wersję na rynek włoski - gdzie wskazanie temp 19 st C mówi o tym, że nie wyjeżdzamy na ulice bo zimno !happybth Szkoda, że Chińskiej Hondy w te przydatne urządzenie nie wyposażono No niestety zabytkowe konstrukcje tak mają, że wyposażone są tylko w to co najpotrzebniejsze
rpp Opublikowano 24 Listopada 2010 Opublikowano 24 Listopada 2010 X-max posiada wbudowany termometr i to o tyle fajnie zrobiony, że jest widoczny na stałe (a nie na zmianę z jakimś innym parametrem). Co prawda mam pewne wątpliwości jeśli chodzi o dokładność wskazań (wg mnie trochę zawyża) ale trudno jest mi to dokładnie zweryfikować.
QS1 Opublikowano 24 Listopada 2010 Opublikowano 24 Listopada 2010 Majesty 250 po facelifcie też ma O ile kojarzę to modele 2000> nie miały takiego udogodnienia. Dopiero dość rzadko spotykane ostatnie wersje 250 II, najczęściej sprzedawane na rynku IT, miały coś takiego. Taka wersja miała też wtedy zupełnie inne zegary z obrotomierzem. Dokładnie, miałem na myśli Majesty 250 II po FL, czyli >2003. Mój jest z rynku IT właśnie i ma te 'nowsze zegary'. Jest obrotomierz, termometr, a nawet wskaźnik ładowania akumulatora
GOODWAY Opublikowano 13 Czerwca 2011 Opublikowano 13 Czerwca 2011 Ja bardzo ubolewam ale w Xcitingu, który jest w posiadaniu mojej osoby takowego brak, a szkoda bo to fajny dodatek i z tego powodu jest mi a i czasem sobie Odświeżając nieco temat, Xciting może mieć taki termometr w każdej chwili. Założenie to nie więcej niż 10 minut : termometr
Klubowicze Jack Opublikowano 13 Czerwca 2011 Klubowicze Opublikowano 13 Czerwca 2011 Odświeżając nieco temat, Xciting może mieć taki termometr w każdej chwili. Założenie to nie więcej niż 10 minut : termometr Joł, joł! Taaa... W Xcitingach montowali różne modele termometrów, w zależności od wersji wyposażenia. Ja mam wersję An-T 7,99 UH (skrót od: Analogowy Termometr za 7,99 zeta Under Handbar) !w00t A szczerze mówiąc, to jakoś nie pasowało mi naklejenie tego termometru nigdzie na oryginalnych plastikach. A pod handbarem jakoś nie psuje ogólnego, oryginalnego wizerunku, a nawet wydaje mi się, że ciekawie wygląda
Rekomendowane odpowiedzi