Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Poduszka powietrzna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Właśnie pokazał się taki materiał WYDUŚ

i przy oglądaniu filmiku w 52s zacząłem się zastanawiać co daje rozkaz do odpalenia tej poduszki? Ta dziewczyna jeszcze w nic nie uderzyła.

Taka poduszka chroni plecy i tył głowy, a według mnie powinna jeszcze chronić przód.

A może wymyślą nasi unijni prawodawcy obowiązek posiadania takiej poduszki, bo to bezpieczniejsze niż kurtka :lol:

Opublikowano

To ja już wolę katapultę ze spadochronem, masz świadomość nieuchronnej katastrofy, wciskasz eject i lecisz w górę, następnie łagodnie lądujesz i spisujecie oświadczenia.

Opublikowano

W sumie masz rację. Gdyby tak ta poduszka była też pod tyłkiem to wystarczyłoby ją tylko walnąć a nadmuchiwane powietrze wyrzuci człowieka w górę !vampire !OKK

Spadochron to już tylko technicze rozwinięcie pomysłu. !starwars

Wyobrażasz sobie taki wyskok w 80ms? Niezłe przeciążenie.

Opublikowano

Nie zapomnij o tunelu, ... bezcenne !starwars

Opublikowano

Takich "nowych pomysłów" było już sporo. Dobrze że ludzie kombinują bo tylko tak można coś wymodzić pomocnego dla motocylkisty. W tym przypadku nie wróżę powodzenia między innymi ze względu na to, że z tego co się orientuję to na ogół wali się przodem w auto/asfalt/drzewo. Więc jeżdżenie z takim plecakiem wydaje mi się trochę na wyrost

Opublikowano

Obowiazku na pewno w przeciagu nastepnych lat nie bedzie, juz dawno dyskutowano nad przymusem uzywania na 2oo protektorow ECE i nic z tego nie wyszlo...

Co do airbagu, w 2005- 06 uzywalem kurtki motocyklowej z wbudowana poduszka powietrzna, ktora aktywowana byla przyczepiona np. do zawiasu kanapy tzw. "zrywka". Sila potrzebna do odstrzelenia wymiennego naboju wynosila, jesli sie nie myle, 30 kg...

Bylo to cos podobnego:

Jak wszystko pojdzie po mojej mysli, to w przyszlym sezonie bede "testowal" kask z airbagiem majacym za zadanie ochrone kregow szyjnych...

PS. Moim zdaniem, predzej czy pozniej bedziemy mieli do wyboru sala game ciuchow z wbudowanymi poduszkami, bo juz teraz zakupic mozna takie produkty u kilku wiodacych na rynku producentow. Za druga strone medalu uznac mozna cene jaka trzeba zaplacic ze odzienie motocyklowe z wbudowanymi airbagami.

Opublikowano

Za dużo tam kombinacji: zapinanie, uzbrajanie, rozbrajanie. A koniec końców skończyło by się tym, że bym przypadkowo odpalił poduszkę bo bym zapomniał ją rozbroić np na stacji benzynowej !bicz