Administrator Artix Opublikowano 9 Listopada 2010 Administrator Opublikowano 9 Listopada 2010 Nordcap to ja zaliczylem na SW600 wiec nie wiem o jaki dylemat chodzi, chcesz miec Varadeo to kup, pasuje ci Burgman to wez Burgmana
Sent Opublikowano 9 Listopada 2010 Opublikowano 9 Listopada 2010 Na forum Burgmanii wprawdzie wyszło wskazanie na Burgmana 650, ale ja powiem innaczej - Transalp, albo Deauville. Dlatego ja zamieniłem AN 400 K2 na Deauville i jestem bardzo zadowolony. Choć Burgman prowadził się lekko, bez problemów (no poza jazdą przy V>100 km/h przy bocznym wietrze), ta prowadzi się inaczej, ale dalej przyjemnie !happybth
Marcino1 Opublikowano 9 Listopada 2010 Opublikowano 9 Listopada 2010 Nie no to moze zaczepimy jeszcze o Vstroma i Versysa? To zapewne jest jakaś konkurencja wiadra ale nasz kolega nie bierze tych sprzętów pod uwagę
Jurek_mwo Opublikowano 9 Listopada 2010 Autor Opublikowano 9 Listopada 2010 Masz babo placek ale zakręciłem temacior! No ale w sumie oto chodzi jest bynajmniej o czym pisać Koledzy Drodzy wspaniali:) ja tak naprawdę pomyślałem sobie ze sprzedam Helenkę i kupię coś innego,w sumie wiadomą rzeczą jest ze z czasem apetyt rośnie ) A moja helenka jest w Bardzoooooo nawet lepiej jak bardzo dobrym stanie:) O ile mogę tak napisać wam:) No ale powoli okaże się co mi sumienie podpowie może zostanie Helix? kto wie
frato Opublikowano 9 Listopada 2010 Opublikowano 9 Listopada 2010 Wybrał bym varadero, mniejsza szansa że się zepsuje i nikt nie będzie umiał naprawic:)
Jurek_mwo Opublikowano 9 Listopada 2010 Autor Opublikowano 9 Listopada 2010 Hehehe pozostałby tylko szrot
Waluś Opublikowano 9 Listopada 2010 Opublikowano 9 Listopada 2010 Na forum Burgmanii wprawdzie wyszło wskazanie na Burgmana 650, ale ja powiem innaczej - Transalp, albo Deauville. Dlatego ja zamieniłem AN 400 K2 na Deauville i jestem bardzo zadowolony. Choć Burgman prowadził się lekko, bez problemów (no poza jazdą przy V>100 km/h przy bocznym wietrze), ta prowadzi się inaczej, ale dalej przyjemnie No właśnie i ja zrobiłem podobnie acz przesiadłem się na zdecydowanie cięższy sprzęt i kupiłem FJR, ale miałem okazję polatać tez na Deauvilu bo i taki sprzęt brałem pod uwagę, ale całość wyboru celowała między AN650 a biegowcem z kardanem. Wybór padł na biegowca. Czy lepiej, czy gorzej nie będę sie rozpisywał. Wiem jedno, mimo iż jestem zadowolony z przesiadki, to jeśli jeszcze raz będe stał przed wyborem, czyli za parę lat, to wybór padnie na pewno na maxi. Jeszcze nie wiem czy będzie to AN ale na pewno będzie to maxi !tut pozdrawiam - niespełniony użytkownik motocykla z biegami !happybth
Jurek_mwo Opublikowano 9 Listopada 2010 Autor Opublikowano 9 Listopada 2010 Bardzo Dziękuje za odpowiedzi koledzy,są przydatne,i pomału myślę co chyba zrobię, ale dam sobie jeszcze czasu,żeby ochłonąć. A co sadzicie o Burgim 2002 ROK 400cm?
Bobas Opublikowano 9 Listopada 2010 Opublikowano 9 Listopada 2010 Bardzo Dziękuje za odpowiedzi koledzy,są przydatne,i pomału myślę co chyba zrobię, ale dam sobie jeszcze czasu,żeby ochłonąć. A co sadzicie o Burgim 2002 ROK 400cm? Musisz napisać czego oczekujesz od motocykla, bo piszesz o Varadero, Burgmanie 650, teraz o Burgim 400 !happybth To są 3 różne światy i można bez końca ciągnąć ten temat. 1. ile masz kasy na zakup ? 2. gdzie chcesz jeździć ? 3. czy chcesz podróżować z pasażerem ? 4. z jakimi prędkościami chcesz się poruszać ? Miałem Transalpa, Varadero, Burgmana, Silvera, Piaggio X9. W miarę możliwości mogę Ci doradzić. Jak coś to pisz na PM, bo każdy ma inne teorie i znowu posypie się lawina odpowiedzi ( z szacunkiem do wszystkich oczywiście !tut )
alessandro Opublikowano 10 Listopada 2010 Opublikowano 10 Listopada 2010 Nie no my chętnie posluchamy. Może się czegoś sami nauczymy... !happybth
MARCVS Opublikowano 10 Listopada 2010 Opublikowano 10 Listopada 2010 Bardzo Dziękuje za odpowiedzi koledzy,są przydatne,i pomału myślę co chyba zrobię, ale dam sobie jeszcze czasu,żeby ochłonąć. A co sadzicie o Burgim 2002 ROK 400cm? Jak już pisałem kiedyś, wszystko zależy od sztuki !happybth Jeśli sprzęt jest zadbany, to i lata 60-te też pojedzie(np moja OSA) A jeśli był katowany a właściciel zmienia sprzęt np co rok lub dwa, to ten nowszy też może okazać się porażką Czterysetki, to fajne sprzęty i dobrze że zastanawiasz się nad różnymi modelami Nie każdemu może pasować duży, ciężki skuter. Jechałem kiedyś za taką czterysetką nie forumową, należącą do pracownika, jednego z naszych kolegów forumowych i powiem ci że dawała radę !OK Najlepszym wyjściem będzie jazda każdym z tych wymarzonych przez Ciebie modeli Jeśli chodzi o AN 650 to ja chętnie dam Ci się przejechać ale musisz przybyć do mnie W nagrodę za poświęcenie przejażdżka prawie 50-cio letnią OSĄ !happybth Życzę przemyślanego wyboru !tut
Jurek_mwo Opublikowano 10 Listopada 2010 Autor Opublikowano 10 Listopada 2010 Marcvs! Fajne ze tal napisałeś Powiem ze ja nigdy nawet nie siedziałem na Burgim he heh. Rozglądam się za sprzętem,takim który jest szybszy i mocniejszy od Helenki ale i wygodny Ja wiem ze nie jest łatwo ale myślę ze coś znajdę, nie teraz to innym razem.
Jurek_mwo Opublikowano 14 Listopada 2010 Autor Opublikowano 14 Listopada 2010 Koledzy a jednak. Wypadło na Burgmana AN 400cm K2 2002r no myślę ze potem Burgi 650:) teraz polatam k2 a jak się spodoba następny będzie MAXI:)
Corleone Opublikowano 14 Listopada 2010 Opublikowano 14 Listopada 2010 Chciałbym powiedzieć, że jeżeli nie zamierzasz jeździć na długiej tras trasie z prędkościami przelotowymi powyżej 140 km/h (przelotowymi a nie maksymalnymi), to zdecyduj się na maxi. Ja jeździłem Majką 400 a teraz nowym Downtownem 300i. Majka była szybsza, bo potrafiłem z niej wyciągnąć w dwie osoby 170km/h a prędkość podróżna 130km/h była bardzo komfortowa i bezproblematyczna do utrzymania. Downtown ma v-max 150km/h a najlepsza prędkość w trasie, to około 110km/h. Maxi na pewno będzie dużo lepsze do jazdy po mieście oraz zdecydowanie bardziej ekonomiczne. Do tego maxi z kufrem jest zawsze bardziej pakowne + dodatkowe schowki w konsoli. Powinieneś się przejechać motorami pomiędzy którymi się borykasz i zobaczyć co Tobie podpasuje. Maxi jest praktycznie bezobsługowy w trasie, bo nie musisz się zastanawiać nad smarowaniem i sprawdzaniem naciągu łańcucha a do tego nie wahlujesz biegami tylko podziwiasz widoki Jeżeli byłbyś zainteresowany, to mój szwagier ma do sprzedania bardzo ładną czarną Majkę 400 z małym przebiegiem (3000km) ale po szlifie, więc do zrobienia tylko kosmetyka przez zimę i później w drogę. Jeżeli chodzi o Burgi400, to ma chyba dość ślamazarnie pracującą skrzynię biegów, która chodzi jeszcze słabiej po mocnym rozgrzaniu... Pozdrawiam, Corleone
Jurek_mwo Opublikowano 15 Listopada 2010 Autor Opublikowano 15 Listopada 2010 Corleone7 dziękuje za dobre rady które na pewno mi się przydały,powiem tak: Już kupiłem Burgmana:) 400cm K2 !vampire polatam tym a potem zobaczymy? co dalej,bo tak naprawdę Burgim jeszcze nie jezdziłem i dlatego się wachałem wydać wiecęj a potem być nie zadowolony . Ale dzięki wielkie za rady !starwars
Corleone Opublikowano 15 Listopada 2010 Opublikowano 15 Listopada 2010 Ja co prawda Varadero nie jeździłem ale mój kolega strasznie się na niego napalił. Teraz jeździ X7 250i a wczesną wiosną będzie szukał kogoś na ewentualną podmiankę. No cóż dla niektórych zobaczenie tych 200km/h na liczniku jest nieopartą pokusą do tego żeby rozstać się z maxi... Ja mam również często takie zapędy ale tylko w moim katamaranie !OKK. Przyjemnej jazdy nowym nabytkiem !starwars !vampire
Jurek_mwo Opublikowano 16 Listopada 2010 Autor Opublikowano 16 Listopada 2010 Serdeczne dzięki:) w niedziele ma już być u mnie mój Burgi:)
Sympatycy Worlan Opublikowano 16 Listopada 2010 Sympatycy Opublikowano 16 Listopada 2010 Właściwy wybór Może w przyszłym sezonie ponownie spotkamy się w Mrągowie i już nie będziesz pozdrawiał z puszki
Marcino1 Opublikowano 17 Listopada 2010 Opublikowano 17 Listopada 2010 Koledzy a jednak. Wypadło na Burgmana AN 400cm K2 2002r !happybth no myślę ze potem Burgi 650:) teraz polatam k2 a jak się spodoba następny będzie MAXI:) No i gratulacje. Najważniejsze to podjąć decyzję. Mniejsza o to dobrą czy złą. A wiadro jeszcze długo będzie Ci spędzało sen z powiek !happybth
pawko Opublikowano 17 Listopada 2010 Opublikowano 17 Listopada 2010 Ja zacząłem od maxi, później był transalp, ostatnio przez dwa sezony było właśnie varadero 1000 i postanowiłem pomalutku wracać do korzeni, czyli na płozy, aczkolwiek po drodze trafił się mega maxi prawie skuter, bo pozycja jak na skuterze, wygoda jak na skuterze, szyba i ochrona przed wiatrem jak na skuterze, pakowność nawet większa jak na skuterze, a do tego ma jeszcze radio, wsteczny bieg, tempomat i podświetlane lustereczko w kufrze dla plecaczka.... !happybth !happybth A zwie się ten prawie skuter BMW K 1200 LT . O większy komfort już naprawdę trudno...hahaha !tut Tu się jeszcze ostała jedna fotka mojego "maleństwa": http://moto.allegro.pl/bmw-k-1200-lt-k1200...1315412508.html
Marcino1 Opublikowano 17 Listopada 2010 Opublikowano 17 Listopada 2010 A zwie się ten prawie skuter BMW K 1200 LT .O większy komfort już naprawdę trudno...hahaha !tut Faktycznie: prawie skuter !happybth Mi z prawie skuterów ciągle chodzi po głowie duży GS !happybth
Jurek_mwo Opublikowano 17 Listopada 2010 Autor Opublikowano 17 Listopada 2010 Dzięki za gratulacje. Worlan to ty wtedy byłeś??????Jak ja leciałem chyba z córka puszką? A TEN SKUTEREK HOHO NICZEGO SOBIE:)
Bobas Opublikowano 17 Listopada 2010 Opublikowano 17 Listopada 2010 Ja również gratuluję wyboru !happybth
Jurek_mwo Opublikowano 18 Listopada 2010 Autor Opublikowano 18 Listopada 2010 Dzięki Bobas.. Kupiłem,Burgmana 400cm K2 2002r ale: to na jakiś czas, muszę pojezdzic nim, i sam zdecydować czy to będzie mi odpowiadało? Zawsze można sprzedać i kupić potem coś większego albo innego
Rekomendowane odpowiedzi